Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עברתי על שרטוטים בחסות מרק :-) עדיין חסר לי שרטוט אחד כדי להשלים את התמונה אבל בינתיים דבר אחד אני יכול להגיד:

(הנאמר הוא על סמך השרטוטים בלבד, ברכב לא ביקרתי מעולם):

לנורה המרכזית 3 מצבים: 1-כבוי; 2-דולק קבוע; 3-אחר. אחר מתייחס להדלקה ע"י מפסקי הדלת, מעגל השהיה או מערכת הנעילה המרכזית. ממה שרואים בשרטוט כאשר אחת הדלתות נפתחות האור אמור להדלק מייד! אם אין כך הדבר משם צריך להתחיל.

אביב, בעת פתיחת הדלק, וכאשר התאורה הפנימית במצב "אחר" התאורה נדלקת מיד.

אני מתקשה להעביר לכם שהדלת ומערכותיה אינן קשורות לתקלה. התקלה קשורה באופן כלשהו לסוויץ'.

אנסה לתת לך דוגמא נוספת:

כאשר אני סוגר את הסוויץ' אך לא מוציא מפתח, הרדיו ממשיך לעבוד וזה תקין. ברגע שאני מוציא את המפתח, הרדיו כובה מיד. יש מעגל מסוים שמזהה את רגע הוצאת המפתח ומפעיל שרשרת של תגובות (ניתוק חשמל לרדיו, הדלקת תאורה פנימית, הפעלת זמזם אורות במידה והם דולקים).

כאמור, הרדיו כובה מיד אך התאורה והזמזם משתהים. לתומי, חשבתי שישנה דרך כלשהיא לכוון את ההשהייה הזו מאחר וכאשר הרכב נרכש, תגובת התאורה היתה מיידית כנדרש ובשלב כלשהו החלה ההשהייה המעצבנת הזאת.

לא היתה לי כוונה להושיב אותך על סכימות חשמל ולבזבז את זמנך, העניין לא כזה אקוטי.

באמת האמנתי שהפתרון הינו פשוט ואני בסה"כ מפספס משהו קטן שיפתור זאת.

במעגל יש רכיב שנקרא Blocking Diode שקשור בחיבור לדש-בורד. מאחר וכל הדשבור מוצג כיחידה סכימטית לא ניתן לקבוע בוודאות את הקשר אבל הייתי בודק את הדיודה הזו בכל מקרה. במידה והיא מנותקת/מקוצרת בהחלט זה יכול לגרום למערכת להשתגע. היכן מיקומה הפיזי אינני יודע, אוליי מרק או מישהו אחר יוכלו לעזור.

כמה עצות פרקטיות לפני שהסיפור ממשיך:

1. מנסיון עם עבודה עם סכמות רכב, גם של היינס וגם של AutodataCD אני יכול להגיד שלעיתים הן לא מדוייקות ולכן זה מקשה את מלאכת הבדיקה.
  2. המשך פתרון הבעיה דורש ידע בסיסי בחשמל, עבודה עם מולטימטר והרבה זמן. תכין את עצמך לזה שהשטות הזאת תעלה לך בכל אלו. אם אתה מוכן ויש לך את הידע הדרוש אפשר להמשיך. כמובן שמישהו שכבר נתקל בבעיה כזו או במידה וישנו פרסום של היצרן זה היה מקצר ב-99 אחוז את העבודה אבל לנו אין את הכלים האלו (וזה בהגדרה הופך אותנו ללא מקצוענים).

ההמשך לשיקולך, לגבי הבדיקות במידה ואתה רוצה לבצע לבד תציין מה הרקע שלך בחשמל. אם אתה לא יודע להפעיל רב-מודד תחסוך ממני את ההסברים הארוכים והנסיון הבלתי-אפשרי לעזור.

אכן, אחסוך ממך את תיאורי הארוכים והמייגעים.

הידע שלי בחשמל אינו נרחב ומושגים כמו Blocking Diode אינם חלק מאוצר המילים שלי.

אינני אומר זאת בציניות או כפיות טובה. אני מעריך מאוד את נסיונותיך לעזור.

בהצלחה!

רפי תנסה לנתק את התקע החשמלי שמתחבר לרדיו ותראה אם זה משתנה .

הרדיו והאור הפנימי מקבלים אות מהסויטש מאותו יציאה ,ויכול להיות שהרדיו

מחזיק מתח על הקו לשניה או שתיים וכך מעכב את הסיגנל לפתיחת האור.

רון, תודה.

