Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילוך חמישי בגיר GTI 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר התקנה של גיר 205 GTI בוולקן מצאתי שהנסיעה בהילוך חמישי ממש לא נעימה וגם רמת צריכת הדלק מאוד גבוהה.!חצי טנק אחרי 200 ק"מ בהילוך חמישי במהירות 100-110 !!!

יש דרך להחליף רק את ההילוך החמישי להילוך יותר נוח ויותר חסכוני?

פורסם
היי,

לאחר התקנה של גיר 205 GTI בוולקן מצאתי שהנסיעה בהילוך חמישי ממש לא נעימה וגם רמת צריכת הדלק מאוד גבוהה.!חצי טנק אחרי 200 ק"מ בהילוך חמישי במהירות 100-110 !!!

איזה מנוע יש לך? 2.0 או 1.9?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תחליף רק את המהלך הסופי...

אם עדין יש לך את הגיר המקורי אז תביא ממנו...

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
היי,

אתה יכול להחליף את ההילוך החמישי , להתקין במקומו את החמישי של הוולקן . ( 1.9 ) .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
היי,

זה לא אומר כלום...

בדיקה לתצרוכת דלק לא עושים לפי מה שהמחוג אומר - אלא לפי כמה שנוסעים וכמה דלק נכנס.

תעשה בדיקה כמו שצריך ותחזור לדווח לנו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החלפתי את הגיר מהסיבה שבגיר המקורי של הוולקן מנוע 2000 יש נפילות סל"ד משמעותיות בין ההילוכים ראשון שני ושלישי מה שגורם לרכב להיות עצלן ביותר,לאחר ההחלפה הרכב נוסע הרבה יותר חזק,אין נפילות סל"ד כימעט והרכב מייצר כוח בכל שלב נתון.

פורסם
החלפתי את הגיר מהסיבה שבגיר המקורי של הוולקן מנוע 2000 יש נפילות סל"ד משמעותיות בין ההילוכים ראשון שני ושלישי מה שגורם לרכב להיות עצלן ביותר,לאחר ההחלפה הרכב נוסע הרבה יותר חזק,אין נפילות סל"ד כימעט והרכב מייצר כוח בכל שלב נתון.

כח = אנרגיה = בנזין.

סוף מעשה במחשבה תחילה. בפעם הבאה תפעיל קצת את המוח לפני שאתה רץ "לשפר" את האוטו. תבין את ההשלכות של כל דבר ואז תראה אם מתאים לך.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

המשוואה הזו ברורה ולא עליה אני מדבר,אם היית מכיר את הגיר של הוולקן היית מבין שצריכת הדלק מוגברת בכל ההילוכים חוץ מהילוך חמישי מה שקורה בדיוק ההיפך בגיר של ה 205 GTI .

אני לא מחפש לחסוך אני מחפש נוחות ולכן הילוך חמישי יותר ארוך בגיר של ה 205 GTI ייתן את התוצאה המושלמת לכוח,מהירות,נוחות וכן....גם חיסכון.

פורסם

כל מנועי GTI האלה של PSA זה אוטו XU, לכן מבחינת חיבור גיר למנוע אין שום בעיה. ההבדלים הם ביחסי העברה שונים כמעת בכל דגם.

Spirit In The Dark

פורסם

כח = אנרגיה = בנזין.

סוף מעשה במחשבה תחילה. בפעם הבאה תפעיל קצת את המוח לפני שאתה רץ "לשפר" את האוטו. תבין את ההשלכות של כל דבר ואז תראה אם מתאים לך.

איציק

אני לא מסכים.

אם יחסי העברה בגיר המקורים ארוכים כאורך הגלות ולא מאפשרים לנצל טוב את עקומת המומנט/הספק המנוע החלפה לגיר קצר ושימוש נכון בגיר יניב ביצועים טובים יותר בפחות דלק.

הבעיה היחידה היא שגם יחס העברה הסופי קצר מדי ופוכע בנינוחות בשיוטים ארוכים, כמו שהציעו קודמיי אפשר להחליף רק את גג"ש של ההילוך החמישי לטובת שיוט רגוע וצריכת דלק טובה בשיוטים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני נוטה להסכים עם דיויד ובניגוד לאיציק.

אני ביצעתי החלפה מגיר של ה-1.9 שזה גיר עם יחסים צמודים אך יחס סופי ארוך ולכן כל הילוך היה ארוך לגיר של ה-16V\MI שזה גיר עם יחס סופי קצר יותר ולכן הילוכים קצרים יותר.

עכשיו הרכב גם נוסע חזק יותר וגם חסכוני יותר, והסיבה לכך בגלל שיש לי יותר מומנט בכל הילוך, ובנסיעה מנהלתית מספיק לי למשוך עד 3500 סל"ד ופחות מה שמקודם לא הספיק, ולכן הרכב חסכוני יותר.

סיבה נוספת הרכב מעלה טורים מהר יותר ולכן פחות שהות בטורים הגבוהים וזה עוד סיבה שזה חיסכוני יותר.

גיר קצר יכול להיות פחות חסכוני אם ההילוך האחרון קצר ואז בנסיעה בין עירונית הרכב יצרוך יותר דלק.

פורסם

ZXMI16

יש לך מושג לגביי סוגי גיר אחרים מלבד ה 1.9 שייספקו את איכות הנסיעה הרצויה מחוץ לעיר?

לפי מה שאני מבין יהיה קשה להשיג גיר של וולקן 1.9 או שאני טועה?

תודה.

פורסם

למיטב הבנתי היו כאלה שהחליפו את הגג"ש של ההילוך החמישי בגג"ש של XSI 106 ,

האם הדבר אפשרי ? אשמח לשמוע חוות דעת של מי שמכיר.

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
  • תוכן חדש...