Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בסאב FI ומגבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לטעמי ssd 15 אינץ יספק אותך גם מעוצמה וגם מאיכות

לי יש btl ואין לי קבל

מנואל, אם זה המצב עם סאב 1 אז אם 2 btl אצלי אתה תשב עם אוזניות?

מצטער שזה הופך להתכתבות

גיא ידיד..

אנחנו מאוד שונים

אני אוהב לשמוע מוזיקה, דהיינו: הכל מהמוזיקה! קולות, גיטרות, תופים, כינורות, נשימות, קלידים וכו'.. אין כל בעיה שזה ישמע מאוד חזק! אבל שיהיה מאוזן.

אתה/אחיך (לדעתי האישית) אוהבים לשמוע סוג של מוזיקה/סאונד, כלומר: המון באס, המון רעידות ברכב, אין לכם שום צורך באיזון בין המוזיקה לבין כמות הבאס. ואיך שהשיר הוקלט/מתנגן לא מזיז לכם ממש כלום.

לכן מצטער להגיד ובבקשה על תעלב, כשאתה אומר לאנשים כאן סאב/באס איכותי וכנראה שאתה באמת מדבר על מוצרים מדהימים, כי אתה נמצא בחברה מעולה כמו אלי ורוני ועוד כמה אנשים שעשו רק טוב למדינה.

אבל כשמבינים מה אתה שומע ואיך אתה אוהב לשמוע, נורא נורא נורא קשה להבין/להאמין שאתה באמת יודע, מה זה סאונד אמיתי/איכותי/טוב..?

לא כל מערכת צריכה BTL או 15"

ובאס חזק זה לא אומר שכל אחד כאן מחפש סאב 1000W RMS בגודל של רכב ממוצע, זה משהו שכמעט תמיד גורע מהאיכות או מיכולת האיזון לשאר הרכיבים במערכת.

באס חזק!! זה גם סאב 10" חמוד עם 400W RMS+ שמוגבר הייטב בתיבה רצינית.

צריך פרופורציות בחיים.

*עריכה*

לפתוח השירשור: אתה עושה טעות ההיפפוניקס רק מוצהר חזק! רוב המגברים שלהם עד הסדרות הממש גבוהות דיי זבל.. הסאונדסטרים מגבר הרבה יותר איכותי והוא לא פחות חזק והוא ממש יספיק גם ל- Q!

1000W RMS ב- 1 אוהם זה הרבה! צריך מערכת חשמל עצבנית כדיי להוציא יותר מזה.

בהמון אהבה.

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה אוהב לשמוע הכל מהמוזיקה, למה יש לך פוקאל ?:) [צוחק..]

באיכות, אין הבדל בין 12" ל 15" , פשוט אותם הפינוקים, טיפה יותר חזק.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מנואל, מה שבשבילך נקרא סאונד איכותי, בעיני רבים הוא ח*א. וכך להיפך. אתה לא יכול לשפוט בן אדם ולהגיד שהוא לא מבין באיכות של מוזיקה רק בגלל סוג המוזיקה שהוא שומע. ולא, אני לא שומע רק בומים ובאס. תשאל את אלי (שהשפיע עליי :lol:).

נ.ב

עד כה אחי הגיב, כרגע זה גיא. לא סתם יש לי Q אחד בלבד באוטו, ועוד באטומה (ולא, לא בגלל שלא היה לי מקום לפורטד). פשוט, כי ככה רציתי. הוא מספיק חזק גם ככה וכמובן מדוייק יותר באטומה. לא צריך יותר מזה. יותר? אוסיף עוד Q במקסימום. אל תגיד סתם שאני אוהב לשמוע בומים ורק בומים. אני אוהב לשמוע מוזיקה, בווליום גבוה ועד כמה איכותי שיכול להיות (כמובן יחסית לתקציב). זה הכל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

למה אתה תמיד חושב על להוסיף עוד באס? עוד סאב?

להוסיף מידוופרים 7"/8" מקדימה לא חשבת? על נפלאות המיד אתה כבר שחכתם

מידבאס ומידריינג' הם העיקר במוזיקה, הציוויון, התחום הרחב.

כבר עשיתי מספר בדיקות עם מספר מנגינות אצל כמה חבר'ה: להפתעתנו היו כמה וכמה קטעי באס שנשמעו רק דרך המיד באס כמו שצריך, וממש מרחו את הסאב. זה מאוד נכון למוזיקה אלקטרונית שם אין באס ממש נמוך.

