Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, דובצע כתב:

אין שום בעיה ליסוע באוטו ידני

הבעיה היא הנהגים שמרוכזים במסך ובוטחים בחיישנים שלא יתנגשו בך-והנהגים המעוקםים המקפחי זכות מה שגורם לילחוץ בהפתעה על הקלאצ +ברקס לעומת רק ברקס באוטומט

ב 2006 לאף אחד לא היה סמארטפון

אנשים לכלכו על הידני כל הזמן

בכל מפגש חברתי בערך

ועוד היו מפחידים אחד את השני

"בבנזין יהיה לך יותר קשה מדיזל"

וכו'

הרי כולם כמעט בערך למדו על אוקטביה דיזל

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, Derish כתב:

המחסור העולמי בנהגי משאיות גורם ליצרנים להוריד את חסמי הכניסה למקצוע, כך שנהג טמבל לא רק יעשה פחות נזק אלא בכלל יצליח להניע ולהזיז את המשאית מהמקום. 

הסיבה האמיתית היא חיסכון בעליות. משאית צורכת הרבה סולר (1 ל 3 בערך לסמיטרייר 40 טון) ואם מצליחים להוריד צריכה ב 5% זה  חיסכון יפה מאד. יש גם הרבה הילוכים (נגיד 16) ובשביל להיות הכי חסכוני צריך להעביר אותם בדיוק בסל"ד הנכון בהתאם לעומס, לשיפוע הכביש ולמידת התאוצה שרוצים להשיג. גיר אוטומטי עושה את זה יותר טוב. הוא גם לא ישרוף את הקלאץ' לפני הזמן וימנע טעיות גסות של הנהג  שמגדילות את הבלאי. שורה תחתונה זה יותר משלם למפעיל המשאית. 

נוסף על כך תיבות רובוטיות במשאיות יוצאות לניוטרל כשעוזים גז במישור בשביל לתת למשאית להתגלגל ללא בלימת מנוע וזה גם חוסך דלק, מה שבגיר ידני אסור לעשות.

פורסם

שרשור מדכא

הסיפור שלי הוא כזה, אחרי שהוצאתי רשיון בבית היה סובארו DL ידני, נהגתי עליה כמה שנים וצברתי את הנסיון

אחר כך בגיל 25+ הייתי על קטנוע ואז אופנוע כמה שנים, ואז החלטתי לעבור לרכב.. אבא שלי נתן לי יונדאי גטס (אוטומט) שיהיה בינתיים עד שאני אמצא משהו

בסוף, חיפשתי מלא זמן רכב ידני, ממש התעקשתי שזה יהיה ידני, סופר מיני, סוויפט / פיאסטה / I20 , מצאתי כמה אבל כל פעם זה נפל על סיבה כזאת או אחרת

אגב מי שאומר שאין ביקוש, זה קשקוש לגמרי, רכבים שראיתי ביד2 נמכרו תוך שניה

אולי אין ביקוש לפג'ו 208 עם 150,000 קמ.. אבל גם אם היא היתה אוטומט לא היה ביקוש

בסוף איזה בן של חברים של המשפחה מכר יונדאי I20 דור 1 אוטומט.. אז לקחתי כי הרכב היה עם נתונים טובים ובמחיר טוב

אבל תכלס כל פעם שאני רואה על הכביש רכב ידני אני מתבאס על עצמי

לא מצליח להתלהב מרכב אוטומטי

שלא לדבר על כל הרכבים החדשים שיש על הכביש שהם יותר כמו סמארטפון מאשר רכב

מבחינתי גם לנסוע ברכב הכי טריוויאלי/ישן/חלש אבל עם גיר ידני זה מוסיף המון

• אהבתי 2
פורסם

לי קרה משהו מעניין, מאז שמכרתי את הקקטוס הידני, הרכבים הבאים כמו הקליאו 5 והc3 שלי היו אוטומטים- התחלתי לנהוג לאט יותר, אולי כי זה פחות מהנה..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי כל דבר שדורש ממך מיומנות שצריך ללמוד, הוא יותר מתגמל, אין מה לעשות

