Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, בהתייחס למה שכתב DISCOVER:

*קשה מאוד לתחום RELOCATION בזמן,מאותן סיבות שציינתי,אתה לא יודע כמה אתה תצליח ברמה המקצועית (יילך לך טוב בעבודה ? תהנה בעבודה ? וכו') וגם לא יודע כמה תצליח ברמה האישית (כמה מהר תתאקלם ? אולי לא תתאקלם ? אולי תרגיש בודד ?).

אני יצאתי להונג קונג עם סוג של "הצהרה" שאני הולך להיות בחו"ל משהו כמו 5 שנים,הבעייה היא,שאם תשאל אותי היום,אני אומר לך שכל עוד זה תלוי בי (שחס וחלילה לא יחליטו לפטר אותי...) אני לא מתכוון לחזור לארץ ב-20 שנה הקרובות, כי יצאתי לחו"ל עם אותן מליון שאלות פתוחות שציינתי ל-DERISH, אבל לאט לאט כל שאלה קיבלה מענה,ולא רק שראיתי שלחיות בחו"ל זה לא נורא (והשבועיים הראשונים היו ממש לא קלים,הריחוק מהמשפחה ומהחברים,זה לפעמים משגע אותך),גיליתי פתאום שלחיות בחו"ל זה אחלה.

גיליתי פתאום שכמות ההזדמנויות העיסקיות שצצות לך בחו"ל עולה עשרות מונים על אלה שאי פעם יצוצו לאדם הממוצע בארץ.

לפני שבועיים חזרתי מביקור בארץ,והבוס שלי סיפר שהוא מרוצה ממני,ועל הדרך שלף לי שמשרת מנהל המשרד ב-LA מתפנה בעוד שנתיים,ושאני "אשן" על זה (באותה דרך בדיוק קיבלתי את ההצעה ששלחה אותי להונג קונג).

בדיוק אתמול ראיתי פרק מסיינפלד,שמתמצת יפה את העניין הזה של הזדמנויות עסקיות:

קרמר לקח מתמחה שיעבוד ב"חברה" של קרמר (תעשיות קרמריקה...),ואז כשקרמר סיפר על כך לג'רי,הוא אמר לו שהאוניברסיטאות אוהבות לשלוח סטודנטים להתנסות בפעילות אמיתית בתעשייה.

אז ג'רי אמר לו "אבל אתה יכול לספק רק את עולם התעשייה שבפנטזיות".

אז זה דומה מאוד לארץ,שם הרבה אנשים מפנטזים על עסקנות,ופתאום כשאתה חיי בחו"ל אתה מקבל הצעות עבודה מכל מיני קאליברים בתעשיות שונות ומגוונות,וזו הזדמנות נהדרת.

אתה מבין,מאוד קשה לתחום בזמן את המעבר,לכן אני אומר,תעשה את הצעד,תראה איך הולך לך, ופשוט תזרום עם זה,בלי הצהרות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידן, עושה רושם שאתה ממש נהנה מהRELOCATION שלך :) הלוואי עלי (לאו דווקא הונג-קונג)..

בכל מקרה, אני רק יודע שאצל אבא שלי נותנים לעובדים שעשו RELOCATION אופציית חזרה לארץ המוצא כל תקופה מסויימת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בגלל זה אמרתי שזה מאוד תלוי במיקום,אני מכיר לא מעט חבר'ה ישראלים שעשו רילוקיישן לארה"ב\קנדה\אוסטרליה\הונג קונג, ובגדול כולם חוזרים לארץ בין פעמיים ל-3 פעמים בשנה.

יכול מאוד להיות שבמדינות שיותר קרובות לארץ (=כרטיס טיסה זול) יחזרו יותר פעמים.

בשביל להבין,הטיסה מהונג קונג לארץ אורכת כ-11 וחצי שעות,כך שאם כבר אני טס,זה יהיה למינימום שבוע וחצי (פחות מזה לא מוכן לטיסת סיוט הזאת).

מחיר כרטיס טיסה מתחיל מ-1260$,על זה תוסיף את הכסף שהחברה שלי "מפסידה" על כל יום שאני לא פה,ותבין שממש לא שווה לה להטיס אותי יותר מפעמיים בשנה לארץ :wink:

במדינות הקרובות יש את היתרון שמעבר להיות הטיסה זולה יחסית (200-300$) היא גם קצרה,ואין בעייה לתפוס טיסה ביום חמישי לדוגמא,לבלות סופ"ש עם המשפחה ולחזור.

