Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העמדת רכב לתקופה ארוכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמית, בלי לפגוע ואם כל הזהירות והרגישות הנדרשת, ניראה לי שמעולם לא התחברת לרכב ממש, התחברת לתדמית, התחברת לחלום, התחברת לכל דבר פרט לרכב עצמו, וזה קורה המון, הבעייה היא שלאנשים יש סוג מסויים של תפיסת מציאות, רומנטיקה, או חזון בלב, הבעייה כשבאה המציאות וטופחת על פניהם...החיים זה לא שקיעות רומנטיות על חוף ים עם כוסית שמפנייה ביד, או נסיעה חופשית בהארלי גדול לתוך השקיעה, או לספר לחברה שיש לי את האלפא הכי בת יונה בארץ...

זה פשוט לא עובד כך, הרומטיקה שוקעת לטיטולים, לשערות ברגלים, לאובר, לחשבונות, לחמתך...ההארלי מצריך אוברהול יקר ואף פעם לא עובד עגול, והשמן תמיד ילכלך לך את הנעל החדשה....ואלפא...תוריד אותך ביגון שאולה....חודש אחרי שסיימת טיפול ושיפוץ ב-6000 ש"ח, תגיע התקלה הבאה באותו מחיר או יותר, תפוצץ פיסטון, או השכנה תדפוק לך את הרכב ביציאה מהחנייה. לתת אלפא לילד? כבר עדיף הקלר אנד קוך, או קולט 45 יותר זול ויותר מהיר. השאיפה להעמיד כלי מושלם עם אפס תקלות, להשתמש בו יום יום, ולהשאירו במצב המושלם אינה ראלית ואמיתית, מהות כלי הרכב היא הנסיעה, ונסיעה מביאה לתקלות, ותקלות צריך לתקן ולתקן עולה כסף, זמן, רצון , בעל מקצוע, וחלפים זמינים. והמעגל גדל וגדל. אם יש לך תקציב לא מוגבל תימצא מישהו בתשלום, שיהיה קצין הרכבים שלך, יטפל יטפח וישמור לך על הרכבים, יזמין חלקים מחו"ל, וירכיב אותם, אתה תוכל בסופי שבוע לבחור לך אחד ולצאת איתו לס.ד (סיבוב דוואווין). ואם ניתעורר לרגע מהחלום למציאות, קשה לי להאמין שתוכל לקיים אותו, זה הזמן להודות קודם כל לעצמך, ואחר כך גם לאחרים, שזהו סוף הרומן, היה טוב היה נחמד, אבל אין דרך משותפת הלאה. רכב האספנות הראשון שלי היתה למברטה נדירה, יד ראשונה במצב טוב יחסית למה שמסתובב היום בחוץ, לקח לי שלוש שנים ויותר להודות בפני עצמי שהפרויקט הזה גדול עלי, היום אני מצליח לטפח אהבה חדשה ולשלב בין שימושיות יום יומית, רכב אספנות נחשב (בעייני לפחות-בעצם אם כל הכוונות הטובות רק אתה חי עימו בסופו של היום) ובתקציב שפוי...עיינתי בעבר בשירשור הראשוני שלך בו התייעצת לגבי רכישת הרכב הזה, קיבלת שם עיצות שוות הון, בחרת ללכת בדרכך, בהמשך בדקת אפשרויות שונות ומשונות, גם שם קיבלת עיצות מעולות, והיום המצב עומד כפי שהוא, אתה הבוחר בסופו של דבר, את הדרך ואתה משלם את המחיר, הן של ההנאה והן של הטעויות, מחיר הלמידה הזה יקבע על ידך בסופו של דבר, אבל שווה להקשיב לפעמים למביני עניין-אדם גדול יודע להגיד טעיתי, "תפסיק להמר כשהשולחן נגדך ויש לך כסף לאוטובוס הביתה, אחרת תלך ברגל"-נכתב בשירותים של קזינו בלאס ווגס-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא יראה את האוטו ,אני מכניס אותו למגרש וסוגר אותו מסביב עם משטחים של קרמיקה .

עוד 9 שנים אני יהיה בן 38 ואולי גם אבא לילדים, אני יכין את האוטו הזה מתנה לאחד הילדים שלי איך שהוא יקבל או תקבל רשיון. מה אתם חושבים? ההורים שלי לא חשבו ככה חבל

ההורים צודקים,הורים תמיד צודקים,אפילו אם יגידו לך שאומרים אהיה ולא יהיה,כך גם אכין ולא יכין,וכך גם אראה.

zeev

פורסם

רן עכשיו אחרי כל מה שכתבת אפשר לשאול מה זה קשור אליי ואיך זה הגיע אליי ולרכב שלי כולל את מה שנעשה בו?