במיד באס ממש בעט בנו והסאב לא טרם שם כלל, לא משנה כמה גדול או חזק הוא יהיה.

יש מוזיקה שממש לא מבוססת על באס.

אני רואה אנשים כאן כל היום מחפשים שירים עם כמויות של באס, וזה קצת עצוב בעניי.

תשמעו מה זה מידבאס חזק!

אולי אפילו לא כדאיי..

אז כל אחד יתחיל לדחוף 4 וופרים בכל דלת וישמע רק קרקושים ורעידות.

אני לא אומר שבאס הוא פחות חשוב.

לגעתי המידבאס והמידריינג' וההיי הרבה הרבה יותר חשובים.

הייתי במקומך גיא חושב לעבור לרדיו דיסק כדיי שהקומפ' ירד קצת יותר מה- 120HZ

והייתי משקיע בקומפוננט "קצת" יותר שמיע תחת כמות הבאס הנ"ל שה- Q מסוגל לייצר.

במקום להראות לכולם שלך יש הכי גדול ולהביא עוד סאב.

פורסם

בתור אחד שהיה לו K2P קשה לי להאמין ניסית את הקטעים האילו עם הבאס אצלך ברכב ....

הוופר הזה לא יודע לספק באס נמוך ורך ... רק להפגיז באיזור ה100 בקיק חזק גם אם תיתן לו לעבוד על פול ריינג'......

דווקא זה וופר שיתאים לך גיא :) הוא חזק מאוד

פורסם

מנואל, זה נכון שהמידבאס, המידריינג' וההיי הרבה הרבה יותר חשובים לקבלת SQ ברכב. לגבי השאר, אתה צודק באופן חלקי, אבל אתה לגמרי מתעלם מהעניין שסאונד זה דבר כל כך סובייקטיבי. אני לא מדבר על סוגי מוסיקה שזה וודאי וודאי סובייקטיבי. לחובב מוסיקה קלאסית, רוק בריטי או אלקטרונית זה מילה גסה, ולחובבי אינפקטד - מוסיקה קלאסית זה מוקצה מחמת מיאוס..

אני מדבר על טעם בסאונד עצמו. באופי הסאונד. יש אנשים שמשקיעים כסף רב כדי לשמוע דווקא תקליטים - במורכבות הסאונד ה"עתיק" שלהם. לאחרים, זה נשמע זוועה. יש שישקיעו הון על מגברי מנורות עם הסאונד הייחודי להם - שלא בהכרח כולם יאהבו, וכמובן ....

יש כאלו שיאהבו את הבאסים שלהם, אינטגרליים ומתמזגים עם שאר התדרים, מה שנקרא איזון - SQ.

ויש כאלו שיאהבו את הבאסים שלהם, נמוכים יותר, חזקים יותר, עוצמתיים יותר, דומיננטיים יותר - SPL.

כשאתה אומר לו "הייתי משקיע במקומך ב..", משל הדבר לראסטה-מן זרוק על שרוואלים, שתמליץ לו לרכוש חליפת שלושה חלקים אלגנטית.. זה לא מדבר אליו. הוא לא אוהב את זה. הוא לא רואה בזה שום דבר חשוב או יפה.

ככל שאיש הSQ, ישאף ליותר באלאנס, יותר טונאליות, יותר עומק-רוחב-גובה-נפח-תמונת במה, כך איש הSPL ישאף ליותר באס. יותר נמוך, יותר עוצמה, יותר חוזק, יותר סאבים, יותר חשמל, יותר חווט, יותר תיבה, יותר דומיננטיות התדרים הללו.. כן, גם במחיר אי-ההשתלבות שלהם בשאר התדרים שבאים משאר האלמנטים.

יכול להיות שבהגדרה המסורתית של מוסיקה טהורה, SPL פחות מגדירה את זה. אבל היי.. שנת 2008 - מה זה הגדרות?:wink:

פורסם

אין לי כל בעיה שגיא וחבריו ימשיכו לפוצץ את העיר ברעש.

לדעתי היה עוזר לכולם עם הוא ועוד כמה אנשים היו פחות ממליץ על סאבים איכותיים כשאין להם מושג מה זה באס איכותי.

וכמובן שיש את אלו שישמעו SPL ויגידו וואלה באס איכותי

אבל צריך לעשות הבדלה בהמלצות לאנשים.

לא כל עולם הסאונד מבוסס על סאב 15".

פורסם

מנואל, עכשיו אתה מפתיע אותי עם תגובה ממש לא במקום.