היום יש שירות של אל על שנקרא אל על ספונטני,שבו הם מפיצים כרטיסי טיסה מוזלים מאוד למשך זמן מוגדר (כלומר קובעים לך תאריך המראה ותאריך חזרה).

ניתן למצוא כרטיסים כאלה גם להונג קונג במחיר של סביב ה-600$,הבעייה היחידה היא שזה תופס רק להמראה מישראל וחזרה לישראל,אני לא יכול להזמין כרטיס להמראה מהונג קונג וחזרה לשם במחיר הזה (אחרת הייתי מגיע לארץ לסופ"ש כל חודשיים :lol:).

פורסם

בקיצור יש לכם צרות, שהלוואי והיה לי בכל יום בשבוע.

אצלנו יש סניפים בכל עולם, אנשים נוסעים פה כל יומיים ללונדון ורק אני תקוע פה :(

מתי יציעו לי רילוקישן !?

פורסם
בגלל זה אמרתי שזה מאוד תלוי במיקום,אני מכיר לא מעט חבר'ה ישראלים שעשו רילוקיישן לארה"ב\קנדה\אוסטרליה\הונג קונג, ובגדול כולם חוזרים לארץ בין פעמיים ל-3 פעמים בשנה.

יכול מאוד להיות שבמדינות שיותר קרובות לארץ (=כרטיס טיסה זול) יחזרו יותר פעמים.

בשביל להבין,הטיסה מהונג קונג לארץ אורכת כ-11 וחצי שעות,כך שאם כבר אני טס,זה יהיה למינימום שבוע וחצי (פחות מזה לא מוכן לטיסת סיוט הזאת).

מחיר כרטיס טיסה מתחיל מ-1260$,על זה תוסיף את הכסף שהחברה שלי "מפסידה" על כל יום שאני לא פה,ותבין שממש לא שווה לה להטיס אותי יותר מפעמיים בשנה לארץ :wink:

במדינות הקרובות יש את היתרון שמעבר להיות הטיסה זולה יחסית (200-300$) היא גם קצרה,ואין בעייה לתפוס טיסה ביום חמישי לדוגמא,לבלות סופ"ש עם המשפחה ולחזור.

היום יש שירות של אל על שנקרא אל על ספונטני,שבו הם מפיצים כרטיסי טיסה מוזלים מאוד למשך זמן מוגדר (כלומר קובעים לך תאריך המראה ותאריך חזרה).

ניתן למצוא כרטיסים כאלה גם להונג קונג במחיר של סביב ה-600$,הבעייה היחידה היא שזה תופס רק להמראה מישראל וחזרה לישראל,אני לא יכול להזמין כרטיס להמראה מהונג קונג וחזרה לשם במחיר הזה (אחרת הייתי מגיע לארץ לסופ"ש כל חודשיים :lol:).

כמות ה"ביקורי מולדת" בשנה היא גם פונקציה של הדרג שלך בחברה

להשוואה יש לי 2 אנשים שאני מכיר: אחד בתפקיד יחסית זוטר בחברה עולמית גדולה ועשה Relocation לארה"ב (הצד המערבי), והשני מנהל בכיר בחברה שבסיסה בישראל וכרגע רוב הפעילות שלה היא בסין

לשניהם יש משפחה בארץ וכו', הראשון מקבל 3-4 ביקורים בשנה, והשני נמצא בערך שבוע בארץ מתוך כל חודש (כלומר 12 ביקורים בערך)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עדכון קצר: עוד לא קיבלתי לידי את ההצעה הכתובה, אבל מסתמן שאני אהיה מועסק ע"י החברה בספרד.

המשמעות: בלי ביקורי מולדת, טלפון, שכ"ד וכו', אבל עם משכורת גבוהה יותר והטבות מגניבות נוספות.

מבחינתי זה דווקא טוב. במקום להסתפק ברכב ליסינג דרגה א'-ב'-ג', אני אוכל לחסוך ולקנות לעצמי איזו

BMW מיד שניה, או נינג'ה על שני גלגלים. כל זאת, כמובן, בהנחה שכל הסיפור יתממש בסופו של דבר.

