Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב אסביר - זה הפרק הראשון בעונה הראשונה של טופ גיר במתכונתה החדשה. לפני זה היא שודרה עוד מסוף שנות ה-70.

שים לב:

http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_%28original_format%29

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 353
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה שאמרת לא משנה את העובדה ששאתה מתעקש להשוות בין תוכנית שרצה כבר כמה עשרות שנים (במתכונות שונות) לבין תוכנית ששודרה בערך 5 פעמים וגם זה בשניים או 3 ימי צילום בלבד.

פורסם
את טל שביט רואים מדי פעם בערוץ אגו.

ואללה, לא חשבתי שמהפורום הזה צופים בתכניות ההן שמשודרות מאוחר בלילה. איזה קטע ראית, עם הבלונדה או השחרחורת שעושה Reverse Cowgirl? :lol:

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
יודע מה, התוכנית אתמול באמת לא הייתה איומה ונוראה. רק משהו אחד שחוזר על עצמו שוב ושוב, הוא בלתי נסלח - העדר ביקורת.

מסכים, התוכנית אתמול לדעתי הייתה יותר מוצלחת מהקודמות (לפחות מלפני שבועיים, שבוע שעבר לא ראיתי)

זה די ברור שתוכנית כזו לא תוכל להיות טובה כמו תוכנית בריטית עם תקציב גדול ומסלול פרטי (זו אפילו השוואה לא הוגנת), בדיוק כמו שאחד ממגזיני הרכב הישראלים לא יוכל להיות כמו מגזין בריטי (או צרפתי למי שמכיר) משובח, כי אין לו את התנאים לכך.

אבל תמיד צריך להתחיל ממשהו וההתחלה לדעתי טובה. אם מגמת השיפור תמשך אני חושב שאנחנו יכולים להיות שבעי רצון מכך.

לא צריך להיות "ישראלי" ולקטול כל דבר שזז, כולנו מדברים על שינוי בתרבות מוטורית שלנו - אז בואו נתחיל להיות קצת יותר "גויים" במנטליות שלנו.

סתם דוגמא, כמה אנשים אתם מכירים שאין להם עניין במוטוריקה - בודקים לחץ אויר בגלגלים ומודעים להשלכות של לחץ אויר נמוך בגלגלים?! אתמול הם הראו זאת בצורה טובה ויעילה ובעיקר מדברת לכלל האוכלוסיה כי זה מאפיין ביטחותי, אם הם מנעו בכך את התאונה הבאה בעקבות אותה כתבה - הרי שהתוכנית הזו כבר עשתה את שלה! כך לפחות - אני חושב.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני עד עכשיו די נהניתי מהתוכנית.

אולי בעיקר משום שלא ציפיתי למשהו סופר מקצועי.

דווקא מהתוכנית אחרונה די התפלאתי.

הקטע שקיגלר כובל את עצמו עם אזיקים נראה לי מתומתם.

עוד יותר מתומתם זה שהוא ממשיך לשבת בתוך הרכב וכל כמה דקות מראים אותו והוא עושה פרצופים.

נראה כמו תוכנית ילדים של ערוץ 1...............

לא הבנתי מה חדש בוולוו C30 שמראים אותה בחדשות.

"זה כיף לא נורמאלי" או "אני נהנה חבל על הזמן" זה מה שהיה בעיקר בכתבה על טום-קאר.

אני חושב שהיו יכולים למצוא ביטוים בעלי קצת יותר תוכן.

אני מקווה שבעונה הבאה (אם תהיה........... מה הרייטינג בכלל?) יחליפו את קיגלר - כי עם כל החיבה אליו ולדחקות שלו זה נראה לי פשוט יותר מדיי לא מתאים למעמד.

חוץ מזה נראה לי שכמות הדקות של התוכנית הולכת ומתקצרת..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
מסכים, התוכנית אתמול לדעתי הייתה יותר מוצלחת מהקודמות (לפחות מלפני שבועיים, שבוע שעבר לא ראיתי)

זה די ברור שתוכנית כזו לא תוכל להיות טובה כמו תוכנית בריטית עם תקציב גדול ומסלול פרטי (זו אפילו השוואה לא הוגנת), בדיוק כמו שאחד ממגזיני הרכב הישראלים לא יוכל להיות כמו מגזין בריטי (או צרפתי למי שמכיר) משובח, כי אין לו את התנאים לכך.

אבל תמיד צריך להתחיל ממשהו וההתחלה לדעתי טובה. אם מגמת השיפור תמשך אני חושב שאנחנו יכולים להיות שבעי רצון מכך.

לא צריך להיות "ישראלי" ולקטול כל דבר שזז, כולנו מדברים על שינוי בתרבות מוטורית שלנו - אז בואו נתחיל להיות קצת יותר "גויים" במנטליות שלנו.

