Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הסימפטומים הם כאלה, כאשר המנוע עובד ללא כל צרכן נוסף יש מתח טעינה תקין 13.7-14 וולט, ברגע שאני מתחיל להפעיל צרכנים כמו מזגן ואורות המתח נופל ל 12.3 בערך ובהנחה שאני אפעיל גם את מערכת הסטריאו עם המגבר המתח בטח יפול מתחת ל12 ווולט.

מה שאני מתקשה לקבוע האם הבעייה היא באלטרנטור או במצבר, המצבר שלי די ישן ולמרות שבזמן ההתנעה מתח המצבר לא נופל מתחת ל9 וולט אני עדיין חושב שהוא הסיבה לתקלה.

מה שקרה זה שביום שבת הרכב נכבא באמצע הנסיעה וכשבאתי להניע שוב ראיתי על שעון המתח שהוא על אפס, לאחר שהתנעתי שוב עם קבלים מייד מדדתי מתח טעינה כי הייתי בטוח שהאלטרנטור שבק חיים, הרב מודד הראה מתח טעינה תקין, בקיצור חזרתי מהעבודה וביצעתי כמה בדיקות שאת התוצאות רשמתי בהתחלה ועכשיו אני מתלבט האם לקנות מצבר חדש.

אני אנסה למצוא מדיד ריכוז אלקטרוליט, אבל אולי מהממדדים שרשמתי בהתחלה ניתן להגיע למסקנה?

פורסם

היי ניסן.

בדיקת מצבר או טעינה אינה ניתנת לביצוע ללא כלים מקצועיים.

מצבר שאינו יורד מתחת ל9.6 וולט,לא בהכרח תקין,ויכול לגרום לפריצת הדיודות או תיקול הסלילים שבאלטרנטור.

בדיקת אלטרנטור אינה מסתיימת במדידת המתח.יכול להיות מתח,אך לא יהיה מספיק זרם...

כמו כן,אלטרנטור תקין אמור לעמוד בעומסים של מע' החשמלוגם תחת עומסים אלו נבדקת תקינותו.

הייתי מציע לך לגשת אל חשמלאי שאתה מכיר וסומך עליו,שיבדוק את מע' הטעינה שלך באופן מעמיק.

אגב,כשהמצבר אינו מלא דיו(התרוקן,ולא הוטען בטעינה איטית למשך 12 שעות),לא ניתן לקבל תוצאות בד' טעינה רלוונטיות.

לפי מה שאתה מתאר,נראה לי (בגדר ניחוש בלבד...) שהאלטרנטור באמת לא תקין,או שהאלטרנטור אחנו מספק את כמות הזרם הדרושה לכל צרכני החשמל בריכבך.

כדאי לבדוק זאת בהקדם....

פורסם

בדיקת טעינה (למעט בדיקה של AC גבוה על ה-DC) ניתנת לבדיקה בעזרת רב מודד בלבד, בתנאי שיודעים כיצד ומה לבדוק.

בדיקת מצבר בעזרת רב מודד בלבד איננה אידאלית אך היא אפשרית ע"י בדיקת המתח לאחר טעינה ובדיקת ירידת המתח לאורך זמן כאשר המצבר מנותק מצרכנים. בדיקות טובות ומהירות יותר הן בדיקות ריכוז האלקטרוליט, בדיקה בעזרת מד עומס וגולת הכותרת היא בדיקת ההתנגדות הטורית האפקטיבית (או המוליכות) בעזרת מכשור בדיקה ייעודי למצברים שמזריק אות AC למצבר.

לענינינו-

הבעיה שאתה מתאר על פניה יכולה להתאים גם לנפילת מתח על חוטים/חיבורים ולאו דווקא לבעיה באלטרנטור, למרות שגם זה קיים.

הבדיקה פשוטה- חבר בזהירות רב מודד ליציאת האלטרנטור (בורג b+) ולגוף האלטרנטור. כדאי מאד להיעזר בתנינים שמתלבשים על הפרובים וזאת כדי לא לסכן את ידיך.

בדוק את מתח היציאה של האלטרנטור כשהמנוע פועל. פעם אחת ללא עומסים מיוחדים ופעם שניה לאחר שעומסים כבדים מופעלים.

