Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן גם אני מסכים עם הסיכום שלך למעט נקודה אחת - היום כבר לא מלמדים את "תורת הפימפום" - משמע ברגע של עצירת חירום - עליך ללחוץ בכל הכוח על הדוושה עד לעצירת הרכב.

במקרה של כביש יבש (ונקי מחול) אכן מרחק העצירה יהיה קצר ברכב נטול ABS - הבעייה מתחילה כאשר יש כביש רטוב או כביש שעליו יש חול, שמן או כל גורם החלקה אחר - או אז מערכת ה-ABS תבלום מהר יותר מכל נהג - מיומן ככל שיהא - אפילו אם הוא עבר קורס לנהיגה מתקדמת והוא מתאמן מידי יום עם שומאכר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סיכום מעולה!

מסכים עם כל מילה!

סוף סוף קוביוסו מסכים עם משהו :-)

אני חושב שהנושא הובהר ומוצה , מי שמשקיע ברכב אספנות כאפנות ולא כרכב משופר

ישאיר אותו מקורי - גם אם יהיו בלמים עם שטנגות . זוהי מקוריות לשמה וזהו כל ההובי הזה .

מי שמשקיע ברכבים עם ביצועים ולא שם חשיבות למקוריות (כמוך קוביוסו ) ישפר את רכבו

אם זה שיפורי בלמים, מע' הצתה, קרבורטורים וכו'.

אין ספק כי השיפורים הם טובים ויעילים יותר, אך הנושא המרכזי שלנו (ואצלי כמובן) הוא

האותנטיות, מקוריות והצגת הרכב כפי שהיה פעם. זה כל היופי .

בני - בהצלחה בהמשך השיפוץ המדהים והמושקע !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
רן גם אני מסכים עם הסיכום שלך למעט נקודה אחת - היום כבר לא מלמדים את "תורת הפימפום" - משמע ברגע של עצירת חירום - עליך ללחוץ בכל הכוח על הדוושה עד לעצירת הרכב.

במקרה של כביש יבש (ונקי מחול) אכן מרחק העצירה יהיה קצר ברכב נטול ABS - הבעייה מתחילה כאשר יש כביש רטוב או כביש שעליו יש חול, שמן או כל גורם החלקה אחר - או אז מערכת ה-ABS תבלום מהר יותר מכל נהג - מיומן ככל שיהא - אפילו אם הוא עבר קורס לנהיגה מתקדמת והוא מתאמן מידי יום עם שומאכר.

התורה שודרגה והותאמה לרכב עם ABS כמו רוב המכוניות החדשות. לרכב נטול מערכת זו נותר לפמפם להיתפלל ולקוות לטוב-רן.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

זה דווקא לא נכון.

הפימפום נועד למניעת התחממות הבלמים ברכבים בעבר ולא למניעת נעילת הגלגלים. כיום הרכב החומרים ברפידה שונה, והסכנה פחותה.

לעומת זאת פימפום מעביר את משקל הרכב קדימה-אחורה כל הזמן ומוריד מההתנהגות הדינמית של הרכב, ומוריד משקל מהגלגלים הקדמיים היכן שמצויה רוב עצמת הבלימה. על כביש רטוב או בעל אחיזה גרועה, ברכב ללא ABS, יש ללחוץ רצוף ללא נעילת גלגלים. אם ננעלו, משחררים מעט עד לקבלת אחיזה שוב.

נמרוד

פורסם
זה דווקא לא נכון.

הפימפום נועד למניעת התחממות הבלמים ברכבים בעבר ולא למניעת נעילת הגלגלים. כיום הרכב החומרים ברפידה שונה, והסכנה פחותה.

לעומת זאת פימפום מעביר את משקל הרכב קדימה-אחורה כל הזמן ומוריד מההתנהגות הדינמית של הרכב, ומוריד משקל מהגלגלים הקדמיים היכן שמצויה רוב עצמת הבלימה. על כביש רטוב או בעל אחיזה גרועה, ברכב ללא ABS, יש ללחוץ רצוף ללא נעילת גלגלים. אם ננעלו, משחררים מעט עד לקבלת אחיזה שוב.

נמרוד

נימרוד ידידי

פימפום לבלימה מתבצע בצורה הבאה: לחיצה עד מצב של כימעט נעילה, הרפיה מינימלית לצורך שיחרור הגלגל, ושוב לחיצה עד כימעט נעילה. ההגיון שעומד מאחורי זה הוא קיצור זמן הלחיצה ומניעת נעילת הגלגל. הרי כבר נאמר שגלגל נעול עוקף גלגל משוחרר. מערכת ה-ABS עושה בדיוק אותו דבר, אבל הרבה יותר פעמים בשניה ובצורה יותר מדויקת... להעברת המשקל תפקיד חשוב בניהג ספוטיבי אבל אין משמעות בבלימת חרום.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לפי ראם סמואל, דווקא לחיצה הגונה על דוושת הבלם תביא ברוב המקרים למרחק הבלימה הקצר ביותר. יתרה מכך, מסתבר שלמרות מה שאנו חושבים שנעשה, בשעת בלימת חירום, אנו לא לוחצים על הדוושה בכל הכוח, משום שיש בנו פחד משינויים קיצוניים כמו בלימת חירום, וככל שאנו מתקדמים לעבר המפגע, אנו מגדילים את עוצמת הבלימה- אך זה עשוי להיות מאוחר.

