Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני אתאר את המקרה, הדגם רנו קליאו אליזה שנת 98 גיר אוטומטי.

שלשום באתי להיכנס לחניה המקורה שלי, לצערי הכניסה לחניה היא רובה במדרכה עם מישור וחלק ממש קטן בולט החוצה של המדרכה הקטנה.

מה שקרה הוא שלשום נכנסתי לא טוב לחניה ועליתי חלקית על המדרכה הבולטת, שמעתי רעש כאילו פגעתי עם הטמבון במדרכה, קרה לי בעבר, אז התעלמתי.נתתי גז והמשכתי פנימה, כשיצאתי מהאוטו הרחתי ריח חריף מאוד (שלאחר מכן הבנתי שזה שמן שרוף). לא ראיתי שאריות או משהו אז התעלמתי ועליתי הבייתה.

אתמול באתי לצאת מהבית, נכנסתי לאוטו התנעתי הכנסתי לרוורס נתתי בקטנה גז (יציאה מחניה) נסעתי אולי 20 ס"מ כשהרכב עצר ולא היה מוכן לזוז יותר, ישר חשדתי במשהו לא טוב מהר כיביתי את האוטו. וכשהסתכלתי טוב טוב ראיתי כתם שמן ענקי בצד הימני של האוטו (לא בצד הנהג) לא ראיתי את הכתם על ההתחלה כי הצד הזה צמוד לקיר ולא רואים יותר מידי מה הולך שם.

אבא שלי אומר שאולי הלך הגיר (מקווה מאוד שלא) בעלה של אחותי אמר לי שאולי שברתי את הבורג של שמן המנוע.

הסתכלתי מתחת לאוטו וראיתי כי מקור הנזילה מגיעה מקופסאת פלסטיק שיש בה עיגול עם חור המזכיר אום, צילמתי את התמונה ואני מצרפת אותה. בכל אופן דיברתי כבר עם סוכן הביטוח שלי הזמנתי גרר ליום ראשון, ואקח את הרכב למוסך שיש לנו הסדר איתו יום ראשון (כשאני מתפללת ומחזיקה אצבעות שזה אכן הבורג שהשתחרר שם ולא יותר מזה). בעלה של אחותי אמר לי שאולי המנוע נתקע אם זה שמן מהמנוע כי התנעתי אותו ללא שמן וצריך לשמוע רעש רציני פלאק! אבל בקושי נתתי גז וכיביתי נורא מהר את האוטו, ולא היה שום רעש כמו שהוא תיאר לי.

בכל אופן, אשמח לשמוע מה לעזעזל נראה לכם שזה, בתקווה שזה יעודד אותי :(

דפנה.

פורסם

צר לי לבשר לך, אבל נראה לי שהמנוע נתפס לך, עקב נסיעה בלי שמן. מה שקרה הוא שפגעת בקרטר (אגן השמן, בעברית, וחוררת אותו באיזור בורג הריקון של השמן המנוע).

הנזק לקרטר מכוסה כי מדובר בנזק תאונתי, אבל יש מצב שחברת הביטוח תנסה להתנער בטענה לרשלנות מצידך.

פורסם

פוייייש ברוך השם!!! הבנתי שבמצב זה הולך המנוע לחלוטין וזה עלות של כמה אלפי שקלים.

אז לא הבנתי מה אתם חושבים שזה?

פורסם

קודם כול יש גם למנועה ו גם לגיר מדיד שמן את צריכה ללכת ולבדוק איפה חסר לך שמן ב מנועה או בגיר האוטומתי שלך ואז תידעי איפה בערך הבעיה שלך.

פורסם

איזה צבע השמן היה כשראית ברצפה? שחור, אם כן אז זה שמן מנוע.

לא כ"כ הבנתי :

"נסעתי אולי 20 ס"מ כשהרכב עצר ולא היה מוכן לזוז יותר"

מז"א לא היה מוכן לזוז המנוע כבה?

פורסם

זה היה שמן שחור, בדקתי במדד שמן בלוח מכוונים. היה מלא.

אני לא ממש יודעת איך בודקים שמן גיר או שמן מנוע :D

הכוונה שהוא לא זז, המנוע עדיין עבד, רגיל, פשוט לחצתי בקטנה על הגז והוא פשוט לא זז, כאילו הייתי על ניוטרל.

המנוע לא נכבה, ולא עשה רעשי גסיסה למיניהם.

פורסם

אכן הרכב היה ונשאר במוסך. נראה כי אכן פגעתי באגן שמן הגיר. כרגע לא ידוע אם הגיר הלך פייפן, כי הם קודם צריכים לסדר את האגן ואז הם יידעו.

העניין הוא מה הסיכויים שהלך הגיר? היום אפילו לא נתתי לגרר להתניע את האוטו (המשוגע בא להתניע לי את האוטו וצעקתי עליו שלא יעשה זאת כי יכוליות המנוע תפוס/ייתפס). לא נגעתי ברכב לא נסעתי איתו נסיעה, מה הסיכויים שהלך הגיר?

אמרו לי שאם הגיר הלך, הם מכריזים על האוטו החמוד שלי טוטאל לוסט :(

• תוכן חדש...