אם תראה שהמתח על האלטרנטור נופל מתחת 13 בעת ההעמסה, הבעיה באלטרנטור. אם תראה שהמתח על האלטרנטור נשאר תקין ומעל 13 ואילו על המצבר המתח נמוך מידיי תוכל להסיק שהבעיה בחיבורים הראשיים ו/או בכבלים הראשיים.

ללא קשר ישיר תיתכן בעיה במצבר. כרגע הבעיה שאתה מתאר מרמזת על בעיית טעינה בלבד.

חפש הודעה של המשתמש erezfed באותו נושא בדיוק. כל המידע לגבי הבדיקות מצוי שם.

פורסם

חברים,

נקודה אחת חשובה פיספסתם, יש לבדוק את תפוקת האלטרנטור בסל"ד של 1500-2000 סל"ד שהינו התחום שבו האלטרנטור מסוגל לספק כ-75 אחוז מההספק המירבי שלו.

כמובן את הבדיקה יש לבצע כאשר האורות+מפשיר אדים אחורי+מפוח איוורור עובדים והמנוע נמצא בטמפ' עבודה.

לפני הבדיקה יש לבדוק שמתח ההדקים של המצבר הינו לפחות 12.3 וולט.

במידה והמתח נופל בזמן הבדיקה תחת עומס ב-0.5 וולט ניתן להסיק שווסת המתח לא תקין.

התוצאות שקיבלת בסל"ד סרק הם סבירות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן ששכחתי לציין, והדבר היה מובן מאילו עבורי. במידה והמתח על האלטרנטור יורד באופן לא סביר בעת הפעלת צרכנים יש להעלות את הטורים ולראות אם המתח עולה. אם לא האלטרנטור תקול.

נפילת מתח של חצי וולט על המצבר לא אומרת כלום לגבי מצב האלטרנטור.השאלה אם יש נפילת מתח רצינית (אל מתח 13) על האלטרנטור עצמו.

פורסם

אביב, תבדוק את המצב אצלך ותגלה שאין מצב של נפילת מתח של יותר מ-0.3 וולט שזה הטולרנס של מייצבי המתח היישנים בכול טווח העומסים בתנאי שהאלטרנטור תקין.

תתפלא, אבל ברכב מודרני יותר כמו הרכב שברשותיי גולף דור 5 גם תחת עומס מייצב המתח שומר על מתח מוצא של האלטרנטור בתחום יותר קטן של 0.1 +/- וולט כמובן בתלות בטמפ' שאותה לא ציינתי.

דרך אגב ברכבים מודרנים בדיקת האלטרנטור בעזרת ציוד מוסך סטנדרטי לא ממש תניב תשובה ברורה לגבי אופי התקלה.

פורסם

אני לא מתפלא כלל. זו כל המטרה של מערכת המשוב הקיימת בתוך המייצב.

הדבר היחידי שאמרתי הוא שמדידת המתח על המצבר לא מהווה אינדיקציה לקביעת מצב האלטרנטור.

פורסם

אביב,דניאל,

אשמח במידה ויש לכם זמן להתבונן בדף נתונים של ווסת מתח (מייצב מתח) המיועד לרכבים שבהם יש בקרה/ניטור של ווסת המתח באמצעות פרוטוקול תקשורת מסוג LIN.

ניתן ללמוד מתוך דף נתונים מסוג זה המון על אלטרנטורים. מידע מסוג זה ייצרן הרכב לא מפרסם בדרך כלל.

אביב, זכור לי שחיפשת מייצב מתח המכוייל למתח גבוה יותר מ-14.0 וולט לשם שמירה על מתח הדקים גבוה מ-13.8 וולט.

LIN Controlled Alternator Voltage Regulator.pdf

פורסם

המתחים שמדדתי נמדדו בסיבובי סרק גם על הדקי המצבר וגם ישירות מהאלטרנטור, ונפילת המתח נראתה גם באלטרנטור.

לאחר שנתקעתי עם הרכב והנעתי עם כבלים תוך חמש דקות כבר הייתי בבית והרכב נשאר כל הסופ"ש לא מונע, אז אולי באמת המצבר לא הוטען כראוי לאחר שהיה פרוק לגמרי?

האלטרנטור שלי בן שנה אולי יותר, משופץ בד"ש מקום טוב ולא זול בכלל אני אתבאס מאוד עם זה כל מה שמחזיק אלטרנטור ששיפוצו עלה בזמנו קרוב לשמונה מאות ש"ח.

