Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורף מאמר מקצועי בנושא מערכת המיזוג ברכב.

חלק א' - מחזור הקרר במערכת המיזוג

חלק ב '- מערכת המיזוג בצורה מפורטת

חלק ג' - בדיקות בסיסיות

חלק ד' - בדיקה לגילוי דליפות

חלק-א.pdf

חלק-ב.pdf

חלק ג+ ד.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן מערכת המיזוג היא סגורה ותפקידו של המייבש להבטיח שרק קרר נוזלי יגיע לשסתום ההתפשטות התרמי המורכב בקו הלחץ הגבוה.

המייבש לא מייבש את האוויר בחלל הרכב כפי שרבים סבורים.

פורסם
תפקידו של המייבש להבטיח שרק קרר נוזלי יגיע לשסתום ההתפשטות התרמי המורכב בקו הלחץ הגבוה.

מתוך הקובץ שמרק צירף:

The modulator

performs three main actions.

One, it acts as a filter, filtering

out particles as they travel

around the AC system. Second,

it acts as a dryer. The dryer in

the modulator contains

desiccant (like the silica gel you

find in a new box of shoes). This

desiccant absorbs water. As

water gets into the system the

dryer tries to remove it. The

third function of the modulator

is a reservoir. Bearing in mind

the pressure and temperature of

the refrigerant inside the AC

system regularly changes, so

does the refrigerant’s volume.

This varying volume is

accommodated by the receiver

dryer.

בעברית, תפקידו של המייבש:

1. מסנן פיזי לחלקיקים.

2. סינון מים מהקרר.

3. מיכל לקרר.

פורסם

אני שמח שאנשים קראו את המידע ככה זה ייתן לי מוטיבציה לצרף עוד מאמרים.

חנן, אני לא רשמתי את כול הפונקציות שממלא המיבש שלפעמים גם נקרא Receiver / Drier מכיוון שהכול כבר נכתב בעבר בפורום.

אתה יכול להוסיף לרשימה שדרך החלונית בחלק העליון של המייבש ניתן לדעת את מצב הקרר במערכת.

פורסם

חלונית לקרר מסוג R134A כבר כמעט לא מוצאים ואין ישנה כזו היא לא תעיד דבר על הנעשה במערכת. החלונית אגב לא חייבת להמצא על המייבש ולפעמים מוצאים אותה דווקא על צינור הנוזלים.

המייבש/קולט, שנמצא בין המעבה לשסתום ההתפשטות והמאייד, אכן בין יתר התפקידים שנימנו , הוא לוודא שרק נוזל ימשיך לאחר ההתעבות הקרר במעבה, לכוון השסתום.

במערכות מיזוג מסוג מאייד מוצף יש תיפקוד בדיוק הפוך לאקומלטור (כבר לא נקרא קולט/מייבש משום מה)שנמצא בין המאייד למדחס והוא לאפשר רק לגז לעבור דרכו ולהמשיך למדחס אחרת ינזק המדחס.

פורסם

מרק אתה מצבר מידע מוצף !!. תודה על כל אינפורמציה טכנית שאתה מעלה בפורום , אתה יקר מפז. שוב אני מזכיר לך שאנוכי אוסף כל פיסת מידע מכל מקור (איך בין הלרר) , אתה מזמן ברשימת המקורות שלי.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...