הבעיה אינה מהרדיו וחיבוריו. הרדיו דווקא מגיב כנדרש להוצאת המפתח מהסוויץ'. ההשהייה הזאת החלה זמן ניכר אחרי התקנת הרדיו ועבדה כנדרש מיד לאחר התקנתו ועד להופעתה.

אני מתחיל לחשוד קצת ביחידת התאורה הפנימית כאשמה בבעיה.

יחידת התאורה המקורית שהיתה ברכב כשרכשתי אותו היתה תקינה פרט לכפתור ההדלקה שהיה שבור אך הגיבה כנדרש להוצאת המפתח. בדיעבד, אני חושב שכאשר החלפתי אותה ביחידה תקינה מפירוק, החלה ההשהייה הזאת. אנסה בימים הקרובים לנתקה ולבדוק האם תהיה לכך השפעה חיובית על הבעיה.

לא צריכה להיות השהיה.

האור נדלק מיידית ברגע הוצאת המפתח מהסוויץ'.

(אם אתה רוצה לקבל עוד חוות דעת).

אייל, תודה על החיזוק. כך חשבתי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

טוב נעשה סדר בבלאגן:

קודם כל האמירה :"אביב, בעת פתיחת הדלק, וכאשר התאורה הפנימית במצב "אחר" התאורה נדלקת מיד."

סותרת את האמירה: "- אני חונה, סוגר סוויץ', מוציא מפתח ופותח דלת במקביל, זמזם האורות יחל לזמזם בעוד כ-3 שניות."

דבר שני אל תתאמץ להסביר שהבעיה לא בדלתות, אני מבין את ההשערה מצויין. העניין הוא שהמערכות קשורות וכדי להבין מהיכן הבעיה על סמך השרטוטים אני שואל שאלות שאוליי להבנתך קשורות לדלת ולא לאורות.

לגבי סגירת הסוויץ'- הגרמנים כידוע אוהבים לעשות דברים לא שגרתיים ולכן בסוויץ' יש הפרדה בין מצב שנסגר הסוויץ' לבין מצב שהוצא המפתח. מדובר בשני חוטים שונים שיוצאים מהסוויץ'. אחד ידלוק רק כשהסוויץ' במצב ON והשני ידלוק גם כאשר העברת ל-OFF כל עוד לא הוצאת את המפתח. אין שום מעגל שעושה את זה אלא מכאנית הסוויץ' עצמו. כך לפחות בפולו זה עובד. יכול להיות שדברים השתנו בגולף (אני אומר מתוך היכרות עם הפולו, בשרטוטי הגולף לא בדקתי את זה כרגע).

אם החלפת את מודול התאורה לאחד שונה או שיש בו איזה קצר פנימי זה בסבירות גבוהה יכול לגרום לתופעה. מעבר לזה תרשה לי לשאול האם האזעקה שלך מחוברת להפעלת האורות הפנימיים בנטרול? אם כן ולא התקינו כמו שצריך זה בהחלט עוד גורם.

עוד השערה היא מנורה כלשהי לא מתאימה בתוך מודול האורות הפנימיים. אם התנגדות הנורה היא חלק ממעגל ההשהיה (כמו בוינקרים) הרי לך עוד סיבה.

מרק בעיה בדידודה תיאורטית כן יכולה לגרום לבעיה, העניין הוא שלא ידוע מה קורה בוודאות בדש-בורד ולכן לא ניתן לקבוע בוודאות.

פורסם
טוב נעשה סדר בבלאגן:

קודם כל האמירה :"אביב, בעת פתיחת הדלק, וכאשר התאורה הפנימית במצב "אחר" התאורה נדלקת מיד."

סותרת את האמירה: "- אני חונה, סוגר סוויץ', מוציא מפתח ופותח דלת במקביל, זמזם האורות יחל לזמזם בעוד כ-3 שניות."

אני לא רואה את הסתירה. שורה ראשונה מתייחסת לתאורה הפנימית. שורה שנייה מתייחסת לזמזם.

בשורה הראשונה, פתיחת הדלת מפעילה כנראה מעגל מקביל כלשהו אשר מדליק את התאורה מיידית וללא תלות בסוויץ' (התאורה הרי נדלקת בעת פתיחת הדלת גם כשאין מפתח בסוויץ' בכלל.

דבר שני אל תתאמץ להסביר שהבעיה לא בדלתות, אני מבין את ההשערה מצויין. העניין הוא שהמערכות קשורות וכדי להבין מהיכן הבעיה על סמך השרטוטים אני שואל שאלות שאוליי להבנתך קשורות לדלת ולא לאורות.

אני אדיוט, זה מה שיפה בי.

