Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אימא שלי קנתה רכב חדש (סתם טויוטה יאריס :wink: ) לצערי צריכים לבטח אותו - אני לא אוהב חברות ביטוח :? .

ביררתי וכמעט כל חברות הביטוח מחייבות במיגון נוסף על האימובילייזר המקורי שמגיע מהיצרן. אני מ-א-ו-ד לא רוצה התקנות מיגון נוסף,

שמעתי מספיק סיפורי זוועה על כיבוי רכבים עם התקנות מיגון מקומיות במהלך נסיעה.

הצעות ללא התקנת מיגון נוסף - כרוכות בתוספת של 2-3 אלף ש"ח... יותר מדי.

לעומת זאת יש כמה הצעות במחירים אטרקטיביים מאוד ואצל הסוכן הקבוע שלנו, הבעייה שהוא דורש קודן.

יש אופצייה להתקנת קודן לפני מסירת האוטו (התקנת יבואן) ב942 ש"ח. אפשר לסמוך על התקנה מקומית של היבואן - מבחינת אחריות כמובן שאני מכוסה בצורה כזו,

השאלה הנשאלת היא האם יש ממה לחשוש מבחינה בטיחותית.

אשמח לשמוע דיעות מבעלי טויוטה שביצעו התקנה מקומית של קודן אצל היבואן. האם היו בעיות כלשהן, חו"ח כיבוי רכב במהלך נסיעה וכו'.

פורסם

ההורים שלי קנו קורולה לפני שנה,היא מגיעה עם אימובלייזר מקורי וההורים שלי

הוסיפו לזה אזעקה (BOSCH) מקורית שהוצעה עם הרכב,הרכב בוטח דרך סוכנות

המכירות ולא היו בעיות. לפני שבועיים הגיע הזמן לחדש את הביטוח וערכתי סבב

טלפוני בין כל החברות,לא הייתה אפילו חברה אחת שהסכימה לבטח

את האוטו עם האזעקה (עם אישור מיגון בדרגה 2 או איך שזה לא נקרא)

לכן כאשר עשיתי את הטיפול התקנתי גם קודן מדגם GMS5000 שעלה 500 ש"ח

ומתקבל ע"י כל החברות.ההתקנה הייתה טובה,לא יודע איך זה ביאריס אבל

בקורולה צריך לנתק את המחשב לפני ההתקנה לכן עדיף לעשות את ההתקנה במוסך מורשה.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

עשה את ההתקנה אצל היבואן לפני מסירת הרכב - לא כדאי לחסוך בסעיף הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עשה את ההתקנה אצל היבואן לפני מסירת הרכב - לא כדאי לחסוך בסעיף הזה.

ידידי, אני ממש לא מנסה לחסוך, ההפך הוא הנכון (אני מנסה לבזבז ? :shock: ).

אני רק חושש שהעלוקה (הקודן) יחליט לפתע שבא לו לכבות את הרכב באמצע איילון :?

פורסם

הותקן קודן אצל היבואן בסוכנות הרכב נתניה, ברכב מסוג קורולה 2003 GLI, עברה כשנה שום בעיות לא עם האזעקה ולא עם הקודן, פרט ל דבק חרא שלא הצליח להחזיק את הקודן ונאלצנו להדביק מחדש.

הרמן

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

טל

לי היה סיפור זוועה עם הGTI.

הביטוח דרשו קודן, ניסתי לבטל את זה ע"י איסור של היבואן להתקין מערכות ניתוק ברכב אבל ללא הצלחה, עדיין דרשו ממני להתקין קודן בעל ניתוק אחד.

דרשתי מהמתקין שיתקין אותו על סטרטר ולא ניתוק דלק, עדיף להניע בדחיפה מאשר להתקע על איילון שהמנוע נכבה תוך כדי נסיעה.

המתקין עדיין התקין לי ניתוק דלק ונסעתי משם לא הכי מרוצה.

ביום שישי בדרך למפגש בפעם הראשונה עם הGTI הרכב כבה לי בגהה תוך כדי נסיעה ובסופו של דבר נתקעתי לייד קניון איילון.