נחיה ונראה... עדכונים נוספים בהמשך. 8)

פורסם

בשביל בחור לא מקומי, אופנוע, בברצלונה - התאבדות.

גם רכב נחוץ שם רק לסופי שבוע. כשתיסע לעבודה באמצע השבוע תשתמש בתחבורה הציבורית. כמו כולם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
עדכון קצר: עוד לא קיבלתי לידי את ההצעה הכתובה, אבל מסתמן שאני אהיה מועסק ע"י החברה בספרד.

המשמעות: בלי ביקורי מולדת, טלפון, שכ"ד וכו', אבל עם משכורת גבוהה יותר והטבות מגניבות נוספות.

מבחינתי זה דווקא טוב. במקום להסתפק ברכב ליסינג דרגה א'-ב'-ג', אני אוכל לחסוך ולקנות לעצמי איזו

BMW מיד שניה, או נינג'ה על שני גלגלים. כל זאת, כמובן, בהנחה שכל הסיפור יתממש בסופו של דבר.

נחיה ונראה... עדכונים נוספים בהמשך. 8)

ממליץ לך בחום לבדוק טוב טוב כמה בדיוק המשכורת הולכת להיות גבוהה.

יכול להיות שייתנו לך 5000 יורו לחודש,שזה אמנם נשמע גבוהה,אבל מתוך זה יילך לך 1500 יורו לחודש על שכירות,עוד 500 יורו על הוצאות חודשיות של הדירה, עוד 400 יורו על הפלאפון,ופתאום תגלה שלא נשאר לך יותר מדי משכורת...

נכון שגם לעשות 10K נטו זה לא רע,אבל לא עוברים בשביל זה לחו"ל (לא מדבר כרגע על שאר הסיבות לעבור,מדבר נטו על כסף).

אתה צריך לעשות לעצמך תחשיב,שבו אתה משאיר בצד לפחות איזה 1500$-2000$ בחודש חיסכון.

ואולי יגידו לך מהחברה ש"אתה לא חייב לשכור דירה מפוארת,אתה יכול להסתפק במשהו צנוע", גם זה נכון,אבל גם בארץ אתה יכול להסתפק במשהו צנוע.

תכניס לעצמך לראש,ש-RELOCATION עושים לצורך שידרוג רמת חיים,לצורך שידרוג משמעותי של רמת הכנסה,ואל תתפשר על פחות מזה,ושלא יאכילו אותך בסיפורים שמי שמעסיק אותך זו החברה בספרד,בתור מי ששולח אותך לספרד,החברה פה בארץ גם צריכה להלחם בשבילך על תנאים כמו שצריך,כדי שתדע בדיוק לקראת מה אתה הולך.

אל תתפשר גם בעניין ביקורי המולדת,אתה יוצא לחו"ל בשליחות מחברה מהארץ,שלא יסבנו אותך ויגידו לך שבגלל שאתה תעבוד בחברה בספרד לא תיהיה זכאי לביקורי מולדת.

כל עוד מי ששולח אותך לשליחות הזאת זאת החברה בארץ,אתה זכאי לחופשות מולדת,על חשבונם ובתשלום !

כל אחד יכול לעשות רילוקיישן לחו"ל,השאלה הגדולה היא האם הוא יחייה שם כמו "מלך" או שיחייה שם כמו "פועל תאילנדי".

לבחור שהגיב לעניין ביקורי המולדת,

אתה צודק במה שאתה אומר,רק שאני התייחסתי לעניין של רילוקיישן למישהו רווק או למישהו שעושה את המעבר עם המשפחה (משפחה=אישתו והילדים שלו,לא הדודה מצד האמא).

כמובן שבמצבים בהם רק הבעל עושה את המעבר לחו"ל ומותיר את המשפחה בארץ,סביר מאוד להניח שיזכה לביקורים הרבה יותר תכופים.

פורסם

תודה על ההערות וההארות. :-)

נושא המשכורת יידון בהמשך. כרגע אני מחכה לקבלת הצעה כתובה, ע"מ לראות מה מציעים.

ספק אם אני אצליח להתעשר שם, אבל מבחינתי, רמת החיים צריכה להישאר כמו פה, או לעלות.

