Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מדובר בקיה פיקנטו 2013.

במצב תקין פנס החניה והפנס הראשי היו עובדים רק כאשר המפתח על מצב ON וכמובן אחרי הנעה.

כעת הם עובדים גם כאשר הסוויץ' מכובה.

הומלץ לי בעבר להחליף סוויץ', החלפתי והבעיה ממשיכה, הסוויץ' היה תקין.

יש למישהו מושג ?

עריכה אחרונה על ידי beatman1
פורסם

כשאתה אומר שהם עובדים עם סוויץ' כבוי, האם מתכוון ל:

- ללא מפתח בסוויץ', ניתן להדליק את שני הפנסים. 

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח, שניהם ממשיכים לדלוק. 

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח (דלת סגורה), תאורת חניה נשארת דולקת.

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח, ניתן להדליק את אור הדרך.

- נכנסת לרכב, הכנסת מפתח, ואז ניתן להדליק את האורות. 

פורסם

אתה בטוח שבמצב ״תקין״ הפנסים נכבו עם סגירת הסויץ׳? כי בכל רכב מזרח אסיאתי שהיה לי הסויץ׳ לא כיבה את הפנסים. כך היו לי במשך השנים מספר אירועי התרוקנות מצבר.

מציע שתבדוק בספר הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק אציין שבכל רכב חייבת להיות אופציה להדליק לפחות את אורות החניה עם סוויץ' סגור ומפתח מחוץ לסוויץ', לסימון רכב חונה לצד הדרך בחושך. זה דרישת תקן. המימוש של האופציה יכול להיות שונה אבל חייב להיות דבר כזה. 

תענה בבקשה על השאלות של Tom_22 ואז נראה. 

אוסיף עוד שאלות. האם יש מצב Auto בידית האורות והאם יש קשר לפתיחת דלת נהג?

זאת אומרת קודם כיבוי מנוע ואז פתיחת דלת או קודם פתיחת דלת ואז כיובי מנוע?

בכל מקרה, האם האור לא כבה אוטומטית כמה דקות אחרי נעילת האוטו?

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

כשאתה אומר שהם עובדים עם סוויץ' כבוי, האם מתכוון ל:

- ללא מפתח בסוויץ', ניתן להדליק את שני הפנסים. 

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח, שניהם ממשיכים לדלוק. 

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח (דלת סגורה), תאורת חניה נשארת דולקת.

- אחרי כיבוי הרכב והשארת מפתח, ניתן להדליק את אור הדרך.

- נכנסת לרכב, הכנסת מפתח, ואז ניתן להדליק את האורות. 

ללא מפתח בסוויץ', ניתן להדליק את שני הפנסים. - בדיוק כך!
כל התשובות נכונות.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אתה בטוח שבמצב ״תקין״ הפנסים נכבו עם סגירת הסויץ׳? כי בכל רכב מזרח אסיאתי שהיה לי הסויץ׳ לא כיבה את הפנסים. כך היו לי במשך השנים מספר אירועי התרוקנות מצבר.

מציע שתבדוק בספר הרכב.

בטוח 100%
ככה זה היה מאז שהרכב נקנה (חדש), ולפני מספר שנים החלה התקלה הזאת.
יש לי שרטוט מעגלים חשמליים של הרכב.

מופיע שם שהאורות חניה ואורות נסיעה דולקים כאשר הסוויץ' על מצב ON.

לפני 4 שעות, Buki כתב:

אני רק אציין שבכל רכב חייבת להיות אופציה להדליק לפחות את אורות החניה עם סוויץ' סגור ומפתח מחוץ לסוויץ', לסימון רכב חונה לצד הדרך בחושך. זה דרישת תקן. המימוש של האופציה יכול להיות שונה אבל חייב להיות דבר כזה. 

תענה בבקשה על השאלות של Tom_22 ואז נראה. 

אוסיף עוד שאלות. האם יש מצב Auto בידית האורות והאם יש קשר לפתיחת דלת נהג?

זאת אומרת קודם כיבוי מנוע ואז פתיחת דלת או קודם פתיחת דלת ואז כיובי מנוע?

בכל מקרה, האם האור לא כבה אוטומטית כמה דקות אחרי נעילת האוטו?

