Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי לדעת האם יש קשר בין ממיר המומנט לבין ממיר הקטליטי

ממיר המומנט אצלי לא נכנס לפעולה החליפו לי חיישן למדה בממיר הקטליטי וזה רק כיבה את מנורת התקלה

הרכב עבר בדיקה מקיפה על מחשב וגם איפוס ועדיין ממיר המומנט לא נכנס לפעולה אני גם מרגיש שהסחיבה ירדה

ויש גמגום קטנטן בתחילת נסיעה האם הממיר קטליטי סתום מה יכול לגרום לביטול פעול הממיר מומנט??

(הרכב הוא רובר 216 קבריולט אוטומט שנת 94 )

פורסם

ממיר המומנט אצלי לא נכנס לפעולה החליפו לי חיישן למדה בממיר הקטליטי וזה רק כיבה את מנורת התקלה

הרכב עבר בדיקה מקיפה על מחשב וגם איפוס ועדיין ממיר המומנט לא נכנס לפעולה אני גם מרגיש שהסחיבה ירדה

ויש גמגום קטנטן בתחילת נסיעה האם הממיר קטליטי סתום מה יכול לגרום לביטול פעול הממיר מומנט??

מומחים איפה אתם???
פורסם

אין קשר בין ממיר מומנט לממיר קטליטי, ממיר קטליטי סתום יכול לגרום לחוסר סחיבה כי הוא נמצא בסעפת הפליטה ואם סתום אין לגזיםדרך חופשית לצאת.

לאומת זאת ממיר מומנט זה החלק שמעביר את התנועה ממנוע לגיר האוטומט ומופעל על ידי 2 "מניפות" ולחץ שמן שנוצר ביניהם כתותצאה מזריקת השמן ממניפה אחת לשניה כך מועברת התנוע. כאשר יש בעיה בממיר גם כן תורגש חסר סחיבה עד לעצירה מוחלטת תלוי ברמת הנזק, אם אצלך הממיר מומנט לא היה עובד הרכב לא היה נוסע.

פורסם

דני הממיר מומנט אצלי כנראה לא נכנס לפעולה...אחרי הילוך רביעי לא ננעל הממיר מומנט(התחושה כאילו נכנס חצי הילוך חמישי)

לפני שעשיתי רינגים הממיר מומנט אכן היה נכנס לפעולה והייתי מרגיש את זה את התחושה של עוד חצי הילוך חמישי.

פורסם

לפי דבריך מה שלא עובד אצלך זה המצמד גישור שאמור לנעול את הממיר מומנט ולבצע העברת תנוע ישירה לגיר ולא בעזרת לחץ שמן.

בתנאים של שיוט בכביש מהיר למשל.

מציא לך לגשת למכון שמתעסק בגירים אוטומטיים לבדיקה.

פורסם

שלום לך אתה מבלבל בין מושגים שונים ורכיבים שונים ברכב .

אני אנסה לתאר לך את שני הרכיבים הנ"ל בקצרה ככול שאוכל ואופן פעולתם.

ממיר מומנט.

ממיר מומנט זהו מצמד הידראולי שהוסיפו במרכזו חלק שנקרא סטאטור היושב על בית מיוחד המחובר קבוע לתיבת ההילוכים.

הסטאטור גורם לשני היתרונות חשובים שהופכים את המצמד ההידראולי למכונה שמסוגלת להגביר את מומנט המנוע בתחום של בעירך פי 2.5 . הדבר נעשה בתהליך הזרימה הבא: הנוזל פורץ מהמאיץ -פוגע בכנפי הטורבינה -ומעביר אליה את האנרגייה וממרכז הטורבינה זורם אל הסטאטור.

התגובה לזרימת הנוזל עוזרת להגברת המומנט של הטורבינה,נוסף לכך זרם הנוזל משנה את כיוונו בסטאטור ופוגע בכנפי המאיץ בכיוון תנועתו ובכך הוא עוזר למאיץ במקום להפריע לו כמו שמתרחש במצמד הידראולי.

המרת המומנט הולכת ויורדת ככול שמהירות הטורבינה מתקרבת למהירות המאיץ - בעירך ב -% 70 מהירות הסטאטור מתחיל להסתובב יחד עם המאיץ והטורבינה והמצמד נהפך למצמד הידראולי רגיל.-מכאן והלאה אין יותר הגברת מומנט ונשארת העברת מומנט.

ממיר קאטליטי

כאשר המנוע שלך שורף דלק הוא מייצר גזים אשר מזיקים לסביבה. גזים חומציים אילה הם פחממנים ,פחממנים חומציים ,וחנקות.

בכדי למנוע מהמנוע מלזהם את הסביבה עם גזים אילה אנו מוסיפים ממיר קאטאליטי למערכות הפליטה שלנו. הממיר הקטאליטי מותקן בצינור הפליטה - בין סעפת הפליטה למשתק ונעשה שימוש בכימיקלים אשר עובדים כמחמצנים. הממיר הוא מיכל אשר גורם לראקצייה כימית בין כימיקלים אחרים מבלי להפגע בעצמו.במקרה של הממיר הקטאליטי הכימיקאלים שהוא מכיל גורמים לראקצייה כימית על גזי הפליטה שבאגזוז.הגזים הרעילים עוברים שינוי מגזים רעילים לגזים לא מזיקים לפני שהם יוצאים לסביבה דרך צינור הפליטה.בעקרון הגזים הרעילים נכנסים לתוך הממיר הקטאליטי ( סוג של מיכל ממתכת עמידה ) ,הממיר מצופה בכימיכלים כגון פלטיניום ,פלדיום,ותחמוצת אלומיניום-(מתכות אצילות ) המשוכות על כוורת קרמית .

