Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דובי, אתה מבלבל את מה שאמרתי! לא אמרתי שאני נגד ללמוד או שאי אפשר ללמוד, מה שאמרתי שהמרוצים היום זה בינוניות, ובתור מי שבא למרוצים אתה מסתפק בבינוניות.

בוא לא נתעסק בלהוכיח אחד את השני, כי גם אתה ישבת עם נהגים ברכב בלי להתאמן איתם דקה לפני כן, לא על עפר ולא על אספלט.

...נדב

נדב

מטעויות לומדים, לא...?

ואם לא אז זה ממש לא טוב...

את הבינוניות מנסים לשפר כל הזמן והרבה תלוי בגישה.

בוא נחזור לנושא שלשמו נפתח השרשור הזה.

שמתי לב, ויתכן שאני טועה (אפילו אני לא מושלם...:lol:) אבל רוב הצוותים שמתחרים היום בראלי בארץ שומרים על יציבות מסויימת בכל הקשור לזיווגים.

מרבית הצוותים "מחזיקים מעמד" כבר מספר מרוצים או מעבר לכך .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה יהיה ??.

גם כשיש סוף סוף משהו חיובי מצליחים להפוך להתנצחות די מגעילה .

מומחיות ...

פורסם

טוני

מצטער, לא מסכים איתך ואני בטוח שגם נדב לא.

זו ממש לא התנצחות מגעילה אלא שוני בהשקפת עולם לגבי הנווט בראלי .

מותר להתווכח ואפילו בריא וטוב שיש אנשים שחושבים אחרת, לא חייבים להסכים בכל דבר.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי ידידי !

אין לי מאומה נגד מה שנאמר , אלא איך נאמר .

וחוץ מזה למה אתה מגלה את הכנוי המחתרתי שלי .

שבוע טוב

פורסם

אחחח צרות של עשירים

:lol:

ולחשוב על זה שאני מת להיות נווט, להתמסר והכל, אבל אני שומר שבת.

אם רק היו המירוצים נערכים בימי שישי :cry:

פורסם

ירון שלום

קודם כל ברוך הבא,

כנס לרכב הראלי שתמצא לנכון נווט בו ותתחיל במה שאתה יכול, אי אפשר לדעת אולי אחרי כמה ראלים תרגיש שאתה רוצה רק לנווט ולא מעוניין בנהיגה יותר, אבל זה בסדר שתרצה עדיין לנהוג גם אחרי המון ראלים וניווטים.

עצם זה שאתה תשב ברכב ותהיה שותף פעיל במירוץ אתה תתחיל לקלוט דברים שקשורים גם לניווט וגם לנהיגה וזה יעזור לך כך או כך.

למרות האי הסכמה שנוצרה פה בדיון הזה, דבר אחד הוא בטוח אך לא צריך ואפילו לא לרגע למנוע ממך להיכנס לרכב ולהתחיל לנווט, וזה שנווט טוב ומקצועי לא חושב על לנהוג לא לפני שהוא נכנס לרכב הראלי בפעם הראשונה ולא תוך כדי השנים שהוא מתעסק בניווט ראלי, כל כולו נתון לעניין הניווט נטו, זה פיסת מידע שהיא חשובה, אבל לא צריכה למנוע מאנשים לרצות להיכנס לרכב ולהתחיל לנווט כי הם חושבים גם על לנהוג,בטוח לא בארץ כאשר הספורט בתחילת דרכו וצריך כמה שיותר אנשים טובים.

:-)

ענבל

פורסם

אתמול שוחחתי עם דובי ועם דני ואף אחד מהם לא אמר לא מילה ולא חצי מילה בעניין ולא מנעו ממני דבר.

ההיפך הוא הנכון, שניהם הביעו נכונות לסייע.

וענבל, לראות אותך יוצאת מהסובארו ההפוכה עם חיוך ללא ספק תרם לגיבוש סופי של החלטתי.

ועד שאקנה רכב זה לא ביום, לא בשבוע ולא בשנה. בכ"ז מדובר בהוצאה גדולה, כספית, והוצאות מתמשכות לא קטנות.