בקיה פיקנטו אין את זה, במשך שנים רבות בשביל להפעיל אורות חניה או אורות נסיעה הייתי צריך להעביר מפתח למצב ON.

אין אצלי מצב AUTO, גם כאשר הדלת פתוחה או סגורה האורות עדיין ניתנים להדלקה (במצב הנוכחי בשל התקלה).
האור לא נכבה אוטומטית אחרי מספר דקות, היתרון באוטו שאם שוכחים לכבות את המתג אורות, אז אחרי כיבוי מנוע הן נכבות, אבל כעת בגלל התקלה הן נשארות לדלוק.

פורסם (נערך)

להבהיר כי אינני חשמלאי או מכונאי רכב כלל וכלל. ולכן מקווה שמה שאכתוב לא יזרוק לכיוון לא נכון. עדיף להתייעץ עם חשמלאי רכב מוסמך שיש לו את הסבלנות לאבחן את התקלה.

בשרשור שלך באותו נושא שפתחת לפני 4 שנים כתבת שגם הרדיו ניתן להדלקה ללא מפתח בעקבות התופעה. אם יש עוד מערכות שפעילות למרות שאמורות להיות כבויות, אנא ציין.

בכל אופן, לפי שרטוט חשמלי שגם אני מצאתי (ומקווה שמדויק) ואם אני מבין אותו נכון, נראה שהמכנה המשותף כדי שגם הרדיו וגם האורות (מסומנים בחצים אדומים) יוכלו להידלק, הוא אכן הסוויץ' (המלבן תכלת העליון).

image.thumb.png.2a9ba2942e14aa53367b6cfc095b01b6.png

כיצד נבדק שהסוויצ'ים, הקודם והעכשווי תקינים?

האם החדש הינו חלק מקורי? תואם מבחינת מק"ט לנדרש?

תמיד יכול להיות מצב שהחדש הגיע דפוק במקור (DOA). אם יש לבדוק זמנית עם חלק אחר, אולי זה יביא לכדי פתרון.

מעבר לנ"ל, בשרטוטים אחרים נראה שכנראה ה-F6 וה-F12 (השמות של הפיוזים מהם מגיע החיווט הרלוונטי, בראש התמונה הנ"ל) חולקים מחבר בנקודה כלשהי. אבל לא רואה ממש איך בעיה  שם או מינוסים למיניהם למשל יכולה להשפיע על המקרה הזה, מאחר והסוויץ' שולט בהם לכאורה בנפרד אך במקביל.

עוד רעיון שזורק, ב-2017 דיברת על בעיות עם קודן. האם עדין מותקן ברכב? אולי גם הוא עשוי לייצר בעיות מסוג זה.

האם בסמוך לתחילת הבעיה במקור בוצעו עבודות כלשהן על הרכב?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הרדיו נדלק אם לוחצים על כפתור ההדלקה שלו כאשר הסוויץ' על OFF, אני לא זוכר אם זה היה לפני התקלה, אולי זה תקין.

הסוויץ' החדש הוא חדש ומקורי.

אין ולא היו בעיות עם קודן.

לא בוצעו שום עבודות מיוחדות באותה תקופה.

פורסם (נערך)

לפי התרשים שצירפתי הרדיו צריך לכאורה את ה-ACC מהסוויץ'.

החלפת את הסוויץ' לאחרונה? אולי תחזור לשם ותבקש שיבדקו/יחליפו שוב במסגרת אחריות על העבודה/חלק או לביצוע האיבחון נוסף? 

כיצד קבעת שהסוויץ' היה תקין? 

יש לך את המק"ט שהשתמשו בו? 

על הקודן רשמת כאן.

פורסם
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

לפי התרשים שצירפתי הרדיו צריך לכאורה את ה-ACC מהסוויץ'.

החלפת את הסוויץ' לאחרונה? אולי תחזור לשם ותבקש שיבדקו/יחליפו שוב במסגרת אחריות על העבודה/חלק או לביצוע האיבחון נוסף? 

כיצד קבעת שהסוויץ' היה תקין? 

יש לך את המק"ט שהשתמשו בו? 

על הקודן רשמת כאן.

