Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוי יעקב, כמה אני בירכתי על מזלי שנחסכו ממני מראות ואירועים כאלה!

למזלי אני היתי ביחידה קטנה שהיתה מאחורי הכוחות הלוחמים.

אני רק צריך לחפש את ערימת התמונות שיש לי מהמלחמה, כמובן שצילמתי לא מעט משאיות, אחת שאני מאוד זוכר זה דודג' CNT900

(משו כזה 373566870sNBDsG_th.jpg), אבל משאית דאבל, אדומה, ארגז ארוך ארוך עם סולמות קבועים, מקרר נירוסה מתחת לשאסי בצד...

דב לדעתי מה שאתה מתכוון דווקא מזכיר פורד 9000 מאותו יבוא חירום.הדודג"ים שאתה מתכוון היו בכמות מאוד מצומצמת בארץ היו שתי יחידות בחב החשמל אחד מהם דבל עם מנוף להעמסה עצמית תוצרת ברסלר עם מנוע קמינס 250 והשני היה סינגל עם מנוע פרקינס.לי ידוע שהיו סינגלים כאלה גם בחיל האוויר כמכליות תדלוק מטוסים.לא זכורה לי דודג" דבל אדומה בארץ אבל יתכן מי יודע?

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני לא טועה הפורד 9000 הגיעו בהזמנה רגילה של יבואן הרכב ולא ביבוא החרום שהיה רק לצרכים צבאיים . אבל לא מתעקש על זה . הדגמים הראשונים הגיעו ב1974 , ולאחר מספר שנים של הפסקה הגיעו שוב ב1982 . היבואן היה "חברה ישראלית לאוטומובילים " אבל את השירות נתנה חברת "אחים לוינסון" בעלי מוסך "מובילים " שהיו ועדיין נציגי קאמינס בארץ . יחד עם רכב זה הגיעו גם "ואיט" עם מנוע קמינס כ270 כוח סוס.

פורסם

קצת עזרה מהותיקים .עברתי אתמול ליד עין החורש ונזכרתי שבשנות ה60 המפעל שלהם "פחמס" הוביל חביות בעזרת משאיות ליילנד מוזרות . ארגז עץ עם סולמות וקדימה מודבקת קבינה "טלויזיה" כשהחזית היא כמו של אוטובוס "טייגר". יש חומר על המשאיות האלו? דבר נוסף , בשנות ה70 היה לנו לקוח בשם גלזר מנתניה שהיתה לו חברת הובלה והשתמש במשאיות "בורירוס" ספרדיות . יש מי שזוכר אותו? יש חומר על המשאיות האלו ?

פורסם
קצת עזרה מהותיקים .עברתי אתמול ליד עין החורש ונזכרתי שבשנות ה60 המפעל שלהם "פחמס" הוביל חביות בעזרת משאיות ליילנד מוזרות . ארגז עץ עם סולמות וקדימה מודבקת קבינה "טלויזיה" כשהחזית היא כמו של אוטובוס "טייגר". יש חומר על המשאיות האלו? דבר נוסף , בשנות ה70 היה לנו לקוח בשם גלזר מנתניה שהיתה לו חברת הובלה והשתמש במשאיות "בורירוס" ספרדיות . יש מי שזוכר אותו? יש חומר על המשאיות האלו ?

רק לחפש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3058374#post3058374

פורסם

עברתי על כל החומר ולא מצאתי דבר על הליילנדים של "פחמס",את החומר על ה"טרברג" אני מכיר היטב כי היה לי הכבוד לתקן את המשאבה והמרססים של המשאית של "נתיבי לוד" וגם של אלו של עיריית תל אביב .

פורסם

בזמנו היה כזה מחסור במומחים כמוך שלקחנו בססנה/איילנדר משאבות ומזרקים של קטרפילר לשיפוץ ב"טראקאפריק" בגבון /קמרון והמצרים/לבנונים שם לקחו איזה מחיר שבא להם על עבודה לא כל כך מקצועית. המון חזרנו לתיקונים חוזרים. הם תמיד טענו שזה הסולר ואי ניקוז מים.העובדים שלנו ניקזו כל הזמן.(אולי גם היום ?)