ירון

P3210063.jpg

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

ירון שלום,

ראשית אני מברך אותך על הרצון ומוטיבציה להכנס לתחום הראלי.

בכדי להיות נווט מנצח בתחרויות ראלי אתה צריך להבין שיש מספר שלבים שאתה חייב ללמוד לפני הישיבה על כיסא הנווט וזאת בכדי להבין האם היתרון היחסתי שלך הוא בכיסא נהג המשנה או הנהג.

את סוגיה, איפה כדי להשקיע? אפשר לבדוק ע"י מספר תרגילים שבאמצעותם תוכל לקבל תשובה האם היתרון היחסי שלך כאדם הוא כנהג משנה או כנהג ראלי. רק תזכור כי בשני הכסאות צריך להשקיע הרבה בכדי להגיע לתוצאות.

נווט ראלי הינו תפקיד קשה,מרכזי ובעל אחריות כבדה ברכב מרוץ בתוך הצוות ומכאן יוצא שעליך לקבל את ההחלטה באופן בוגר ואמיתי ולא רק בכדי ל"הכנס לתחום הראלי והתחרויות".כיוון שאם זה רצונך העיקרי רק ל"היכנס לתחום" וכשיהיה לך אמצעים להיות נהג, הייתי מציע לך להשתלב קודם בקבוצת מרוץ כאיש צוות להשתלב בעבודת הצוות ואז לקבל החלטה מקצועית האם היתרון היחיסי שלך הינו כנהג משנה או כנהג.

בהצלחה

חזי בצלאל,

רמות ביהס לנהיגה מתקדמת למניעת תאונות

www.rrs.co.il

פורסם

נקודה חשובה, כושר גופני לא פחות חשוב מיכולת ניווט טובה.

המחשה קטנה, במהלך הסטייג' אתה מפעיל את רוב שרירי הגוף שלך,

לא מספיק זה, הנשימה שלך לא סדירה כמו אצלך הנהג שיכול לנשום

לפי הקצב שיחליט, אלא אתה חייב לדבר (והרבה בסטייג'ים טכניים) ולנשום בין

סדרת NOTES לסדרה הבאה.

לפני שהייתי בכושר, הייתי מסיים סטייג' ומרגיש כאילו רצתי כמה ק"מ טובים,

בסוף היום חוזר הבייתה ומיד למיטה. שילוב של סיבולת לב ריאה וקצת עבודה על שרירי הגוף

(לא פיתוח) היוותה בשבילי שינוי משמעותי מאוד ושיפרה את קצת הנשימה, המאמץ וכל הנלווה לכך.

דבר שמתבטא כמובן גם בשיפור ביכולת הניווט, אתה מקריא רגוע יותר, ברור יותר וטוב יותר.

my 2 cent.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אני באופן אישי מאוד מעריך את הרצינות של דובי בכל הקשור לתפקידו כנווט ובכלל, ועם הניסיון של דני אין טעם להתווכח. אבל, אם יורשה לי, שניכם (בשרשור הנ"ל) לוקחים את תפקיד הבוגר, האחראי והרציני (מידי), הכה אופייני ל"תשובה לשואל התמים" בפורום הזה.

תפקיד הנווט הוא משמעותי לאין ערוך ועל זה איש לא יתווכח. מכאן ועד איך שהצגתם את זה, המרחק הוא רב.

במתכונת המביכה של מירוצי הראלי הישראלי, מספיקה תקשורת בסיסית עם נווט שמבין עניין וגם הנהג הכי טוב בארץ לא צריך את דניאל הלנה לצידו, מצטער.

אף אחד פה לא זקוק ל"נווט נשמה" ומי ששם עצמו כנווט-נהג מתוסכל, אולי עושה עוול לעצמו (כי אני באופן אישי, לעולם לא הייתי מסוגל לנווט), אבל אם הוא ייקח זאת בפרופורציות הראויות, בהחלט יתכן כי זה יתרום לו לא מעט כשיחליט לעשות את המעבר למושב שמאל.

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

• תוכן חדש...