Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מספר שאלות בעניין סובארו ליאונה DL 1.6 מודל 93. אשמח לשמוע דעות מהמבינים בעניין.

1. ברכבים כל הדוושות נמצאות בד"כ באותו גובה. אצלי בסובארו, דוושת המצמד נמוכה יותר מהדוושות האחרות וגם קצת קשה.. לפחות יותר קשה ממה שנדמה לי שהיא צריכה להיות. כאילו מהלך הדוושה קצר יותר, ונקודת ההפרדה גבוהה מאוד.

במקרים מסויימים (מדי פעם), כשאני לוחץ על הקלאץ' להחליף הילוך, אני שומע רעש מוזר שדומה לרעש של ניפוח אוויר.

בעת שחרור המצמד לאחר החלפת הילוך ולמרות שאני משחרר את הדוושה בקצב מסויים, נדמה שהיא משתחררת ומצמידה את הקלאץ בקצב משלה (שהוא גם איטי יותר)

יש למישהו מושג על מה אני מדבר ומה קורה כאן?

יכול להיות שהמצב תקין ואני פשוט רגיל לרכבים יותר חדים בתגובה?

אגב, חששתי שהמצמד מחליק אחרי שהרחתי ריח מעט שרוף לאחר נסיעה בעליה. אך בדיקה של שחרור המצמד גרמה לכיבוי המנוע ואני חושב שלא זו הבעיה.

2. המון פעמים בנסיעה יש רעש מתחתית ידית ההילוכים שנשמע כמו "שששששששששש", אם אני נוגע בידית ומזיז אותה, הרעש נפסק, מה גורם לרעש?

3. המנוע לא ממש מתחמם, גם אחרי נסיעה ממושכת אפשר לגעת בצינורות המים ביד והם חמים ביד אבל לא מאוד מאוד חמים ושעון החום נמצא תמיד על המינימום. בדיקת שעון החום בלוח המחוונים ע"י קיצור חוט השעון שמחובר ליוניט החום במנוע לגוף הרכב גורמת לקפיצת השעון למקסימום חום. משמע, שעון החום תקין.

המכונאי שלי אמר שכנראה הוציאו את התרמוסטט.

השאלות שלי הן כאלה:

נניח ואין תרמוסטט, הרכב בכל זאת מתחמם לרמה מסויימת ושעון החום לא זז בכלל, האם הוא לא אמור לזוז ואפילו מעט?

האם אני יכול לבדוק את היוניט באמצעות רב מודד חשמלי בעצמי?

היכן אני יכול למצוא נתונים להשוואה?

האם כדאי לשים תרמוסטט?

תודה לעונים

פורסם

פלטיניום שלום רב!

קרוב לוודאי שהכבל קלאץ מתוח מדי ויש לתת חופש, שיוריד מעט את דוושת הקלאץ מטה, יפריד נמוך יותר, וימנע קיצור חיי הקלאץ, והחלקה.

רצוי, וחובה ומומלץ להרכיב מידית , תרמוסטט, אי הרכבתו תשפיע לרעה על תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה, אבל נקודת החיכוך מאוד קרובה לריצפה כבר עכשיו. אני חושש ששחרור הכבל יצור בעיה בהפרדת המצמד.

אגב, הקשבתי טוב לדוושה הבוקר, ויש רעש של אוויר-ניפוח גם כשעוזבים את הדוושה. יכול להיות שיש שם איזושהי משאבה?

פורסם

מעבר לעניין התצרוכת דלק הגבוהה ,יש גם את עניין הבלאי שיותר גבוה !

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אזי כנראה החוט משוחרר מדי. הרי זהו חוט פלדה עשוי מסיבי פלדה. הדוק שכל הסיבים שלמים. במידה ולא, קנה חוט חדש, או פנה למוסך לבירור התקלה. אולי יש שם משהו שמשפשף את החוט, או שהוא בלוי יתר על המידה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
אזי כנראה החוט משוחרר מדי. הרי זהו חוט פלדה עשוי מסיבי פלדה. הדוק שכל הסיבים שלמים. במידה ולא, קנה חוט חדש, או פנה למוסך לבירור התקלה. אולי יש שם משהו שמשפשף את החוט, או שהוא בלוי יתר על המידה.

תודה על התשובה, לצערי לא הבנתי לאיזה מהשאלות בדיוק היא עונה. :cry:

אודה לך אם תוכל להיות יותר ספציפי

פורסם

לדעתי שווה לך להחליף את כבל הקלאץ' בשלמותו.

לי פעם אחת הוא נקרע, וזה מאוד לא נעים. למזלי הוא נקרע ליד איזור התעשייה של נשר, כך יכלתי לתקן את האוטו במהירות ולנסוע לדרכי.

יכול להיות שכבר הוחלף פעם כבל לאחד לא מקורי. שווה להשקיע בכבל קלאץ' מקורי של ליאונה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...