כאילו באמת מה הקשר?!

שאני נמנע מלדבר על הרכב שלי ועל מה ואיך כי תכלס חפרתי אז אתה מתחיל?

חוץ מזה שאני באמת לא מבין מה הקשר ללהעמיד רכב במצב מושלם ושאר הדברים שכתבת... נראה כאילו כתבת אוסף שטויות מורחב! האוטו שלי רחוק מהמצב המושלם והועמד בשביל להגיע למשהו מסויים והלאה לא נכנס לזה לגבי מה נעשה ומה מתוכנן בעתיד... יהיה מה שיהיה ונראה.

יש לך משהו לומר לי? תגיד את זה בפרטי, במיוחד שזה לא קשור פה לנושא ובמיוחד שאני לא מבין מה הקשר.

חוץ מזה אם כבר אז הרגעים עם האלפא ממש ממש לא היו חלום ואני כבר עברתי איתה המון המון המון גם נפשית וגם כספית אז בטוח לא צריך לספר לי על כך, בטוח לא צריך לספר לי על מה זה להחזיק אלפא במציאות ולא בחלום אוקיי? ואני גם יודע מצויין מה הסכומים שאני צריך בשביל להגיע ל''חלום'' ויודע מה צריך לעבור נפשית, כי מה?" אני כבר לא יום ראשון עם הרכב אלה הוא אצלי כ 9 חודשים שבהם הוא נסע עם כל ה + וה - שבזה.

וגנדי אלפא יששנה מסוג כזה ובמצב כזה וסוחרים פשוט לא הולך ביחד.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני יכול לומר לך משהו על העמדת רכב,מניסיון אישי:

זה הדבר הכי גרוע לעשות לרכב שלך, הרכב הופך להיות עגלה וקשה להחזיר אותו למצב שמיש כמו שהיה מלפני.

אני לא ממליץ להעמיד רכב לתקופה ארוכה,אלא בשביל לשפץ אותו ביסודיות אח"כ.

עדיף לנסוע בו כל יומיים סיבוב קצר מסביב לבית,רק כדיי לשמור על כשירות ,אחרת,הרכב הופך לעגלה ,גרוטאה.

פורסם

עמית ידידי, זוהי הודעתי האחרונה בנושא, אם ראית פגיעה כלשהי במה שכתבתי הרי שהובנתי שלא כהלכה, ואיתך הסליחה, לאורך כל דרכי הקצרה בפורום בכלל ובנושא האספנות והתרבות המוטורית בפרט, ראיתי לנכון לנסות ולהסביר בצורה ברורה את התהליכים והמשמעיות של אחזקת רכב כזה או אחר, כפי שאני רואה אותם, השתמשתי בידיעותי, בניסיוני, וחלקתי איתך ואם אחרים את אמונותי (השטויות שלי, כפי שבחרת לקרוא להם) מחשבותי והיסוסי. במטרה אחת ויחידה, לנסות ולעזור ולקבל החלטה אוביקטיבית ולהציג דעה נוספת לדיון, ואם מישהו ידע לנצל לטובתו ולו חלק קטן ממה שכתבתי, והצליח לחסוך שקל אחד, או לקבל החלטה טובה יותר, הרי שעשיתי את שלי. היכולת ללמוד מנסיון של אחרים אינה נחלת הכלל, ויש כאלה שצריכים לתנסות בעצמם על מנת להבין, קבלת ביקורת חברית בונה ברמה בוגרת, מצריכה כניראה חומרים מיוחדים, אינך חייב לקבל או להסכים אם מה שכתבתי ולכן אני מסכם את את המחלוקת הקלה, בכך שהסכמנו לא להסכים-מאחל לך המון בהצלחה בכל דרך שתבחר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני העמדתי את הרכב לא בשביל לשפץ אח''כ אלה בשביל לעבוד עליו עכשיו, הרכב שלי לא הועמד בשביל שאני אגע בוו עוד כמה שנים!

אני עובד עליו ומביא לו חלקים ועוד ועוד.

ורן אתה מוזמן לכתוב לי מה שבא לך אבל לא היה כל קשר למה שכתבתי פה בת'רד הזה לבין התגובה שלך, אין לי היסוסים ואין לי בעיות ואני לא מבקש יעוץ פה מאף אחד אז זה היה באמת לא קשור מה שכתבת. לא צריך לדחוף לי עזרה כשאני לא צריך אותה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...