Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן זה התחיל ביום שישי בבוקר קמתי הפוך לגמרי אחרי לילה נטול שינה אני רואה את אבא שלי אחי ואחותי מגיעים הביתה עם חיוך מאוזן לאוזן, אני מנסה להבין על מה ולמה ואז אני יוצא החוצה מנסה לחפש בחניה משהו חריג, שונה ורואה אותה גולף וי 6 והמפתחות שלה אצלי בבית כמובן שהחיוך עלה ולא ירד עד יום ראשון בבוקר.

אז ככה דבר ראשון האוטו הספציפי למי שראה ומי שלא לא נראה בדיוק רגיל יש לו כמה תוספות של ערסים כמו כנפיים חצאיות גריל (מאוד מכוער) ופנסים כהים, אבל למי אכפת, אותי מעניין מה שיש בתוך הקנקן ולא מחוצה לו, מבפנים זוהי גולף עם מושבים תומכים יותר מרגילה ידית הילוכים מעץ וכמה נגיעות בפלסטיק דמוי עץ פה ושם. ההרגשה ממש טובה מבפנים, בעצם כמו בכל גולף\בורה\פאסאט לא יודע למה אני אוהב את האיכות ואת התצורה הנוחה.

סיבוב המפתח מעיר מנוע וי6 עם סאונד (סטנדרטי!) מדהים, לעולם לא חשבתי שפולסווגן תשמע כ"כ טוב יש לה מעיין ברטון כזה של בררררררר שאני לא יכול להפסיק לחשוב עליו.

המנוע הזה מאוד מאוד מאוזן יש לו כח זמין תמידי בערך ב 4200 יש מדרגה קטנה של עוד כח אבל בסה"כ רצועת כח רחבה מאוד ושימושית מאוד, אין למנוע שום בעיה לסחוב מ 2000 עד המנתק שמגיע מאוד מהר בהילוכים הראשונים מתוך שישה להזכירכם.

המנוע הזה מחובר לתיבה בת 6 הילוכים, ההילוך השישי אינו סרק אלה אלו שישה הילוכים אמיתיים שימושיים התיבה הזו מחוברת למצמד האלדקס שמחבר את האוטו בין הנעה קדמית לכפולה וזה מה שחיפשתי באוטו, בכל המבחנים שקראתי כיסחו את צורת ההנעה הזו מכל צורה שהיא, יצאתי לבדוק במה מדובר.

אז ככה, לגולף מגבלות אחיזה מאוד גבוהות, כאשר הגלגלים הקדמיים בדרך לתת היגוי נכנס ההנעה האחורית ומשאירה את האוטו בקו שלו יש ביטחון עצום לקחת סיבובים במהירויות גבוהות ולצאת מהם בלי שום בעיה.

אני בטוח שהגולף הזו יכולה להיות יותר מהירה בסיבוב מאשר הרבה מכוניות ספורטיביות היא תמיד תצא מסיבוב לפעמים עם קצת היגוי יתר אבל לא יותר מזה, ופה מגיעה הנקודה, מי שמחפש אוטו למשחקים תת היגוי היגוי יתר לא ימצא זאת בגולף, אבל בנינו כמה מבני עמינו יודעים לנהוג ככה?

עוד בעיה קטנה שהיתה לי עם האוטו זה ההגה, הוא רך מדי לטעמי בנסיעה מנהלתית ויש לו יותר מדי שטח מת במרכז ההגה, אבל ברגע שלוחצים יש יותר משקל להגה והנהיגה נהיית יותר כייפית. ההגה מאוד נוח בעיר קל מחוץ לעיר ולאוטובנים לכבישים מפותלים הייתי רוצה יותר משקל ותקשורת.

אני הצלחתי להבין לאיפה פולסווגן כיוונו ואיפה הם פגעו, לנהג שרוצה לנהוג מאוד מהר ולא לגמור את הנסיעה בעמוד\אי תנועה\מכונית מסכנה זוהי קניה מצויינת, המערכות של האוטו ישמרו על קו ומהירות הפניה ויאפשרו לכל נהג לנהוג מאוד מהר גם בלי שהוא עשה קורס נהיגה אצל דני.

זוהי לא אימפרזה טורבו והיא גם לא תהיה, ההנעה הזו נועדה לטפל בכוח במקום הנעה קדמית ואין לה יומרות כמו לאימפרזה, אמנם היא מהירה כמעט כמו היפנית אבל היא עושה את זה בדרך אלגנטית יותר, מי שעובר על המגבלות באימפרזה יקבל בראש לעומת זאת מי שיעשה זאת בגולף יסלח לו והוא יסיים את המשבר בשלום וילמד לא לעשות זאת שוב.