סתם דוגמא, כמה אנשים אתם מכירים שאין להם עניין במוטוריקה - בודקים לחץ אויר בגלגלים ומודעים להשלכות של לחץ אויר נמוך בגלגלים?! אתמול הם הראו זאת בצורה טובה ויעילה ובעיקר מדברת לכלל האוכלוסיה כי זה מאפיין ביטחותי, אם הם מנעו בכך את התאונה הבאה בעקבות אותה כתבה - הרי שהתוכנית הזו כבר עשתה את שלה! כך לפחות - אני חושב.

אלון

בדיוק! במקרה אמי ישבה איתי בסלון וראינו את התוכנית הזו בשישי, ואחרי הקטע עם הלחץ אוויר בצמיגים- היא אמרה וואו. ואתם יודעים מה היא עשתה הבוקר לפני שהיא יצאה לעבודה? נסעה לתחנת דלק וניפחה את כל 4 הצמיגים. והיא הולכת לעשות את זה עכשיו פעם בשבוע.

אז כן- בזה דווקא הם הצליחו. אם אחוז אחד מכלל האוכלוסיה הצופה בתוכנית ישנו את ההרגלים הרעים שלהם בנהיגה ("אל תתקעו בשמאלי" וכיו"ב) או יפנימו קצת יותר את החשיבות של לחץ-אוויר תקין בצמיגים- מבחינתי זה שווה את זה...

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
קשה לי להסכים איתך

קח רכב עם התנהגות חרא לא משנה מה תעשה לו הוא עדין יהייה אותו החרא

או במילים אחרות קח מנחה עם טוסטוס (שלא מבין יותר מדי) לא משנה מה תעשה לו הוא עדין יהייה אותו המנחה עם החצי כח

תוכנית עלובה ומעליבה לאינטליגנציה האנושית, מנסה להיות טופגיר ובחיים לא תהייה

יוני עם כל הכבוד מה הקשר לטוסטוס, הטוסטוס לא אומר כלום ולא משקף את הבן אדם...טוסטוס זה פיתרון לפקקים וחניה,

אגב גם שר הביטחון (פרץ)לא מבין בביטחון אז יש סביבו אנשים מקצעיים, אולי אילדיס לא מבין ממש ברכב אבל הוא בהחלט מנחה מעולה ומעביר שידור מצוין (אורי גלר,חדשות הספורט),שורה תחתונה אלי אילדיס מנחה ולא נהג מרוצים או מכונאי

קובי

פורסם

כל מי שמנסה להשוות ל Top Gear עושה השוואה לא הוגנת.

בסיס ההשוואה צריך להיות מה היה פה קודם, או יותר נכון מה לא היה.

כמו שנאמר לפני, נראה שאנשים פה פשוט מייחלים שהתכנית תיפול במקום לפרגן ולקוות שהיא תצליח, תקציבה יוגדל וכך היא תוכל להיות טובה יותר.

רוב ההערות פה הן לגופו של המנחה ולא לגופו של עניין.

המנחה לא חייב להיות מומחה עולמי לרכב.

בדיוק כמו שצביקה הדר הוא לא מומחה לשירה או לריקוד.

בדיוק כמו שפרופ' הר-סגור לא מגיש בעצמו את הפינה ההיסטורית בגל"צ, אלא הוא מעין אורח של ליעד מודריק.

המנחה כן צריך לעשות שימוש בשירותיהם של מומחים לעניין.

הרגיזה אותי ההערה לגבי זה שאילדיס רוכב על קטנוע.

אילדיס רוכב על קטנוע בגלל שזה הרכב האידיאלי לעיר. בטח לא בגלל שיקולי תקציב (אין לי ספק ששילוב המשכורות של אשתו ושלו יכול לאפשר להם משהו ממש נחמד, האם מישהו יודע איזה אוטו יש להם?).

גם אני רכבתי על קטנוע בעיר כשבבית חנתה מיאטה.

זה הופך אותי ללא מבין במכוניות?

אילדיס מנחה את התכנית כי הוא מושך הרייטינג הכי טוב שבעלי המניות של ערוץ 10 הצליחו להשיג.

יכול להיות שאם און יעקובסון היה מגיש את התכנית בעצמו היא הייתה מקצועית יותר- א-ב-ל, השם שלו לא ימשוך אף אחד שאין לו זיקה לתחום והרייטינג יהיה אפסי.

לא קראתי פה אף ביקורת עניינית על התכנית, חוץ מאולי ההערה של רוני על חוסר הביקורתיות.

אגב, גם אני חושב שגולף זה אוטו של בנות. אני לא רואה בזה הערה שמצביעה על חוסר מקצועיות שלו. זו הדעה שלו - וגם שלי.

אני רואה בזה שחיטת פרה קדושה של הציבור הישראלי שמוכן לשלם על גולף הרבה יותר ממה שהיא שווה.

אם היו מציעים אותה בקבוצה 2, מול מזדה 3 או פוקוס (כמו שבהשכרה באירופה יכולתי לבחור בין גולף לפוקוס), אז מילא, אפשר עוד להתווכח - אבל נתנו לה מעמד כזה שהערה כמו "אוטו של בנות" רק מתבקשת.

