Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית פרגולה מעץ כבת 5 שנים, הוחלט לצבוע את הפרגולה כדי שהעץ יראה טוב יותר.

השאלה שלי היא איזה הכנות צריך לעשות לעץ לפני הצבע.

צריך לשייף? לנקות עם סמרטוט\מברשת? למרוח חומר מיוחד לפני הצבע?

אני אשמח גם לקבל המלצות לצבעים איכותיים לעץ (אני מניח שזה יהיה בנוזל)

האם יש עדיפות לצבוע בימים חמים יותר או פחות?

מה לגבי ציפוי על הצבע לשמירה עליו לאורך זמן?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כשאני ביררתי באותו עניין ( רק ל"צימר" מעץ ) אמרו לי שמומלץ להשתמש בשמן לעץ ולא בצבע או לכה ( מחזיק יותר זמן, נספג בעץ ולא מגן רק על השכבה העליונה ).

גם ההכנה לציפוי בשמן היא ממש פשוטה.

יש לבונדקס שמן "דק" שנחשב טוב מאוד.

פורסם

השאלה היא מה ההכנות, ובעצם מה שאתה אומר זה למרוח בשמן הזה בלי לצבוע עם צבע.

ההיגיון אומר שהשמן פשוט "מחייה" את הצבע מחדש.

in the face

with a chair

פורסם

שייף מעט באיזורים הבעייתיים, צבע בצבע שמן, כמו שהמליצו לך פה, ולאחר מכן (אחרי שהכל התייבש), מרח לכה איכותית. יש גם צבע שדוחה אש, ז"א שהוא לא נשרף כ"כ מהר - של יעקובי. חפש אותו, וקנה בצבע שלך. הרבה יותר עמיד מכל צבע אחר.

פורסם

מה זה "מקום בעייתי"?

בעיקרון הכל מלוכלך שם מאבק וכ"ו של גשם וקיץ במשך 5 שנים

in the face

with a chair

פורסם

מקום בעייתי - בולט, שורט כשנוגעים, גבשושיות שומן, אם יש (למשל ממנגל שעשו תחת הפרגולה), סיבי עץ שדוקרים ועוד כאלה...

הייתי מציע לך למלא חורים בשפכטל או סיליקון. ככה עשו בביתו של סבי ע"ה. מחזיק עד היום (טפו טפו טפו :-P).

ורז אז תצבע. שים לב לא לצבוע ברגים - כדי שתוכל להסירם בבוא העת. צבע השמן נהיה לאחר התייבשות קצת פחות מבטון מזויין.

פורסם

אין משהו בולט ומנגל לא עשו מתחת לפרגולה

אז פשוט למרוח את השמן הזה ככה על העץ בלי לנקות?

ואחרי זה לעבור עם לאקה?

צבע אני מניח שלא מורחים אם ככה

האמת שהצבע נראה מת אבל אין קילופים או פצעים, פשוט הצבע לא "חי" כמו בפרגולה חדשה.

in the face

with a chair

פורסם

בנוסף ממליץ להוסיף שכבת צבע נגד תולעים(שכחתי איך זה נקרא).

קרה לי, והעפתי את כל העץ שהיה קרוב לאיזור הנגוע.

זה נכון

פורסם

אני רחוק מלהיות מומחה בעניין , אבל התהליך שמר אלמנט מציע הזוי לגמרי , איך תצבע לכה על שמן עץ?

נראה לך שהיא באמת תתפס עליו( אם כבר...ההפך....חורים בעץ לא ממלאים עם סיליקון! ואין בעיה לצבוע ברגים )

זה או לכה או שמן עץ.

ההכנה תלויה בחומר הקודם שציפו בו את העץ.

אם שמן, אז יש להוריד את הישן בתכשיר מיוחד ( יש גם שיטה עם אקונומיקה ) , לשטוף טוב... להעיף אבק ושאר מזהמים, אם יש קילופים או כל פגם לא סביר אחר , אפשר להסיר בשיוף ולעבור מספר שכבות עם שמן חדש.

בלכה להכין את השטח אותו דבר (מומלץ להסיר את הלכה גם , אך מנסיון זה לא חובה ) ולצבוע.

בתאכלס, ההכנה לשני החומרים היא קלה ופשוטה מאוד ואין צורך בשום הכנה מיוחדת ופדנטית על עץ לא חדש!

• תוכן חדש...