Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות היותי חובב רכב ומהירות כמו רוב חברי הפורום אני חושב שברמת הכבישים המצוייה היום בארץ (כבישים מהירים, על אילו העירוניים אין מה לדבר) לא ניתן להעלות את המהירות.

אין גדרות הפרדה בכל המקומות ומעקות סופגי אנרגיה כמו שמקובל במדינות מתוקנות.

האספלט עצמו ברמה נמוכה מאוד, גלי מאוד ולא אחיד, לרכב קשה לשמור על היציבות הכיוונית שלו על שברי אספלט כאלו.

נכון שזה מנוגד לדעה הרווחת אצל חובבי המוטוריקה אך תחשבו על זה לרגע ותראו שהמצב הוא רע ולא מאפשר נסיעה במהירות גבוהה, למרות שרובנו עושים כך.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

הבעיה היא לא מהירות, לא משנה אם יעלו אותה ב 30 קמש או יורידו אותה ב 30 קמש, הבעיה היא תרבות. בכל מקרה אף אחד לא נוסע לפי המהירות המותרת.

הבעיה האמיתית היא שהרוב לא נוסעים לפי המהירות שמתאימה לתנאי הדרך ורמת הנהיגה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

גם תרבות נהיגה ודרך ארץ וגם ישראלים שלא יודעים לנהוג. ויש הרבה כאלה שאין להם טיפה לוגיקה והיגיון בראש.

איזה יום נסעתי באיילון צפון מכיוון חולון לרמת גן, בגשר יש 3 נתיבים שאחכ נהיים 2.

היה איזה נהג שנגמר לו הנתיב אותת ובא להיכנס והנהג השני בברוטליות חתך אותו וגרם לו לצאת מהשוליים וכמעט להיתקע בגדר הפרדה.

נכון שהנתיב שלו אבל לבנאדם נגמר הנתיב מה אתה זורק אותו לקיר תן לו להיכנס. אבל ככה זה בישראל.

זו רק דוגמה אחת מתוך רבות שאני נתקל יום יום שאני על הכביש.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

לא משנה המהירות, קודם שיסללו פה תשתית נורמלית.

חוץ מזה שיש כבישים שבהם אפשר להעלות את המהירות כי הם בסדר יחסית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הנושא שהעלת הוא נושא רגיש ונתון למחלוקת.

מצד אחד הכבישים בארץ לא מאפשרים לנסוע מהר יותר.

מצד שני לאור העובדה שגם ככה רוב הנהגים נוסעים מהר יותר, דבר זה מעיד על כך שניתן להעלות את המהירות.

כמו-כן ישנו מצב שאם יעלו את המהירות נניח ל120, אז נהגים רבים ירגישו חופשיים לטוס על 140 ו150 קמ"ש בכביש, ובכך ישנו סיכון של ממש (לא שהם לא עושים זאת עכשיו, אך פחות).

לדעתי כל כוד המשטרה לא עובדת כמו שצריך בארצנו, אין מה לדבר על להעלות את המהירות.

כאשר כן יתחילו להעניש, ונהגים כן יתחילו לנהוג כמו שצריך, אז ורז אז אפשר בכלל לחשוב על להעלות את המהירות.

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

בנינו כמעט כולם נוסעים מעל 90 (תכלס הרוב משייטים על 100.. כי זה...עגול)

התשתית לא מתאימה.. זה לא אומר שלא נוסעים.

זה כמו שיש נזילה של שמן , זה לא אומר שרצים למוסך.. (אצל רוב האנשים)

פורסם

צריך להפסיק להתעסק בזה כל הזמן, כבר 5 שנים מתעסקים רק בזה, ולא עושים שום דבר מעבר ל "המהירות הורגת המהירות לא הורגת, להעלות מהירות להוריד מהירות". קודם כל שיתחילו להתרכז בנהיגה ולחשוב, ואז אפשר יהיה לדבר על מהירות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בלי שום ספק אפשר להעלות את המהירות,לפחות 70% מהנהגים עוברים אותה וזה לא משנה אם זה ב10 קמ"ש או 100,העיקרון הוא שיש מספיק כבישים שאפשר לעבור את המהירות צב(90קמ"ש), ברוב המכוניות היום (ואני לא מדבר על ספורטיביות דווקא) אפשר לשייט גם ב160 ולא קורה כלום, תגידו לי שבאיילון כביש שכולנו נוסעים פה והרבה אי אפשר לשייט בכיף ב140 בלי לחשוש יותר מידי.

בקיצור יש מספיק כבישים שאפשר להעלות בהם את המהירות

פורסם

תלוי.

באיילון , כביש מספר 1 , כביש 6 , כביש הערבה ועוד הרבה מאוד מקומות אפשר להעלות את המהירות בהרבה .

בהרבה מקומות אחרים, אי אפשר.

מהירות אמורה להיות תלויה בתנאי הדרך , תאמינו לי שזה לא מסוכן לנהוג ב 150 בכביש 6.

פורסם

לא צריך להעלות את המהירות, בישראל הרבה נהגים חושבים לעצמם "אם המהירות המותרת היא ***, אני אחרוג מעט, ואסע ***" משמע, אנשים נוסעים כיום 120 במקום 90, אז אם המהירות תזוז, הם גם יעלו את המהירות, מיותר, דבילי, ואבילי, בטח ובטח כשיש נהגים חדשים שבודקים את היכולות ליסינגומטיות של ההורים, נוסעים שיכורים, ומה לא :S

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לפי דעתי אין קשר תשתיות תרבות נהיגה וכל שאר הירקות ..