לכן, צריך לתרגל את נושא בלימות החירום ולא לפחד להגיע למצב של נעילת גלגלים, למרות שהדבר יפגע ביכולת ההיגוי של הרכב, אך יניב את מרחק העצירה הקצר ביותר.

מורן.

פורסם

לקובי ודודי. אם לא הייתי מספיק ברור אז אהייה עכשיו. יש לי ארבע מכוניות שלוש מתוכן מוסטנגים משנתונים שונים. אחת פתוחה ושני פאסטבקים. כולן מהארץ ואף אחת לא ידועה. וכשיגיע הזמן לחשוף אחשוף. בינתיים אני לא מעוניין מסיבה פשוטה אחת - במקום לפרגן אתם מוציאים לאנשים כאן את המיץ. בני משקיע ממיטב זמנו, כספו ומרצו ע"מ לשפץ את המכונית שלו ברמה הגבוהה ביותר האפשרית. הוא משתף אותנו ע"מ שנלמד, נראה ונחווה את החוויה יחד איתו. לא כיף לשמוע ביקורות כל הזמן על איך אני הייתי עושה ומה אני הייתי מחליף. אם זה ברמה של ביקורת בונה על הכיפק, אבל ברגע שהדיון מתחיל להיגרר וכל אחד נהייה מומחה זה כבר יוצא מפרופורציות. ואני מכוון לשניכם ספיציפית מכיוון שאתם עושים זאת לא פעם. בתחילת הפרוייקט של בני קובי טען שהפחח שלו עובד בשיטות מיושנות (OLD SCHOOL)

עכשיו פתאום כשמתחילים לראות תוצאות אז בני לדעת קובי משפץ ברמה של ארה"ב. למה לא לפרגן מההתחלה??? ודודי, מתנצל שאני חוזר שוב אליך. לא זכור לי שיש לך דיפלומה בברקסים...

בקיצור, כמו כולם בפורום אני רוצה לשתף ולחשוף אבל... לא בא לי שיתחילו להעביר ביקורת. ושוב אני אומר - כל זמן שזה ברמה של ביקורת בונה זה נהדר, ברגע שזה גולש זה עושה הרגשה מחורבנת לפותח השרשור שנהנה לשתף. לתשומת ליבכם.

נעים

פורסם

נעים - חלאס.

כולנו פה יודעים שהשיפוץ של בני נעשה ברמה ואף אחד לא קוטל.

עושים כאן דיון מאוד חביב לגבי אפטרמארקט לעומת מקוריות. תפסיק להסית את הצדדים, קובי ודודי מדברים על עניין מאוד לגיטימי - מקוריות מול בטיחות. אף אחד לא יורד על השיפוץ שבני עושה - אלא פשוט מנסים להבין את המניע שלו לשפץ בצורה כזאת.

אם יש לך בעיה עם זה - קח את שלושת המוסטנגים שלך, ותעשה בהם מה שאתה רוצה. גם לך אין דיפלומה בברקסים, אז עזוב את דודי בשקט.

כל עוד לא הוכחת את המומחיות שלך - גם לך אין ממש על מה לדבר.

עכשיו אתם יכולים להמשיך את הדיון כמו אנשים בוגרים (הדגש הוא עליך נעים)

יוליה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

שמע אני מכיר את הפחח של בני, וכולם יודעים איך הוא עובד.

שים לב שהוא לא פירק את הרכב על הקוים של המפעל, וזאת שגיאה אבל אני מכבד את הנסיון שלו והוא בהחלט מביא תוצאות

נמחק

בכל מיקרה היה פה בהחלט דיון מעולה לטעמי, וחבל שאתה מסיט אותו לכיוון של אש.

מה שמשותף לי לדודי ולבני הוא שאנחנו כולנו בפרויקט של רכב דומה כל אחד בשלבים שונים רעיונות שונים.

אף אחד לא תוקף את בני ותפסיק להציג את זה כאילו זה כך... בנתיים ממך לא ראינו שום חר אלה תקיפות ונאצות.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

כי נועם, אתה לא מכיר אותי ואת פועלי ושוב אתה רוצה לפתור את זה אני מוכן , אחרת נמחק...

בזה אני מסיים להתיחס לעקיצות שלך.. הן ילדותיות ולא תורמות לכלום ואת האמת אני חושב שהם מגיעות מתוך קנאה, וקנאה לא מביאה לשום מקום.... אז תהנה לך עם הפרויקטים שלך.. בהצלחה לך... עכשיו נמחק ותעזוב אותי בשקט....

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אפשר לבקש לקראת החג לסיים את השרשור הזה?

הוא עוד מעט יגלוש לשרשור של השבוע הבא...

אז תודה למפרגנים, תודה למגיבים ולמעירים למאירים והנה בונוס לילדים טובים, תמונה שמצאתי מהשבוע הששי של תא המנוע (כשעוד היה "אין מנוע").

וד"ש מהפלקון שמסתכנת לה בשדרות...

ושלכוווולם יהיה חג שמייח וכשר במידת האפשר...

Copy of IMG_0162.JPG

Copy of IMG_3266.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...