עדיין, אני חושב שהדלת אינה קשורה בכלל לתופעה מאחר והיא חוזרת על עצמה ללא כל תלות במצב הדלת.

לדעתי, הדלת רק מסיחה את דעתנו מהעניין... המעגלים שלה מתנהגים בדיוק כצפוי מהם.

לגבי סגירת הסוויץ'- הגרמנים כידוע אוהבים לעשות דברים לא שגרתיים ולכן בסוויץ' יש הפרדה בין מצב שנסגר הסוויץ' לבין מצב שהוצא המפתח. מדובר בשני חוטים שונים שיוצאים מהסוויץ'. אחד ידלוק רק כשהסוויץ' במצב ON והשני ידלוק גם כאשר העברת ל-OFF כל עוד לא הוצאת את המפתח. אין שום מעגל שעושה את זה אלא מכאנית הסוויץ' עצמו. כך לפחות בפולו זה עובד. יכול להיות שדברים השתנו בגולף (אני אומר מתוך היכרות עם הפולו, בשרטוטי הגולף לא בדקתי את זה כרגע).

אם החלפת את מודול התאורה לאחד שונה או שיש בו איזה קצר פנימי זה בסבירות גבוהה יכול לגרום לתופעה. מעבר לזה תרשה לי לשאול האם האזעקה שלך מחוברת להפעלת האורות הפנימיים בנטרול? אם כן ולא התקינו כמו שצריך זה בהחלט עוד גורם.

עוד השערה היא מנורה כלשהי לא מתאימה בתוך מודול האורות הפנימיים. אם התנגדות הנורה היא חלק ממעגל ההשהיה (כמו בוינקרים) הרי לך עוד סיבה.

האזעקה מנוטרלת לחלוטין. היתה כך כאשר הרכב עבר לבעלותי.

הנעילה המרכזית עם זאת, אכן מדליקה גם את התאורה הפנימית בעת סיבוב המפתח לפתיחה (ומכבה בעת הנעילה). הפונקציות הללו עבדו קודם ועובדות גם עכשיו ללא כל דופי.

את עניין היחידה הפנימית אבדוק בימים הקרובים ואעדכן. אני משתכנע יותר ויותר שהבעיה הזו אכן התחילה בעת ההחלפה ליחידה הנוכחית ובאמת יתכן כי יש שם קצר כלשהו ו/או נורה לא מתאימה.

מרק בעיה בדידודה תיאורטית כן יכולה לגרום לבעיה, העניין הוא שלא ידוע מה קורה בוודאות בדש-בורד ולכן לא ניתן לקבוע בוודאות.

אני מקווה שבאמת יחידת התאורה הפנימית היא זו אשר התחילה את שרשרת האירועים הזאת, כך לפחות נפתור את התקלה בקלות יחסית וגם יהיה רפרנס עתידי למקרה שמישהו נוסף יתקל בבעיה דומה.

תודה חברים,

סליחה על בלבול המוח.

אני מבטיח לעדכן לאחר שאבדוק את יחידת התאורה.

רפי.

פורסם

לגבי המשפטים הסותרים טעות שלי. משום מה פירשתי זמזם אורות כזמזם ואורות.

האזעקה מנוטרלת זה אומר שהיא מנותקת? לא קיימת? או שפשוט מנוטרלת? אם היא לא מנותקת פיזית מקו האורות ייתכן וזו הבעיה.

תבדוק את נושא התאורה הפנימית ונמשיך משם.

פורסם

אזעקה קיימת אך מנותקת.

אעדכן בימים הקרובים לגבי תוצאות בדיקת יחידת התאורה.

תודה לכולם ולך אביב במיוחד.

רפי.

פורסם

עדכון!

לצערי, המצב נשאר כמו שהיה גם עם יחידת התאורה הישנה.

אלמד לחיות עם זה.

רפי.

פורסם

לפי דעתי, כול התקלות שלך נגרמו עקב חבלה/ניסיון פריצה שבו כנראה פגעו בחיווט של לוח השעונים והוחלפו חלקים במערכת החשמל בצורה חובבנית.

מנסיוני עם רכבי VW במיוחד גולף דור 4 אין בעיות חשמל ובמיוחד כאלה שאתה מציין (חוץ מאשר התקלה הנפוצה במנגנון הדלת).

אני מטפל לפחות ב-3 רכבים בחודש מסוג גולף דור 4.

איזה כייף לי :)

פורסם
זו כבר החלטה שלך בלבד.

אביב, לא בדיוק החלטה אלא השלמה מאונס.

