Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מחפש כבר קרוב לחודשיים יונדאי אקסנט או לנטרה שנת 97 אוטומטית ולא מוצא רכב שמור

המכונאי שלי לוחץ עלי לקנות יונדאי הוא אומר שהחלקים זולים והיא פשוטה לטיפול.

מצאתי שני רכבים שמוצאים חן בעיני ושמורים סיטרואן קסרה שנת 1999 ורנו מגאן קופה 1996

הרכבים במצב מצויין.

ורציתי לשאול .

להמשיך לחפש יונדאי או לקחת אחד מהשניים ואם כן אז איזה ?

תשובות מפורטות יתקבלו בברכה

פורסם

כמה פרטים שרצוי שתשלים כדי שנקבל תמונה מלאה ונוכל לתת ייעוץ מתאים:

1. מה התקציב שלך?
  2. כמה אנשים אמורים לנסוע בו-זמנית דרך קבע ברכב?
  3. מה אופי הנסיעות המתוכנן (עירוני, בינעירוני, פקקים)?
  4. האם יש לך בעיה עקרונית עם גיר ידני?
  5. האם אתה סגור רק על ארבעת הדגמים הנ"ל, או שאתה פתוח להצעות נוספות?

מבחינה שטחית מאוד של הנתונים שנתת, באופן אישי הייתי הולך על הקסארה. הדגם שמצאת הוא מהשנתון המתקדם ביותר, ואני מרשה לעצמי להניח שהוא יהיה בטיחותי ונוח יותר מצמד הקוריאניות.

אומנם מעולם לא היתה בבעלותי יונדאי לנטרה, אבל לשני חברים שלי כן היתה. בוא נגיד את זה ככה: "אמינות" היא לא המילה המתאימה ביותר לתאר את הרכב הזה. בין כל הבעיות ניתן למנות בעיות סחיבה במנוע וכן גיר אוטומט בעייתי, צבע ופח בעיתיים ורגישים מאוד וצריכת דלק גבוהה. שוב: אינני יודע האם מדובר במאפיינים של הדגם או שמא אלו תופעות שהופיעו רק בשני הרכבים שיצא לי להכיר, אבל קח בחשבון שהדברים קיימים בדגם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לנטרה אוטומטית של אותם שנים לא ממש חסכונית בדלק, בזכות גיר אוטומטי עם יחסי העברה מוגזמים והתנהגות שלו.

עם רגל קלה על הגז, ללא מזגן בנסיעה עירונית, צריכה ממוצעת עומדת על כ-13 ליטר ל-100ק"מ, זה הרבה לרכב משפחתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז ככה

אני סבלני ומחפש רכב שמור זה לא קל אבל בסוף נמצא

התקציב הוא 15K וכבר מצאתי רכבים משנת 96 ועד 2000

צריך שיהיה אוטומט אני והאשה נוהגים בו בעיקר בעיר

עם קילומטראז' עד 165K וצבע שמור יחסי לשנתון

אני פתוח להמלצות

יש לי מוסכניק שיטפל לי ברכב והוא כבר פסל לי את המגאן ואת הקסרה לצערי, כי ממש התלהבתי מהן.

בקיצור אני כבר מבולבל ומתחיל לחשוב שאני לא אמצא רכב

אני פשוט סומך עליו כי הוא עזר לי המון עם הרכב הנוכחי ולא לקח כסף על עבודה.

פורסם

פולקווגן פולו אוטומטית מהשנתונים האלה לפי דעתי יכולה להכנס יופי לתקציב. עוד אופציה ששווה לבדוק היא פיז'ו 306, אולם כאן על הבדיקה להיות מדוקדקת יותר.

מעבר לכך, ערוך חיפוש בפורום - נפתחו לא מעט שרשורים על רכב בתקציב הנ"ל.

אלפא, אני רק רוצה לציין שגם בלנטרה עם גיר ידני ונהג סופר עדין עדיין נרשמה צריכת דלק גבוהה מהממוצע. אינני יודע האם האם היתה תקלה ברכב ההוא או שזה כך באופן רגיל, אני רק יודע שמחוג הדלק צנח צניחה חופשית בנסיעה בינעירונית נינוחה ורגועה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אלפא, אני רק רוצה לציין שגם בלנטרה עם גיר ידני ונהג סופר עדין עדיין נרשמה צריכת דלק גבוהה מהממוצע. אינני יודע האם האם היתה תקלה ברכב ההוא או שזה כך באופן רגיל, אני רק יודע שמחוג הדלק צנח צניחה חופשית בנסיעה בינעירונית נינוחה ורגועה.

ברשותנו הייתה לנטרה 96' אוטומטית חדשה מחברה. צריכת דלק הייתה גדולה, כפי שתיארתי. הבעייה לא באקזמפלר ספציפי שהיה ברשותנו, אבל צריכה מאוד דומה הייתה באותו סוג של רכב גם לבעלים אחרים, אפילו משנתונים מתקדמים יותר.

בנוסף לזה, לרכב הייתה אחיזת כביש רעה בפניות, הייתי אומר אפילו מסוכנת. מתלים יותר מידי רכים גרמו לרכב הזה לאבד אחיזה בפניות שרכבים משפחתיים אחרים נסעו ללא ציוץ. גם ניראה ששילדה מאוד רכה - דלתות זזות בנסיעה בנפרד מגוף של מכונית.

בקיצר, לא ממליץ על לנטרה. רכב שבאותם שנים היה ברמה נמוכה יותר ממכוניות מתחרות.

ממליץ להוסיף לרשימה דיהטסו אפלאוז. בתקציב כזה, אפשר למצוא יחסית משנתון מתקדם, רכב הצ'בק שניראה כמו סדאן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...