Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש טעינה של 13.8V רציתי לדעת האם אוכל לנסוע הבייתה מרחק של 80 ק"מ בערך,והשעונים מתחילים לזייף קצת,

רציתי לדעת האם זו בעיית מברשות?גשר דיודות?יש לציין שהרכב עבר 108 אלף

תודה לעוזרים...

פורסם

אם יש טעינה, אז בטח תוכל. אלטרנטורים בדגמים אלו מאוד רגישים עקב מיקומם במנוע שלא מאפשר קירור נאות.

דגמי BOSCH יותר אמידים ברייסר.

פורסם

יש לך בעיה במערכת הטעינה- כנראה באלטרנטור שאינו מטעין כהלכה את המצבר.

במצב הזה בד"כ מפרקים אלטרנטור ומשפצים או מחליפים למשופץ .

עבודה חלקית עלולה להוביל לתקלה חוזרת ופירוק חוזר של המכלול לתיקון התקלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הוא אומר שיש לו טעינה של 13.8V,השאלה שלי האם זה לא מספיק לטעון את המצבר?

פורסם

זה מספיק כדי לטעון את המצבר,גיליתי שהמיסב באלטר' עושה רעשים וכנראה זה מה שגרם לטעינה חלקית,נתתי את האוטו להחלפת מיסב,גם גיליתי כשהכלמות הקטבים של המצבר היו משוחררות(לא יודע אם זה קשור)אבל חיזקתי אותן,והטעינה כנראה השתפרה בעוד 0.1 -0.2V ,מה עוד שחיי המצבר שלי נראה לי מגיעי לקיצם,עוד מעט 4 שנים אז ככה שעוד מעט נראה לי אצטרך להחילף גם אותו

פורסם

לי יצא פעמיים להחליף את המייסבים של האלטרנטור בדייהו שלי .

בפעם הראשונה השיפוץ בוצע במוסך ושילמתי על כך 500 ש"ח .

בפעם השניה עשיתי את החחלפה לבד , עלות השיפוץ הייתה 70 ש"ח .

פורסם

אתה עדיין לא יודע מה הבעיה בכלל, לא יודע לאבחן אותה וכבר אתה רוצה הוראות לחלפת מיסב?!

יבגני אם המיסבים הוחלפו פעמיים כנראה שיש בעיה שגורמת להם ללכת מהר.

פורסם

בבקשה :

1.מנתק את המצבר .

2. מוריד את כל החיבורי חשמל שיש על האלטרנטור .

3. מוריד את הלטרנטור מהרכב( שלב לא פשוט , לי לקח הרבה זמן ).

4. פותח את הלטרנטור , תצטרך לרכוש בשביל זה ראש מיוחד (לי עלה 12 ש"ח ) .

5. מוריד את שני המייסבים בעזרת אפציר , אחד גדול ואחד קטן . בד"כ הקטן הוא זה שמתפרק ראשון .

6. על המייסבים בד"כ רשומות המידות , אם לא גש לחנות חלפים הקרובה עם המייסבים שבידיך וקנה חדשים . חשוב לקנות מייסבים של חברה ידועה (SKF , NGK ) ולא זבל סיני !

7. מורח טיפה דבק מייסבים ומכניס בזהירות את המיסבים החדשים , שים לב לא להכניס את המייסבים במכות פטיש ! הם מאוד רגישים לזה (במיוחד הקטן יותר) .

8. מרכיב הכל חזרה .

פורסם

שלום אביב ,

הבעיה ידועה , כפי שדניאל אמר בגלל המיקום בתא מנוע .

בשיפוץ הראשון ככל הנראה הורכבו מייסבים זולים , בנוסף לכך הרכב בילה הרבה מאוד בסל"ד גבוהה .

פורסם
אתה עדיין לא יודע מה הבעיה בכלל, לא יודע לאבחן אותה וכבר אתה רוצה הוראות לחלפת מיסב?!

יבגני אם המיסבים הוחלפו פעמיים כנראה שיש בעיה שגורמת להם ללכת מהר.

למה לא?הבנאדם רוצה לצבור מידע,ולא לרוץ ישר למוסך שזה הדבר הכי קל שבעולם,

מה כבר יכול להיות מסובך באלטרנטור,מיסב,פחמים?כל עלות החלקים זולה,אז אם יחליף פחמים שלא לצורך מה כבר יכול להיות?

פורסם
למה לא?הבנאדם רוצה לצבור מידע,ולא לרוץ ישר למוסך שזה הדבר הכי קל שבעולם,

מה כבר יכול להיות מסובך באלטרנטור,מיסב,פחמים?כל עלות החלקים זולה,אז אם יחליף פחמים שלא לצורך מה כבר יכול להיות?

זה נקרא חאפריות ידידי ואני יכול לפרט מפה ועד מחר למה לא עובדים כמו שמתבקש בשרשור הזה.

יבגני, קח בחשבון שמיסבים זה לא רק הגודל, יש גם טמפ' עבודה. לרוב כשתקנה מיסבים יביאו לך כאלו שתואמים מבחינת הגודל. חשוב מאד לבדוק את מק"ט היצרן של המיסב המקורי ולהבין מה הטמפ' שהמיסב מתאים לעבוד בהן. הגורם המשמעותי ביותר הוא עם איזה גריז המיסב מגיע. לרוב מיסבים לטמפ' גבוהות יותר (מה שהולך למנועים, אלטרנטורים וכו') יותר קשה להשיג ובטח שלא בחנות חלפים טיפוסית. בקושי החנות הראשית של SKF יודעים מה האותיות/מספרים האחרונים במק"ט אומרים.

• תוכן חדש...