Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר התנגשה בת השכנים במכוניתי בטעות. יש לה פיאט פנדה, נהגת חדשה, ואוטו חדש.. היא השאירה פרטים, כי לא הייתי שם.

כעת, אין לי עניין שהיא תפסיד מזה יותר מידי. אמרתי לה שאני אעשה את העבודה. הבעיה שהחלק שנשבר אצלי הוא רק חלק הפלסטיק הכתום, ולא מצאתי מקום שמוכרים אותו לבד, ואפילו לא מצאתי חלק קומפלט משומש! יש רק חדש, ורק קומפלט, שבמחסן חלפים סובארו רצו עליו 280 ש"ח, לפני מע"מ. אז מצאתי מקום שמוכר אותו ב230, אבל באמת אי אפשר להשיג את החלק הכתום לבד?? ואגב, אני עלול לקבל דו"ח עכשיו כשאני נוסע בלי החלק הכתום? כמה הדו"ח? כי אולי כדאי שאחכה שהיא תביא מתלפיות את החלק.

אצלה נשבר הפלסטיק של הפנס האחורי, שריטה קטנה ביותר, ומגן אחורי מפלסטיק.

מגן הפלסטיק כנראה אנסה לתקן לה, הפנס כנראה נקנה ואני אחליף, ומקוה למצוא בחיפוש בפורום מה לעשות עם השריטה הקטנה, הרי ברור שלא כגאי להוציא על זה תיקון פחחות 700 ש"ח, אם אפשר אחרת באיזה שעתיים עבודה אפילו.

פורסם

והרגע נזכרתי במשהו חשוב נוסף: במוסך פיאט אמרו לה שאם היא תתקן במקום אחר ולא אצליהם, מתבטל האחריות על הרכב!

כלומר אם אני אחליף לה את הפלסטיק של הפנס האחורי, ומתגלת תקלה במנוע הפנדה, האחריות לא תקפה, כי אולי.. אולי.. הם הפסידו כסף של תיקון.

הם רוצים על הפלסטיק של הנורות 370 ש"ח, פלסטיק מגן אחורי 1780, פס קישוט שחור 210, עבודה 700. בעצם יוצא שם, כל פתיחה וסגירה של בורג, 100 ש"ח. בדקתי וראיתי, מדובר בעבודת ברגים פשוטה, רק צריך את הכלים, כמו מברג כוכב, ויש לי.

האם יש אמת באיום שלהם? כי אני אמרתי לה, שמקסימום הם יצטרכו להוכיח שיש קשר בין התקלה במנוע לבין החלפה לקויה של פנס אחורי, בשביל ביטול האחריות.

תודה.

פורסם

איזה מוסך, מהשניים מורשי פיאט, אמר דבר כזה שאינו נכון?, זה שבתלפיות או זה שבגבעת שאול?.

מותר לתקן ולטפל ברכב בכל מוסך מורשה של משרד התחבורה ובודאי שהחלפת פנס אינה מבטלת את האחריות של המכונית. מכסימום אם תהיה תקלה בפנס המוחלף ויראה שהוא לא מקורי אז לא תהיה אחריות עליו בלבד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על ההרגעה, כי הייתי קצת לחוץ, למרות שאמרתי לה בביטחון כלפי חוץ.. אשאל אותה איזה מוסך..

פורסם

איזה בןאדם טוב, אתה מתרוצץ בשביל לחסוך לה כסף על הפנס שהיא שברה לך... ועוד עוזר לה לתקן את הרכב שלה, והיא השאירה פרטים על הרכב!

יש עוד אנשים טובים בעולם... (כמה טוב להיות בירושלים :D)

...Carpe Diem

פורסם

תראה, כל נהג בעודו נהג חדש, מבצע שריטה קלה בחניה, משלם איזה אלף וחצי נזק, לומד את העניין, ויותר זה לא קורה. ברוב הצעירים שלמדו נהיגה שאני מכיר, זה עבר כך. וזה עובד כל כך טוב, שלא שוכחים את הלקח. אבל כיוון שגם אני עברתי את זה, אני יודע איזה תהליך נפשי קשה שזה, שאפשר לעזור לשני קצת כשזה קורה מולך עם בחורה או מי שיקח את זה מידי קשה, פעם קודמת שהיה לי מקרה כזה עם בחורה, זה היה כשחציתי ברגל במעבר חציה והיא הגיעה עם הרכב של אביה בסיבוב מהר כדי להספיק איזה אוטובוס, והיא הספיקה לעצור כשרק נקרע לי גרב, ולא יותר.. אבל היא קיבלה את זה בכזו טראומה, שבמקום ללמוד מזה ולנהוג עם זהירות, היא לא נהגה יותר! וגם כשאני עשיתי את זה לפני שנים, בעלת הרכב הלכה במיוחד למקום ששמעה שיהיה יותר זול שם, (1100 במקום 1500 במוסך החברה) וזה סייע לי הרבה בהחלטה של נסיעה זהירה יותר בתור נהג חדש. -גם היה בירושלים..

זה התאוריה שלי ממה שלמדתי בחיים, ויכול להיות שאני רואה זאת לא נכון, אבל צריך חו"ד של מנהל להכריע אם פה זה המקום לדיון. (מקוה שכן.)

נ.ב. אגב עלי לציין שאינני כזה צדיק, כי יש עניין לא קטן להיות בקשר טוב עם שכנים. ואגב יש שכנים שכבר פנו אלי פעם בבקשה לטיפולים קלים ברכב..בתשלום כמובן.

פורסם
.

מותר לתקן ולטפל ברכב בכל מוסך מורשה של משרד התחבורה ובודאי שהחלפת פנס אינה מבטלת את האחריות של המכונית.

בברכה - רפי לין :smile:

האם יוצא מדבריך שאפשר בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, אבל אם אטפל בדברים לבד , אפילו בחלפים מקוריים האחריות מתבטלת? ואם כן, באיזה דברים כן ואיזה לא? ועדיין לא ביררתי איזה מוסך אמר את הדברים..
פורסם
מישהו חשב פה על העניין גבר+בחורה=משיכה ? או שרק לי יש מוח כזה מעוות...:roll:
מתנצל לומר, אבל כמו שאמרת, ולא לי. עמדתי לבקש שלא לקשקש שטויות, בסוף חשבתי שזה לא נצרך. וזה לא פעם ראשונה, פעם קודמת היה עם גבר מבוגר,.

וסתם בשבילך אוסיף, שאני נשוי, ואף פעם לא יצאתי עם אחרת חוץ מאשתי, לא לפני ולא אחרי, ואגב, יש לי בן, שנולד לפני 11 יום. ולכן שבוע שעבר לא הייתי בפורום כלל!..

מקוה שזה סוף העניין, ומזל-טוב אפשר בפרטי..

פורסם

לעניות דעתי, לאדם כמוך מגיע מזל טוב בפומביי ולא בה"פ.

מקווה שגם המנהלים יאפשרו זאת כמעשה חד פעמי ויצטרפו לאיחולי:

מזל טוב. רק בריאות ואושר לרך הנולד, לאם הטרייה ולאבא המאושר.

שתרבו נחת מהילד.

ושוב - מזל טוב!!!

פורסם

לצורכי אחריות לרכב יש להראות חשבונית של כל מוסך מורשה משרד התחבורה על בצוע טיפולים שוטפים כנדרש לפי הוראות יצרן הרכב כך שאם תבצע טיפול בעצמך לא תהיה אחריות לרכב.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...