ביום ראשון בבוקר שאחרי התייצבתי אצל המתקין והעברתי את הקודן לסטרטר ומאז אין בעיות.

אז אם כבר הסכמת להתקין תדרוש ניתוק סטרטר ולא דלק.

שי

***************************עריכה***********************

הקודן שלי הותקן אצל מתקין פרטי ולא אצל היבואן ויתכן שאצל היבואן דבר כזה לא היה קורה

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

קודן של רב-בריח מהיום שקניתי את הרכב.

לא בגלל הביטוח אלא כי האמובילייזר שהיה ברכב היה בעל מפתח אחד (השני אבד).

אז התקנתי קודן, עלה כ-300 שקלים ועד היום הוא עובד פרפקט.

עובד על הסטרטר, ניתוק דלק לא כל כך עושה לי נעים באוזן..הסיבות ברורות.

נ.ב.

גם אצלי הקודן נפל יחד עם המתאם :? , סיליקון פתר את העניין ב-30 שניות.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

900 ש"ח? מה נראה לך שהם עושים, מביאים קיט של קודן מ-TRD?

הם לוקחים לכיס 500, נותנים למתקין 400 ואתה משלם לכוווולם.

פשוט תפנה למתקין מוסמך ונורמלי ותעשה את זה לבד. הם גם נותנים אחריות.

בלי שום קשר למחיר, אני הייתי מוכן להתקין אפילו GPS וצלחת לווינית, רק שלא צטרך לגעת בזבל הזה שנקרא עלוקה.

לכל בעלי הקודנים למיניהם, אם תרשו לי להשתמש בפניניו של האדמו"ר שלמה שרף :

אתם כמו כלה ביום חתונתה, יודעים שיפתחו אתכם (העלוקה תתפגגר והאוטו יתקע) רק אתם לא יודעים מתי/כמה בדיוק.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
לכל בעלי הקודנים למיניהם, אם תרשו לי להשתמש בפניניו של האדמו"ר שלמה שרף :

אתם כמו כלה ביום חתונתה, יודעים שיפתחו אתכם (העלוקה תתפגגר והאוטו יתקע) רק אתם לא יודעים מתי/כמה בדיוק.

לא מדוייק. לך ול-Shays:

אני הייתי באותה דילמה כיוון שהביטוח ביקש קודן. באוטו בא אימובילייזר מקורי ואזעקה מהיבואן שמחוברת למחשב של הרכב וסוגרת הכל. הלכתי למתקין המקומי הרשמי של היבואן וביקשתי קודן שעושה מינימום נזק.

התקינו לי קודן ש-'נדחף' על הניתוק הנעה המקורי, כלומר משבש את האימות שהרכב עושה עם האימובילייזר שבראש המפתח. הפרוצדורה של אימות המפתח נעשית על ידי המחשב, ורק פעם אחת בהעברה מ-off ל-on (עד שנכבית נורית האימובילייזר בדשבורד). מכיוון שהפרוצדורה לא נעשית שוב אחרי שהמנוע הונע, אין סיכוי שהמנוע ייכבה באמצע נסיעה (לפחות לא בגלל האימובילייזר, שטויות של הנהג לא נחשב).

הרבה 'מיגון' אין לדעתי בתרגיל הזה, כי גנב עם שכל ידע להתגבר עליו, אבל הביטוח מבסוט ובשבילי זה מספיק.

( חוצמזה כמה גנבים יש עם שכל ? מי שירצה לגנוב, יבוא עם משאית וירים ת'אוטו. )

נ.ב. המתקין אכן 'השחיל' לי מחיר מחיר (נדמה לי 800) אבל שווה לי את השקט הנפשי.

My responses are limited. You must ask the right questions

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ההתקנות של היבואן נעשות בבונדד לפי השרטוטים ויועצים טכנים של החברה ואין הרבה מתקינים בחוץ שמבצעים את אותו הדבר לרוב זה חפרים

• תוכן חדש...