Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, נירו72 כתב:

אני עדיין פחות חושב שאצלך הבעיה לא ממערכת ה EVAP. אצלך הנזילות מקו הדלק. המשאבה שואבת מהמיכל ומזרימה בקו דלק. אין לגזים השפעה ישירה על הקו. האם כתוצאה מעודף לחץ זה יכול להשפיע? אולי, אבל הייתי מצפה שזה יפרוץ קודם במקומות שבהם האדים כגז יכולים להתפשט, וזה פחות יכול לקרות בקווי הדלק כי הנוזל ממלא אותם. יותר סביר שזה יפרוץ מאזור המיכל, המכסה דלק, או מערכת ה EVAP.

אבל אתה גם יכול לבדוק את ה  purge solenoid valve. אם הוא לא עובד כהלכה הוא יוצר עודף לחץ במערכת.

היום בבוקר ניסיתי לסוע עם הפקק של מיכל הלדק פתוח למחצית
הרכב הרגיש מצויין ובנוסף הייתה לחות בקטנה באחד המחברים של הצנרת דלק שפסקה בדקות ספורות
הרכב הגיב ממש יפה להאצה והייתה תגובה מהירה בלחיצה בגז, מה שלא הרגשתי זמן רב (רק במיקרים שהייתי מנתק את המצבר לזמן ארוך מצורך עבודות, כנראה מתאפסות אילו הגדרות והרכב היה עובד יפה לזמן קצר)

אבל מה שכן הרכב הרגיש מצויין, כנראה מה שמסביר למה כאשר הייתי נוסע עם מיכל דלק מלא היו פירפורים בהאצה ודיליים(השהיות) רציניים בגז
והחלפת הפקק מיכל דלק בחדש מקורי רק הדגישה את הבעיה
כנראה במיכל מלא החלץ היה נצבר במהירות מה שהשפיע על אספקת הדלק במהירות 
ונוסף כאשר הייתי מרגיש בבעיות בהאצה, תמיד הייתי חש בריח דלק בחלקו האוחורי של הרכב

@נירו72 ניסיתי לחפש מה אילו רכיבים עושים רגולציה על לחץ הדלק אבל לא מצאתי הרבה דברים
רק : דאמפר - 42086FE030
image.png.8b7246f8fb5cba554f3f98636849e0a8.png
https://www.amayama.com/en/genuine-catalogs/epc/subaru-europe/impreza/g11/767/engine/420?frame_no=JF1GD9LE57G460012
(סכימה של צנרת הדלק בקישור)

במכולול המשאבל לא נראה כי יש משהו שעושה רגולציה על הלחץ דלק :
image.png.8c20f1f611bc9c5675d56de640dd61c9.png
קישור לסכימה : https://www.amayama.com/en/genuine-catalogs/epc/subaru-europe/impreza/g11/767/engine/421?frame_no=JF1GD9LE57G460012

ויש עוד את 2 הרכיבים הללו : 
image.png.46a1fbb7335fd3c6d14c0f1e9f783463.png
קישור לסכימה : https://www.amayama.com/en/genuine-catalogs/epc/subaru-europe/impreza/g11/767/engine/421?frame_no=JF1GD9LE57G460012

נראה כי מדובר בשתי שסתומים, בחלק מהמקומות קרואים לזה Roll Over Valve או Fuel Cut Valve (42084AE050/42025AE040)  או packing Valve ורשום שיש לזה תפקיד בEVAP שקשור לרגולציה על לחצים/וואקום במיכל הדלק ו וכו
מקווה שלא מדבור בהם, כי להחליפם זו בעייה רצינית

image.png
pure solenoid valve 16102AA410
המחבר שלו נראה כי לא ישב עד הסוף אבל זה מזכיר לי עוד משהו שיכול להוות בעיה, בעבר החלפתי את המחבר השבור שלו, ועכשיו אני חושש שיכול להיות כי הפינים בסדר הלא נכון במחבר
אצטרך לבדוק זאת וכנראה שאזמין אחד כזה חדש כי במילא מחירו זניח

האם אתה מכיר עוד רכיבים שכדאי לבדוק ?

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

השסתומים במיכל תפקידם למנוע מהדלק להגיע לקו של אדי הדלק (evap). אבל אם הקונקטור ישב לא טוב והייתה איתו בעיה בעבר הייתי מתחיל בזה כי כמו שראית להחליף אותם דורש פירוק מיכל דלק. התמונה האחרונה זה הסולנואיד שדיברתי עליו (purge valve). הוא מחובר לקניסטר. המחשב ברגע שנותן מתח מזיז שסתום בפנים שמאפשר לאדים לזרום, ברגע שמפסיק את הזרם זה נסגר. בדר"כ כשידית תדלוק קופצת הבעיה בו. זה הרכיב הכי שכיח שמתקלקל.

בדר"כ סולנואידים זה 2 פינים, אין משמעות בסולנואיד לפלוס ולמינוס ולכן גם לא לסדר הפינים. רק תדאג שהקונקטור יישב טוב ולא יזוז.

הבדיקה לכזה סולנואיד זה לתת לו 12v לסירוגין ולראות אם שומעים תקתוק והשסתום נפתח. אם לא שומעעם תקתוק בכלל הוא מת. אפשר לתת לו מהמצבר, ואפשר לחבר לסוללה 9v. אם יש תקתוק כדי לבדוק שהשסתום נפתח זה לנשוף באחת היציאות. בלי מתח אמור להיות אטום ועם מתח אמור להזרים אוויר ליציאה השניה. 

אבל מניסיוני האישי (המר) יש פעמים שבבדיקה פשוטה סולנואיד עובד, בפועל עובד לסירוגין ויכול להוציא אותך מדעתך.

אם חושד שתקול עדיף להחליף. אבל קודם תסדר שהקונקטור יישב טוב תיסע כמה ימים ותראה מה קורה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ניסיתי למצוא תרשים ברור למערכת ההזרקה אצלך וקווי הדלק ולא מצאתי. רציתי לבדוק תאוריה מסוימת שחשבתי עליה.

יכול להיות שאצלך יש וסת דלק מכני שעובד על ואקום. יכול להיות שבמערכת הוואקום אצלך יש קשר כלשהו למערכת ה EVAP.

אם יש בעיה בלחצים בסעפת היניקה שקשור איכשהו ל EVAP, זה ישפיע על הווסת. מכיוון שיש לך מנוע בוקסר( וראיתי שהסעפת מזכירה אלפא רומיאו), לא יהיה חליל ישר כמו במנוע רוחבי, אלא מערכת מפוצלת ל-2 הראשים עם מקום מפגש משותף. באזור המפגש אמור להיות הווסת, עם כניסת דלק ובנוסף סוג של כניסת וואקום. אבל יש כל מיני סוגי תכנונים, בלי לראות ממש פיזית או תרשים קשה לי למצוא לך.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

@נירו72
יכול להיות שאתה מתכוון לדבר הבא image.thumb.png.c7c64b2f6ce7d05eb0102719395b5ce9.png
פריט 42084FE020 , זה ווסת ששולט על האדים של המיכל לפי מה שהצלחתי להבין, והוא מתחבר לקניסט וגם החיבור שלו הולך לסעפת 

אני חייב לציין שבכמה הימים האחרונים מאז ששיחקתי עם הpure valve, הרכב נוסע ללא בעיות, רק יש בחלקו האחורי ריח של דלק, כנראה האדים בורחים, הריח מהגיע מהצד שבו גם נמצא 42084FE020
כנראה בסופש אנסה להגיע לשם לראות מה מצבו אם הוא נגיש בכלל

עריכה אחרונה על ידי Alberrto

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...