Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום, שלום רב!

באחת ממשמרות הלילה שלי התיישבתי אם המנהל משמרת שלי על כוס קפה וסיגריה והתחלנו לדבר על מכוניות. שאלתי אותו במה הוא נוהג ( מאגן 2005 ידנית ) ואט אט גלשנו לרכבים משופרים בעלי נתונים מרשמים, מנועים קטנים והספקים גדולים. לא עבר הרבה זמן והנה הוא החזיר אותי לרוסיה שנות ה80 אז כבר הייתי בתיכנון והוא מספר לי על משהו שנקרא מנוע רוטורי, מנוע בעל שלוש בוכנות בעל תכונות ממש מעניינות, הוא סיפר לי שבזמנו הם ( הוא והחברים שלו) היו משיגים את המנועים הללו ומרכיבים אותם על מכוניות כמו "מאסקביץ" משהו דומה "ללאדה" והאוטו היה הופך למפלצת הוא סיפר לי שהוא אישית נהג על אחת. הוא ועוד 4 בחורים גדולים נכנסו לאוטו הוא מכניס הילוךרביעי ומהמקום האוטו מפרפר בפרעות ותוך כמה שניות הסל"ד בשמיים דורש הילוך 5 , פה אני מתחיל לתהות עד כמה הבנאדם יכול לז### את השכל, הוא סיפר לי שגם לק.ג.ב. היו מכוניות כאילו ושלממשלה היו מכוניות כאילו לצורכי חירום( מכוניות שלא משכו תשומת לב ), המאפיה הרוסית ועוד.

עכשיו לא קניתי את הסיפור שלו והחלטתי לתשאל כמה אנשים, כולם הסכימו שקיים מנוע כזה :? אחד אמר שמדובר במנוע חשמלי אחר אמר שאת מנועים הללו הרכיבו על משאיות ושלישי סיפר לי אותו סיפור בערך כמו מנהל העבודה שלי.

מה שאני רציתי לשאול אתכם זה האם באמת קיים דבר כזה מנוע רוטורי? איך הוא עובד? מה הביצועים? וכול מידע שתצליחו לגייס

עדיין כאן ועדיין שולט

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וודאי שקיים מנוע רוטורי. הוא נקרא גם מנוע וואנקל על שם פליקס וואנקל ממציאו.

בצע חיפוש.

ד"א מנוע מסוג זה קיים במזדה RX8.

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

מנוע רוטורי קיים. זה אכן מנוע שמוציא יחסית הרבה הספק לגודל שלו.

ה RX8 מצויידת במנוע כזה והיא מפיקה 240 סוסים מממנוע 1.3

בכל מקרה המנועים הרוטוריים של העבר נחשבים מאוד לא אמינים.

הסיפור של 4 גברים בלאדה והילוך רביעי בחריקות מהמקום נשמע לי כמו אגדה אורבנית או כמו רכב עם צמיגים גמורים של שלג ופודרה...

פורסם

אמנם מפיקה 240 כ"ח ממנוע 1.3 אבל שותה דלק כמו 3 ליטר..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בטח שקיים, מנוע רוטורי,הוא קיים במאזדה rx-8 כמו הבחור מעליי שציין,אני יודע שבמאזדה הוא בנפח 1.3 רוטורי שמפיק 190 כ"ס או 240 כמו שההוא למעלה ציין (קארפוליו מבלבל),יכול להיות שלזה חבר שלך התכוון.

בקשר לדברים האחרים אני לא יודע כי לא חייתי ברוסיה ,אבל בהחלט הטכנולוגיה קיימת ולא זה לא מנוע חשמלי.

הנה מאמר איך מנוע רוטורי עוד,תקרא ותחכים, http://auto.howstuffworks.com/rotary-engine4.htm .

בהצלחה.

פורסם

עם אתם לא יודעים ברוסיה היא מפעל שיצר מנועים רטורים ...והמחיר שלו ברוסיה היא מאוד זול...

והרבה אנשים קנו אותו ויתקינו.

NEON.

Honda accord h22a manual

Honda civic powered by ???

פורסם

בהקשר למכניות הק.ג.ב, הייתה גרסה של מכונית ששמה וולגה גאז (היה באוטו באזה גיליון, במכוניות האספנות..) עם V8 שאומרים שהי צריכים לשים שקי מלט מעל הציר האחורי כדי למנוע מהאוטו לפרפר כל פעם שמתחילים נסיעה..

גם זו סוג של בקרת משיכה..:-)

אור.

פורסם

ככל הידוע לי , לאדה משתמשים גם בטכנולוגיה של המנועים הרוטוריים בחלק מהרכבים שלהם

Nsu פיתחה -> מזדה שיפרה ויישמה ב-rx ,המנוע הוא לא 1.3 ,אלא - 2.6 (שני תאים רוטורים שכל אחד מהם מכיל 1300 cc) חלק גם מתוגברות עם טורבינה (rx-7 rz)

המנוע הרוטורי נציל יותר ממנוע הבעירה הפנימית , אין בו איבודי כוח התנועה היא סיבובית מלכתחילה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

זאק RS , עדיף שלא תנדב מידע שאתה לא בטוח בו.

במאזדה RX7 יש מנוע בנפח 1.3 סה"כ של שני הבוכנות ( כל אחת בנפח של 650 CC )

לא 2600 ולא שום המצאה אחרת.

אל תטעה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בהקשר למכניות הק.ג.ב, הייתה גרסה של מכונית ששמה וולגה גאז (היה באוטו באזה גיליון, במכוניות האספנות..) עם V8 שאומרים שהי צריכים לשים שקי מלט מעל הציר האחורי כדי למנוע מהאוטו לפרפר כל פעם שמתחילים נסיעה..

גם זו סוג של בקרת משיכה..:-)

אור.

זוהי הוולגאה גאז שעליה אתה מדבר ממה שאני יודע הק.ג.ב הרכיבו מנועים רוטורים על מאסקביץ 5 למרות שהוא סיפר גם שהוא פעם ראה גם על מאסקביץ 1, על מנת להבהיר לכם על מה מדובר מצאתי כמה תמונות ( היה לא קל הרוסית שלי על הפנים ) מימין מאסקביץ 1 באמצע 4 ( לא מצאתי 5) ומשמאל וולגאה גאז

maskvich 1.jpg

maskvich 4.jpg

B19976.jpg

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם
אמנם מפיקה 240 כ"ח ממנוע 1.3 אבל שותה דלק כמו 3 ליטר..

אותו המאסקביץ5 היה שותה בדיוק 30 ליטר ל100 קילומטר הקטע שהמכל דלק היה 25 ליטר אז החבר'ה התקינו מיכל נוסף.

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

אל תריבו

אני לא יודע לגבי נפח המנוע ב RX8 אבל אני זוכר את מוטי פעם אומר באחד הת'רדים שהוא באמת צורך דלק כמו 2.6

מנוע וונקל הוא לא כזה חדש הוא אפילו די ישן, והשימוש העיקרי שלו פעם היה לישאוב שמן אז אולי אחרי המילחמה לרוסים הגיעה טכנו' שכזאת (וונקל היה גרמני) (לא בטוח בזה סתם השערה)

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...