חשיבותה של התכנית חשובה בשחיטת פרות קדושות היא עצומה ואת השחיטה הזו אני רואה דווקא במה שלא נאמר בה - לא תשמעו בתכנית הטפה לנסוע לאט, בניגוד לדוגמא, לתכנית "על גלגלים", ששודרה פעם בערוץ 1 ושבה ג'ו קריידן היה מטיף "סעו לאט יותר, זה חסכוני יותר ובטוח יותר".

הקריאה של אילדיס בסוף התכנית לא לתפוס את השמאלי, היא כמעט ההיפך מההטפה לנסוע לאט.

היא אומרת: בא לך לנסוע 90 בכביש המהיר? סבבה, רק תפנה את השמאלי לאלה שלא נוסעים כמוך.

פורסם
יוני עם כל הכבוד מה הקשר לטוסטוס, הטוסטוס לא אומר כלום ולא משקף את הבן אדם...טוסטוס זה פיתרון לפקקים וחניה,

אגב גם שר הביטחון (פרץ)לא מבין בביטחון אז יש סביבו אנשים מקצעיים, אולי אילדיס לא מבין ממש ברכב אבל הוא בהחלט מנחה מעולה ומעביר שידור מצוין (אורי גלר,חדשות הספורט),שורה תחתונה אלי אילדיס מנחה ולא נהג מרוצים או מכונאי

קובי

ואולי בגלל זה רוב העם רוצה שילך הביתה......

בתוכנית רכב מקצועית ולא כמו זו שיש לנו רצוי שהמנחה ידע על מה הוא מדבר, נכון הוא לא צריך להיות מומחה גדול אבל הוא חייב לדעת קצת על מה הוא מדבר. למרות שרוב הטקסט נכתב מראש עדין יש הרבה אילתורים בזמן אמת.

ולמי שאמר שעדיף את זה מכלום, צר לי אני ממש לא מסכים. עדיף כלום על התת רמה הזו

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

לשפוט את כל התוכנית על סמך זה שלמנחה שלה יש קטנוע... זה באמת הכי ישראלי שיש.

בואו ניקח סיטואצייה:

יש לו בבית STI. הוא עובד 15 דקות הליכה מהבית שזה 3 דקות נסיעה.

להדליק את האוטו, לחכות כמה דקות לחימום הטורבו וקירורו בסיום הנסיעה, שלא לדבר על נסיעות קצרות כאלו שלא בריאות בעליל לאוטו...

או לקנות קטנוע שכולל ביטוח וקסדה ומעיל עולים 10K?

ל 50% מהאופנוענים הכבדים שאני מכיר יש קטנוע, פשוט כי זה זול ונוח יותר.

זה אומר שהם פחות "אופנוענים" כי ה R1 חונה בבית?

הם מבינים פחות? צריך להקשיב להם פחות?

אני שמח שעניין הלחץ אויר בצמיגים שינה משהו למישהו, פה זה מתחיל. אולי בסוף עוד תהיה תרבות בארץ.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אילדיס רוכב על קטנוע בגלל שזה הרכב האידיאלי לעיר. בטח לא בגלל שיקולי תקציב (אין לי ספק ששילוב המשכורות של אשתו ושלו יכול לאפשר להם משהו ממש נחמד, האם מישהו יודע איזה אוטו יש להם?).

.

הייתה עליו כתבה בידיעות לפני כחודשיים שבה הוא טען שהוא נוסע בסובארו אאוטבק 3.0.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

קובי

1.לאילדיס יש טייפון 50 סמ"ק.או כמו שאנשים שלא מבינים ברכב אומרים:חצי כוח,בניגוד למה שהוא אמר אני ראיתי את אישתו על הקטנוע.

אני מתאר לעצמי שכל התל אביבים פה מבינים למה יש לו קטנוע.בתל אביב אי אפשר לעבור עם רכב במשך היום.

2.שר הביטחון זאת דוגמה טובה למה צריך משהו שמבין לתפקיד,לא ההפך.

3.ההגשה של התוכנית זאת הבעיה היחידה של התוכנית.להביא מיניוואן לתוכנית הראשונה,לקרוא ל 50 סמ"ק חצי כוח.הכל דברים שלא צריכים להעשות.

אייל

פורסם

50 סמ"ק היה נקרא חצי כוח לפני שרובנו נולדנו (כמובן חוץ מטל"ש)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טל שביט

לא בקשו ממך להחליף את אלי אילדיס או את דוד קיגלר?

תספר כמה בדיחות נראה אם אתה יותר מצחיק מקיגלר.

הייתה מצחיק עם הבלונדה.

לכל מי שרוצה לראות איך באמת עושים תוכנית.

העונה החדשה של פוטגיר מתחילה שבוע הבא,ב 28 לחודש.

אייל

• תוכן חדש...