Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה הערות:

א. מי אמר שאורך החיים של כרית אוויר הוא בדיוק עשר שנים? יתכן שכרית מחזיקה 8 שנים ויתכן שהיצרן או שניים הממליצים להחליף כריות כל 10 שנים עושים זאת מטעמי כסת"ח גרידא.

ב. מה בדיוק ההשפעה של כרית אוויר על בטיחות הרכב? לא זכור לי מקרה של רכב ששיפר את ציון ה-NCAP שלו מכוכב אחד לחמישה בעקבות תוספת כריות אוויר. ההבדל, למיטב ידיעתי, נמדד בנקודות בלבד.

עבור רכב בן 10, שרמת הבטיחות שלו בלאו הכי אינה מצטיינת, עדיף מבחינה כלכלית (עלות-תועלת) למכרו ולרכוש רכב חדש יותר, מאשר להשקיע בו הון (כפי שיפורט).

ג. העלות שצויינה ע"י פותח השרשור רחוקה מלהיות מציאותית. בדיקה קלה העלתה שמחיר כל כרית אוויר בפורד מונדיאו 95' באירופה הינו מעל 500 יורו. אני מעריך שהמחיר בארץ יעמוד על כ-10,000 ש"ח לפחות לזוג הכריות. האוטו כולו עולה כ-20,000 ש"ח... :roll:

אני, בכל אופן, לא אחליף את הכריות במכוניתי בעוד חצי שנה (האוטו יוצר בספטמבר 1994).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי אינדיקציה על מחיר כריות אוויר ..

אני חושב שזה לא פרקטי , ולא משתלם !

היתה לנו לפני שנה תאונה באוטו , סאאב 9000 , כריות האוויר נפתחו ובלאגן .

מחיר שתי כריות האוויר להליף עולה 12 אלף שקל לא כולל עבודה ולא כולל הגה חדש וחלק הדשבורד שממנו יצאה הכרית של הנוסע .

כל הרכב שווה כיום איזה 30 אלף שקל !! אז מה דעתכם שהחלפנו !! לא .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

מחיר שתי כריות האוויר להליף עולה 12 אלף שקל לא כולל עבודה ולא כולל הגה חדש וחלק הדשבורד שממנו יצאה הכרית של הנוסע .

אני יכול להבין את הרציונל של לא להחליף, אבל מותחנים לחגורות הבטיחות חייבים להחליף כי אם תקרה חס וחלילה תאונה החגורות לא יהיו אפקטיוויות כי הן לא ינעלו. לתשומת לבך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שורה תחתונה, מה שחלק אמרו פה, ואני מסכים איתם.

בתמורה ל-500 ש"ח, אני (ורובנו, אני חושב) הייתי מחליף את כריות האויר (החלפתי פנסים קידמיים בסכום הזה, אז כריות אין בעיה).

אבל בתמורה ל-10-15K לאוטו שעולה כ-30K, מה קרה?

את הסכום הזה תשקיעו בקניית רכב יותר חדש ובטיחותי. לא בכוסות רוח למת (רכב ישן יותר, בהכרח יהיה גם בטוח פחות, בהכל).

אז מצטער על החוסר ב-P.C אבל צריך הגיון. אם 306 S16 שנת 95 הגיע עם כרית אויר, ו-XN מאותה שנה לא הגיעה עם כרית. אז סליחה, אבל אני אשתמש בפסיכולוגיה בגרוש, שיטות הטמעה סובייטיות ואתחיל למלמל לעצמי:

"רועי, אתה נוסע על XN, אף פעם לא היו פה כריות אויר... עברנו את פרעה, נעבור גם את זה..."

"רועי זאת כולה XN, לא נראה לי שההגה שלה יכאיב לך בראש כ"כ"

נכון להיום הטריק עם ה-XN הולך לי לא רע... אז אני לפעמים מופתע מהכוח של ה-XN שלי. אבל זה יעבור (הרי עברנו את פרעה, לא?).

דבר אחד אני יודע מנסיון, בXN לא צריך כריות אוויר ...

לאחר התאונה שאני עברתי נשבר כסא הנהג מה שהשכיב אותי אחורה וגמר לי את הגב.

