Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותכם אתרגם אני 6 עובדות מתוך הפרק על פלאגים מתוך ספרות מקצועית של הוצאת היינס

engine management - high perfomance tuning series

עובדה 1:

אי אפשר לקבל "יותר" הספק ע"י החלפת פלאג, אפשר להפסיד הספק בבחירת הפלאג הלא נכון. זאת אומרת שהשגת הספק נוסף בדרך זאת הוא לא ממש הישג.

עובדה 2

יצרן הפלאג לא מודע להספק המנוע, אם מרווח וסוג האלקטרודה זהה המנוע לא ממש "ידע" מה תוצרת הפלאג.

עובדה 3

פלאגים עם מספר אלקטרודות מציעים אורך חיים ארוך יותר, שום דבר אחר לא.

זה מגובה גם בנתון שמפרסם יצרן האלקטרודות.

כשאלקטרודה אחת מתבלה הניצוץ עובר לאלקטרודת האדמה הקרובה הבאה.

עובדה מס' 4

פלאגים ממתכות אצילות כמו פלטיניום או אירודיום מציעים ניצולת עדיפה בזכות מבנה אלקטרודה צר יותר ומרווח גדול יותר.

זה בא לידי ביטוי בהתנעות קרות,תערובות עשירות מדי, הן בפירוש לא מאפשרות הספק גבוה יותר.

עובדה מס' 5

אי אפשר לשפר את הבעירה בצילנדר עי"י החלפת פלאג אחר.

ברגע שהתערובת הוצתה, מבנה הצילנדר ותנועת התערובת הם שיקבעו כיצד התערובת תישרף, הניצוץ מזמן כבר לא קיים.

עובדה מס' 6

צבע הקרבון על הפלאג לא אומר כלום, אלא רק אם מבינים לעומק איך פלאג עובד, רק אז אפשר להשתמש בצבע ככלי אבחון. (ופה אפשר להרחיב המון)

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני אמשיך את השאלה לנושא די קרוב (לדעתי)

מה יתנו לי כבלי הצתה חדשים\איכותיים יותר ואיך אני יכול לדעת שאלו שלי מתקרבים לסיום חייהם?

תודה.

:-)

פורסם

כדי לדעת אם חוטים כבר גמורים.. בגדול אפשר לדעת בוודאות רק אם תחבר סקופ(ציוד שיש במוסך) למערכת ההצתה ותראה את הגרף של כל ניצוץ שמגיע לצילינדר.

ברגע שהחוטים בלויים גם מרגישים שהמנוע לא עובד באופן סדיר ויש לו "קפיצות" .

לך למוסך!!!!!!!! עיניין של 2 דקות לבדוק

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם

דיוויד, בקיצור מה שאתה אומר הוא שאם הרגשתי שיפור בהחלפת פלגים, זה פשוט אומר שהקודמים לא היו בניצול מקסימלי או מתואמים לחלוטין למנוע. עכשיו השאלה היא - כיצד משפיעה החלפת פלגים? נסה להסביר את זה להדיוט כמוני - האם החלפת פלגים יכולה להשפיע על הסחיבה של הרכב בסל"ד מסוים או על דברים אחרים? (בהנחה והפלג הקודם שהיה לי היה כבר גמור או משהו אחר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דיוויד, בקיצור מה שאתה אומר הוא שאם הרגשתי שיפור בהחלפת פלגים, זה פשוט אומר שהקודמים לא היו בניצול מקסימלי או מתואמים לחלוטין למנוע. עכשיו השאלה היא - כיצד משפיעה החלפת פלגים? נסה להסביר את זה להדיוט כמוני - האם החלפת פלגים יכולה להשפיע על הסחיבה של הרכב בסל"ד מסוים או על דברים אחרים? (בהנחה והפלג הקודם שהיה לי היה כבר גמור או משהו אחר)

רוני

3 אפשרויות:

1. הפלאגים הקודמים דרשו החלפה

2. הפלאגים הקודמים לא התאימו לרכב (כולל כיוון מרווח האלקטרודה)

3. שילוב של 1+2

חשיבות הפלאג היא גדולה, בחירה של הפלאג הנכון למנוע והחלפתו בזמן קריטית הן לעבודה נכונה של המנוע קרי ניצוץ בריא ועד פלאג לא מתאים שיכול לגרום לדטונציה (הצתה מוקדמת) והרס המנוע.

