Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבראה היא כשמה, הבראה

אני עובד מרוויח 16 ברוטו

החודש הזה יכנס הבראה 5 אלף שקל

בום 21 ברוטו

ומס הכנסה יחגוג עליי עם ביטוח לאומי ומס בריאות.

אם אקח שבוע חופש- יורידו לי ימי חופש וזה כאילו עבדתי 

אם אקח שבוע או שבועיים ימי מחלה- אקבל רגיל כאילו עבדתי

איך אפשר להוריד את הברוטו בחודש כזה?

*לכל המעוניין זה לא אני! אני מרוויח 8 ברוטו לפעמים 9*

• מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החשבון של המס הוא שנתי ולא חודשי. אתה יכול לצאת לחופשת לידה כי נראה לי שההורמונים עובדים שעות נוספות

אפשר להתחמק ממס בעסקאות מזומן, הלבנת כספים, קריפטו, פרוטקשיין, שוד

אם לא סימנת v על אחד מאלו... תשלם ותבכה כמו כולם

• אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מס הכנסה מחושב שנתית, התוספת של החודש הזה מתפזרת על כל השנה. 

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

החישוב הוא שנתי. מדרגת המס שלך מתחילה בערך ב-10,000 ש״ח והבאה ב-19,000 ש״ח. אז כנראה שמבחינת מס הכנסה, כיוון שאתה כבר חצי שנה 3,000 ש״ח מתחת גבול זה, תשלם לפי המדרגה הנוכחית (20%).

בסוף השנה - כשתקבל טופס 106 - תוכל לבדוק האם נוכה לך מס עודף (אם כי אם אתה עובד אצל מעסיק יחיד מסודר הסיכוי לכך קטן), ואז תוכל להגיש דו״ח מקוצר בתקווה שתקבל החזר ולא יגלו טעות בחישוב ותדרש להשלים חוב.

אגב, יועצת ההשקעות שלי נוהגת לומר שטוב שאתה משלם מס גבוה - זה סימן שההכנסה שלך גבוהה.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבכי של הבחור הוא בעיקר על מס בריאות שיקפוץ מ400 שקל ל1000 וביטוח לאומי שבטח יעלה ל2500~?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

שניהם ביחד הם כ-10%. אז ישלם כ-500 ש״ח נוספים.

אגב, גם בט״ל הוא שנתי, ושולח דרישה או החזר מספר שבועות אחרי ששומת מס הכנסה נחתמת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, נחכה ל1.8 ונעדכן עד כמה הוא עצבני....

תודה

שורה תחתונה, אין איך להוריד ברוטו בחודש מסוים.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

לא. אבל הנה״ח מסודרת מחשבת שנתית, כך שאם לא היית על גבול מדרגת המס לא תעלה למדרגה גבוהה יותר. בט״ל (כולל מס בריאות) הוא כ-12% עד 52,000 ש״ח לחודש, מעל זה לא משלמים תוספת.

פורסם

ויש משהו לעשות כנגד סיום העסקה?

גם זה קרה לו

עבד 3 שנים בתפקיד מאוד תובעני בבית מלון הכי יקר בירושלים 

פוטר עקב רצון מנהל אחר להשתלט על תפקידו

המשכורת האחרונה שלו עם כל הדברים מסביב חופשוץ הבראה בלה בלה הגיע ל120 אלף שקל ~

ולאחר כל קיזוזי העולם קיבל 50 או 55 נראה לי. היה ממש עצוב ועצבני.

כנגד דבר כזה יש מה לפעול?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

דו״ח שנתי בתחילת 2027, אחרי שיקבל את כל הטפסים הנדרשים. טופסי 106 מגיעים בדרך כלל במרס - אפריל, בלי טפסים אלה מכל המעסיקים הוא לא יוכל להגיש דו״ח.

כמה יוחזר? תלוי בהכנסתו הכללית משך כל השנה. 

אני מקווה שיחזור לעבוד בקרוב.

הוא אמור לקבל גם טופס שחרור פיצויים מקרן הפנסיה - המלצה חמה - לא למשוך, אלא אם הוא רעב ללחם. ולהוועץ ביועץ הפנסיוני שלו כיצד לשמור על רצף הפנסיה והביטוחים הנלווים, כי אם לא ישמור על הרצף הוא יצטרך להתחיל לצבור מחדש את תקופת האכשרה כשיתחיל לעבוד אצל מעסיק חדש.

פורסם
לפני 24 דקות, eladns כתב:

היה ממש עצוב ועצבני.

ישבתי פעם עם הבן הצעיר לאכול גלידה. שאל אותי, אבא מה זה מיסים?

אמרתי לו, תביא רגע את הגלידה שלך. לקחתי עם כף חצי מהגלידה שלו והעברתי למנה שלי.

התחיל לבכות.

אמרתי לו, עכשיו אתה מבין.

• אהבתי 3
  • מצחיק 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חישוב ביטוח לאומי לשכיר הוא חודשי,

א-ב-ל דמי הבראה בסכום 5000 ש"ח יוגדרו כ"תשלום נוסף" כי זה מעל 25% משכר המינימום.

זה אומר שזה יחולק בשווה כתוספת ל12 חודשי העבודה האחרונים/תחילת העבודה.

ואת זה הוא ישלם (בבת אחת החודש).

במס הכנסה החישוב הוא שנתי, הטכניקה היא חישוב מס מצטבר שבגדול זה אומר שזה נפרס לכל השנה.

בקיצור זה יחושב שנתית אין לו מה לדאוג .

פורסם

שאלה - האם אין בבט״ל תיקון שנתי - שמבוצע כחודשיים אחרי שמתקבלת שומת מס הכנסה? או שזה רק לעצמאיים?

פורסם

אני לא מבין, ברצינות, נולדת אתמול? אתה לא מכיר את תשלומי המיסים בישראל? ביטוח לאומי? בריאות? 

בכל מקרה מבוצע חישוב שנתי, ואם יש גוף שמחזיר כסף כמו שעון שוויצרי עבור גביית יתר אלו הן רשויות המס. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

שאלה - האם אין בבט״ל תיקון שנתי - שמבוצע כחודשיים אחרי שמתקבלת שומת מס הכנסה? או שזה רק לעצמאיים?

ביטוח לאומי בעצמאים זה שנתי, והתשלום החודשי הוא בעצם "מקדמות" לפי השערה, ובהגשת הדוח משלימים/מחזירים את הפער.

לשכירים החישוב חודשי, כל תשלום עד 25 אחוז מהשכר מתייחס לאותו חודש ספציפית ויכול להעלות את המדרגה.

מעבר לזה זה מתחלק לשנה אחורה. 

מס הכנסה אצל כולם שנתי.

• תוכן חדש...