בקשר לדיון עצמו, אני לא הייתי מחליף כרית אוויר ברכב שלי.

אני מוכן להשקיע בהכל ולתחזק אותו ברמות גבוהות ביותר, אבל ברגע שזה יגיע לכרית

אוויר ,וזה בהחלט לא סכום תלת ספרתי , אני אעדיף למכור את הרכב ולקנות יותר חדש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יכול להבין את הרציונל של לא להחליף, אבל מותחנים לחגורות הבטיחות חייבים להחליף כי אם תקרה חס וחלילה תאונה החגורות לא יהיו אפקטיוויות כי הן לא ינעלו. לתשומת לבך.

כל הדברים ההכרחיים כולל המותחנים וחגורות טופלו , אבל אם תחשב את כריות האוויר בעלות של 12 אלף שקל שמצריכים הגה חדש בעלות של אלפיים והחלק הזה ( אם בכלל אפשר להביא לבד בלי כל הדש בורד ) שלפי דעתי עולה עוד איזה אלפיים + העבדודה והמע"מ אז זה יעלה לי קרוב למחיר האוטו עצמו !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

ככל שחשבתי על זה יותר הגעתי למסקנות של אותו דיון עתיק שהיה לי פה עם ישי (ועם גיא, כמדומני) שבו הם טוענים שכל אחד מספיק אחראי כדי לדאוג לבטיחות בעצמו, ואני מסכים איתם בהכל חוץ מזה שכל אחד מספיק אחראי בשביל לדאוג לבטיחות שלי.

וההשלכה של זה לעניין כריות האויר היא פשוטה: אם מובטח שכשל בכרית תמיד יהיה לכיוון של אי-פתיחה ולא תיתכן פתיחה ספונטנית בגלל 'התראת שווא', אז מי שרוצה ליסוע עם כרית, בלי כרית, עם כרית שלא בטוח עובדת, תפדל. יעשה מה שהוא רוצה.

הבעיות של יצרני הרכב עם התביעות של אנשים שלא נפתחה להם הכרית - שיטפלו בהן כרצונם. שידביקו באוטו מדבקה שאומרת 'משרד הבריאות קובע כי נסיעה ללא כרית גורמת לאימפוטנציה'. שיכריחו את הנהג לחתום במוסך על הצהרה שהוא יודע שהיצרן לא אחראי לכרית אחרי 10 שנים. לא ענייני.

מי שרוצה להיות בטוח שיש לו כרית שעובדת, שיחליף אוטו או שישקיע בכריות חדשות.

אבל אם יש איזשהו סיכון שתיפתח למישהו הכרית באמצע נסיעה רגילה ובגלל זה הוא ידרוס את אח שלי, יעלה עם האוטו על בית הקפה שבו אני יושב, או סתם יגרום לתאונת שרשרת באיילון - אז שהמדינה תכריח אותו לנתק את הכרית, או להחליף אותה, או שתוריד לי אותו מהכביש בבקשה. כמו שאני לא רוצה שיסעו לי בלי ברקסים או בלי הגה, גם לא רוצה שיסעו עם כרית מסוכנת.

איזה מהמקרים הוא הנכון, וואלה לא יודע. בסופו של דבר לדעתי יימצא פתרון ביניים טכני של טיפול בכרית הקיימת במחיר תלת ספרתי (קצת כמו שהמציאו מילוי דיו למחסניות משומשות של מדפסות שהיו יקרות מדי). פשוט מכיוון שיש בזה אפשרות למישהו לעשות כסף גדול.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
ככל שחשבתי על זה יותר הגעתי למסקנות של אותו דיון עתיק שהיה לי פה עם ישי (ועם גיא, כמדומני) שבו הם טוענים שכל אחד מספיק אחראי כדי לדאוג לבטיחות בעצמו, ואני מסכים איתם בהכל חוץ מזה שכל אחד מספיק אחראי בשביל לדאוג לבטיחות שלי.

וההשלכה של זה לעניין כריות האויר היא פשוטה: אם מובטח שכשל בכרית תמיד יהיה לכיוון של אי-פתיחה ולא תיתכן פתיחה ספונטנית בגלל 'התראת שווא', אז מי שרוצה ליסוע עם כרית, בלי כרית, עם כרית שלא בטוח עובדת, תפדל. יעשה מה שהוא רוצה.

