Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפג'ו שלי התחילה לעשות רעשים משונים כאשר מורידים את הרגל מהגז ו/או לוחצים על הקלאץ' בעת נסיעה במהירויות שונות. כלומר- באופן כללי- הקולות נשמעים כאשר האוטו מאט ללא לחיצה על ברקס וללא גז.

מדובר בקולות חריקה שנשמעים כמו משאית ישנה שבולמת, ולפעמים- כמו נסיעה על כביש מקורצף.

הם נשמעו בהתחלה לסירוגין- כמה ימים שקט ואז רעש, ובעיקר אחרי נסיעה יחסית ארוכה.

נסיעה למוסך לא פתרה את העניין, שכן בדיוק באותו יום האוטו החליט להתנהג למופת ולהיות שקט.

עכשיו כבר יומיים שהרעשים האלה מופיעים באופן קבוע, בכל פעם שמורידים את הרגל מהגז, כמעט לגמרי עם תחילת הנסיעה ועד סופה, בכל המהירויות כמעט, החל מ30 קמ"ש ומעלה.

אין רעידות, האוטו לא נחנק או מאט בצורה דרסטית. הוא מתנהג לחלוטין כרגיל רק מרעיש. לאחר שחוזרים לתת גז למשך כמה שניות- הרעש נעלם.

הרעש נשמע כאילו שהוא מגיע ממש מבסיס ההגה, או ממש באיזור שמתחת לנהג, ושומעים את זה ממש טוב בחלל האוטו (עם מוזיקה והכל).

המוסכניק חשב על מיסב גמור, אבל זה כנראה נפסל כי במקרה כזה הרעש היה קבוע. הניחוש השני שלו היתה ציריה, אם כי התחושה שלי היא שלא מדובר בציריה שכן הרעש לא מגיע מכיוון מוגדר וכבר גמרתי 2 ציריות בחיי והן מעולם לא עשו רעש כזה.

אפשרות נוספת שהועלתה זה איזה מיסב או ציר בטיימינג (ההסבר המדוייק לא זכור לי לגמרי). טיימינג נעשה לפני 35K ק"מ, והאפשרות הזו אולי סבירה בינתיים.

אין לי יותר מדי הבנה במכניקה העדינה של האוטו, מעבר לדברים הבסיסיים, אבל ההרגשה שלי (ואולי אני טועה) היא שמדובר באיזשהו רכיב שקשור לבלימה הטבעית של הרכב, רק שאין לי מושג אילו מערכות פועלות כאשר האוטו מאט ללא בלימה (כלומר- ע"י לחיצת קלאץ' ו/או עזיבת דוושת הגז).

מישהו נתקל בתופעה הזו כבר? או שיש לכם איזשהו רעיון לגבי מקור הרעשים?

פרטים נוספים: מדובר בפג'ו 205 שנת 94 , הזרקה. לא הוחלף או שונה שום דבר משמעותי ברכב לאחרונה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לחיצה על הקלאץ' ללא הורדת גז (הגז במקרה הזה דווקא עולה) גורמת לרעשים?

אם כן, אז רוב הסיכויים שזה לא טיימינג, אלא באמת משהו שקשור לבלימה טבעית.

אם לא, יש סיכוי לטיימינג (מעבר המנוע משמירת סל"ד או האצה, להאטה - שגורם לאיזשהו ציר במיסב הרוס לזוז למיקום אחר ויוצר את הרעש).

פורסם

לפי תאורך הרעש מגיע ממיסב הלחץ בקלאץ' נראה לי שהוא(המצמד)בימיו האחרונים ומיסב הלחץ נמצא במצב דרוך עקב דיסקת חיכוך שחוקה

האים אתה מרגיש בדוושת המצמד רעידות קלות ,האם הדוושה רכה קשה ,האם יש לה חופש או אין בכלל

האם הרעש משתנה בתדירותו כאשר לוחצים על הדוושה

ובדוק גם שמן בגיר

יגאל

פורסם

המון תודה על התגובות!

