Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה באוטובוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב מעורבותי בשיפוץ ואחזקת אוטובוס אספנות (טייגר 1975) ואולי עוד אחד (טייגר 1966) אני משתעשע ברעיון של לימוד נהיגה והוצאת רשיון על אוטובוס.

שאלותיי: האם יש הגבלת גיל? (אני בינואר בן 60)

איזה בית ספר מומלץ

האם רשיון מותנה גם בקורס עזרה ראשונה וכל מיני דברים נוספים שקשורים בהסעת נוסעים. (אוטובוס אספנות מוגבל לששה נוסעים בלבד).

האם חייבים רשיון על משאית לפני הוצאת הרשיון על אוטובוס?

תודה

Copy%20of%20IMG_7049.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הי בני.

אני נמצא כעת בתהליך לקבלת רשיון נהיגה לאוטובוס.

לא ידוע לי על הגבלת גיל הקשורה לקבלת רשיון נהיגה באוטובוס, אלא רק למצב הבריאותי.

אתה יכול ללמוד נהיגה באוטובוס גם אם אין לך רשיון נהיגה במשאית, אולם, מכיוון שכיום האוטובוסים המשמשים ללימוד נהיגה אוטומטים, רשיון הנהיגה יוגבל לאוטובוס אוטומטי (הטייגר נחשב במקרה זה ידני).

במידה ואתה לומד נהיגה במשאית, ואז לומד נהיגה באוטובוס, לא תהיה מוגבל.

התהליך הוא כדלקמן:

מוציאים טופס ירוק בתחנת צילום עבור רשיון נהיגה בדרגה D.

מבצעים בדיקת ראיה (לא לגשת לרופא לבדיקה רפואית).

ניגשים למשרד הרישוי המחוזי בלבד (חולון) עם הטופס, ועם תעודה המעידה על 11 או 12 שנות לימוד לפחות. דלפק הטיפול ברשיונות לרכב ציבורי ורכב כבד פתוח עד 11 בלבד !

לאחר בדיקה, הטופס נשלח לקבלת תעודת יושר, ואז נכנס לתור ב"מכון הרפואי" המפורסם ברחוב הארבעה. זה השלב בו אני נמצא כעת.

אחרי הזימון והבדיקה, הולכים ל "קורס רכב ציבורי" בכל מכללה המלמדת. אני מתכוון ללמוד במכללת "עתיד", והם פותחים קורס כל חודש. אפשר לקבל פטור מחלקים מועטים בקורס, ובעצם אתה נמצא שם על מנת להיות רשום ולא ללמוד.

אחרי הקורס והמבחנים, לימודים מעשיים. אני מתכוון ללמוד ב"אגד", וגם בית הספר לנהיגה של דן יכול להיות בחירה מצוינת. בתי הספר הפרטיים שונים לחלוטין, והם מלמדים יותר לעבור טסט מאשר לנהוג באוטובוס.

אני מצרף את הסילבוס של הקורס במכללת עתיד, ומזמין אותך להצטרף לתהליך.

בברכה,

אורן

public1 (Large).jpg

public2 (Large).jpg

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כמו שחששתי. אין התיחסות לאוטובוס אספנות המיועד לששה נוסעים במסגרת פרטית. (המון שעות הולכות על התיחסות לנהיגת אוטובוס עם נוסעים כמו "ידיעת הארץ" וכו')

אני מבין גם שכן אזדקק לרשיון משאית...

נסע החלום והלך לו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני,

אף פעם לא מאוחר להתחיל בקריירה שלישית :wink:

מה עוד שאני רואה שהם מקבלים אפילו תלוש יין

http://www.dan.co.il/template/default.asp?textSearch=דרושים&catId=3&pageId=79

ובנימה קצת יותר רצינית - אספנות זה לא הובי קל בחיים, בוודאי שלא זול.

אני חושב שלהיות בעלים של חתיכת היסטוריה אמיתית, בלי אפשרות לנהוג בה, זה בערך כמו שתתחתן היום עם בת 20 ורק תסתכל עליה.

