Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר, הלך אבי לטסט שנתי עם הרכב שלו, פיזו 206 CC 2L. הטסט נעשה במכון מממ בבני ברק. כשחזר הביתה אמר לי כי נכשל על פנס איתות שרוף וכיוון גלגלים לא תקין. כמובן שהמליצו בחום על מכון הפורנט שנמצא באותו המבנה של מכון הטסטים!

נסעתי לאיזור התעשייה סגולה ל"שרותי רכב אהרון כחלון" (מכון אהרון) שמלווה אותי כשנתיים במרוצי הראלי כדי לבדוק את המצב.

אהרון בעצמו בדק את הרכב שלי על המכשירים ואמר "אין שום בעייה ברכב אני לא מבין למה הכשילו אותך, זו הכשלה בזדון!" נתן טופס תקינות בלי שנגע בבורג ברכב, ביקש שאתקשר אחרי שאעבור במסלול ושלח אותי לדרכי. חזרתי מייד (בפקקים זה לא ממש מייד) לבני ברק שילמתי, 19 ש"ח על טסט חוזר, חיכיתי יותר מחצי שעה וכמובן שעברי בלי שום בעיה!

אהרון (מהמכון פרונט) ביקש שאכתוב מכתב למשרד התחבורה, מחלקת המוסכים, עם תאור המקרה וכמובן שאני מתכוון לעשות זאת!

מיותר לציין כי בכל מכון כיוון פרונט באיזור של מכון הטסטים הייתי נדרש לשלם לפחות 150 ש"ח על בדיקה ולפעמים יותר כי גם הם קופצים על מציאות, מנסיון מקרה כזה יכול להגיע לעלות של 250 ש"ח! שלא לדבר על הזמן והטרחה!

אז תודה לאהרון

מקווה שכולכם תשכילו מהמקרה שלי

בברכה נדב (שמחכה ליום שיעבדו פה ביושר)

79823324.jiqtPOWp.IMG_6535.jpeg

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
הטסט נעשה במכון מממ בבני ברק. כשחזר הביתה אמר לי כי נכשל על פנס איתות שרוף וכיוון גלגלים לא תקין. כמובן שהמליצו בחום על מכון הפורנט שנמצא באותו המבנה של מכון הטסטים!

אמרת הכל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אותו המכון מקרה דומה ,הרכב סובארו 91 של אבי. נכשל על עוצמת אורות בלבד.

הוחלפו הנורות לחדשות שולם 19 ש"ח טסט חוזר , המתנה ארוכה במסלול - עבר.

שמח וטוב לב ניגשתי לסגור טסט במשרד ולהפתעתי מבשרת לי הפקידה "מה עם כיוון גלגלים?"

פה עלו לי הטורים לקו האדום , נאלצתי לשוב למסלול אולם סירבתי לעשות כן עם הרכב(תור/זמן).

לבוחן הבכיר היה פיתרון מקורי, הוא הקליד את הפרטים של הסובארו במסלול צדדי ובמו רגליו

צעד כמו במסדר יום העצמאות על המסלול וראה זה פלא כיוון הגלגלים של הסובארו תקין.

לצערי יש באמתחתי סיפורים רבים (ויסלח לי עמית), על - מכוני רישוי . כולל סיפורים מיד ראשונה

שחוויתי במהלך למעלה מ20 שנה שאני במקצוע.

פורסם

אם אנחנו כבר בנושא של מכוני בדיקה:

בטסט האחרון (וזה שלפניו) הרכב של אמא שלי עבר, עם צמיגים שלא הייתי שם על אופניים (אחד מהם בן 6 שנים).

לפני ההטפות - כבר שיגעתי לאבא שלי את השכל, והוא מתעקש להיות טיפש בצורה מדהימה. היות ואני לא נוהג על הרכב, ואין לי את המפתחות, אין לי מה לעשות בנושא (למרות כמה מחשבות זדוניות...).

