Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חיובי,

קונים את הדיסקים, זה יכול להיות גם blackdiamond עדיין יותר זול ממקורי, קונים מיסבים של SFK ומכניסים אותו פנימה בדפיקות עדינות עם פטיש גומי.

לא שאני מכונאי גדול, לא עשיתי את זה לבד אבל הייתי נוכח :)

הסיבה שלא משתמשים במיסבים ישנים, מוציאים אותם באותה שיטה שמכניסים בדפיקות. להוציא יותר קשה כי צריך לדפוק על הטבעת הפנימית ואפשר לעקם או לפוצץ אותו.

אתה מוזמן לפרט בהודעה אחת את כל התהליך מה מוציאים מאיפה) כולל יצרני החלקים ואיפה ניתן להשיג וכמובן עלויות.

אני מבקש זאת כי זה אולי מענה למחיר הגבוה מאוד של דיסקים מקוריים של היצרן.

מי שמזהה בעיה בפעולה הזאת של הכנסת מייסבים וכו' מוזמן להגיד את דברו.

תיעוד למען הדורות הבאים...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב ככה,

1. דיסקים קדמיים 280 מ"מ קונים מקרסו או מחנות בת"א שנקראת צנטראל - מחיר בסביבות 1200 ש"ח (דיסקים מתאימים למספר דגמים של רנו, לדוגמא לגונה). לדעתי לא שווה לשים לא מקוריים, אלא אם כן משופרים של חברות ידועות.

2. דיסקים אחוריים 238 מ"מ אני קניתי בש.ר.ש. חלפים - מסיקה עופר ברחוב משכית 32, הרצליה פיתוח. חברה לא מוכרת משהו בשם Bremo לא להתבלבל עם Brembo. עלות 400 ש"ח.

3. דיסקים של Brembo אפשר להזמין מהאינטרנט http://cgi.ebay.co.uk/RENAULT-CLIO-172-182-GROOVED-BRAKE-DISCS-FRONT-REAR_W0QQitemZ200147804277QQihZ010QQcategoryZ23013QQtcZphotoQQcmdZViewItem מחיר לא יקר ומקבלים דיסקים מחורצים.

4. דיסקים אחוריים מחייבים החלפת מיסב SKF BAH-0012 AD

daily%5B5%5D_m.jpg כשמפרקים דיסק אחורי, הוא יוצא עם המיסב בתוכו. המיסב הישן יוצא בדפיקה על החלק הפנימי והמיסב החדש נכנס בקצת לחץ עם דפיקות על טבעת חיצונית.

5. צינורות ברקס שזורים ניתן להשיג אצל בחור בשם Yaron Edry פה בפורום. או אלי לפרטי אני אתן פרטים.

6. נוזל בלמים 5.1 יש בכל מוסך (או כמעט בכל מוסך), אפשר לקנות בכל חנות חלפים.

מכווה שלא פספסטי משהו.

החיים קצרים מידי, בשביל לנהוג במכוניות משעממות :evil:!!!

פורסם

כמו כן צריך רפידות.

רפידות מקוריות עולות בסביבות 400 ש"ח אחוריות ו-600 קדמיות.

יש רפידות של ספארקו Т51 עלות הסט קדמי אחורי 750 ש"ח, מי שרוצה שיפנה לירון עדרי.

החיים קצרים מידי, בשביל לנהוג במכוניות משעממות :evil:!!!

פורסם

בקיצור, סה"כ, מה היא העלות הכללית להחלפת כל מערכת הבלימה?

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לפי מה ש- denisb טוען עלות החלפה של דיסקים+רפידות קדימה+אחורה בקליאו ספורט היא:

• דיסקים קדמיים: 1200 ש"ח
  • סידקים אחוריים:רוני דיבר על 1000 ש"ח בערך
  • רפידות קדמיות: 600 ש"ח
  • רפידות אחוריות: 400 ש"ח
  • עבודה: ?

בקיצור, הגענו פה ל-3200 ש"ח +- לפני עבודה.

ולסיום...לא הגיוני, משהו במחירים האלו מוגזם.

הבעלים הקודמים של הקליאו שלי עשה את ההחלפה הזאת, אני אבדוק בבית כמה עלה לו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בלאון הקודמת שלי שמתי סט מלא (מקדימה ומאחור) של LUCAS מקורי, ועלה לי הרבה פחות! וזה גרמני :roll:

פורסם

טוב,

בהסטורית הטיפולים שיש לי רשום רק שהחליפו הכל קומפלט לפני שנתיים אבל לא מצויין המחיר.

מחר אני במרכזי לטיפול תקופתי ונבדוק זאת לפי המק"טים.