כימיקלים אילה גורמים לפחממנים בגזי הפליטה להשתנות ולהפוך לאדי מיים ולפחמן דו חמצני( co2 )-ממיר הוא למעשה מנוע שריפה כימי.הממיר זקוק לעבודתו התקינה ליחס סטויוכומטרי מדוייק (יחס בין דלק \אוויר)שהוא כזכור 1:14.7 -הוא לא יכול לבצע את עבודתו ביחס אחר.מערכות הזרקת בנזין רגילות הן פשוט לא מדויקות מספיק בכדי לשמור על יחס זה כך שאמצעים אלקטרונים נוספים היו צריכים להווסף .דבר המצריך יחידת בקרה ,רשת של חיישנים (החיישן המדווח על כמות החמצן בצינור הפליטה הוא החשוב ביותר)והמערכת מווסתת את התערובת ע"פ פקודות מיחידת הבקרה וזוהי הסיבה מדוע נקראת מערכת זו מערכת משוב או חוג סגור

הממיר הקטאליטי מתחיל להיות פעיל בטמ"פ של בעירך 300 מע"צ.

טוב גם כך זה יותר מידי אני מקווה שלא הייתי יותר מידי פילוסופי

בברכה

פורסם

יש לי עוד שאלה בקשר לממיר קטליטי לחצתי עם היד על האגזוז(לא בשיא החזקה)והמנוע כבה אחריי 6 שניות בניוטרל הרכב עמד על 9000 סל"ד שזה לא נמוך האם זה נורמאלי? ויש לציין שהרכב לאחר חצי אוברול ואני מרגיש שהוא לא סוחב כמו שסחב לפניי האוברול יש מצב שהממיר סתום?

פורסם

שלום לך

כפי שציינתי בעבר ניתן בקלות יחסית לבדוק חסימה במערכת הפליטה או לחץ אחורי מוגזם בעזרת שעון וואקום פשוט או לחילופין להתקין שעון לחץ (קומפרסייה) לרגע במקום חיישן החמצן הקדמי - יש לחשוד ללחץ אחורי מוגזם או לחסימה ( ממיר סתום חלקית)

על קריאה מעל 0.5 בר

לדעתי בדוק קודם כל את רצועת התיזמון לתיזמונה הנכון ניתן בקלות שוב עם שעון וואקום - מנוע תקין ומחוון יתן קריאה של לחץ נמוך של בין 18 - ל22 אינטש כספית וללא תנודות של המחט.

אם הצלחת לדוממם מנוע בחסימת אגזוז עם היד בדוק כודם כל את הנ"ל

בברכה

פורסם

ההיתי אצל אגזוזן אמר שהממיר בסדר ,(הוא לא בדק במכשיר) והסתבר לי שהמכונאי שלי עבד עליי הוא ניתק את מנורת הcheck engine, פשוט הוציא אותה בשביל להשתיק אותי, וכיביכול "נפתרה התקלה". פתחתי את לוח השעונים והחזרתי את המנורה היא עדיין דולקת קבוע, המנוע עובד טוב אבל יש איזושהי תקלה שלא מצליחים לעלות עלייה במוסך של רובר (התילתן בחיפה)גם שם בדקו על מחשב ואיפסו ולא מצאו כלום המחשב אומר שאין תקלה המכונאי שם אומר שצריך להחליף מחשב וזה לא יקרה אני לא יחליף מחשב, בגלל בלטה שבורה לא מחליפים את כל הבית י,ש שניי תופעות שנלווים למנורה שנשארת דלוקה ממיר מומנט אינו ננעל(הכוונה כאילו לתחושת חצי הלוך שנכנס אחריי הרביעי, במהירות שיוט של 90 קמ"ש הסל"ד מראה על 3000 סל"ד שזה לא היה לי לפניי שעשו לי חצי אוברול וגם יש גימגום ממש ממש קטן בתחילת נסיעה אני כבר התייאשתי יש למישהו רעיון? מה יכול לגרום לפעולת ממיר המומנט להפסיק לעבוד?

פורסם

אה שכחתי וגם ההיתי אצל במכון גירים בעכו על הבודק על הרכב עשה סיבוב (לא העלה את הרכב על ליפט)הוא אומר שהגיר עובד מצויין ובאמת חוץ מהממיר מומנט שלא נכנס הגיר עובד חלק אמרתי לו "אני יודע שהגיר עובד מצויין אבל הבעיה שאין נעילת ממיר מומנט והוא עונה לי "שו?????? מה זה ממיר מומנט"? התחלתי להסביר לו בכל מיני צורות וצבעים והוא לא מבין ממש דבע! אמרתי לו "עזוב שכח מזה תחשוב שלא ההיתי אצלך ביי!" בקיצור אין אם מי לדבר!

פורסם

לחבר

אם הבעיה ממש מציקה לך ,אז המלצתי היא גש ל"סופר גיר " ברח ישראל בק בתל אביב תבקש את עוזי או אהרון

הוא יערוך אתך סיבוב נסיון כולל סקנר מחובר ON LINE ,החברה האלה הם ה"אוטוריטה" בנושא גירים אוטומטים

ספר לנו מה מראה מד הסלד ב100 קמ"ש?

יגאל

• תוכן חדש...