אצל אלי ברכב שומעים הרבה יותר חזק מאשר אצל גיא או אצל דוד, ובערך כל אחד אחר בפורום.

אז מה? אלי לא יודע להמליץ למישהו על סאב כאשר הוא מבקש סאב עם באס איכותי?

מה הקשר בין איך בן-אדם אוהב לשמוע אצלו ברכב לבין הידע והנסיון שלו להמליץ על משהו כזה או אחר.

under construction..

פורסם

דווקא בד"כ אני חושב שהוא ממליץ לאנשים על מונואים ו/או סאבים חזקים, כי זה תחום ההתעניינות שלו. למרות שהוא בהחלט יכול להמליץ גם על דברים איכותיים, כי הבנה וידע יש..

לדעתי מנואל, אתה מפספס את הפואנטה. מבחינת אלו המחפשים באס SPLי, ההמלצות שלו ושל שאר חברי הSPL, הם איכותיים. מה זה בכלל איכות? מה הפירוש המילולי של איכות? הפירוש הוא "טיב" או "רמה גבוהה", וזו הפרשנות שלהם לזה. כי "מגבר-בהמה-שנותן-3KWRMS" זה מגבר SPL "טוב" ורמה גבוהה". אתה לא יכול לתת פרשנות משל עצמך לאנשים בעלי ראייה שונה משלך.

ונכון שלא כל עולם הסאונד מבוסס על סאב 15". אבל הוא גם לא מבוסס רק על סאב 8-10"..

אני אישית, פחות מתחבר לכך - מבחינת ההעדפה האישית שלי, אבל אני לגמרי מבין שיש העדפות שונות ונוספות.

פורסם

יש לי את אחד הסאבים האיכותיים (FI Q,למי שלא יודע ולא מבין על מה אני מדבר :wink:) שניתן לקנות (נניח לפחות בארץ, אבל גם בעולם הוא נחשב לאיכותי), אבל אני לא יודע מה זה באס איכותי ומה זה סאב איכותי? אתה "קצת" הרבה סותר את עצמך.

בכל מקרה, אתה תמשיך לחיות באשליה שלך ולשמוע באס איכותי או אמיתי או איך שלא תקרא לזה מהמידים החזקים שלך, ואני אמשיך בחלום שלי לשמוע באס מזויף מהסאב הלא איכותי שלי. סיכמנו? :lol:

ניר, הוא טוען שנניח אצל אחי זה רק בומים. אבל בתאכלס? אם אחי היה רוצה (ולי לא אכפת וגם לרוני או לאלי ממש לא) היינו מכוונים לו את כל המערכת ל-SQ (עד כמה שניתן כמובן, והכוונה ל-2 הסטים שיש לאחי), ושמים לו איזה Q 10 והיית רואה מה זה SQ. למה? כי לטעמי הסטים שיש לאחי לא פחות ממשובחים (כן כן, אטון RS ואטון PRO). סטים שבאמת הפתיעו אותי לטובה. והמידבאס של ה-RS? מטורף. זה מה שאני יכול להגיד. אבל אחי לא רוצה. הוא רוצה BTL ולשמוע מוזיקה. איך שומעים מוזיקה? חותכים את המידבאסים גבוה שלא יוציאו באס כמעט, וכל המערכת מכוונת על יותר עוצמה מאשר איכות. זה הכל.

מנואל - תסיק מזה מה שאתה רוצה.

למה עוד באס וסאב? כי זה מה שאני אוהב. אתה תוסיף עוד וופר, אני עוד סאב. גם בזה סיכמנו?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שני הסנט שלי לדיון-מה שאתם רואים,או יותר נכון שומעים(או מרגישים,תקראו לזה איך שתרצו), מאליקו ומשומאכר במפגשים זה רחוק מאוד מאיך שהם שומעים באוטו במהלך היום(ככה אני חושב לפחות,לטובת האוזניים של השניים :-)).רק במפגש הם אוהבים להראות שלהם יש את ההכי גדול(וכמעט כולם היו רוצים "הכי גדול" כזה).אפילו אצלי,שהסאב אולי פי 647457 יותר חלש מהסאבים של השניים,ולמרות שאני באמת חולה באס,אני מנמיך את הסאב עד החצי לפחות ביום יום.ביום יום גם גיא ואליקו מעדיפים לשמוע קצת מהקומפוננט שלהם ולא רק באס.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם
סאב 800W RMS זה לא 200W RMS

ועזוב קבל.

במחיר של ה- SSD

650 ש"ח אין משהו שבנוי כל כך טוב.

