Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכלב שאני מתכנן להביא יהיה בן שנה +- ומחונך. כך שאין לי הוצאות על מאלף (וגם אם כן, יש לי אח מאלף...) הוא יהיה בוודאות גולדן/לברדור/שניהם יחד (מעורב).

כלב זה לא מערכת הפעלה, שאם התקנת לה דרייברים לאילוף אז מכאן והלאה הוא מאולף (מצד שני, גם במחשבים זה לא כך...). אילוף צריך קודם כל הבעלים ללמוד, להבין וליישם, על בסיס קבוע. זה לא טריוויאלי. בגלל זה רב האנשים מבלים חלק גדול מזמנם בהתחננויות לכלב שיחזור/יישב/יזרוק את הכדור של הילד של השכנים מהפה/לא ייקח אוכל מהפח, ועוד.

והדבר הכי חשוב לדעת שכלב זה לא ילד. זה רק קצת דומה.

כמה שיעורים עם מאלף מקצועי יבהירו לך איך כלב מעבד את המציאות וכיצד מגיע לכלב שיתייחסו אליו ויבינו אותו, כי הוא לא מסוגל לעלות לרמת תובנה שלך.

אני ממליץ לך בחום לקרוא באתר של יוסי סמואל את כל המאמרים כדי לקבל קצת פרספקטיבה על המשמעות של לגדל כלב. הדרכים שהוא מציע הן לא היחידות ויש שיטות שונות, אבל זה ייתן לך מושג במה העניין כרוך.

ותכין שעה פחות ביום להוריד את הכלב, מינימום.

כל יום...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק שעה?

הכלב שלי חי בגן עדן - בחוץ 3 שעות ביום...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני מאמין שאני אצא איתו הרבה, אבל לא מעבר לכמה שעות...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

לפי דעתי ולפי החינוך שהבאתי לשתי הכלבים שלי, כלב צריך סדר יום מוגדר, שלי יורדים שלוש פעמים ביום בשעות דיי קבועות ,וכל פעם זה 5,10 דקות לא יותר.

פורסם

3 פעמים ביום? אין לך עבודה?

עדיף לקחת את הכלב לטיול ארוך יותר, בנחת. אחד בבוקר ואחד בערב. למי יש זמן ל 3 טיולים?

בריאות לכולם!

פורסם

כן, פעמיים ביום, והכלב לא מתלונן. כשהוא כן מתלונן, אז מורידים אותו (נניח משלשל או כואבת לו הבטן, אז הוא בא ומבקש, מיילל קצת,ועומד ליד הדלת :-)). הוא כבר רגיל, וגם אנחנו. בכל מקרה, כל פעם יורדים מינימום 40 דקות וזה מגיע עד שעה וחצי אפילו (בערב). אני שמח והוא מבסוט :-P

התעללות? בכלל לא. יאללה, הלכתי להוריד את היפיוף שלי 8)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני מוריד את הכלבים לטיול 24 שעות ביממה , וכל דבר פחות מזה נראה לי התעללות ( לא מאשים אף אחד , אנשים גרים בקומות אין מה לעשות , אבל אני לא מוכן לזה ).

חופש אמיתי.

פורסם

הוצאות לכלב קטן:

חיסון פעם בשנה + שבב (רק פעם אחת שמים) 40 לא כולל שבב.

בונזו 115 ל12 קילו.

לפני עונת הקיץ אפשר לספר אותו בדרך כלל באים עד לבית במספרה ניידת גם 100-200.

וטיול צריך לעשות בבוקר ובערב (אם ניתן בצהרים מה טוב).

אל תשכח את עניין הקנס אם מצלמים את הכלב ברחוב - קנס 630 שקל.

כלב גדול מן הסתם יעלה יותר אבל גם יותר חמוד.

אה ויש את הריסוס שצריך לעשות לכלב כל חודש נגד פרעושים וקרציות.

בסה"כ כלב זה חייה מאוד חמודה.(אם זה כלב גדול אז אתה לא צריך אזעקה בבית)

אני אישית מוציא את הכלבה פעם ביום כי רוב הזמן היא מטיילת לה ברחוב ובחצר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם כבר בהתעללות עסקינן..

הרגשתי שאני רוצה לספר לכם סיפור קטן;

לאבא שלי יש שכנים(הבחור בקבע, חברה שלו לא נמצאת בבית רוב הזמן)

כבר שנתיים הם גרים לידו, והביאו איתם כלבה, שפעם הייתה משוחררת וכבר שנה היא קשורה עם רצועה של 5-6 מטר

האנשים לא בבית, אמנם מדי פעם שאני עובר שם אני רואה אוכל ומים בקערות, אבל מעבר לזה אין שום התייחסות לכלבה.

כתוצאה מכך כנראה שמשהו נדפק לה בשכל, כל יום בערב היא מתחילה סשן של נביחות של שעה בערך(!) לא נפסקות. ממש סיוט, וגם כשמשחררים אותה היא רצה בטירוף ומקיפה את הבית המון פעמים:shock:

לפני חצי שנה הם הביאו עוד כלב גור..ושוב אותו הסיפור. בהתחלה הוא משוחרר ואחרי זה קשור, גם אליו לא מתייחסים.

פשוט עצוב כל המקרה הזה, הכלבים חיים בח*א של עצמם, אף אחד לא נוגע בהם כי האנשים לא בבית

הטיעון שלהם היה שהבית קרוב לכביש. אז מה הבעיה לבנות שער קטן מעץ?

פשוט עצוב...