הבעיות של יצרני הרכב עם התביעות של אנשים שלא נפתחה להם הכרית - שיטפלו בהן כרצונם. שידביקו באוטו מדבקה שאומרת 'משרד הבריאות קובע כי נסיעה ללא כרית גורמת לאימפוטנציה'. שיכריחו את הנהג לחתום במוסך על הצהרה שהוא יודע שהיצרן לא אחראי לכרית אחרי 10 שנים. לא ענייני.

מי שרוצה להיות בטוח שיש לו כרית שעובדת, שיחליף אוטו או שישקיע בכריות חדשות.

אבל אם יש איזשהו סיכון שתיפתח למישהו הכרית באמצע נסיעה רגילה ובגלל זה הוא ידרוס את אח שלי, יעלה עם האוטו על בית הקפה שבו אני יושב, או סתם יגרום לתאונת שרשרת באיילון - אז שהמדינה תכריח אותו לנתק את הכרית, או להחליף אותה, או שתוריד לי אותו מהכביש בבקשה. כמו שאני לא רוצה שיסעו לי בלי ברקסים או בלי הגה, גם לא רוצה שיסעו עם כרית מסוכנת.

איזה מהמקרים הוא הנכון, וואלה לא יודע. בסופו של דבר לדעתי יימצא פתרון ביניים טכני של טיפול בכרית הקיימת במחיר תלת ספרתי (קצת כמו שהמציאו מילוי דיו למחסניות משומשות של מדפסות שהיו יקרות מדי). פשוט מכיוון שיש בזה אפשרות למישהו לעשות כסף גדול.

אני צדיקים בסדום, אתה ואני...

:D

פורסם

לאלה המחפשים סיבות למה לוותר על כרית האויר ברכב באתר הזה תמצאו כמה סיבות די טובות.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לאלה המחפשים סיבות למה לוותר על כרית האויר ברכב באתר הזה תמצאו כמה סיבות די טובות.

יניב

אתר מעניין.

20VT, בנוגע לדיון שלנו על חקיקה שאתה כה מייחל לה:

http://www.motorists.com/pressreleases/airbag_press_release.html

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אכן אתר מעניין.

למי שמתעצל / מתקשה עם כמויות האנגלית אני אנסה לסכם:

ארגון אמריקאי בשם "איגוד הנהגים הלאומי" מנהל קמפיין שמטרתו לאפשר לציבור לרכוש רכבים שבהם לא מורכבות כריות אוויר ו/או לנתק כריות אוויר ברכבים קיימים. זאת בניגוד לחוק האמריקאי שמחייב כל רכב חדש להימכר עם כריות ואוסר על ניתוקן.

הסיבה לקמפיין היא שבאופן מוכח כריות אוויר גרמו לפגיעות במקרים שבהם האדם שיושב מולן לא היה 'תקני', כלומר נמוך מהממוצע או לא חגור, או בהריון וכיוצא באלה. הטענה (הסבירה) היא שאנשים כאלה מסתכנים מדי יום כשהם נוסעים ברכב שהכריחו אותם לרכוש עם כריות. הדרישה היא לאפשר לכולם (א) לרכוש רכב ללא כרית/כריות, וכבונוס גם לשלם עליו פחות כסף (ב) לנתק באופן חוקי כריות שכבר יש להם.

אני מקווה שסיכמתי נכון. תיקונים יתקבלו בברכה.

כמו שאמרתי אתר מעניין כשלעצמו, אך לדעתי הרלוונטיות שלו לשרשור הזה מוגבלת. למיטב ידיעתי בארצנו (א) לא כל רכב חייב להימכר עם כריות (ב) מותר לנתק כריות שיש לך. כך שמי שרוצה לנסוע בלי כריות, שיהנה. בנוסף אחת האופציות שציינתי כבר למי שלא רוצה להחליף כריות היא פשוט להסיר אותן.

כל זה לא מפריע לי לדרוש שאם כרית ישנה עלולה להיות מסוכנת (להבדיל מסתם לא יעילה), אז אני לא רוצה אותה על הכביש.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...