החלפתי את הסוויץ' אתמול, הוא טרי מהחנות, הזמנתי מקורי והביאו לי.
מק"ט: 931101r000

איך קבעתי שהישן היה תקין ?   כי לאחר החלפה בחדש אין הבדל.

גם צריך לשים לב לפעולה שלו: כאשר המפתח על OFF (או בחוץ) - ACC או ON לא פועלים, כאשר אני מעביר למצב ACC הרדיו נדלק לבד, יש מתח במצת סיגריות ובשקע, כאשר אני מעביר ל-ON שאר המערכות מופעלות.
הפעולה נראית תקינה.

רק האורות יכולים להידלק גם כאשר הוא על OFF (לגבי הרדיו הוא נדלק במצב OFF רק אם אני לוחץ על כפתור ההפעלה, האמת לא זוכר אם זה היה לפני התקלה).

לגבי הקודן, העניין אז היה שהנעתי בלי לחכות לצליל ניטרול האימובילייזר ולפעמים הוא הופעל וכיבה את המנוע.
למדתי מאז שיש להעביר מפתח למצב ON ולחכות שניה לצליל ניטרול האימובילייזר ואז הרכב מניע ללא בעיה, הקודנית היתה ונשארה תקינה.

פורסם

מתנצל שאני כותב שוב את אותו הדבר וזה לא ממש פתרון.

במצב תקין כן יש אפשרות להדליק אורות חניה ללא סוויץ'. כנראה שברכב שלך בוצע בעבר שינוי כלשה למניעת השארת אורות דלוקים, משהו לא מקורי. צריך לבדוק מה בדיוק עשו. 

פורסם
לפני 4 שעות, beatman1 כתב:

גם צריך לשים לב לפעולה שלו: כאשר המפתח על OFF (או בחוץ) - ACC או ON לא פועלים, כאשר אני מעביר למצב ACC הרדיו נדלק לבד, יש מתח במצת סיגריות ובשקע, כאשר אני מעביר ל-ON שאר המערכות מופעלות.

אוקי, פשוט בשרשור הקודם שלך בענין רשמת "גם הרדיו ניתן להפעלה ללא מצב ON, לא הכנסתי מפתח כלל, לחצתי על מתג הפעלת הרדיו והוא הופעל."

המק"ט נראה נכון. עדין בתאוריה יתכן משהו לא תקין בחלק חדש, אבל מה שתיארת כעת למעט ענין התאורה אכן נשמע תקין.

בדוק את הכיוון של בוקי.

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

מתנצל שאני כותב שוב את אותו הדבר וזה לא ממש פתרון.

במצב תקין כן יש אפשרות להדליק אורות חניה ללא סוויץ'. כנראה שברכב שלך בוצע בעבר שינוי כלשה למניעת השארת אורות דלוקים, משהו לא מקורי. צריך לבדוק מה בדיוק עשו. 

בטוח ?
בכל רכב ?

אני זוכר איך בעל של קיה פיקנטו אחרת גם סיפר שהאורות אצלו נכבים ברגע שמכבים את הרכב ואי אפשר לשכוח אותם דולקים בגלל זה.
מאז שהרכב נקנה ובמשך 8 שנים זה היה המצב אצלי, נשמע מוזר אם ביצעו איזשהו שינוי כאשר הביאו את הרכבים ארצה.

פורסם (נערך)

ממה שזכור לי בקיה סיד 2010, האורות אכן נכבים אחרי כיבוי הרכב והוצאת המפתח/פתיחת דלת. אבל בוודאות ניתן להדליק אותם (אורות החניה) בחזרה גם אח"כ.

הרי זה הרעיון של תאורת חניה (בנוסף לאפשרות הדלקת צד אחד בלבד בשימוש בידית האיתות, בחניה בצד הדרך).

מכיר עוד רכבים עם התנהגות דומה.

פורסם

לא לזה התכוונתי.

זה שהאורורת כבים עם כיבוי הרכב, יכול להיות מאוד ויכול להיות שזה התקלקל.

אבל במצב כבוי, הכל כבוי, סוויץ כבוי, מפתח מחוץ לסוויץ, אם אתה מדליק אורות, לפחות אור חניה צריך להידלק. כאמור דרישת תקן. 

טוב, סתם כתבתי, Tom כתב בדיוק את אותו הדבר שניה לפני 😁

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...