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
כן, פעמיים ביום, והכלב לא מתלונן. כשהוא כן מתלונן, אז מורידים אותו (נניח משלשל או כואבת לו הבטן, אז הוא בא ומבקש, מיילל קצת,ועומד ליד הדלת :-)). הוא כבר רגיל, וגם אנחנו. בכל מקרה, כל פעם יורדים מינימום 40 דקות וזה מגיע עד שעה וחצי אפילו (בערב). אני שמח והוא מבסוט :-P

התעללות? בכלל לא. יאללה, הלכתי להוריד את היפיוף שלי 8)

אתה גבר!

פורסם

לא, אתה גבר. אתה גם בטח תבוא ותלמד אותי איך לגדל את הכלב שלי, נכון? אין לך מה להגיד אז זה מה שאתה יודע. פעם הבאה, עדיף שלא תגיב, כי אתה מראה את ה"הבנה" שלך בנושא. איך אמרו? "עדיף שיחשבו שאתה טיפש, מאשר שתפתח את הפה וידעו שאתה טיפש". :roll:

נ.ב

כשתראה את החיים של הכלב שלי, אחר כך תדבר. נגיד ככה, כדי שתבין, שיש אנשים שהיו רוצים לחיות כמוהו.

חוצפן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גם אם ההערה שלי לא הייתה עם הרבה/בכלל כבוד, תנסח את עצמך יותר בעדינות להבא.

נסיון אישי עם כלבים לא חסר לי, לא מאז שהייתי ב-SOS חיות ולא מאז שיש לי כלבה בבית (כבר עוד מעט תשע שנים)

תתאר לך שהיו נותנים לך להשתין בבוקר ואז היית צריך לחכות עד הערב/לילה כדי להשתין עוד הפעם - זה חיים? זה כייף? זו לא התעללות?

נ.ב

חוצפן תקרא לחברים שלך, אתה צעיר ואין לך זכות כלל וכלל להשתמש במילה הזאת.

גם בטופיק הקודם הרגשת צורך להגן על מישהו בביתך ואתה לא מוכן לקבל דעות של אחרים.

פורסם

ואתה חושב שאם עבדת ב-SOS, זה אומר שתלמד אותי איך לגדל את הכלב שלי? וכנראה שלא קראת טוב, כי החיים שלו ממש טובים. אז אני ממש "מצטער" שזה לא לרוחך, כי זה ממש לא מעניין אותי מה אתה חושב. רק אל תחשוב שאתה מבין יותר מכולם, רק בגלל שעבדת ב-SOS, או איך שלא תקרא לזה.

ותחשוב מה שבא לך, לקרוא אתה כנראה לא יודע או שפשוט דילגת על מה שאמרתי. כשהוא רוצה, הוא יורד. מתי שהוא רק רוצה (לא משנה מתי זה, גם ב-2 בלילה) ומבקש, הוא יורד. לא מבקש? יורד רגיל בוקר וערב.

ושכחתי שזה הולך לפי הגיל אם אני אקרא לך חוצפן או לא. את ההתנשאות הזאת תשאיר למקומות אחרים, לא על "ילדים" שאתה חושב שהם חסרי שכל. :?

נ.ב

בטופיק הקודם לא גוננתי על אף אחד, זה אתה פשוט לא הבנת (כמו שרשמתי פה) את הנושא בתגובה שלי. חבל.

ומעתה ואילך אני לא אגיב יותר (במידה ותגיב למילותיי), כי זה הורס את מטרת השירשור.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בוא נעשה, ברשותך, קצת סדר בדברים והבהרתם:

כשהייתי בן 15/16 חשבתי שעם הערות פה ושם, אני אצליח לשנות יחס מסויים בין האנשים לחיות המחמד שלהם.

וובכן, התבגרתי, הבנתי שזה לא ילך ואני משתדל להמנע מכך.

לא ניסיתי ללמד אותך איך לחנך את הכלב וממש לא ניסיתי להראות לך שאני מבין יותך ממך בנושא (דרך אגב, הוכחת לי עכשיו שיש לך דמיון מפותח - תנסה לקחת את זה בתור מחמאה).

זה שהייתי ב-SOS לא עושה אותי חכם, להפך, הוא גרם לי להיות טיפש - היום אני לא יכול לגשת להתנדב, מבט אחד של כלב עצוב מאחורי הסורגים גורם לי להשבר טוטאלית, אני לא יכול לחזור לשם.

פה ושם אני כן מגיב באוף טופיק על נושאים כאלו, כי זה כן קרוב לליבי.

אני אחזור שנית ואומר שזה לא נראה לי הגיוני לצאת עם כלבים פעמיים ביום - עשיית צרכים פעמיים יום זה פשוט סיכון בריאותי וחוץ מזה, אני מאמין שכלב גם צריך לרכוש חברים וגם צריך להוציא אנרגיה בחוץ עם עוד כלבים.

אני לא מתנשא ואני לא חושב שאתה חסר שכל (דמיון מפותח - הזכרתי כבר?), אני רק אומר שכבוד היא לא מילה גסה.

אני לא בדעה שצריך לשמוע את הכלב בוכה ומבקש לרדת, אלא להקדים את המאוחר ואני בכלל לא אתן את דעתי אם הכלב משוחרר לבד בחוץ, אם הבנתי אותך נכון (זה כבר יהיה לטופיק אחר שבו אספר לך שמצאתי את הכלב הזקן של השכנים דרוס בכביש די רחוק מהבית).

• תוכן חדש...