פורסם
כדי לדעת אם חוטים כבר גמורים.. בגדול אפשר לדעת בוודאות רק אם תחבר סקופ(ציוד שיש במוסך) למערכת ההצתה ותראה את הגרף של כל ניצוץ שמגיע לצילינדר.

ברגע שהחוטים בלויים גם מרגישים שהמנוע לא עובד באופן סדיר ויש לו "קפיצות" .

לך למוסך!!!!!!!! עיניין של 2 דקות לבדוק

אצלי יש את אותה הבעיה, המנוע כאילו "קופץ" בטווח סל"ד מסויים, הייתי במוסך ושם אמרו לי אותו דבר, וכך נעשה. החוטים הוחלפו אבל הקפיצות נשארו.

בנוסף יש לי עוד שאלה שממשיכה את הקודמת, אחרי שהקפיצות נגמרות המנוע כאילו מפסיק "לסחוב", הסל"ד עולה אבל לא מורגשת "משיכה"...?

מישהו? משהו?

פורסם

למר- XRALLY106 :

מאיפה אתה יודע שכל הדברים האלה נכונים?

שמעתי (ובטח גם אתה) על כמה אנשים ששמו פלאגים אחרים והתוצאה הייתה שיפור .

לאו דווקא לטובת ביצועים טובים יותר,אלא שיפור קל מורגש בעבודת המנוע.

(ובלי קשר לזה שזה פלאג חדש ושהוא הוחלף באחד ישן )

ברכב הקודם (לנסר) עשיתי טיפול 10K, לאחר הזנחה של האוטו. שמו לי פלאגים חדשים (הוא אמר לי שהפלאגים שהיו -פשוט היו גמורים,ותאמין או לא אחד היה שרוף ולא עבד!)

תפלא אבל הרכב "לא סחב" למרות שהפלאגים היו חדשים (אל תשכח את האחד השרוף).

לפני הטיפול הרכב עסחב יפה מאוד!

הלכתי למכונאי,הוא ראה את מה ששמו לי, ואמר לי שזה חרא של פלאגים.

הוא שם לי NGK והמנוע עבד פרפקט.

מה אתה אומר על זה....?

I30 CW

פורסם
למר- XRALLY106 :

ברכב הקודם (לנסר) עשיתי טיפול 10K, לאחר הזנחה של האוטו. שמו לי פלאגים חדשים (הוא אמר לי שהפלאגים שהיו -פשוט היו גמורים,ותאמין או לא אחד היה שרוף ולא עבד!)

מה אתה אומר על זה....?

אני אומר ששמו לך פלאג לא מתאים טרם ה NGK.

מרבית היפאניות נוסעות מצויין על פלאגים של NGK (עובדה שהלאנסר שלך התחילה לסחוב כמו שצריך עם NGK).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למר- XRALLY106 :

מה אתה אומר על זה....?

אני אומר שהתקינו לך פלאגים לא מתאימים/לא מומלצים ע"י היצרן, לא כיוונו את מרווח האלקטרודה כנדרש או לא הדקו את הפלאגים כפי שצריך (גם כן חשוב מאד !)

תקרא טוב את מה שציטטתי ונסה שוב להבין.

פורסם
אם לדוגמא אני יגדיל את מרווח ב0.5 מילימטר. (קורולה 1600).

מה זה יתן/ישנה ואיך?

מרווח האלקטרודה בפלאג נקבע ע"י היצרן בהתאם לעוצמת הקויל ויחס הדחיסה במנוע.

