Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BUKI, אני חושב שהגיר שלי הוא של 3 הילוכים בכל זאת. למיטב הבנתי עד השנתון שלי (1993) הגיר בעל 3 הילוכים, ואילו החל משנת 94' - 4 הילוכים. בכל מקרה, הנתונים שציינתי הם בהילוך שלישי, (וכבר בדקתי את הרכב בזמן הקנייה ב- 140 קמ"ש ולא הייתה החלפת הילוך כך שהרכב עדיין היה בהילוך שלישי. והנסיעה במהירות הזאת הייתה קצרה, כדי לוודא שאין רעידות בהגה).

סימון ההילוכים מופיע כך: P-R-N-D-2-L אם זה אומר משהו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

צהריים טובים!

חשתי צורך לחזור ולעדכן:

כאמור, הקרבורטור שלי עבר שיפוץ מקצועי אצל צביקה היקר (חתיכת נסיעה מבאר שבע לנתניה כדי לשפץ קרבורטור, אבל שווה כל רגע וכל שקל), ומאז:

פליטת העשן נעלמה כמעט לגמרי, ומופיעה רק בשניות הראשונות של תחילת הנסיעה, והכמות ירדה פלאים.

ולגבי צריכת הדלק: צריכה משולבת - 10.2, בין עירוני (עם מזגן, נבדק אתמול, 22/03/08): 13.2.

(הבדיקה כמובן לפי הכללים המקובלים ובאותה משאבה באותה תחנת דלק).

פורסם
צהריים טובים!

חשתי צורך לחזור ולעדכן:

כאמור, הקרבורטור שלי עבר שיפוץ מקצועי אצל צביקה היקר (חתיכת נסיעה מבאר שבע לנתניה כדי לשפץ קרבורטור, אבל שווה כל רגע וכל שקל), ומאז:

פליטת העשן נעלמה כמעט לגמרי, ומופיעה רק בשניות הראשונות של תחילת הנסיעה, והכמות ירדה פלאים.

ולגבי צריכת הדלק: צריכה משולבת - 10.2, בין עירוני (עם מזגן, נבדק אתמול, 22/03/08): 13.2.

(הבדיקה כמובן לפי הכללים המקובלים ובאותה משאבה באותה תחנת דלק).

אני מצאתי לנכון להדגיש באדום, שלמרות שציינת בתחילת השרשור, שרכבך פולט עשן סמיך בעת ההתנעה, והחשד בגומיות שסתומים, וצבע העשן לבן, אני חייב להראות את הקשר בין קרבורטור שצורך דלק, הזקוק לשיפוץ, לבין ירידה בפליטת העשן הלבן, שמקורו בשריפת שמן מנוע.

מסקנה קרבורטור לא מטופל, מסרס את ביצועי המנוע, ובכך, מאמץ את המנוע, וגורם לתצרוכת דלק וגם שמן גבוהה.

מכאן ששיפוץ קרבורטור גורם לחיסכון בדלק ובשמן.

אנא עדכן האם חלה ירידה משמעותית בתצרוכת שמן המנוע, בנוסף לירידה בתצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לך צביקה! כיף לשמוע ממך!

ישנה ירידה בצריכת השמן, אבל היא לא משמעותית וזאת משום (לא ציינתי קודם) שישנה נזילת שמן ממחזיר השמן שבין המנוע לגיר.

הנזילה אמנם קטנה, אבל אני חושש שבזמן נסיעה היא גדלה.

ולמרות זאת, השיפור בביצועי המנוע הוא עצום.

שיהיה לך יום נפלא!

משה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שבת שלום לכולם!

התוספת הזאת מהווה מבחינתי את סוף השרשור הנ"ל, והעניין הוא כזה:

בתחילת השבוע, כחלק מבדיקת הבוקר השגרתית (שמן ומים) זיהיתי תחילת חדירה של שמן למי הקירור ו"טחינה" על פקק הרדיאטור.

נכון לעכשיו הרכב נמצא החל מאתמול (יום חמישי) במוסך, המנוע ייפתח לצורך אבחון מצב הבלוק: אם הבלוק תקין, המנוע יעבור אובר- אול מלא, במידה והבלוק ניזוק המנוע יוחלף במנוע מייבוא.

אני מודה לכל אלו שעזרו וענו לי מקרב לב, ומאחל לכולם שבת שלום.

(ושלא תבינו לא נכון: אני לא מוכר את הרכב).

משה.

פורסם

משה שלום רב!

הצטערתי מאד לשמוע את הבשורה הרעה בעיניין השמן במים.

מכיוון שידוע שהבלוק המנוע באפלאוז, רגיש מאד למי ברז, עם פתיחת ראש המנוע, יש לוודא את מצבו לאשורו, במידה ויתברר שהבלוק אכול, אין טעם להשקיע בבלוק, ויש להרכיב בלוק מיבוא.

קבל את הטיפים הבאים :

מיבאים היום מנועים באיכות מעולה, של רכבי דייאטסו שרייד קלאסיק , בעלי נפח קצת יותר גדול מ1500 סמ"ק.

המנוע זהה לאפלאוז, והסעפת יניקה עם הקרבורטור עוברת למנוע החדש.

נסזה לברר עצמאית אצל יבואן מנועים וותיק בבאר שבע "בכר" הנמצא בעמק שרה, כמדטמני, שצמוד אליו גם מחלקה להרכבת מנועים, כמדומני שמנוע עם הרכבה לא יעבור את ה6000 שקל ואולי פחות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום!

כפי שציינתי, עם פתיחת ראש מנוע הבלוק יעבור בדיקה קפדנית, במידה ואין מנוס מהחלפת מנוע, המנוע שיורכב ברכב הוא אכן מנוע מייבוא מ"בכר" והצפי לעלות כל ההחלפה הוא כ- 4500 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

דובר איתי על מנוע "צעיר" של שרייד (בסביבות 2003 ומעלה).

כרגע אני ממתין לחוות דעת על מצב הבלוק, בכל מקרה של החלפה, הסעפת עם הקרבורטור תעבור למנוע החדש.

שבת שלום ובשורות טובות לכולנו.

• תוכן חדש...