Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בפורום ויש לי שאלה.

יש לי ברכב מיני דיסק של סוני וצ'נג'ר של סוני. עד עכשיו הייתי עם קומפוננט של "ארקוויק" מקדימה ועם JBL 6*9 מאחורה. לפני כשבועיים הוספתי לרכב מגבר JBL GTO1004 (שהוא באמת פצצה). הבעיה שנוצרה אחרי זה היא שכנראה בגלל כיול לא טוב של המתקין הקומפוננט הקדמיים נשרפו לחלוטין (לא מגיבים, לא מראים שום התנגדות וכו') והם הוחלפו לקומפוננט של POLK AUDIO שאני מאוד מרוצה מהם.

הסיבה שמלכתחילה התקנתי את המגבר היתה שהרמקולים הקדמיים לא היו מורגשים כמעט. ועכשיו הבעיה היא הפוכה מכיוון שאני לא יכול להרים יותר את האחוריים כדי שלא ישרפו.

ועכשיו אני נמצא במצב שבו הקדמיים יותר דומיננטיים וחסר לי קצת בס.

בהתייעצות עם חבר עלו מס' אופציות והייתי רוצה עזרה מהמומחים כאן לגביהן: (יש לציין כי כבר חרגתי בהרבה ממה שהקצבתי לתחום)

1) להוריד את הרמקולים האחוריים מהמגבר, לחבר אותם ישירות למיני דיסק. ולהוסיף סאב.

2) קראתי שיש אופציה לחבר שני זוגות רמקולים על אותה יציאה ולהוריד את המגבר ל2 אוהם, השאלה היא אם כל המגבר יורד לשני אוהם או רק בקדמי/אחורי? ואם אכן זה יפתור את הבעיה אז זה הפתרון המועדף והזול. (הקומפ' הקדמיים עובדים על 4 אוהם)

3) להחליף את האחוריים לרציניים יותר.

המון תודה לכל העוזרים..

יום טוב

משה אמיר

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

קודם כל המגבר יציב ב2 אוהם.

אם הבנתי נכון, מחוברים למגבר 4 רמקולים, 2קדמיים ו2 אחוריים. זה שהקדמיים יותר דומיננטים זה ברור כי הם יותר קרובים אלייך. אם אתה אוהב לשמוע שיש גם אחוריים פשוט תוריד עוצמה מהקדמיים, מה שלא ממולץ.

אתה צריך לנסות לכוון את המערכת בצורה כזו שיהיה לך מקסימום באס מכל הרמקולים ואם זה לא יספק אותך, תצטרך להוסיף סאב שיחובר במקום אחוריים ואז האחוריים יהיו מחוברים ל HU או למגבר ב2 אוהם. או מגבר מונו נוסף.

פורסם

להוריד את הקדמיים במגבר זה הדבר שאני הכי לא רוצה לעשות.

השאלה היא: אם אני מביא עוד זוג אחורי תואם ומחבר אותו במקביל האם זה יוריד את כל היציאות של המגבר ל2 אוהם או שרק את היציאה שאליה זה מחובר ומה המשמעות של זה?

פרט קטן שלא ציינתי קודם: הקדמיים של POLK AUDIO יש להם סאונד מעולה בתחום של המיד והטוויטר אך הבאס שלהם חלש ולכן חשוב לי להוסיף את הבאס.

חשוב לי שהצליל יהיה נקי ולא באס פראי של סאב. למרות שאם לא תהיה ברירה אני אשתמש באופציה של חיבור אחוריים לHU וחיבור סאב בגישור למגבר. רק שבאופציה הזאת אני חושש ששוב האחוריים יהיו כמו "רקע" ברכב.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

• תוכן חדש...