אגב, גיליתי בהסטוריה של הרכב שלי שכנראה והוחלפו ארבעת המצתים. מי שיודע מה המק"ט של המצתים בקרסו אני אשמח אם הוא ירשום את זה כאן כדי שאני אשווה.

פורסם

גיא, המק"ט של המצתים: 8200239321.

לגבי הבלמים, נראה לי שכבר כתבתי פעם משהו על זה, אבל שוב פעם:

צלחות קדמיות (7701207829) - 516.64 ש"ח

רפידות קדמיות (7701206379) - 251.95 ש"ח

רפידות אחוריות (7701207034) - 364.25 ש"ח

דיסקים אחוריים לא החלפתי.

אצלי זה מופיע כמחיר ליחידה.

לגבי עבודה:

צלחות ורפידות קדמיות: שעה - 200 ש"ח.

רפידות אחוריות: 0.6 - 120 ש"ח.

ד"א, לפי הקבלות שיש ברשותי, הבעלים הקודמים החליף ב- 2004 סט מייסבים לגלגל אחורי oulement :roll:

מק"ט למי שמעוניין: 7701463523, מחיר יחידה: 268.53 ש"ח. עבודה: 0.8 - 136 ש"ח.

משום מה, אין כל תיעוד לגבי הדיסקים האחוריים עצמם, כנראה שלעולם לא החליפו אותם.

פורסם

הנה: 8200239321 - NGK PFR6E-10.

דרך אגב, גם במערכת מק"טים של רנו מופיעים ה-NGK כהפלאג המקורי.

כספר, אתה קונה אותם מקרסו ???:shock:

עריכה: ליאור הקדים אותי.

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור, אם זה המחיר ליחידה, רשום בצד שזה כפול 2?

'כאילו' 2,300 שקל על סט בלימה (לא מלא, חסר דיסקים ומייסבים אחוריים) לפני עבודה? :shock2:

ומה המחיר הסופי של 2 מייסבים ו-2 דיסקים אחוריים? לא הבנתי אם מחיר הדיסקים והמייבים הוא בנפרד, או ביחד.

פורסם

אז זהו, שלא רשום. משום מה רשום רק בסעיף של המצתים - כמות 4.

אבל כן, זהו המחיר ליחידה. בנוסף, עשיתי גם טיפול כסף, כך שהחשבון שקיבלתי היה די גבוה.

לגבי המייסבים, אין לי מושג מה מחיר דיסקים אחוריים. יש לי קבלה מהבעלים הקודמים שמצויין בה רק מחיר המייסבים. איכשהו החליפו מייסבים ללא הדיסקים :?:.

לפי הקבלות שיש ברשותי, אין תיעוד של החלפת דיסקים אחוריים.

פורסם

עלות החלפת דיסקים אחוריים (נכון ל-5.12.06):

סט דיסקים כולל מיסבים: 1096 ש"ח.

שני אומים לדרם אחורי (??): 61 ש"ח.

עבודה 200 ש"ח.

המחירים לא כוללים מע"מ.

נ.ב.

המחירים לדיסקים תמיד מופיעים כמחיר ליחידה, כי הם באים כסט.

ולגבי המחיר לדיסקים קידמיים, 516 ש"ח זה מחיר לזוג מקוריים (לפחות זה מה שאמרו לי במוסך), ותחליפיים (גם מוכרים במוסכים מורשים, לא יודע של איזה חברה) עולים כמעט חצי מחיר.

פורסם

לפני חצי שנה החלפתי דיסקים ורפידות אחוריים ויצאתי בנזק של 1800 ש"ח כולל עבודה וחלקים

מקוריים.

כמו כן שכחתם שהדיסקים האחוריים באים כיחידה אחת גם עם החיישנים של ה ABS ואם מוסיפים

לזה את הפרוצדורה הלא כל כך מוצלחת של פירוק והרכבה של המיסבים אז אני הגעתי למסקנה

שמערכת בלימה לא מקמבנים.

אביתר.

פורסם

הצעת מחיר שקיבלתי היום על הברקסים:

• סט צלחת בלם קדמית (מק"ט 7701207829) - 464.94 ש"ח (הכוונה בסט היא לציר הקדמי, כלומר גם ימין וגם שמאל)
  • דיסקיות בלם קד' (מק"ט 7701209380) - 261.65 ש"ח (גם פה, מדובר לשני הגלגלים הקדמיים)
  • סט צלחות בילום אח' (מק"ט 7701204901) - 1085.95 ש"ח (לשני הגלגלים האחוריים)
  • סט דסקיות אח' (מק"ט 7701207034) - 360.78 ש"ח (שני גלגלים אחוריים)

עבודה על ארבעת הגלגלים (החלפת צלחות ורפידות)- 398 ש"ח

סה"כ לפני מע"מ- 2571.32 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ- 2969 ש"ח

• תוכן חדש...