יש ברכב, לצערי, דברים חשובים יותר שדורשים פתרונות.

אני לא רואה את עצמי מבלה במוסכים בנסיונות למצוא איזה גיזמו חשמלי שמייצר 3 שניות השהייה... פשוט עניין קלאסי של עלות מול תועלת.

הלוואי ויכולתי למצוא את התקלה לבד או בעזרתכם אבל לצערי, אין לי מספיק ידע ו/או נסיון כמו לחלקכם ע"מ לפתור את הבעיה והאמת שאני קצת חושש להתעסק במה שאני לא מבין. פשוט מכיר את המגבלות שלי, הגיון בריא יש, ידע ונסיון אין.

רפי.

פורסם
לפי דעתי, כול התקלות שלך נגרמו עקב חבלה/ניסיון פריצה שבו כנראה פגעו בחיווט של לוח השעונים והוחלפו חלקים במערכת החשמל בצורה חובבנית.

מנסיוני עם רכבי VW במיוחד גולף דור 4 אין בעיות חשמל ובמיוחד כאלה שאתה מציין (חוץ מאשר התקלה הנפוצה במנגנון הדלת).

אני מטפל לפחות ב-3 רכבים בחודש מסוג גולף דור 4.

מרק, הכל יכול להיות, באמת.

אגב, באמת שהרכב בסה"כ נוסע טוב, נשמע טוב, הכל בסה"כ תקין.

אז יש פה ושם כמה פיצ'יפקעס לא תקינים ואני מניח שכל אדם ממוצע אחר היה כנראה מתעלם ואולי אפילו לא שם לב לקיומם.

אני לצערי, פרפקציוניסט.

אני אומר לצערי כי זה גובל בהקצנה לא פרופורציונלית לגודל ה"בעיה".

"פיצ'יפקעס" כאלה טורדים את מנוחתי ולכן אני אולי מצטייר כנודניק סדרתי לעיתים לגבי דברים שלכאורה הם מינוריים למדי.

עם זאת, אני חושב שבמיוחד בקהילה הזאת פה בפורום שמורכבת רובה ככולה מחובבי רכב מסוג כזה או אחר, ריכוז ה"חולים" שכמותי בטח לא קטן.

אגב, אני לא ממש יודע במה אתה עוסק ולכן סליחה אם השאלה לא במקומה... במה אתה עוסק?

אתה כותב שאתה מטפל בכ-3 MK4 בחודש. האם אתה בעל מקצוע בתחום הרכב?

האם השאלה הינה בתחום התמקצעותך?

במידה וכן, אולי נתאם פגישה ותזרוק מבט על השטויות שמציקות לי. אולי ממרום נסיונך עם הרכב ובכלל תאתר בדקות את מה שאני מברבר מעל דפי הפורום כבר שבועות.

בברכה ושבת שלום, ושוב תודה לכל מי שניסה לעזור.

רפי.

פורסם

בוקר טוב ורטוב!

בהיתיחס לשרטוטים המוצגים בשרשור ועל פי התאור -כיוון הבדיקה שלי יהיה בבדיקת מתג האורות .

האם המתג מצד שמאל של ההגה והמשלב בצידו את הדימר [מצד ימין שלו] באם כן יתכן ושוב כניחוש שהבעיה נובעת ממתג תקול.

מקרה שכזה אם זכרוני אינו מטעה היה לי בעבר הרחוק .

בהצלחה איל

• ספונסר פורום
פורסם
בוקר טוב ורטוב!

בהיתיחס לשרטוטים המוצגים בשרשור ועל פי התאור -כיוון הבדיקה שלי יהיה בבדיקת מתג האורות .

האם המתג מצד שמאל של ההגה והמשלב בצידו את הדימר [מצד ימין שלו] באם כן יתכן ושוב כניחוש שהבעיה נובעת ממתג תקול.

בהצלחה איל

רפי אני מוכן לתרום אחד כזה לבדיקה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
בוקר טוב ורטוב!

בהצלחה איל

אייל, תודה על תגובתך.

בהחלט אבדוק את מתג האורות. לא חשבתי כלל בכיוון הזה ואכן הוחלפה יחידת הקודן בסמיכות למתג מיד לאחר הרכישה עפ"י דרישת הביטוח. תודה.

רפי אני מוכן לתרום אחד כזה לבדיקה .

תודה רון, פעם הבאה שאבקר אצלך (זה אמור להיות בקרוב, אני ממתין לקריאה שלך בעניין ששוחחנו עליו) נבדוק יחד.

תודה.

רפי.

• תוכן חדש...