בגולף לעומת האימפרזה אפשר לחיות, היא מאובזרת בשלל שטויות כאלו ואחרות שעושות את זה אם זה חומרים ובקרת אקלים, מחשב דרך, משענת ליד, הריפודים הדיפונים ושלל אלף ואחת המנורות, והכי חשוב היא גם נראת טוב, הרבה יותר טוב מסובארו.

אני לא מנסה להשוות כאן כיוון שעדיין לא נהגתי באימפרזה שהיא הדבר הכי קרוב לגולף בשוק היום (מישהו מתנדב? גיא, אודי????) אבל מנסיעה באימפרזה אני מניח שהיא יותר מרגשת מאשר הגולף וסביר להניח שגם תהיה מהירה יותר עם הנהג הנכון!

סיפור אישי עם הגולף יבוא בקרוב באוף טופיק

I don't drive fast, I fly low

פורסם

בהחלט נחמד אבל לא מחדש הרבה, בכל זאת ח"ח.

אגב שאלה קטנה, לפי מה שהבנתי במצבים קיצוניים של ההיגוי נכנס לפעולה ה4x4 איך המערכת יודעת מתי זה מתבקש?

הבנתי שמדובר על רכב תצוגה נסיעת מבחן של צ'מפיון מוטורס או שאני טועה?

מחכה לסיפור האישי ולתשובות לשאלות, רון.

L'amour Toujours

פורסם

טוב מכיוון שאמרת שהגולף ניראית יותר טוב ואז פנית לנסיעת מבחן אלי או אל אודי אז אני יענה שהGT ניראית הרבה יותר טוב מהגולף. בין WRX לגולף הייתי לוקח את ה WRX בעיניים עצומות (תרתי משמע!) סתם! האמת שהתרגלתי לעיצוב של ה WRX, ואחת בצבע לבן כמו של שגיא הייתי לוקח בשמחה (לא במקום ה GT אבל במקום הגולף הזו - בטוח!) כמובן שלא נהגתי בה וכו'... אבל לפי מבחנים היא פשוט משפילה את הגולף עד אפר בכל תחום חוץ משיכוך ידיות אחיזה בתא נוסעים. :lol:

לגבי כל הפאר וכו', זה נחמד אבל אני לא חייב את זה... אני מעדיף מערכת הנעה משוכללת יותר.. ומנוע בועט יותר.

לדעתי האימפרזה לא נושכת יותר מהגולף.

אגב לגבי - אפשר לחיות אתה, המצב ב WRX טוב יותר מבGT הדש בורד וכל הסביבה נראה יותר טוב. גג שמש יש גם באימפרזה. (או לפחות כאופציה) ולמי שמתלונן על איכות הנסיעה ב GT - היא לא כזו נוראה, ובנוסף ב WRX היא רכה יותר.

בסה"כ הגולף אוטו חביב אך הוא פונה לאוכלוסיה מאוד ספציפית. מוזר אגב שאין גרסה אוטומטית כמו שהיתה ל VR6 ואשר יחידות רבות למדי נמכרו ממנה.

הנקודה הכי חשובה בכל זה היא המחיר... 217K.... במחיר הזה הגולף מתחרה (מנסה אולי) להתחרות בלא פחות מ STI. אשר גם ניראית טוב יותר מבפנים (מושבים כחולים) גם לה יש 6 הילוכים והיא תכה את הגולף שוק על ירך עם מערכת 4 על 4 משוכללת עם 3 דיפרנציאלים. ומנוע חזק יותר באופן משמעותי מאוד (נא לא לפתוח דיונים נוסח תפוז - M3) :wink: אפשר גם להוסיף את הנקודה של אחריות ל 3 שנים. בקיצור - STI בעיניים עצומות.

גיא,

פורסם

בכוונה לא התייחסתי למחיר כיוון שזה מציב אותה מול ה STI, לא נהגתי קשה לי להשוות אבל אני בטוח שהSTI ה-ר-ב-ה יותר מהנה לנהיגה מאשר הגולף לגבי הייעוד שלהם זה כבר משהו אחר, אני סבור מאוד שהגולף פונה לקהל יעד מסויים מאוד שבחיים לא יקנה אימפרזה ואני חושב שבמקרה הזה היא מאוד פוגעת.

אני הייתי קונה אימפרזה בלי לחשוב פעמיים.

לגבי התפרצות הכח של הטורבו זה אופי אחר מאשר הפעולה המעודנת של הוי 6 בו יש לך כח זמין תמיד ולא התפרצויות של כוח כמו של האימפרזה.

רצועת הכח שלו יותר רחבה ויותר שימושית ואני סבור שגם יותר חסכונית.