בקיצור מחר אני אבצע מדידה נוספת ובדיקה של ריכוז אלקטרוליט.

פורסם

אני לא מבין את העקשנות שלך להתעסק במצבר. למעט מקרה לא סביר שהמצבר מקוצר באופן קיצוניי ומעמיס מאד את מערכת הטעינה אין קשר.

הטעינה בוודאות לא תקינה? סדר אותה דבר ראשון.

כרגע ברור שהמצבר לא נטען כמו שצריך כך שאין מה לבדוק אותו בכלל. אם אתה רוצה לבדוק אותו יש להטעין אותו קודם בעזרת מטען חיצוני.

האלטרנטור המשופץ החזיק לך שנה? פפששש יפה יפה, לרוב הוא מחזיק חצי שנה ויום אחרי שנגמרת האחריות הוא הולך.

פורסם

תגיד ניסן....

אמרת שהאלטרנטור שופץ לפני שנה. במהלך השנה או בסמוך להיווצרות הבעיה שידרגת איזה שהוא צרכן חשמלי?הוספת אולי מגבר למע' השמע?

יכול להיות שהאלטרנטור תקין,אך אינו חזק דיו .

אגב,בנוסף לדברי אביב,ניתן לבדוק מפלי מתח ע"י חיבור הפרוב השלילי של הרב מודד על הקוטב החיובי של המצבר,והפרוב החיובי של רב המודד על יציאת B+ באלטרנטור.בכל מצב,(עם עומס ובלי,בסלד נמוך וגבוה) כל קריאה שתתקבל על רב המודד תהיה מפל המתח עצמו.

לי היה מקרה דומה בטמפרה ובפולו,כשבשני המקרים האלטרנטור היה תקין אך לא התאים לכמות צריכת הזרם שברכב.

ברכב שלך הוא אמור לספק 70 A .

דבר נוסף...הייתי מציע לבדוק בד' פריקה ברכב.

ציינת שמתח הטעינה ללא צרכנים עומד על 13.7-14 וולט. לדעתי זה לא תקין.

במקרה שלך מתח הטעינה צריך להיות מעל 14 וולט ללא צרכנים.

בוא ובצע את הבדיקה הבאה.

בדוק טעינה ללא צרכנים והמתן שמאוורר קרור המנוע יכנס לפעולה.שים לב מה קורה למתח על המצבר או/ו על האלטרנטור כשהמאוורר נכנס לפעולה.

גם אם תחליף מצבר הבעייה תישאר בעינה היות והמצבר הינו כלי קיבול לחשמל ולא לייצור חשמל.

פורסם

אביב אז מה עושים, אני צריך כל חצי שנה לשלם כמעט אלף שקל על אלטרנטור?

שום שינויים לא התבצעו, כל הרכיבים נשארו כמו שהם.

היום ביצעתי שוב מדידות, מתח מצבר 12.4 מנוע כבוי.

מנוע מונע מתח טעינה 14.2

לאחר שהפעלתי את כל הצרכנים:מזגן, אור גבוה, אורות ערפל, מפשיר עדים, המתח נפל ל11.9 ולאחר שהעלתי את הסל"ד עלה המתח ל12.7

בקיצור אני לא רוצה סתם לזרוק כסף שאני עובד קשה מאוד בשבילו, תמליצו בבקשה על מקום טוב ששם ישפצו כמו שצריך את האלטרנטור באזור נתניה או חדרה.

אין לי בעייה לפרק אותו ולקחת לאן שצריך.

אני אציין שהאלטרנטור תוצרת בוש, לפי אוטודאטה אמור לספק 65 אמפר 14 וולט ב3500 סל"ד.

פורסם

נראה על פניו שהאלטרנטור לא תקין. כתבתי לך קודם לכן שמומלץ לרכוש ווסת מתח מקורי של בוש.

בכול מקרה צריך לבצע בדיקה מקיפה לאלטרנטור. סלילים,דיודות,ווסת מתח,פחמים,וטבעות החלקה.

פורסם
אני אציין שהאלטרנטור תוצרת בוש, לפי אוטודאטה אמור לספק 65 אמפר 14 וולט ב3500 סל"ד.

:shock::shock::shock::shock:

האלטרנטור הנ"ל אמור להיות 90 אמפר...

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...