Jack - לחיצה על הקלאץ' גם ללא הורדת הרגל מהגז גורמת גם כן לרעשים.

יגאל- לא הרגשתי הבדל משמעותי בהתנהגות המצמד בשבועות האחרונים, אבל נדמה לי, מהנסיעה שלי אתמול, שלחיצה על הקלאץ' מגבירה קצת את רעש החיכוך והופכת אותו לקבוע יותר. האם ייתכן שמיסב הלחץ בא לידי ביטוי גם ללא לחיצה על הקלאץ', רק על ידי עזיבת דוושת ההאצה? כי אם כן, אז זה נשמע לי באמת הכיוון הכי הגיוני כרגע. אני אבדוק את נושא הרעידות של הקלאץ' גם, קצת קשה להרגיש אותן עם נעליים... מה שכן- מרגישים ויברציות ממש קלות בידית ההילוכים כשזה קורה.

שמן גיר החלפתי בטיפול האחרון, שהיה לפני כחודש, כך שאת זה ניתן לפסול כרגע.

(אגב- אם מאיטים ללא עזיבה מוחלטת של הדוושה, אלא רק בהעלאה איטית שלה- הרעש לא נשמע)

פורסם

תוספת מידע: כנראה ששכחתי לציין את זה קודם- הרעשים לא מופיעים מייד עם תחילת הנסיעה, אלא רק לאחר נסיעה של כמה דקות במהירות גבוהה ורציפה (80-90 קמ"ש), כשמורידים את הרגל מדוושת הגז כדי להאט או להחליף הילוך.

אבל מהרגע שהם מופיעים, זה רק הולך ומחמיר עד שהם מופיעים גם ב20 ו-30 קמ"ש.

הרעשים נשמעים כמו חריקה, קצת כמו משאית ישנה שעוצרת... הם נשמעים חזק בתא הנהג, כמעט כאילו שהם מבסיס ההגה ומטה, ולדעתי כמעט ולא נשמעים מבחוץ.

לגבי הקלאץ'- נבדק בנסיעה הבוקר- הוא לא רועד בכלל. אולי הוא קצת קשה יותר מכרגיל, ונראה לי שהוא מפריד גבוה. אני לא אתפלא אם הוא לקראת סיום חייו, אבל האם הוא אכן מקור הבעיה?

ואם הוא חשוד- האם בבדיקה רגילה במוסך, רק מהסתכלות כללית, ניתן לראות שמשהו שם שחוק/מתחכך לא כמו שצריך? כי מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשחזר את הרעש סתם ככה, אלא אם אחטוף את המוסכניק לנסיעה ארוכה (מה שכבר עשיתי פעם אחת, בדיוק כשהאוטו החליט להיות ילד טוב...).

פורסם

יתכן גם ששטפו את המנוע וחדרו מים או מסיר שומנים לתוך האוזינג הגיר ומשם למיסב הלחץ או נזילת מים שהיתה מעל ההאוזינג מהצינורות שעוברים מעליו בכל מקרה אם הוא נרטב חיי המיסב מתקצרים

יגאל

פורסם

אני מכיר את הרעש הזה - היתה לי תופעה זהה ב205 שלי.

רעש של חריקת מתכת, לי זה נשמע כמו דינוזאור בוכה (אבל זה היה בעצם הארנק :lol:).

בכל מקרה, הרעש נגרם עקב צירייה דפוקה.

קשה לדעת איזו צירייה מהשניים דפוקה - אני החלפתי את שתיהן עד שהרעש נעלם.

אגב, הבדיקות שעשית והתוצאות שקיבלת זהות כמעט לחלוטין למה שאני עשיתי כשהיתה לי את התופעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה- ממש ניחמת אותי! דינוזאור בוכה זה תיאור די מדוייק :)

כרגע ידוע לי שהציריה השמאלית שלי לא משהו (מתקתקת), אבל כנראה גם הימנית ראתה ימים טובים יותר. נראה לי שאתחיל באמת בהחלפת הציריות, מה שגם ככה צריך לעשות, ואם זה לא יפתור את הבעיה אז נצלול עמוק יותר...

