Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא רנו קליאו 98. אליזה. (אוטומט. אם זה משנה)

לפני כשבועיים. הוספתי כבל 4G בין האלטרנטור למצבר. (ישיר בתוך שרשור)

והחלפתי את הכבל בין המצבר והשילדה.

וחיפשתי את הכבל שהולך בין הבולק מנוע והשילדה. (ולא מצאתי)

היום חיפשתי שוב.

ולא מצאתי. אבל מצאתי כבל. שלפי מה שזה נראה. (אני יברר בדיוק מחר) אבל כמעט בטוח.

שהולך מהמצבר לבלוק מנוע. (הכבל יושב ליד האלטרנטור )

אני רוצה להוסיף כבל בין הבלוק מנוע והשילדה.

אני מצאתי מקום טוב. (אני מקווה.) הבורג של השילדה יהיה אחד הברגים שמחזית את המסרק הגה (אני חושב). כי ממנו יוצא המוט שמזיז את הגלגלים ימינה שמאלה.

והבורג בבלוק מנוע יהיה אחד הברגים הקרובים לבורג של המסרק. -(יש שניים כאלה בלבד)

האורך של הכבל היה בערך 6 ס"מ. זה המרחק. (והוא יהיה כמובן בתוך שרשור. )

השאלה היאז זו.

למי שמכיר את הרכב.

יש כבל בין הלוק מנוע לשילדה? ישירות? (עם כן, איפה הוא?)

עם אני טועה. מה זה כבל שהולך לבלוק מנוע. ליד האלטרנטור

יש סכנה לפתוח את הבורג של המסרק? אני לא מזיז כלום. רק מוסיף בעל כבל עבה. (2 או 3 מילימטר)

או שיש מקום טוב יותר מבחינת מוליכות?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תכין כמה כבלים עבים שחורים, בכמה אורכים שונים,אין חובה בשירשורים, תחבר לכמה נקודות במנוע ולכמה נקודות בשילדה,ולמצבר כמובן, תתפוס אותם עם כמה אזיקונים , וזהו בעצם.

פורסם

שאלה נוספת.

אני רוצה להוסיף מצבר לרכב. (מיועד ליום אחד) אבל אני רוצה לדעת באופן כללי.

המצבר הקיים הוא 72 אמפר ! (אני חושב שהוא של וולטה. )

אני רוצה להוסיף מצבר של 60 אמפר. רוצה הסיכויים של אותה חברה.

השאלה היא זו.

כבל פלוס יש לי ישיר בין שני המצברים. ויהיה פיוז הגנה ביניהם. (70A)

המינוס. (מה עדיף/ נכון לעשות) לחבר את שני המצברים לשילדה וזהוא. (בלי כבל ביניהם)

או לחבר את שניהם בכבל ישיר ביניהם. (בלי לחבר את המצבר השני לשילדה)

המצבר השני יהיה קרוב למגברים. ויחובר ישירות אליהם.

תודה אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אני לא מבין מה יתן לך אם תחבר עוד מצבר במקביל, מצבר זהו מקור מתח ברגע שתחבר אותו במקביל למצבר נוסף לא ישתנה כלום ברכב עדיין יהיה לך מתח 12V.

מה גם שהאלטרנטור שלך לא בנוי לשני מצברים, הוא יאלץ לטעון שני מקורות מתח.

פורסם

זה מיודע לתת עוד אמפרים מגברים.

אני יכול לחבר 3 מצברים ביחד. (יש לי כרגע) (אני יחבר או 2 או שלושה)

שלושתם של אותה חברה. @ וולטה.

אחד הוא 72A והשנים האחרים הם של 70A.

אני רוצה לחבר את כולם בחיד. שיתנו או 72+70 = 140A או 72+70+70= 210A

אני חושב שיספיק אחד. להוסיף. וזה יתן לי 140A למגברים.

השאלה היא זו.

ש בעיה לחבר אותם בלי כבל בין המצברים (כבל מינוס) ושהם יחוברו ביניהם דרך השילדה .

או שחייבים כבל בין מצבר למצבר.

פורסם

בשני המקרים נקודת היחוס זהה, שלדה ומינוס מצבר זה בעצם אותו דבר כי השלדה היא המינוס ברכב.

כאשר שני המצברים מחוברים לשלדה הם כאילו מחוברים בניהם, הייתי ממליץ לך להיתייעץ עם חשמלאי רכב או עם משהו שביצע דבר כזה בעבר כדי שלא תגרום לאיזשהו נזק לרכב.

פורסם

ידידי יש לך טעות עקרונית בקטע של המצברים ואני אנסה להסביר:

1. חיבור שני מצברים במקביל (במיוחד אם לא זהים) מביא אותם למצב שהם כל הזמן נפרקים אחד על השני בזמן שהאוטו עומד. ז"א שאם האוטו יעמוד הרבה זמן המצברים יגמרו. לכן עדיף לשים מצבר אחד בעל קיבולת כפולה.
  2. בזמן שהאוטו מותנע מי שמספק את רוב הזרם זה האלטרנטור וזאת היות שהמתח שהוא מוציא גבוה מזה של המצבר.
  3. אם אתה מחבר הרבה מצברים במקביל או לחילופין מצבר אחד ענק אתה עלול להגיע למצב של חוסר טעינה אם האלטרנטור שלך לא חזק מספיק.
  4. הבנתי שאתה עושה את כל הסיפור בגלל מגברים אז ספציפית בעניין זה תזכור שהמרחק בין המצבר/האלטרנטור לבין המגברים הוא גדול (אני מניח שהמגברים בבגאז') ולכן כמה שהמצב לא יוכל לספק עדיין בבאסים חזקים המתח במגבר ירד וזאת בגלל ההפסדים של החוטים שבין המגבר למצבר/אלטרנטור. הזרם הרגעי שמצבר יכול לספק הוא עצום, כאמור הבעיה בחוטים. לכן הפתרון האולטימביטי למקרה של נפילת מתח בבאסים חזקים הוא לשים קבלי AUDIO של (0.5F-2F- בהתאם להספק המגברים) בצמוד למגברים. הקבלים מיועדים במיוחד בשביל זה. תשאל את מי שמתקין לך לגבי קבלים. אם אתה שם קבלים אתה פותר את הבעיה לחלוטין ואין צורך בשום מצברים או החלפת אלטרנטור.

פורסם

לגבי הקבלים זה לא מדוייק לגמרי.

והיה היום התחרות.

וחיברתי בסוף מצבר אחד. וקבל נוסף.

החיבר היה ליד המגברים בישביל כמה שפחות חוטים. היה כ 50 ס"מ של חוט בין המגבר לקבל למצבר הקרוב.

.

ולקחתי מחבר מצבר של 70A של אותה חברה כמו המצבר שלי. (שלי 72A)

ולא היתה בעיה ברכב.

עכשיו לשלב הבא.

ברכב הבא כנראה (לא בטוח) תלוי בעלויות. אני רוצה להשאיר את המצבר הרגיל מקדימה.

ולהוסף מצבר פריקה מהירה לאחור. עכשיו אני מבין שצריך חלק חשמלי/אלקטרוני. שמסדר את הטעינה של המצברים. שהם לא יפרקו אחד את השני.

מה זה החלק הזה ומה המחיר בערך.

האלטרנטור יהיה מעל ל 100-130A.

• תוכן חדש...