Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

206פיז'ו XS 1.6 ידני מול אלפה 147 1.6 105 כ"ס ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמינות - תלוי באקזמפלר המסוים.

אחזקה - יש לשער שהאלפא תהיה מעט יקרה יותר לאחזקה שוטפת.

כוח - דומה למדי.

הנאה מנהיגה - לכל אחת אופי משלה. האלפא נותנת יותר בתחושת הייחודיות, במראה ובתא הנוסעים, כך שהייתי מעדיף אותה. שתיהן מתנהגות מצוין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתה ברשותי שנתיים וחצי 206XS ומאד נהניתי ממנה אבל עד היום אני מתחרט שלא קניתי את האלפא כשהמחיר שלה היה שפוי.

האלפא (נהגתי עליה מספר שבועות באיטליה) אמנם יותר איטית אבל מפצה בהתנהגות ובאופי ולטעמי עדיפה מבחינת כיף.

לגבי האמינות של ה-206, אני יכול להגיד רק על האקזמפלר שלי - במשך שנתיים וחצי לא נכנסתי למוסך מלבד טיפולים שוטפים. ממש לקראת המכירה ידית האיתות מדי פעם לא עבדה, אז תשים לב לזה אם אתה הולך על הצרפתיה.

פורסם

גם אני בצד של האיטלקיה,אבל למה לא לנסות ולהשיג את גירסת ה120 כ"ס.

גם יפה וגם אופה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מבחינת אמינות האלפא נבלה (יש לא מעט מנועים שנפחו נשמתם תוך 3-4 שנים על הכביש) והפג'ו טרפה (צרפתיה... מה לעשות)

הייתי הולך על הפג'ו, בתנאי שלא הייתי מוצא אחרי חצי שנה של חיפושים אינטנסיביים יאריס TS.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

לגבי ה-147:

1. ההבדל בביצועים בין מנועי ה-1.6 לא גדולים ולא כדאי להנעל דוקא על גרסה אחת ולפסול את האחרות, יותר מזה, כדאי לך לחפש את כל המנועים ביחד וללכת על המכונית השמורה ביותר. (בהנחה שתסתדר עם הגיר הרובוטי שנמצא ברוב המכריע של השני ליטר)

2. האמינות של ה-147 טובה, לא שמעתי על מנועים שהיו צריכים החלפה אחרי 3 שנים. בתור אחד שנסע יותר מחמש שנים על 147 105 כ"ס (עד לפני חודשיים) כדאי לך לשים לב לנזילות ולאטמים במערכת הקירור. יום אחד כשעליתי לירושלים ראיתי שחום המנוע במקסימום, ולמרות שנכנסתי למוסך בתוך פחות מ-10 דקות מגילוי ההתחממות נגרם נזק מסויים לראש מנוע שבגינו נמשך איבוד איטי של נוזל קירור גם אחרי החלפת האטם שגרם לבריחת כל הנוזל בבת אחת.

וכמובן שיש לבדוק שמן כל 2K ק"מ כי צריך למלא שמן גם בין טיפול לטיפול, לפי הוראות היצרן.

אני מאד מתגעגע ל-147, אין הרבה מכוניות מהנות ממנה גם בתקציב כפול...

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

נפחו נשמתם התכוונתי לראש מנוע- אבל יש גם כאלו שסדקו בוכנות.

גם אני סבלתי מהמנוע הזה (בגירסה מוגדלת) בפיאט פונטו HGT

אצלי משאבת המים קרסה סתם ככה באמצע נסיעה, שסתום פגש בוכנה, ולבי"ח. עלות התיקון הייתה כ-10K

שבוע לאחר מכן החליט מחשב המנוע שאין טעם יותר לתת למזרקים הוראת הפעלה, היצרן התחיל מ-9K למחשב, בסוף סגרנו על 2.5K

בנוסף הייתה גם אכילת שמן קלה בסל"ד גבוה- מחלה של המנועים מהסדרה הזו של אלפא.

בהצלחה

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

זה לא אותו ראש מנוע. לאלפא יש Twin spark ולפונטו HGT אין.

אם התקלות הללו קרו לך ברכב בן 3 הייתי מצפה מהיבואן לקחת אחריות. ברכב בן 6-7 שאינו יד ראשונה המצב שונה.

לגבי צריכת שמן - לא מדובר במחלה, זה עוד פיצ'ר של המותג שמחזק את הקשר נהג-מכונה :p

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

ה 147 "מיוחדת" יותר ,קצת גדולה יותר ובעלת יותר שיק.

ב206 כל מוסך מורשה\מתמחה ידע לטפל בכל בעיה ויש המון כאלה מתוכם כמה טובים מאד.

לאלפא מעט מוסכים מיודעים את העבודה ולא עולה על הדעת לטפל במוסך שהוא לא מומחה ולכן עלות הטיפולים ו"כאב הראש" גבוהים יותר.

ל 206 מלאי חלפים גדול וזמין גם של תחליפיים ומפרוק (חלקי פח).

ביטוח יקר יותר לאלפא.

לטעמי ה 147 1.6 קצת חלש מידי, ה 206 1.6 לא ממש חזקה אבל נותנת הרגשה זריזה.

בקיצור:

להערכתי מתזוקת 147 תהיה יקרה יותר בצורה מורגשת (גם אם לא נוראית) ותתן הרבה יותר סטייל.

ה 206 תהיה פונקציונלית יותר ועדיין די מהנה.

תלוי כמה אתה מוכן להשקיע ביחודיות.

נתן.

• תוכן חדש...