Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מישתמש כבר קרוב לשנה וחציא אך ורק במים מזוקקים (כאלא שאפשר ליתפוס באוטודיפוט - לשלם וללכת) ואף פעם לא הייתה לי בעיית קירור של המנוע (ואפילו עברתי את הקייץ הזה בשלום - ואני מרבה לינסוע עם מזגן) אז אני לא מבין למה שווה להשקיע 50 שקל למיי קירור יעודיים, אם המים המזוקקים עושים את העבודה אותו הדבר?

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

לא יודע למה לא עלית על זה בחיפוש, כנראה כי העניין כל כך פשוט, ולכן כמעט אין דיונים בנושא בזמן האחרון.

התשובה לשאלתך, הדבר הכי חשוב בנוזל קירור על פני מים מזוקקים לבד, הוא שלא יגרמו לקורוזיה. יש במערכת הרבה חלקי ברזל/אלומניום, ושימוש במים ללא הגנה מקורוזיה, בשילוב החום, גורם לריקבון מהיר של חלקים אלה, והחיסכון בנוזל קירור הוא כלום לעומת הנזק הזה. המנוע ניזוק מאוד, החלקים הרקובים ניתקים וסותמים מעברי מים, יכול להיווצר חור שדרכו יברח פתאום כל המים ויילך המנוע לפני שיעלה לך המד-חום, ראיתי אפילו תרמוסטט שנרקב בתוך בית התרמוסטט לחלקים!

יש עוד יתרונות לנוזל קירור ייעודי, הייתרון שלו הוא לא שהוא מקרר מהר יותר.

אין להשתמש במים מזוקקים לבד בשום אופן אלא במקרה חירום, ולרוקן מייד עבור נוזל קירור באפשרות הראשונה!

פורסם

יבגני, הרעיון הוא שנוזל קירור יעודי ישמור על תכונותיו גם בטמפרטורות גבוהות.

מים מזוקקים שקופים, שיכולים לבוא גם בצבע ירוק, אדום, צהוב וכו', לא יתפקדו

היטב בעת חימום יתר - הם יתחילו לרתוח או להתחמם יתר על המידה. חימום זה

מבטל למעשה את תפקידם - לקרר את המערכת.

נוזל קירור יעודי ניתן לזהות לפי מרקמו האטום, לא משנה באיזה צבע הוא מגיע.

קיימים נוזלים מרוכזים שיש למהול עם מים מזוקקים, וישנם נוזלים מוכנים, כמו

הנוזל הירוק של פרסטון. תרכובות אלה יעשו עבודה הרבה יותר טובה בהגנה על

המערכת מפני התחממות, ולפיכך גם ממגוון תגובות כימיות שנובעות מהתחממות.

הכוונה לקורוזיה, התחמצנות, פטריות ועוד אי-אלו תופעות מעצבנות שתוקפות את

המכלולים הרלוונטיים.

אלה היו 30 שניות על נוזלי קירור. חכה למומחים בשביל הסבר מדויק יותר. 8)

פורסם

אני לא מבין למה לפתוח עוד הודעה בנושא נוזל קירור כאשר נושאים אלו נדונו ונטחנו עד דק מספר פעמים בפורום, ובאריכות.

הפעל את המנוע החיפוש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...