Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , יש לי בעיית לחץ שמן בפורד מונדאו 94 1800 שלי - למי שזוכר הרכב עבר ראש מנוע עכב כך שנקרעה רצועת הטיימינג לא מזמן .

אחרי טיפול ראש המנוע (שאני ביצעתי לבד ..) הרכב מניע מצויין - אבל יש בעיה שאין בכלל לחץ שמן במערכת .

הנורה לא מהבהבת - היא מאירה רצוף - ואם אני מוציא את הפילטר שמן (מקורי) ומניע - לא יוצא שמן בכלל .

גם לא מגיע שמן לשסתומים .

פורק הקארטר ועבר ניקיון - כנ"ל הצינורית למשאבה - וגם נבדק שהשסתום פריקת לחץ שמן לא תפוס - לא עזר .

עשיתי ניסיון למלות שמן ישירות לפתח של הפילטר שמן - ואז להניע (עם הפילטר מורכב) - במקרה כזה יש לחץ שמן תקין והרכב נוסע בסדר - עד שאני מכבה מנוע , אם אני מחכה יותר מ5 דקות ומניע שוב חוזרת הבעיה .

האם יכול להיות שהלכה משאבת שמן ? מוזר כיוון שאם אני ממלא שמן בפתח של הפילטר היא פועלת תקין .

יש לכם עוד רעיונות ? (בבקשה לא להפנות אותי למוסך - אני מתקן לבד .. )

תודה תובל .

פורסם

אני לא מכיר בכלל את האוטו שלך אז קח את ההשערות שלי בהסתייגות הנדרשת, אבל זה נשמע כאילו אמור להיות אצלך שסתום אלחוזר והוא לא מתפקד. אולי כי הוא בגוף המנוע והוא לא תקין, ואולי כי הוא אמור להיות במסנן השמן, ואתה קנית מסנן חליפי ללא השסתום הזה.

פורסם

הפילטר הוא מקורי וחדש - נוסה בהתחלה עם לא מקורי חדש ואותה התופעה ..

אני מצרף קובץ שהוא חלק מהספר רכב ולפי מה שאני רואה אין במנוע הזה שסתום כזה (חוץ מהשסתום פריקת לחץ והוא תקין) .

נראה באמת כאילו אמור להיות איזה שסתום וחודר אויר למערכת שמן - אבל לא מצאתי שסתום כזה .

1.jpg

2.jpg

פורסם

לחבר

השרטוט שהבאת הוא לא נכון הוא לא של מערכת שמן הוא שרטוט כללי בעיקרון.

לפי מה שאתה אומר כשאתה עושה פריימינג אז המערכת עובדת היטב ?

כפי שאני חושב אבל אני לא מומחה פורד צריכה להיות כדורית או שסתום כמו שחנן אמר לכיוון פנים הבלוק זאת אומרת שיש לך סקופ או צינורית יניקה אחריה משאבה ואחריה פיצול או צינורית אחת לפחות שאמור להיות שם איזשהו מין מגבל שאמור להשאיר כמות קטנה של שמן במשאבה כי לרוב זאת משאבת גג"ש ולא רוצים שהבלאי שלה יהיה גבוהה .

ובנוסף אמרת שנקרעה לך הרצועת טיימינג אז יכול להיות שנשברה שם שן על הציר שלה או שהיא תקולה במצב כולשהו.

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

אני לא מכיר את המושג פריימינג אבל אני מניח שאתה מתכוון לזה שמלאתי שמן ישירות לפתח של הפילטר שמן , במצב כזה המשאבה פועלת תקין - עד לכיבוי המנוע וההתנעה הבאה .

גם לי נראה שאמור להיות איזה שהו שסתום - אבל לא מצאתי בספר רכב משהו שמזכיר אותו .

הצינורית שאיבה מגיעה ישירות למשאבה ואין שסתום כלשהו בדרך .

כנראה שאין בררה חוץ מלפרק את המשאבה ולראות את מצבה ..

חשבתי לפרק את הצינורית שמגיעה אל המשאבה ולהוסיף בתוכה שסתום - ככה שישאר בצינורית תמיד שמן לכיוון המשאבה

מה אתם אומרים - יכול לעבוד ? אגב איפה אני יכול למצוא שסתום לפי גודל מסויים שיעמוד בחום ולחץ של השמן ?

יש עוד רעיונות ?

פורסם

אני ממליץ לא להוסיף כלום

הרבה פעמים קוראות תקלות כאלו מכיוון שהצינורית לא במקום ואו רופפת או סדוקה וכדומה

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

שלום.

לאחר שקראתי את השרשור זו דעתי.

יתכן ויש משיכת אויר מצינור יניקת השמן באגן השמן [קרטר].

למה ? מיכיון שאתה אומר שכאשר אתה ממלא שמן במסנן ומניע הכול תקין אבל לאחר כיבוי המנוע והמתנה של מיספר דקות לפי מיטב הבנתי מערכת השמן מיתרוקנת והסיבה היא כמו שצינתי משיכת אויר כול שהיא כאשר החשד הראשון הוא מצינור יניקת השמן.

האם ניסיתה לפרק את משאבת השמן מבלי לפרק קרטר? אם כן יתכן שגרמתה נזק.

תעשה נסיון כך משמנת אם צינורית דקה החדר את הצינורית לתוך תעלת השמן הראשית בבסיס מסנן השמן לכיון הקרטר [יניקה] ותניע בלי מסנן ותראה אם מתחיל להתיז שמן בכמות הסיבה יתכן כיס אויר בצינור יניקה שעושה לך סרט .אם זה לא מיזה תיצטרך בדיקה יסודית ומעמיקה כי לדעתי מירב הסיכוים שאים לא היתה בעיה קודם לכן אז עשיתה שטות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...