אתה חייב את זה לעצמך, להרגשה בלב, לחוויה האישית, ולכן קח את הזמן תברר את הענין ביסודיות ואם צריך תשקיע ותוציא רישיון. מי כמוך יודע שאספנות זה לא משהו שמהיום למחר יש לך פתרונות, זה תהליך של שנים, אז תתחיל היום גם את פרויקט הוצאת רישיון הנהיגה.

בהצלחה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בני,

אף פעם לא מאוחר להתחיל בקריירה שלישית :wink:

מה עוד שאני רואה שהם מקבלים אפילו תלוש יין

http://www.dan.co.il/template/default.asp?textSearch=דרושים&catId=3&pageId=79

ובנימה קצת יותר רצינית - אספנות זה לא הובי קל בחיים, בוודאי שלא זול.

אני חושב שלהיות בעלים של חתיכת היסטוריה אמיתית, בלי אפשרות לנהוג בה, זה בערך כמו שתתחתן היום עם בת 20 ורק תסתכל עליה.

אתה חייב את זה לעצמך, להרגשה בלב, לחוויה האישית, ולכן קח את הזמן תברר את הענין ביסודיות ואם צריך תשקיע ותוציא רישיון. מי כמוך יודע שאספנות זה לא משהו שמהיום למחר יש לך פתרונות, זה תהליך של שנים, אז תתחיל היום גם את פרויקט הוצאת רישיון הנהיגה.

בהצלחה.

לא צריך את "דן"...:-D

(ציטוט מאתר "דן" והערותיי)

תנאי העסקה: (אני עובד באוניברסיטת ת"א)

bul18.gifתוכנית פנסיה מיום קליטת העובד יש לי ואני עובד באותו מקום כבר 33 שנים...

bul18.gifתוספת שכר עבור שעות נוספות, שעות לילה בלילה אני עושה משהו אחר...ותוספת שעות נוספות יש לי..

ועבור שעות עבודה בימי שישי ומוצ"ש צריך זמן להובי..לא?

bul18.gifקרן השתלמות ישש

bul18.gifימי חופש ומחלה יששש

bul18.gifדמי הבראה יששש

bul18.gifארוחות מסובסדות כמה מנהגי דן היו מוכנים להתחלף איתי ובמה שאני רואה בקפיטריה באוניברסיטה...

bul18.gifתלוש יין פעם אחרונה שתיתי בברית מילה שלי...

bul18.gifנסיעה חופשית בגוש דן לעובד ולבני משפחתו יש לי ולבני משפחתי נסיעה חופשית בסיאט קורדובה ובאוטובוס אספנות...

bul18.gifפעילות חברתית ותרבותית לעובד ולבני משפחתו אין..אין כמו אוניברסיטה

bul18.gifתנאי קביעות לעובדים המתאימים יש לי - אולי למגינת ליבם של כמה בוסים שלי..אולי...

ובנימה רצינית יותר, זה נראה לי מוגזם ללמוד ידיעת הארץ וללמוד נהיגה במשאית (ובטח גם שם יש דברים לא רלוונטים לי) כדי לעשות סיבובים בטייגר. אבל מי יודע? אולי כשיהיה לי מרצדס 303 אספנות, אעשה רשיון כי לא צריך לעבור על משאית בדרך (האוטובוס אוטומטי)...

פורסם
כרגע לא צריך לעשות רישיון על משאית בשביל רישיון אוטובוס[זה נדחה לזמן מה]

טייגר יכול להנהג גם עם רישיון אוטובוס אוטומט

איל, אתה טועה.

ליילנד נחשב תמיד לידני, וכל מי שלמד בעבר נהיגה בליילנד, קיבל רשיון נהיגה לאוטובוס ללא הגבלה לאוטומטי.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
בני, ראיתי אותו אוטובוס כמו שלך לפני שבוע בת"א , ברחוב הר ציון, ליד ת"מ ת"א.

האוטובוס שמיש?

האוובוס הנראה בתמונה שפתחה את השירשור וגם כאן, שמיש ועם רישוי אספנות. זה האוטובוס הראשון בארץ שיש לו לוחית אספנות.(מוגבל להסעת ששה נוסעים)

Copy of IMG_1405[1].jpg

• תוכן חדש...