Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדוייק (אבל בכל זאת בכיוון), תדלוק מעבר למידה עלול לגרום לדלק נקי להגיע למיכל הפחם פעיל ובכך לגרום להצפת המיכל ולזיופי מנוע (ולריח של דלק מסביב לרכב ובתא הנוסעים).

מיכל הפחם פעיל נועד למטרת זיהום אויר, מחזור אדי דלק לשריפה במנוע ואינו חוסך בדלק כלל, בטח ובטח לא 5%.

כנראה שלמדנו אצל מורים שונים...

אז לסיכום, כן יש דבר כזה תדלוק מעבר למידה.

פורסם

ולבסוף, ברוב הרכבים המודרניים והנפוצים נכנס בקושי חצי ליטר לאחר הקפיצה הראשונה.

אני לא מדבר על איביזות משופצרות למיניהן וכל מיני חייזרים אחרים...אז מה הרווח ? עוד לא הבנתי.

לאנסר 07, נכנס עוד לפחות 3-5 ליטר אחרי קפיצה ראשונה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
כנראה שלמדנו אצל מורים שונים... .

לא יודע היכן למדת אבל הוטעת בגדול.. בשום מצב מערכת EVAP לא חוסכת 5% דלק וגם לא קרוב לכך.

פורסם
לא מדוייק, תדלוק מעבר למידה עלול לגרום לדלק נקי להגיע למיכל הפחם פעיל ובכך לגרום להצפת המיכל ולזיופי מנוע.

מיכל הפחם פעיל נועד למטרת זיהום אויר, מחזור אדי דלק לשריפה במנוע ואינו חוסך בדלק כלל, בטח ובטח לא 5%.

בקיצור, אם פימפמתי בפעם זו, האם כדי למנוע נזק אפשר פשוט לפתוח את הפקק כדי לשחרר האדים המיותרים?

פורסם
בקיצור, אם פימפמתי בפעם זו, האם כדי למנוע נזק אפשר פשוט לפתוח את הפקק כדי לשחרר האדים המיותרים?

שלום רב!

אין צורך!

בכל מכסה טנק דלק תקין,קיים נקב לשם שחרור אדי דלק, ויניקת אוויר אטמוספרי, כדי למנוע לחץ בקו הדלק בגלל תת לחץ בקו, כם לאחר כבוי המנוע.

במכסה דלק תקול ושהחריר בו סתום, אכן יוותר תת לחץ, אך אין בו קשר לניקוז ריחות עודפי דלק בטנק,וגם אם הטנק יהיה מלא עד חציו, תיווצר תת לחץ, שיכול לגרום להצפה.

מיכל פחם, המחובר לקניסטר, נמצא במכוניות חדשות יחסית,והאזהרה של החבר מתייחסת בוודאי לכאלה, בגלל הסיבות שדניאל פרט, אך לא בגלל שרוברט צטט מפי מורהו.

בכלל החיים הם הבית ספר הכי טוב, וכל יום החיים מלמדים אותי משהו חדש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בסובארו DL 92 אפשר למלא 7 ליטר בערך אחרי העצירה.

לגבי הנשם מיכל דלק, בהונדה 08 כשאני פותח את המיכל יש רעש של יניקת אוויר פנימה, בדקתי בספר רכב כתוב שזה תקין.

למה בעצם זה קורה אם יש נשם?

פורסם
שלום רב!

אין צורך!

בכל מכסה טנק דלק תקין,קיים נקב לשם שחרור אדי דלק, ויניקת אוויר אטמוספרי, כדי למנוע לחץ בקו הדלק בגלל תת לחץ בקו, כם לאחר כבוי המנוע.

במכסה דלק תקול ושהחריר בו סתום, אכן יוותר תת לחץ, אך אין בו קשר לניקוז ריחות עודפי דלק בטנק,וגם אם הטנק יהיה מלא עד חציו, תיווצר תת לחץ, שיכול לגרום להצפה.

מיכל פחם, המחובר לקניסטר, נמצא במכוניות חדשות יחסית,והאזהרה של החבר מתייחסת בוודאי לכאלה, בגלל הסיבות שדניאל פרט, אך לא בגלל שרוברט צטט מפי מורהו.

בכלל החיים הם הבית ספר הכי טוב, וכל יום החיים מלמדים אותי משהו חדש.

בברכה

צביקה

אז הנה עוד משהו חדש ללמוד; מיכל הפחם הוא הקניסטר והוא נמצא במכוניות לפחות מאז שנות ה-70'. בארץ אולי משנות ה-80' למי שמתעקש.

חתוכה - לי, להבדיל ממך, אין זמן לקרוא מאמרים ברשת, את הזמן הפנוי שיש לי לשבת מול המחשב אני מנצל על מנת לעזור

לאנשים מנסיוני ומהידע שלי. :mm_yeah:

זה שלא אמרו לכם שזה חוסך דלק, לא אומר שזה לא ככה. גם אני לא יודע הרבה דברים, אבל זה לא אומר שהם לא קיימים.

פורסם
אז הנה עוד משהו חדש ללמוד; מיכל הפחם הוא הקניסטר והוא נמצא במכוניות לפחות מאז שנות ה-70'. בארץ אולי משנות ה-80' למי שמתעקש.

.

רוברט, הקניסטר הוא לא מיכל הפחם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

5% חסכון דלק זה אומר שיש אידוי של חצי ליטר ממיכל של 50 ליטר. לא הגיוני.

את מיכל הפחם היתו למצוא בכל רכב מוזרק משנת 94 ובמספר מצומצם של רכבים אמריקאים בשנים יותר מוקדמות.

פורסם

למה לא, דניאל ?

תחשוב על המכוניות הממש ישנות, ללא המערכת הנ"ל...

כמובן, שאם גומרים את ה-50 ליטר ביום-יומיים אז אין אידוי כזה.

אבל אני מדבר על שבוע, ממוצע אצל רוב הנהגים.

לי יש ספרות טכנית שמוכיחה כי גם לסובארו כבר בשנות ה-70' היו קניסטרים ומערכות EVAP.

שוב, בחו"ל.

פורסם

גם לא בשבוע. האידוי של הדלק המגיע למיכל פחם הוא מאוד נמוך וזה כי הוא אינו בנוי לכמויות גדולות של דלק בתוכו.

רוב האידוי נשאר במיכל ורק כאשר יש המון אדים הם משתחררים לכוון מיכל ובהגבלה. אם מדובר על חסכון הייתי משער משהו כמו פחות מחצי אחוז למיכל דלק.

גם אופי השחרור של האדי דלק למנוע מאוד מאוד איטי ומבוצע רק בתנאים מסויים של עבודת מנוע, בנוסף האדים מדוללים באויר אטמוספרי כדי שלא יפריעו יותר מידי לעבודת המנוע כאשר הם ממוחזרים.

ניתן לראות בסורק כי בזמן הפעלת שסתום המחזור זמן ההזרקה כמעט ולא משתנה.

ולענין המצאות המערכת, אנחנו לא בחו"ל ואין צורך לבלבל את הגולשים עם הרכבים הישנים, שיתחילו לחפש אצלם ברכב את המיכל הזה.

פורסם

אצלי ברכב היתה המערכת הזו אבל היא בוטלה ע"י חכמולוגים ישראלים אי שם בתחילת שנות ה90,

יש אפשרות לרכוש את החלקים ולהחזיר אותה? (ומה העלות?)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...