איך הרכב עבר ככה?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מנסיון שלי עם הצמיגים, לא כ"כ שמים לב לזה, רק מה ששמש מושך את העין

העברתי כמה עשרות טובות של מכוניות בחיי בטסטים, חלקם עם צמיגים במצבי "סליקס" כלומר אין בכלל בשר וזה אלוהים ישמור

העברתי גם רכב שהיה שלי פרטי עם צמיג בן 10 שנים (לא ידעתי את זה הוא היה נראה ממש טוב, רק כשהבנתי שאין אחיזה באוטו וחפרתי לעומק הבעיה הבנתי את הנושא ושמתי 4 צמיגים חדשים).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה קרה לאבא שלי ביום שלישי במכון טסטים בטבריה שולמו 100 שקלים חדשים בלי לגעת באוטו בכלל. איך שאבא שלי הגיע למכון הפרונט שאלו אוטו אם זה הכנה לטסט או שהוא נכשל בטסט. :-/

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

חבל שקומץ של אנשים לא מקצועיים מכתימים את כל השאר.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

מס' שאלות לנדב:

היכן ממוקם מכשיר בד' כיוון הגלגלים במכון? האם הוא אחרי בור הבדיקה? האם הוא אחרי מד-הבלם(ברייק-טסטר)? האם בדיקת הכיוון נעשתה פעם אחת או פעמיים לפחות? האם עברת על פלטת הבדיקה ישר או שהיתה סטיה עם ההגה?

(אני יודע, אתה צריך לברר עם אביך).

בעבר כבר הזהרתי פה בפורום לגבי בד' כיוון גלגלים בטסט(אתם יכולים לערוך חיפוש). הבד' הזו נכונה רק אם עברת על פלטת הבדיקה ישר "בול", כל סטיה עם ההגה במהלך הבד' תגרום לקריאה לא נכונה.

כמו-כן, אם עמדת הבדיקה נמצאת לאחר בור-הבדיקה ורכבכם הורם לשם בדיקת הסרן והמתלים, קיימת חובה לבצע את הבד' לפחות פעמיים(במידה והרכב נפסל) מאחר והמתלים קבלו זווית קמבר חיובית בעת ההרמה.

לגבי צמיגים, שחלק מהגולשים התלוננו ע"כ שלא נפסלו בטסט. בתקנות הרישוי אין כל התייחסות לגיל הצמיגים ולכן לא ניתן לפסול צמיג בשל כך.

לצביקי, אתה כנראה לא מכיר אותי או את כתיבתי בפורומים השונים באינטרנט, אתה ניזון מתגובה אחת שקראת(שגם בה לא נקטתי בעמדה חד-משמעית). כשיש צורך אני מצליף גם בקולגות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית

מי שעבר על הפלאטה הוא אבי.

הפלאטה ממוקמת לפני המד בלם!

אין כל כך הרבה אופציות לעבור עקום כיוון שזה מקום מאוד צפוף

מעבר לכך אבא שלי עושה טסטים כבר איזה 35 שנה, הוא מקפיד ונוסע לאט וישר.

אם יש מצב בו צריך לחזור על הבדיקה, אז הבוחנים צריכים לומר זאת! מבחינתי, אפילו אם הבדיקה יצאה לא נכון ובפעם השנייה יצאה נכון זה לא מזכה את מכון הטסטים! זה כמו זכייה בלוטו לעבור טסט כך! אפשר ליצר נוהל שיאמר כי עוברים על הפלאטה פעם נוספת במידה ונכשלת עליה! זה ממש לא בעייה. בצורה שהטסטים נעשים אין לנהג שום אופציה לדעת מה קורה ולערער בשום צורה כי רק אחרי שיוצאים מהמסלול מקבלים נייר קוראים אותו ומגלים מה קרה!

בקיצור עמית, מצטער אבל לא שכנעת אותי! אני עדין בדעה שלעבור טסט זה כמו לזכות בלוטו (אמרתי כבר לא?) וחבל שכך!

אם בתי המשפט היו רציניים בארץ היה אפשר לוותר על הטסטים כמו בארה"ב, רק שאז במקרה של תאונה שבה מעורב רכב עם לקויים הבן אדם נכנס לכלא!!!

בברכה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...