אי לכך, המשכורת היא Exit criteria בכל המשא ומתן הזה. כאמור, נראה מה מציעים, ואז נחשוב.

בינתיים, נעבור לנושא אחר: יש למישהו ההמלצה לעו"ד טוב שיכול להעיף מבט בחוזה, לכשיתקבל?

פורסם

אתה בר מזל , אני חלם על לעבור לספרד לחיות שם אחרי הצבא

P: בהצלחה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן בהתפתחויות, כמובטח:

היום נחתם חוזה עקרוני לעזיבתי ספרדה. התאריך המשוער: 02.05.08.

מעתה יש לומר: "שגריר הפורום בברצלונה", וכך אני מצטרף לעידן, סרבוס

ועוד כמה אנשים שמייצגים אותנו בתפוצות. ריספקט!!!

צפו לעדכונים עם קניית ה-BMW הראשונה, הקפת המסלול הראשונה וכו'...

8)

פורסם

ממש כיף לקרוא את השרשור הזה ..

אני גם קיבלתי הצעה לעבור לחול (פינלנד) מחברת היי טייק.

אכשיו אני ידע למה צריך לשים לב.

לבחור שפתח את השרשור אני מקווה שתהנה שם!

פורסם
מעדכן בהתפתחויות, כמובטח:

היום נחתם חוזה עקרוני לעזיבתי ספרדה. התאריך המשוער: 02.05.08.

מעתה יש לומר: "שגריר הפורום בברצלונה"

8)

שמח לשמוע ידידי,

שיהיה המון בהצלחה,תעשה שם חיים ותמצא את תקופת שהותך שם עד תום,הן מבחינת לעשות כסף,הן מבחינת לראות עולם (תחרוש את אירופה לאורכה ולרוחבה,זו ההזדמנות!),והעיקר שמור על עצמך :)

נ.ב

שמור לי גם חדר,אני מגיע לביקור בקיץ :lol:

נ.ב 2

אם תצטרך שם עזרה בהתאקלמות ההתחלתית,דבר איתי,אני מכיר שם כמה אנשים.

בהצלחה

פורסם

שמח לשמוע בשבילך .

אני אחרי 3 שנות רילוקיישן בהונג קונג .

חזרתי לפני שנה וחצי . היה מדהים , סוף הדרך .

אני לשם עוד אחזור לגור , בטוח .

אל תוותר על תשלום מלא בעבור מגורים , טלפון , אש"ל , וכו' .

או , לחילופין , אל תוותר על פחות מחסכון של 2000 דולר לחודש .

יהיו ההוצאות אשר יהיו , עליך לשים בצד , נקי , 2000 דולר .

שים לב כי גם להוצאות העקיפות יש משקל , כי אם תחסוך 2000 לחודש , ותשלם על טיסות וחופשות בארץ , אז ישאר לך פחות , כי תוציא מכספך בעבור הטיסות והחופשות .

אני מציע לך להתכונן לחויה מדהימה , שתשנה אותך לחלוטין , לטובה .

שלח לנו תמונות , ותעשה חיים .

ועוד עצה קטנה , אישית , לחבר edan82

אל תעבור לארצות הברית , אני עברתי מהונג קונג , ישירות לחוף המערבי , והתאכזבתי מאוד .

ארצות הברית שונה לחלוטין , מהמון בחינות , שאין לי כח עכשיו לכתוב ולפרט אותן .

המזרח מעניין ומהנה פי כמה וכמה .

אין להשוות בין החיים במזרח לאלו בארצות הברית , כל אחד וטעמו האישי , אני בכול אופן נהניתי במזרח הרבה יותר .

נ.ב - אחלה תמונה צילמת מהפיק .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אני רואה שזו מגמה עולה, חברים יקרים (אחרי שטרחתי להתלונן בפניכם) גם לי הוצע סוף סוף הרילוקישן :D

והתנאים מעולים ! , יצא לי לחסוך קצת יותר מ 2500 דולר בחודש בצד, והרעיון של דירה משלי וכו' הוא מגניב לחלוטין

אני אישית נוסע כרגע לשנתיים, עם אופציה להארכה.

אז החל מבעוד חודש, אני נציג הפורום בגיברלטר ;) (ארץ ההימורים ! :D )

• תוכן חדש...