מה לא מובן בזה שהמדינה מחפשת לעשות כסף?!

זה לא כזה קשה להבין .. לפקחים , שוטרי תנועה וכו' אני מאמין שיש מכסה יומית שהם צריכים למלא בדוחות .

הרי ברור שאם ההגבלת מהירות לדרך שהיא "איננה עירונית" היא 90 קמ"ש , אז באמת 70% יעברו אותה

ויקבלו כנסות על ימין ועל שמאל ..

למרות שבכלל כתוב בספר תאוריה - " 110 ק"ש - מהירות מירבית מותרת בדרך לרכב מנועי. " :?

בקיצור אין הרבה מה לעשות וזה כבר לטחון מים - מדינת משטרה .

שחר.

פורסם

הרבה אנשים מדברים על אכיפה, חינוך ודברים שלא קשורים לשרשור הזה , אני מדבר על תשתיות בלבד!

שלומי, לתגובתך כביש 6 הינו מצויין ואפשר להעלות בו את המהירות, התשתיות שם מאפשרות זאת (החינוך לא).

כביש 20, איילון לא מתאים למהירויות גבוהות יותר, המון מחלפים כביש משובש (במיוחד בחיבור שלו עם כביש 1) ואין ספור נתיבים שמשתנים כל יום.

כביש הערבה הינו דו סיטרי ולכן לא מאפשר תנועה במהירות גבוהה יותר כיוון שכל איבוד שליטה שם מסתיים באסון!

בכביש 1 ניתן להעלות את המהירות, לא בכל החלקים שלו כיוון שהם גליים וקופצנים ונכון להיום מותר בו 100 קמ"ש שזה יותר משאר האוטוסטרדות בישראל למעט כביש 4 בין ראשל"צ לאשדוד.

I don't drive fast, I fly low

פורסם
לא צריך להעלות את המהירות, בישראל הרבה נהגים חושבים לעצמם "אם המהירות המותרת היא ***, אני אחרוג מעט, ואסע ***" משמע, אנשים נוסעים כיום 120 במקום 90, אז אם המהירות תזוז, הם גם יעלו את המהירות, מיותר, דבילי, ואבילי, בטח ובטח כשיש נהגים חדשים שבודקים את היכולות ליסינגומטיות של ההורים, נוסעים שיכורים, ומה לא :S

אתה מדבר על אנשים שגם אם יעלו את המס' קמשים זה לא יזיז להם כי הם כבר נוסעים במהירות הזו

בוא נהיה ריאלים .. יעלו ל 100-110 לכל היותר , אף אחד לא יתן לך לנסוע 140 .. אז כל הילדודס ש"בודקים" את הליסינג של אבא\אמא שלהם יתפסו במוקדם במאוחר... אין מה לעשות.

אגב שלומי , זה לא מסוכן לך ול BMW שלך לנסוע 150 בכביש 6 ...... יש לי כרגע מהעבודה סוזוקי ליאנה .. 2003 ... אני מפחד לעבור את ה 120.. האוטו הזה מרגיש כלכך לא קשור לכביש שזה מפחיד

תאר לך איזה ילד שאתמול קנה פיאט-אונו-וואי-וואי-אני-מהיר , ויסע בכביש 6 150 .. אתה יודע מה יהיה בסוף ? זה שמקרצף גופות יעבוד שעות נוספות..

אז נכון קצת קשה לעשות הפליה וכו , ואין טעם להגיד של BMW מותר ולפיאט אסור .. אבל זה המצב..

פורסם

המצב הוא רע משום שלא משכילים ומפנימים פה שום דבר. צא ובדוק כמה כבישים, ספוגי טרגדיות פציעות ותאונות מחרידות , כלל שופצו/תוקנו , או קיבלו יחס של נגע שאינו ראוי כלל לנסיעה שלא לומר "נהיגה".

כביש הערבה למשל , ועוד כמה מכבישי הדרום בהחלט ראויים להקפצה -מה , של מהירות הנסיעה. אבל גם שם חבויות מלכודות פוטנציאליות לתאונות קשות והיו לכך לא מעט דוגמאות .אל תשכח שכמות כלי הרכב באיזור הדרום פחותה משמעותית מגודש התנועה במרכז ובצירים העיקריים.

אם תיקח את זה , ביחס למספר כלי הרכב הנעים במרכז על כל התשתיות המרכזיות , לא קשה להבין למה לא ששים פה להעלות את המהירות. אי אפשר למשל , להתייחס אך ורק לנושא התשתיות ללא התייחסות לתרבות. העניין שזור אחד בשני. מקם עצמך בעמדת מפתח בנושא זה , והאמן לי שתחשוב כמה פעמים ותשקול בכובד ראש את העלאת מהירות הנסיעה.

רבים פה נהגו בכבישי אירופה ומה לעשות, זה הברומטר. בכלל, לא צריך להיות חד-אבחנה או תחושה בכדי להרגיש את ההבדלים. באירופה , הכביש מסנתז לתחת תחושה של אחיזה -דחיפה אובלית כמעט. בארץ המצב הפוך. הכביש [לא משנה שהוא פעור כל חמישה מטרים] בועט אותך החוצה מהכביש והאחיזה אפסית לגמרי.

אז להעלות את המהירות זה נחמד בעיקר בראש, וממילא כמו שנאמר - מי ששיקול דעת אינו מטריד את מצפונו , שום הגבלה/שינוי לא תביא אותו להטיל ספק בהיגיון העקום שלו.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

• תוכן חדש...