Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו רגילים שהדלק בעל האוקטן הנמוך ביותר הוא 95 נטול עופרת. אחריו 96 עם עופרת ואחריהם 98, 99 וכו'

באירופה ניתן להשיג גם דלקים בעלי אוקטן גבוה עוד יותר.

בארה"ב לעומת זאת, הדלק הרגיל הוא 87 אוקטן, אחריו יש עוד דרגת ביניים שאיני זוכר, וה"פרימיום" הוא 93 אוקטן.

מה הסיבה להבדל הזה ?

האם זה בגלל תקנות זיהום אויר, או אולי בגלל שהשיטה לדרוג האוקטן שונה ?

אולי בכלל יחסי דחיסה שונים ? :puzzled:

אשמח לקבל תשובה כי אני רב פה על זה עם בחור אמריקאי כבר שבוע.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

הדלק בישראל הוא לא 95-99 מקביל לשיטת המדידה המקובלת בארה"ב (RON)... אם זכור לי נכונה 98 ישראלי יותר קרוב ל-88 אמריקאי.

בארה"ב הדלקים מתחילים ב-85, אולי לא מופיע בתחנות מקומיות באזור שלך (גם באזור שלי לא), ה"רגיל" הנורמלי הוא אכן 87, אחריו יש 89 והפרימיום תלוי במדינה שאתה נמצא בה, אתה בין בני המזל שניתן לרכוש 93 באזורם, אני לא במיוחד - האוקטן של הפרימיום בקליפורניה הוא 91.

אחד הדברים היותר נחמדים בסביבה שלי הוא שבמספר תחנות באזור ניתן לרכוש דלק מירוצים באוקטן שנע בין 101 ל-105, שניהם נטולי עופרת ובטוחים (ואף מומלצים :twisted:) לשימוש ברכב מוגדש, ויש גם זוג תחנות שמוכרות דלק עם עופרת באוקטן 110, למי שלא אכפת לו לנקות את הזנב של האוטו אחרי כל נסיעה מהחרא שהדלק הזה פולט לך מהאגזוז.. :lol:

מוטי

פורסם

או בסופו של דבר התקנים שאיתם מודדים אוקטן שונים בארה"ב ובישראל המספרים לא אומרים הרבה כמו שמוטי אמר.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

ישנן שתי שיטות למדוד את אוקטן הבנזין.

המקובלת בארץ ובאירופה נקראת RON = Research Octane number ובעברית: אוקטן מחקר.

המקובלת יותר בצפון אמריקה נקראת MON = Motor Octane Number ובעברית: אוקטן מנוע.

לרוב הפרש המספרים באוקטן הוא כזה שאוקטן RON גבוה בעשר יחידות מאוקטן MON .

מכאן נקבל ש 95 אירופאי יכול בהחלט להיות מקביל ל85 אמריקאי.

שני האוקטנים נקבעים בניסוי במנוע עם יחס דחיסה משתנה, כאשר את הבדיקה לאוקטן RON עושים ב 900 סל"ד, ואת הבדיקה לאוקטן MON עושים ב 600 סל"ד.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...