מה שבא בקלות פחות מהנה

גם להכין קפה במכונת קפה ידנית זה יותר כיף מללחוץ על כפתור בנספרסו

כנ"ל נגינה, ועוד

לגבי נהיגה בגיר רגיל, רוב האנשים בארץ לא יודעים באמת לנהוג בגלל שהם יצאו מהרשיון ישר לאוטומט

לוקח זמן עד שבאמת לומדים את זה והmuscle memory מתקבע

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין שזה לא באמת יותר קשה כשאתה רגיל. במיוחד ברכבים מודרניים עם היל הולד. בשבילי לעמוד בפקק עם אוטומט או ידני זה אותו רמה של סבל. אני מקווה שעוד כמה שנים, הרכב הבא יהיה ידני.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

העניין שזה לא באמת יותר קשה כשאתה רגיל

אבל זה נכון שיותר קל בדיזל להגיע למצב שלא יכבה המנוע? והרי כולם למדו על דיזל סוג של ב 2006 נניח?

לא נהגתי בחיים על ידני בנזין, רק דיזל

עברתי טסט 3 והעדפתי אוטומט מ 0sec

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

העניין שזה לא באמת יותר קשה כשאתה רגיל. במיוחד ברכבים מודרניים עם היל הולד. בשבילי לעמוד בפקק עם אוטומט או ידני זה אותו רמה של סבל. אני מקווה שעוד כמה שנים, הרכב הבא יהיה ידני.

אבל זה העניין, אם אני מסתכל על עצמי, בקבוצת גיל שלי (42),  אני היחיד בחברים שלי שממש יודע לנהוג על ידני כמו שצריך (למרות שכולם חוץ מאחד הוציאו רשיון על ידני), כי כל השאר, היה רכב אוטומטי בבית

בפעם ב' שיצא להם לנהוג נגיד באירופה או משהו על גיר רגיל הם הודו שזה יותר כיף, אבל עדיין זה לא הלך להם חלק.

אגב, גם יש רכבים שהקלאץ שלהם פשוט פח ומי שיצא לו לנהוג על כזה רכב את רוב הזמן שלו, סביר שיישנא את זה כי הוא חושב שככה זה אמור להיות

לפני 9 דקות, גולדן191 כתב:

אבל זה נכון שיותר קל בדיזל להגיע למצב שלא יכבה המנוע? והרי כולם למדו על דיזל סוג של ב 2006 נניח?

לא נהגתי בחיים על ידני בנזין, רק דיזל

עברתי טסט 3 והעדפתי אוטומט מ 0sec

בדיזל יותר קל באמת. אני עשיתי רשיון על מגאן דיזל. אבל זה לא משנה, גם בבנזין אתה מתרגל לזה, נהגתי מאז על כמה רכבים ידניים בנזין בחו"ל ומעולם לא הייתי קרוב לכיבוי מנוע

עריכה אחרונה על ידי whiterabbit
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבין החברים משכבת הגיל שלי, אני היחיד שנוהג על ידני באופן קבוע.

אבל יש לי גם חברים ומכרים שצעירים ממני בהרבה, חלקם עם רכבים ידניים מבחירה, כך שעדיין יש תקווה.

כבר פעמיים קרו לי מקרים שחברים קראו לי לשמש כנהג על רכבים ידניים, לשניהם יש רישיונות בדיוק כמו שלי, למדו על ידני.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 21 שעות, sperial כתב:

הנה מספרים ממערב אירופה: ירידה של הידניות מ-91% ב-2001 ל-29% ב-2024.

image.thumb.png.3f77be495cb23f43baef14fd1c2bd3ff.png

אז זה לא עשירית האחוז כמו אצלנו, אבל המגמה ברורה.

הסיכוי שב 2001 28% ממכוניות חדשות בארה"ב היו ידניות הוא נמוך מאוד, לדעתי זו טועות. אצלם כבר משנות ה 70-80 כמעט הכל היה אוטומטי עם אחוזים חד ספרתיים של מכוניות ידנות.

• אהבתי 1

פורסם

כשאני נוהג, אני נוהג. חוץ מתפעול הרכב, אני מקסימום מעביר שירים או משנה ווליום. 

לכן אני פחות מתחבר למרכות בטיחות אקטיביות. קשה לי שמשהו מתערב לי בנהיגה. אני עירני ונוכח וזו בטיחות אקטיבית בעיניי.