יגאל- לא שטפו את המנוע בשנתיים האחרונות (מאז שהרכב אצלי) וכנראה שגם לא לפני... גם לא היתה לי נזילת מים... בכל מקרה- אם הציריות לא יתקנו את זה- אנסה את שאר הדברים שהועלו (ואעדכן גם אם זה באמת עזר).

ושוב- המון תודה לכולכם!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי, שלשום סופסוף הוחלפו 2 הציריות, ועל הדרך גם רפידות ודיסקיות בלמים קדמיים.

רעשי החריקה נעלמו כלא היו, ואיתם השריקות בבלימה (שהיו שם עוד הרבה קודם). אחחח, איזו שלווה.

המון תודה צביקה, ולכל מי שניסה לעזור.

פורסם

תופעה דומה החלה להתרחש גם ברכב שלי. גיליתי את זה לפני כמה ימים, בעת נסיעה מירושלים לראשל"צ - פתאום באמצע הדרך שמעתי מין רעשים מוזרים. הנחתי שיש מעין "פסי חיכוך" בצידי הדרך, כמו בדרך לאילת.. אך לא, הרעשים המשיכו והפסיקו ארעית, ללא קשר לנסיעתי על פסים או כל חלק אחר של הדרך.

בהמשך, לקראת ההגעה לראשל"צ, שמתי לב שהרעשים מופיעים לאחר תאוצה בצורה קלושה, אך בעיקר בהילוכים שלישי ורביעי - ובעיקר בהורדת רגל מהקלאץ' (כלומר - כשמחברים אותו אט-אט).

מאז הרעשים נעלמו (אני לרוב נוסע אך ורק בתוך ראשל"צ, כך שייתכן ומה שאמרת תופס גם אצלי, צריך לנסוע כמות מסויימת של זמן ב-80-90 כדי לשמוע את הרעש).

הקלאץ' שלי באמת גבוה וקשה, ותמיד גורם לבעיות לכל מי שמנסה לנהוג בו.. הוחלף פעם אחת בחיי הרכב (אה, אגב, פיג'ו 306 XR שנת מודל 96).

אם הבעיות ימשיכו - אתם ממליצים על החלפת ציריות? כמה עולה חלק כזה, האם מומלץ להשיג בפירוקיה, והאם ההרכבה יקרה (מלבד הצורך בשמן גיר חדש)?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

אני "מבלה" כל יום בנסיעה לעבודה וחזרה בדרך בינעירונית, כך שתוך שבוע וחצי-שבועיים כבר שמעתי את החריקות האלה גם בתוך העיר, במהירויות נמוכות, כמה דקות אחרי תחילת נסיעה... זה השלב שבו זה כבר ממש מציק, כמו לנסוע בתוך פח חלוד.

בפעם הראשונה ששמעתי את הרעש באמת חשבתי שהכביש קורצף או משהו כזה. זה ממש נשמע ככה... אבל עם הזמן זה הפך יותר ויותר לרעש של חריקה.

כמו שזה נראה עכשיו, ומכיוון שיהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לשחזר את הרעש במוסך- נראה שעדיף שתמשיך לנסוע כרגיל, וכשהמצב יחמיר (או כמו שהמוסכניק שלי אומר: "עוד לא ראיתי אוטו שמתקן את עצמו") להחליף ציריות כפתרון ראשון (בהנחה שהמצב יישאר בערך כמו שמתואר בשרשור הזה).

ציריות אפשר להשיג כשהן מחודשות ללא שום בעיה (אם אתה מטפל במוסך אז סביר להניח שיש להם או שהם יכולים להשיג בהינף טלפון). 2 ציריות מחודשות+הרכבה עלו לי משהו כמו 450-500 ש"ח (ולא שמו לי שמן גיר חדש, אלא אספו את מה שנשפך ואז "פמפמו" אותו בחזרה פנימה).

בכל מקרה- תעדכן כשמשהו משתנה.

• תוכן חדש...