Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבסיס, מנועי ה-BP ידועים כזוללי שמן. תוסיף את זה שהמנוע שלך כבר לא חדש, ואם אתה עובד על סל"ד גבוה זה גם לא מועיל, אז תקבל את התשובה לשאלתך.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזה שמן צריך לשים במאזדה לאנטיס 96 1800 סמ"ק?

ואיפה אפשר לקנות ברמת גן?

10/40 חצי סנטטי ממליץ על שמן של ליקוי מולי מיכל צהוב.

פורסם
איזה שמן צריך לשים במאזדה לאנטיס 96 1800 סמ"ק?

tamirh, השמן המומלץ לרכבך הוא מה ששמים במוסכי מאזדה 5/30 חצי סינטטי.

אצלי ברכב יש את השמן של Motorcraft בצמיגות הנ"ל ואני מרוצה מאוד.

10/40 חצי סנטטי ממליץ על שמן של ליקוי מולי מיכל צהוב.

ba323f, איך אתה ממליץ למישהו להשתמש בשמן שהיצרן לא ממליץ עליו?

ע"פ המלצת היצרן יש להשתמש בשמנים בצמיגות 5/30 או 10/30.

למעשה לא רק היצרן ממליץ על כך אלא כל חברת שמנים שמכבדת את עצמה.

אתה מוזמן לבדוק בכל אתר אינטרנט של חברה גדולה ומוכרת.

לא רק אתה טועה אלא אתה גם ממליץ לו לקנות את השמן הכי זול של LM,

זה שבאריזה הצהובה ולא את השמן עם תוסף ה- MOS (באריזה האפורה)

:mm_nah: :mm_nah: :mm_nah:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הצמיגויות המומלצות של יצרני הרכב הם בתחום רחב. שמן 15W40 או 10W40 יהיו מצויינים לרכב.

מה שחשוב שדירוג האיכות (API,ACEA וכו') יהיה בתקן או מעליו.

פורסם
הצמיגויות המומלצות של יצרני הרכב הם בתחום רחב. שמן 15W40 או 10W40 יהיו מצויינים לרכב.

מה שחשוב שדירוג האיכות (API,ACEA וכו') יהיה בתקן או מעליו.

מה שמודגש אינו מתאים ולא משתמשים בו במוסכים המורשים.

במנוע 1.8 BP יש מרימים הידראולים ומומלץ להשתמש בשמן בצמיגות הנמוכה והמותרת כדי שהמרימים יקבלו שימון מהיר בהתנעות קרות.

גם הלחץ שמן במנוע BP יכול להגיע ל6 באר (מהסבר שקיבלתי ממישהו מומחה).

פורסם
מה זה התנעות קרות בשבילך? מתחת ל 0 מעלות סליוס? אני מניח שלא ולכן גם צמיגות 15W תתאים.

התנעות קרות הכוונה שהמנוע קר.

בספר הצמיגות המקסימלית היא 10/40, כך ש 15/40 זה עובר את ההמלצות יצרן.

פורסם

אם תרצה להעלות את צמיגות השמן אך( לטענתך המנוע מעשן קלות ) בכל זאת לשמור על מספר שני של 40 ולא לקפוץ ל 50, אז ההמלצה של דניאל היא המתאימה.

למרות שנכון שעדיף שהמספר הראשון יהיה נמוך יותר.

אם לא - פשוט עבור ל20W50 או כל הסינטטים ביניהם -

5/10/15W50

עוד קצת על צמיגות ותפקיד השמן במנוע , אם בא לך לקרוא( אין צורך להרשם בכדי להגיב )

פורסם
קונדסון שאני יהיה בבית אני אסרוק מתוך ספר הרכב שכתוב במפורש 10/40 או 5/30 ועל זה אין וויכוח.

שוב, תבדוק בכל אתר אינטרנט של חברת שמנים עולמית, וכמו כן בהוראות היצרן של מאזדה.

אין קשר בין מה שאתה המלצת לבין מה שממליץ היצרן ו/או חברות השמנים,

ועוד הוספת חטא על פשע והמלצת גם את השמן הכי זול שיש של חברת LM.

לא יודע כמה ניסיון יש לך במנועי מאזדה (אני מניח שלא הרבה כי אתה בן 19),

אבל עברתי כבר די הרבה קילומטראז'ים על שני מנועי 1.8 של מאזדה, אחד על לאנטיס והשני על המיאטה.

המנוע שלי נוסע טוב, חלק, עם קומפרסייה מושלמת, ולא צורך עשירית מהשמן שאצלך נצרך,

גם אחרי 500 ק"מ רצופים של סדום ערד ביום אחד, כולם בסל"ד גבוה.

כך שיש לי "קצת" ניסיון על המנוע המדובר, עם השמן המדובר, שמומלץ ע"י היצרן, בצמיגות המדוברת.

אתה יכול להעלות לכאן את המלצת היצרן?

דניאל ידידי, כפי שכבר כתבתי, ע"פ המלצת היצרן יש להשתמש בשמנים בצמיגות 5/30 או 10/30.

למעשה לא רק היצרן ממליץ על כך אלא כל חברת שמנים שמכבדת את עצמה.

אתה מוזמן לבדוק בכל אתר אינטרנט של חברה גדולה ומוכרת, אני יודע כי אני בדקתי במספר חברות, ההמלצה זהה.

אין טעם לנסות "להמציא את הגלגל" כשילד בן 19 מסתמך על מומחים עלומי שם כשיש הנחיות מאוד ברורות בנושא מטעם גורם מוכר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אין בעייה עם שמן 5W40 לרכבך, אמנם זהו תחום צמיגות רחב יותר ממה שנדרש לאקלים אבל לא משמעותי עד כדי כך.

יתכן כי שמן 15W40 יפחית מעט את תצרוכת השמן שיש לך אך היא לא תעלם.

צודק DANNIAL - ואלה סוגי המנועים במאזדה שנים 1995-2002 . והמלצות צמיגות שמן המנוע .

- לבדיקה הנתונים -

http://www.aral-lubricants.de/oilguide/cont_4_8_0.php

B6-E B6-ZE

BP-E BP-ZE

FP. FS

( נפח מנוע של כל דגמי המנועים 1.6 1.8 2.0 )

כלל המנועים הצמיגות הנדרשת - 0-40 . 5-40 . 10-40 . ( הפשרה הטובה לתנאי ישראל 10-40 )

- הנתונים נכונים למנועים במצב טוב ..אם יש בלאי במנוע-צריכת שמן - יש לשקול מעבר לצמיגות יותר גבוהה כגון 15-40 .

וצודק Kd2

אם תרצה להעלות את צמיגות השמן אך( לטענתך המנוע מעשן קלות ) בכל זאת לשמור על מספר שני של 40 ולא לקפוץ ל 50, אז ההמלצה של דניאל היא המתאימה.

למרות שנכון שעדיף שהמספר הראשון יהיה נמוך יותר.

אם לא - פשוט עבור ל20W50 או כל הסינטטים ביניהם -

5/10/15W50

עוד קצת על צמיגות ותפקיד השמן במנוע , אם בא לך לקרוא( אין צורך להרשם בכדי להגיב )

- אפשר שמנים סינטטיים, או חצי סינטטיים - וגם מינרלים איכותיים - עדיף חצי או סינטטי מלא -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...