אם אתה מצליח להביא אותו ~ טיפה כבד

יצאת מלך!

ולטעמי SSD 10"/12 יהיה מעולה!

גם לגב ובמיוחד לסאונד!

עמנואל יצא לך לישמוע וליבחון את ה-SSD שאתה ממליץ עליו{אני מאמין שהוא לא פרייאר בכלל}

מה זה קבל?
אלי ביפו אצל הבני דודים קבל=בקבוק תכניס את למילון מושגים אני רציני

למה אתה תמיד חושב על להוסיף עוד באס? עוד סאב?כי הוא קצת :screwy:

אני רואה אנשים כאן כל היום מחפשים שירים עם כמויות של באס, וזה קצת עצוב בעניי.מזל שזה בעיניך כל אחד ישמע מה שהוא אוהב אני רואה אנשים ששומעים מוזיקה בווליום נמוך גם זה עצוב בעיניי אבל מה לעשות זה הם וזה אני

תשמעו מה זה מידבאס חזק!

אולי אפילו לא כדאיי..

אז כל אחד יתחיל לדחוף 4 וופרים בכל דלת וישמע רק קרקושים ורעידות רעיון טוב :-)

אני לא אומר שבאס הוא פחות חשוב.

לגעתי המידבאס והמידריינג' וההיי הרבה הרבה יותר חשובים.

הייתי במקומך גיא חושב לעבור לרדיו דיסק כדיי שהקומפ' ירד קצת יותר מה- 120HZ

והייתי משקיע בקומפוננט "קצת" יותר שמיע תחת כמות הבאס הנ"ל שה- Q מסוגל לייצר.

במקום להראות לכולם שלך יש הכי גדול ולהביא עוד סאב.

עמנואל יש אנשים שבישבילם SQ=הרבה באס ועוצמה כמה שיותר

AVK למה אתה חושב שאלי, גיא,דוד שומעים חזק או רוצים להראות להכולם שיש להם הכי גדול {אני מדבר על הסאב לא על..]?

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

avk, למה לי להסתובב עם לבנה של 80 קילו ביום יום, אם אני לא מתכוון לשמוע? 90 אחוז מהזמן אני נותן בראש שאני נוסע באוטו, ב 10 אחוז הנוספים אני שוכח את הפאנל בבית :(

אין לי סיבה להראות שיש לי הכי גדול, כשאוהבים באס, אז אוהבים באס, גם אם זה ב 7 וחצי בבוקר כשאני קם לעבודה, ואני עוזר להעיר אנשים בדרך :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

גיא: אחיך גם יכול להוציא את הקומפננטים שלו ולא ישימו לב שמשהו השתנה.

ואצלך ברכב יש קומפ' שאמור להיות דיי טוב, חבל שגם לא אין כלל נוכחות בסאונד.

אליקו: זה כמו אופנוע ספורט הא.. קם בבוקר, מתניע להעיר את כל השכונה 8)

חלום שלי אופנוע עצבני, חבל שאני "קצת" מפחד עדיין.

משו קטן: לפחות על תגידו את המושג SQ כל הזמן

SQ=הרבה באס ועוצמה כמה שיותר

היינו מכוונים לו את כל המערכת ל-SQ

תגידו סאונד איכותי/מאוזן, פשוט SQ זה משהו בעל פרמטרים מאוד ברורים.

נפסיק את הריב הזה כאן, רק נסיתי להכניס קצת היזון בהמלצות של האנשים כאן.

מי ישמע עוד בקרוב יתפצל הפורום שלנו לגף SQ וגף נפרד ל- SPL כמו הרבה מאוד פרומים מכובדים בחו"ל.

פורסם

לדעתי היה עוזר לכולם עם הוא ועוד כמה אנשים היו פחות ממליץ על סאבים איכותיים כשאין להם מושג מה זה באס איכותי.

וכמובן שיש את אלו שישמעו SPL ויגידו וואלה באס איכותי

אבל צריך לעשות הבדלה בהמלצות לאנשים.

לא כל עולם הסאונד מבוסס על סאב 15".

במפגש הבא אתה תראה לי מזה באס איכותי,או שלפי החתימה הבנתי שאין לך סאב,כנראה עוד לא המציאו בשבילך סאב לפי דרישותך.

אהה..יש לך פוקל,שכחתי שעם באס של פוקל אפשר להסתדר בלי סאב:lol:

וכן,שימשיכו להמליץ על FI ,מוצר מדהים

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

• תוכן חדש...