קניתי לעצמי בחיי שני רכבים. 306 S16 והונדה סיוויק האצ'בק. שתיהן ידניות. להורים תמיד היו אוטומטיות מאז שיש לי רישיון. תמיד העדפתי ליסוע בשלי. 

אני מתרגל בקלות לדרך העבודה של התיבה האוטומטית ומצליח לחזות את הפעולה שלה לתפעול נשלט של הרכב. עדיין מעדיף את תחושת החיבור והשליטה של הידני.

כל זה רק כדי להגיד שבמצב התנועה בכבישים היום, אני לא מסוגל לחשוב על נהיגה בידני. בשבילי זה נהיה סבל. האוטומט מקל על ההתנהלות בפקקים. אפילו שאני נתקל בהם יחסית מעט בגלל השעות שאני נמצא בכביש.

יחד עם זה, אני מאמין שאפשר לשפר את מצב התנועה בכביש. זה דורש אסטרטגיה ארוכת טווח וממשלה שמעוניינת להטיב עם האזרחים ולא להתעלל בהם. אבל זה אפשרי. 

ביום שזה יקרה, אני מאוד מקווה שעוד יהיו ידניות מעניינות לקנות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

הסיכוי שב 2001 28% ממכוניות חדשות בארה"ב היו ידניות הוא נמוך מאוד, לדעתי זו טועות. אצלם כבר משנות ה 70-80 כמעט הכל היה אוטומטי עם אחוזים חד ספרתיים של מכוניות ידנות.

אולי זה כולל גם משאיות, למרות שגם אז זה לא סביר

אולי חסרה נקודה וזה 2.8% 😆

אגב, לדעתי חלק מהירידה במספרים באירופה זה בגלל היברדי/חשמלי וכאלה שמראש אין את האופציה

או שיש דגמים חדשים שלא מיוצרים בגיר ידני בכלל

למשל פאסאט חדשה רק אוטומט, BMW X3...

אני אישית ראיתי BMW X3 ידנית בבלגיה. וAUDI מסדרה גבוהה (לדעתי A6 זה היה).. חלום.

אבל כבר לא מייצרים כאלו

בכל מקרה בארץ אנחנו כבר בתחילת ה 2000 היינו במספרים עלובים, אין מה להשוות לאירופה שרק בכמה שנים האחרונות המגמה ממש מתהפכת

עריכה אחרונה על ידי whiterabbit
פורסם
לפני 3 שעות, PYA כתב:

וממשלה שמעוניינת להטיב עם האזרחים ולא להתעלל בהם. אבל זה אפשרי. 

ביום שזה יקרה, אני מאוד מקווה שעוד יהיו ידניות מעניינות לקנות.

חיפושית ידנית לכול אזרח

פורסם

לאחרונה סיימתי עשור עם רכב ידני.

בשגרה כאמור לא באמת מרגישים הבדל לעומת האוטומט כי החלפת ההילוכים באה אוטומטית מבלי שצריך לחשוב יותר מדי על זה.

בפקק יש יתרון לאוטמט בעליות אבל גם במישור כי אני היום מרשה לעצמי לזחול (בעיקר כדי לחסום גנבי נתיבים). 

התלונות על כאבים ברגל שמאל זה שטויות כי גם ככה הייתי מחליף לניוטרל.

בפיג'ו הנוכחית יש לי פלנטרי 8 הילוכים ניסיתי קצת לשחק עם מצב ידני וראיתי שאני פחות יעיל בהחלפת ההילוכים מהמערכת האוטומטית (למרות הפדלים הצמודים להגה כאילו אני נוסע על פרארי) למעט מקומות ספציפיים שבהם אני יכול לתזמן הורדת הילוך לפני עקיפה (בעיקר פסיכולוגי- בטורבו דיזל יש מספיק כח גם באותו ההילוך). 

פורסם
לפני 4 שעות, דובצע כתב:

חיפושית ידנית לכול אזרח

יווו אחי 🤦‍♂️

דווקא הממשלה האחרונה שחשבה על הרעיון הזה לא כל כך הטיבה עם העם שלנו...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...