באם תגדיל את מרווח האלקטרודה מעבר למה שקבע היצרן אזי מערכת ההצתה שלך עלולה "לפספס" ניצוץ עקב כך שהיא לא תצליח לייצר ניצוץ במרווח כל כך גדול ביחס למה שנקבע.

מרבית המכוניות הסטנדרטיות כיום (המוזרקות) נוסעות על פלאגים עם מרווח אלקטרודה של 0.9 עד 1.1 מ"מ - ישנן גם אמריקאיות וגרמניות מוגדשות הנוסעות עם פלאגים במרווח אלקטרודה של 1.5-1.8 מ"מ (!!!).

כלל שיחס הדחיסה עולה, כך קשה יותר לייצר ניצוץ ולכן יש צורך בהקטנת מרווח האלקטרודה (או לחילופין להתקין מערכת הצתה חזקה יותר) - ולהפך.

יש הטוענים כי ככל שמרווח האלקטרודה גדול יותר, כך שריפת התערובת יעילה יותר (וגם נפלט פחות פיח). אין לי אסכמתא אישית לכך אך קראתי על כך במספר מקומות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם החלפת פלגים לכאלו שאינם מבצעים היטב את תפקידם (מכל סיבה שלא תהיה) יכולה לגרום רק לחוסר סחיבה כללי או שמא שינוי בסחיבה כמו למשל פחות כוח בסל"ד נמוך וכולי. כמו כן - אילו עוד שינויים מורגשים יכולים להיות כתוצאה מהחלפת הפלגים?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האם החלפת פלגים לכאלו שאינם מבצעים היטב את תפקידם (מכל סיבה שלא תהיה) יכולה לגרום רק לחוסר סחיבה כללי או שמא שינוי בסחיבה כמו למשל פחות כוח בסל"ד נמוך וכולי. כמו כן - אילו עוד שינויים מורגשים יכולים להיות כתוצאה מהחלפת הפלגים?

רוני

אם הפלאג לא מבצע את תפקידו כראוי זה עלול להשפיע על המנוע בכל טווח. אם לא ישרף דלק בזמן המתוכנן וביעילות המירבית, המנוע לא יספק את הסחורה כמו שצריך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך אני יודע שהידקתי את הפלאג בצורה הטובה ביותר...הרי גם זה חשוב.

האם שווה לקנות מפתח עם וויסות עוצמת הידוק?

למשל כמו שעושים בחיזוק ראש המנוע.

במוסך כשהחליפו לי פלאגים(VALEO 3 נק') אז ההידוק נעשה בצורה ידינית בלי מדד של מכשיר מדידה,האם זה בסדר?

בקיצור אני רוצה לדעת עד כמה צריך לבצע את ההידוק של הפלאג!

תודה :D

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
איך אני יודע שהידקתי את הפלאג בצורה הטובה ביותר...הרי גם זה חשוב.

האם שווה לקנות מפתח עם וויסות עוצמת הידוק?

למשל כמו שעושים בחיזוק ראש המנוע.

במוסך כשהחליפו לי פלאגים(VALEO 3 נק') אז ההידוק נעשה בצורה ידינית בלי מדד של מכשיר מדידה,האם זה בסדר?

בקיצור אני רוצה לדעת עד כמה צריך לבצע את ההידוק של הפלאג!

תודה :D

2 דרכים:

1. באמצעות מפתח עם מד מומנט - הנתון מופיע על אריזת הפלאגים.

2. להבריג את הפלאג באמצעות היד כמה שניתן ואת ההידוק הסופי לבצע עפ"י ההוראות שמצורפות על אריזת הפלאג, בבוש סופר 4 למשל זה 90 מעלות, כלומר 1/4 סיבוב של הפלאג. יש להמנע ככל ההאפשר מפתיחה וסגירה חוזרת של אותו הפלאג.

• תוכן חדש...