פורסם

haimy, אתה יושב על אוצר בלום ובקושי משחרר קצת חומר . מה הסיפור של העבודה באפריקה? פתאום אני קורא שהטסתם משאבה ומרססים ממדינה למדינה, איפה היו לנו את הדברים האלה בארץ ? דחילק , עשה טובה.

פורסם

אני מדבר על גיניאה המשוונית לפני גילוי הנפט. עכשיו היא אחת העשירות ויש לה 2 בתי חולים הכי מתקדמים באפריקה שבונה ירדנה עובדיה עם תל השומר ועוד הרבה חברות ישראליות גילו אותה. אני הייתי הישראלי הראשון שם, כשהייתה המדינה הכי מסכנה באפריקה ואז לא היה שם מוסך דיזל. כל מה שרצינו,היינו צריכים לעבור לקנות בליברויל או יאונדה. אניה של צים היתה באה פעם ב... לשפך הריו קוגו ודגה מהים את הבולים ,אלא שלא אבדו בזרמים,שהיינו משיטים לשם. אז גם היתה לנו הזדמנות לדבר הביתה אם קצין הרדיו (ה"ספארקי") היה נחמד.

פורסם
אם אני לא טועה הפורד 9000 הגיעו בהזמנה רגילה של יבואן הרכב ולא ביבוא החרום שהיה רק לצרכים צבאיים . אבל לא מתעקש על זה . הדגמים הראשונים הגיעו ב1974 , ולאחר מספר שנים של הפסקה הגיעו שוב ב1982 . היבואן היה "חברה ישראלית לאוטומובילים " אבל את השירות נתנה חברת "אחים לוינסון" בעלי מוסך "מובילים " שהיו ועדיין נציגי קאמינס בארץ . יחד עם רכב זה הגיעו גם "ואיט" עם מנוע קמינס כ270 כוח סוס.

הפורד 9000 שהגיע לאחר המלחמה ב74 היה יבוא חירום לסקטור האזרחי בלבד ולא הזמנה רגילה כפי שציינת. אחד הדברים שהקשה על המובילים היה לבנות עליו רכינה היות ומרחק הסרנים ׂW B לא היה תקני להייברים. בודדים עשו מאמץ ושינו את הW B ויצרו הייברים עליהם, בינהם המניע. בשנת 80 החלו להרכיב פורד 9000 במפעלי רכב נצרת אבל לא אותו הדגם כמו ה74 נם המנועים היו מדור חדש 350 ו 290 קמינס לעומת 335 שהיו בקודמים .ב84 לא הרכבו פורדים ובשנת 85 הורכבו אחרוני הקייטים שנותרו בנצרת.באשר לנושא יבוא משאיות בחירום לצבא הגיעו מאקים מסוג DM 600 R600 ממפעל בקנדה ויועדו לשוק מקומי,כמו כן הצבא קיבל משאיות ממרצדס בתצורת 4X2 6X6 ומחב מאן הגיעו 4X2 6X4.לשוק האזרחי הגיעו מגוון רחב של יצרנים מכל מגרש מוגמרים במפעלי הרכב בעולם גיסו את מה שראו.

פורסם

עשינו דרך ארוכה מאז יבוא החרום ההוא .אני זוכר את המרצדס 2624 דאבל עם הייבר שהגיעו ישר לסיני עם תום הקרבות לעבודות עפר .אז הסתכלנו עליהן בהערצה אבל תחשבו שמדובר במנוע שכולו 240 כוח סוס ללא טורבו , לא ברור איך היא סחבה את עצמה פלוס מטען עפר . אצל הערבים בגדה היתה משאית דומה 2628 שכבר היתה יותר חזקה , אבל הפופולרי שם היתה 1924 סינגל עם אותו מנוע 240 כוח . מי יעלה היום בדעתו ליצור משאית עם הספק כה נמוך , ומי בכלל יקנה אותן .אבל אלו הטכנולוגיות שלפני 40 שנה . הותיקים בודאי זוכרים את המרצדסים של הערבים בשטחים שהיו חוצות את הירדן ומעבירות סחורה לממלכה .אלו היו משאיות משנות ה50 וה60 שהפשיטו אותן לגמרי מכל ריפוד כולל הכיסאות מטעמי בטחון , כדי שיהיה קל לעשות חיפוש כשהן חוזרות .אני זוכר אותן נוסעות בירידות לבקעה עם רעש אימים כשכל הקרביים חשופות .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...