Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השבוע התקנתי מערכת ברכב(מאזדה 3):

קומפוננט הרץ ESK165

סאב: הרץ ES300

מגבר: JBL GTO 1004

עכשיו לשאלותיי,

בווליום גבוה, ( לא המקסימום כמובן), אני מרגיש שהטוויטרים ממש ממש צורחים באוזניים והורסים את כל המוזיקה!

לפי מה שהבנתי בקומפוננטים הנ"ל יש לטוויטרים 3 יציאות(3,0,3-), וכרגע הטוויטרים נמצאים על 0,

אם אני אוריד את הטוויטרים למינוס 3 הבעיה תפטר?

ולגבי הסאב,

ממה שאני רואה ההספקים שלו הם 350 רמס ו700 וואט,

ואם אני לא טועה המגבר בגישור מוציא כ284 רמס(או 260 לא זכור לי ממש),

עכשיו אני מרגיש שהסאב לא נותן את מה שהוא יכול , ז"א שיש לו עוד והוא לא מנוצל.

במגבר הסאב נמצא על 3/4 עוצמה בגיין, והבאס בוסטר 0.

מה אתם אומרים לעשות?

תודה מראש לכל העונים ושבת שלום.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על התגובה היחסית מהירה :)

אוקי הבנתי, אבל האם לא ייגרם נזק למגבר/לסאב/לצלילים כשהגיין מוגבר כל כך?(3/4)..ומדי פעם עוברות לי כמה מחשבות בראש להגביר את הגיין עד הסוך אבל אני מפחד שיקרה משהו.

אגב אני חייב לציין שאחרי נניח שעה של מוזיקה בווליום גבוהה, המגבר לוהט(אני מעריך שבסביבות ה-90-100 מעלות מקס'),

זה לא חם מדי?

פורסם

לגביי הגיין (של הקומפוננט) , גיין זה לא ווליום זה רגישות בוולטים של הקומפ מול המגבר , הכי פשוט

להגביר את הHU ל 3/4 ווליום .

את הקרוס של המגבר שעובד על הקומפוננט לתדר הגבוהה ביותר של הסאב , לדוגמא אם הסאב עובד עד 100 הרץ אז הקומפוננט צריך להיות על פול ריינג (בJBL זה נקרא FLAT ) והקרוס שלו צריך להיות חתוך מ100.

עכשיו אחריי שסיימנו עם הקרוסים נתחיל בגיין .

שהווליום של המהד יוניט על 3/4 מהמקסיום שלו נגיד בערך 45 מתחילים מהגיין שהוא על 0 מעלים לאט לאט עד שהסאונד של הרמקול מתעוות ואז מורידים טיפה , וזה הגיין הרצוי .

אם תעלה יותר מזה זה רק יהרוס לך את הסאונד זה לא יתן יותר RMS לרמקול.

לגביי הטויטר , לי אין ניסיון עם הרץ (לי אין קומפ הרץ) אבל משמיעה ברכבים אחרים הוא ממש טוב לדעתי אולי התקינו לך אותו על היי פס , וחתכו אותו גבוהה , לכן יוצא שאתה מגביר ממש הרבה והוופר לא עולה בייחד עם הטויטר (או שאני טועה)

בכל אופן תעשה את מה שרשמתי ואם יש עדיין בעיה עם הטויטר אז תוריד או תעלה אותו בקרוס

פורסם

ככה זה הטוויטרים של הרץ,צורחים.

או שאתה אוהב את זה או שלא,אתה יכול לנסות לכוון את הקומפוננט אבל מנסיון אין יותר מידי מה לעשות,זה האופי של הסטים שלהם.

לגבי הסאב :

1.יקח לו זמן להיפתח סוג של הרצה לסאב

2.תנסה לכוון את הLPF

המגבר שלי מוציא פחות או יותר בגישור כמו המגבר שלך,והוא מרים את הסאב הזה מעולה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לפי מה שהבנתי הטוויטרים החדשים של הרץ דווקא להיפך, לא צורחים.

הבנתי שהם ממשי או משהו כזה והם יחסית רכים מהאחרים.

פורסם
לגביי הגיין (של הקומפוננט) , גיין זה לא ווליום זה רגישות בוולטים של הקומפ מול המגבר , הכי פשוט

להגביר את הHU ל 3/4 ווליום .

את הקרוס של המגבר שעובד על הקומפוננט לתדר הגבוהה ביותר של הסאב , לדוגמא אם הסאב עובד עד 100 הרץ אז הקומפוננט צריך להיות על פול ריינג (בJBL זה נקרא FLAT ) והקרוס שלו צריך להיות חתוך מ100.

עכשיו אחריי שסיימנו עם הקרוסים נתחיל בגיין .

שהווליום של המהד יוניט על 3/4 מהמקסיום שלו נגיד בערך 45 מתחילים מהגיין שהוא על 0 מעלים לאט לאט עד שהסאונד של הרמקול מתעוות ואז מורידים טיפה , וזה הגיין הרצוי .

אם תעלה יותר מזה זה רק יהרוס לך את הסאונד זה לא יתן יותר RMS לרמקול.

לגביי הטויטר , לי אין ניסיון עם הרץ (לי אין קומפ הרץ) אבל משמיעה ברכבים אחרים הוא ממש טוב לדעתי אולי התקינו לך אותו על היי פס , וחתכו אותו גבוהה , לכן יוצא שאתה מגביר ממש הרבה והוופר לא עולה בייחד עם הטויטר (או שאני טועה)

בכל אופן תעשה את מה שרשמתי ואם יש עדיין בעיה עם הטויטר אז תוריד או תעלה אותו בקרוס

שהקרוס במגבר נמצא על מצב FLAT הקומפוננט נותן המון באס ומחרחר מהר מאד ושמע ממש גרוע...

ולא הבנתי את הקטע של החיתוכי תדרים, נניח והסאב נמצא על 100 הרץ, אז איך לכוון את הפרקיונסי בקומפ'?

פורסם
ככה זה הטוויטרים של הרץ,צורחים.

.

טויטרים של deici צורחים. קח כל סדרה אחרת של הרץ, תתן הגברה ראוייה לסט, תכוון כמו שצריך - איזה פלא הכל ינגן וישיר ולא יצרח כמו שתיארת. ברגע שמחברים לסט נורמאלי מגבר בינוני ומטה אשר לא מתאים לו מבחינת הספק, אז ברור שבווליום גבוה יתקבל עיוות והוא יתבטא ב"צריחה" של הטויטר.

פורסם
טויטרים של deici צורחים. קח כל סדרה אחרת של הרץ, תתן הגברה ראוייה לסט, תכוון כמו שצריך - איזה פלא הכל ינגן וישיר ולא יצרח כמו שתיארת. ברגע שמחברים לסט נורמאלי מגבר בינוני ומטה אשר לא מתאים לו מבחינת הספק, אז ברור שבווליום גבוה יתקבל עיוות והוא יתבטא ב"צריחה" של הטויטר.

גם טוויטרים של אנרג'י וגם ההי אנרג'י צורחים,ושמעתי את הסטים האלה.

צורחים זה לא משהו רע,הם פשוט חדים מאוד.

מדובר על הסדרה הישנה,החדשה עם הטוויטר של משי לא שמעתי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המגבר שלך בסדר גמור והוא מספיק לסט הנ"ל. לדעתי אתה יכול להוריד בקרוס את הטויטרים ל -3, ולראות אם זה בסדר, לשחק עם האיקוולייזר בגבוהים.

איזה HU יש לך?

• תוכן חדש...