לגבי ההנעה, ישנם חיישנים שמזהים איבוד אחיזה מקדימה ומעברים כח של עד 50% לגלגלים האחוריים.

בתכלס זה עובד, יש המון אחיזה אבל זה בא על חשבון התנהגות, כלומר פול גז בסיבוב לא יפיק עם הרבה מאמץ קצת היגוי יתר, לא כמו אימפרזה שתספק שפע ממנו, כמו שאודי הדגים לי בזמנו...

I don't drive fast, I fly low

פורסם

אז אולי גם לא נתייחס לקהל היעד? סתם! :wink:

ועכשיו ברצינות - לדעתי עיקר הבעיה של הגולף V6 הזו היא הפוזה. מה לעשות שקהל היעד לדעתי לפחות ירצה פוזה מסויימת תמורת ה 217K שלו... אבל.. כשהוא יוצא את הרכב מהסוכנות שי עם הגולף הכסופה יעמוד לידו... ול99% מהאנשים הרכב יראה זהה.

חדי העין יבחינו בג'אנט שונה ובכיתוב (אשר בטח יעלם אחרי יומיים). וזה בעיה.. יכול להיות שחלק מהקהל הזה יעבור לאודי שם המצב פחות קריטי (יחסית). למרות שהאוטו עצמו פחות טוב (V6 מול 1.8T) אבל מצד שני יכול להגיע מאובזר יותר עם ריפודי עור ושלל תוספות מרשימות.

בכל מקרה הגולף אוטו חביב למי שרוצה יותר נוחות, מנוע חזק ונוח, איבזור, אבל רכב ספורטיבי רציני הוא לא רוצה... לגבי תדמית... זה כבר ענין אחר. לדעתי ל STI לא חסרה תדמית... אבל היא לא מפוארת כמו הגולף.

בקיצור אוטו חביב לקהל יעד מאוד קטן וספציפי.

פורסם

כל אחד ודעתו הוא.

זה נראה כאילו הקונצרן התעורר

והחליט לנסות לחזור לייצר מכונות נהיגה כמו פעם (ע"ע גולף R32)

ה V6 מצטיינת כמו אחותה המבוגרת ה VR6 במהירות בקו ישר , ה R32 גם יודעת

להעניק הנאה מהנהיגה והגה שמתחיל להזכיר את הGTIים של פעם (אני מתבסס על שמועות

וכתבות כמובן שאין כזאת בארץ...)

אישית , אני בסכום הזה לא הייתי קונה לא אימפרזה ולא גולף , אלא הולך לכיוון האלפות

או רודסטר זריזה.

פעם אחרונה שאבא שלי החזיק מפתחות של אוטו חדש ביד , זאת היתה קורולה 2002 :roll:

golf_r32_01.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ועכשיו ברצינות - לדעתי עיקר הבעיה של הגולף V6 הזו היא הפוזה. מה לעשות שקהל היעד לדעתי לפחות ירצה פוזה מסויימת תמורת ה 217K שלו... אבל.. כשהוא יוצא את הרכב מהסוכנות שי עם הגולף הכסופה יעמוד לידו... ול99% מהאנשים הרכב יראה זהה.

כמה עולה סמל של V6 ויציאות לאגזוז??

אפשר להעלות את הערך של הגולף שלי :lol::lol:

האמת שגיא צודק, לדעתי על כל ייצרן צריך לשווק את דגמי הספורט עם משהו שמאפיין רק אותם.

בפיאט אין אפשרות להזמין אחד מדגמי הפונטו הלא ספורטיביים בצהוב, הצבע הזה שמור לHGT

בכל מקרה לדעתי צמפיון עשו פה טעות.

שי. שנמאס לו לראות גולף כסופות על הכביש

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

ההבדל בין האימפרזה GT לגולף V6 הוא :

שהאימפרזה למדה בביה"ס וסיימה בהצטיינות עם תעודה יפה,

בעוד הגולף היתה תלמידה גרועה והעדיפה לטפח את תדמית ה"יפה ומפנקת" ועל כן ציוניה בינוניים ביותר. אלא מה, שאחרי שסיימה את ביה"ס היא עשתה קורס הסבה ובו למדה את האלמנטים החסרים.

אבל,

שום קורס ו/או הסבה לא יעשו מהגולף -> אימפרזה ולכן כל עוד שתיהן יסתובבו בין אנשים שאינם מבינים גדולים, הגולף סגרה את הפער.

אלא שכשהן תסתובבנה בין מביני עניין, ברגע שהגולף תפתח פיה, מיד יבינו שחוץ מללמוד כמו תוקי, היא לא ממש מבינה בתחום.

• תוכן חדש...