Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הבדל בין RMS ל W

שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

מה הבדל בין RMS לW

יש לי רדיו דיסק של פיונר ברכב של 50*4 וניראה לי 22 RMS לכל ערוץ

מישהו יכול להסביר לי ואיזה רמקולים אני יכול לחבר של כמה RMS

תודה לכולם

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, RMS - זה בערך (בתכל'ס) בלי להיכנס להגדרות מקצועיות ומבלבלות כאלה - העוצמה שבה הרכיב החשמלי יכול לעבוד לאורך זמן בצורה חלקה (אם זה רדיו אז להוציא אות נקי, אם זה רמקול אז בלי להתעוות ולקלקל את הסאונד)

לגבי איזה רמקולים לקנות - אם אין לך תכנון עתידי על מגבר (ואולי גם סאב) אז תחפש רמקולים שמתאימים למידות של הרכב שלך, בעלי RMS גבוה פי 1.5-2 מה RMS של הרדיו דיסק (ז"א 33-44 RMS זה מספיק טוב) לא אמורה להיות בעיה, ובגלל שאתה לא הולך להוסיף מגבר חשוב שתסתכל על נתון הנצילות/רגישות/SENSETIVITY של הרמקול ותמצא רמקול עם הרגישות הגבוהה ביותר שנכנס לך לתקציב.

* רגישות/נצילות/SENSETIVITY - נתון מספר, בד"כ בין 88 ל 96 למרות שיש יותר, נמדד ב DB דציבל, ומה שזה אומר שכאשר הרמקול קיבל 1W ועוצמתו נמדדה ממרחק של מטר 1 הוא הוציא צליל בעוצמה של X דציבל.

אם אתה לא רוצה מגבר חשוב שנתון זה יהיה גבוה ככל שניתן כי העוצמה של הרדיו היא די חלשה.

אם אתה כן מתכנן בעתיד להוסיף מגבר ואולי גם סאב, אז נתון הרגישות של הרמקול טיפה פחות חשוב (למרות שגם פה רצוי להסתכל עליו, אבל לא חובה).

לגבי נתון ה RMS של הרמקול, רצוי שיהיה כמה שיותר גבוה כדי שכשתחפש לקנות מגבר לא תהיה מוגבל כל כך. RMS גבוה לרמקולים זה נראה לי מ 90 ומעלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, RMS - זה בערך (בתכל'ס) בלי להיכנס להגדרות מקצועיות ומבלבלות כאלה - העוצמה שבה הרכיב החשמלי יכול לעבוד לאורך זמן בצורה חלקה (אם זה רדיו אז להוציא אות נקי, אם זה רמקול אז בלי להתעוות ולקלקל את הסאונד)

לגבי איזה רמקולים לקנות - אם אין לך תכנון עתידי על מגבר (ואולי גם סאב) אז תחפש רמקולים שמתאימים למידות של הרכב שלך, בעלי RMS גבוה פי 1.5-2 מה RMS של הרדיו דיסק (ז"א 33-44 RMS זה מספיק טוב) לא אמורה להיות בעיה, ובגלל שאתה לא הולך להוסיף מגבר חשוב שתסתכל על נתון הנצילות/רגישות/SENSETIVITY של הרמקול ותמצא רמקול עם הרגישות הגבוהה ביותר שנכנס לך לתקציב.

* רגישות/נצילות/SENSETIVITY - נתון מספר, בד"כ בין 88 ל 96 למרות שיש יותר, נמדד ב DB דציבל, ומה שזה אומר שכאשר הרמקול קיבל 1W ועוצמתו נמדדה ממרחק של מטר 1 הוא הוציא צליל בעוצמה של X דציבל.

אם אתה לא רוצה מגבר חשוב שנתון זה יהיה גבוה ככל שניתן כי העוצמה של הרדיו היא די חלשה.

אם אתה כן מתכנן בעתיד להוסיף מגבר ואולי גם סאב, אז נתון הרגישות של הרמקול טיפה פחות חשוב (למרות שגם פה רצוי להסתכל עליו, אבל לא חובה).

לגבי נתון ה RMS של הרמקול, רצוי שיהיה כמה שיותר גבוה כדי שכשתחפש לקנות מגבר לא תהיה מוגבל כל כך. RMS גבוה לרמקולים זה נראה לי מ 90 ומעלה.

תודה רבה :lol:

אם אני לא מחבר מגבר עדיף שהרגישות תהיה גבוה הוא נמוך?

הרמקול מה עדיף פי1.5הוא 2 הוא שזה לא משנה?

בכול מקרה עזרת לי הרבה

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא מחבר מגבר עדיף רגישות כמה שיותר גבוהה

RMS של הרמקול בין פי 1.5 לפי 2 מה RMS של המערכת (22 במקרה הזה ?) אז בתכל'ס שהרמקול לא יהיה פחות מ 30W RMS. מעבר לזה, כמה שאתה רוצה, רק סביר להניח שרמקול בעל נתון RMS יותר נמוך יעלה גם פחות כסף, ואם אתה לא רוצה מגבר אין טעם להשתולל על 100 RMS כשגם ככה לא תגיע לזה דרך המערכת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

אם ניכנס למונחים החשמליים אז:

RMS זה בעצם ההספק הממוצע (נומינלי) של אותו הספק המקסימלי, זה ההספק שבעצם ניתן לקבוע את העוצמה שהרמקול מסוגל לקבל נקי.

הספק מסומן באות P , יש Pmax ויש Pav שזה בעצם ההספק הממוצע של אותו גל.

גם לגל סינוס מסויים יש לו אמפליטודה(מתח) מקסימלית וממוצעת, תמיד נתייחס אל הממוצעת לא למקסימלית.

כדי לחשב את הנתון הממוצע הנוסחא היא : Vav= Vmax*1.414 כנ"ל לגבי זרמים והספקים.

ברקמקולים/מגברים הנוסחא הזו לא תקיפה , אי אפשר לדעת מה הנתון של הRMS ע"פ המקסימלי, אלא רק החברה מספקת את הנתון הזה.

עוד טיפ: בבית יש לך חשמל 220V , זה בעצם הממוצע המקסימלי שיש לך בבית זה 310V.

מקווה שהבנת.

שניר.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, בתכל'ס זה יותר חזק אבל בסופו של דבר זה די זניח.

בשביל להגביר את העוצמה ב 3 דציבל צריך להכפיל את ה W שנכנס לרמקול.

3 דציבל זה הרבה, אבל בין 22W ל 25W ההכפלה היא פי 1.14 סה"כ במקום פי 2.

יעני ההפרש בדציבל לפני תחילת העיוותים לא יהיה כזה משמעותי, אני לא זוכר בדויק את החישוב, אבל אם אני לא טועה זה יעלה לך את העוצמה ב 0.4 דציבל סה"כ.

אם יש לך את הכסף, סבבה תקנה, אם התקציב לחוץ לך אז תוותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...