Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 2022 מאיטה מעצמה, במוסך טוענים לחוסר ניקוי שמשה קידמית עם חיישן

123MIKE

פוסטים מומלצים

לביתי יש רכב מזדה 2 שנת 2022. לאחרונה בזמן נסיעה, לפעמים,כשהיא לוחצת על הגז הרכב מאט. היינו במוסך המטפל באוטו ולא ידעו למה זה קורה. שלחו אותנו למוסך המרכזי בניר צבי ושם החליטו שהאשם הוא בלכלוך שיש על השמשה הקדמית ואמרו שהמגבים לא מנקים טוב את שמשה דבר שגורם למחשב לחשוב שיש חסימה בדרך ולכן הוא מאט את הנסיעה. מישהו שמע על דבר כזה?

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה לעדכן את החברים,שהבעיה חזרה למרות שרכשתי מהם מגבים חדשים במחיר מופקע של 188 שקל פלוס עבודה 35 שקל סה"כ 223 שקל,והם בעצמם ניקו את השמשה.רוצה לציין שגם סיפרתי להם שהבעיה החלה לפני שנה כאשר החליפו לה את הבלמים וגם את מגבר הבלם (בוסטר),אך הם טענו שהכול בסדר בבלמים והבעיה היא לכלוך בשמשה. עצה מכם,מה עושים?

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, 123MIKE כתב:

שהבעיה החלה לפני שנה כאשר החליפו לה את הבלמים וגם את מגבר הבלם (בוסטר),אך הם טענו שהכול בסדר בבלמים והבעיה היא לכלוך בשמשה. 

איפה בארץ ביתך גרה? אם באיזור חיפה והקריות, מוסך אוטו רויאל מומלץ בחום, באהבה ובהרבה מילים טובות. ספציפית, שאול- מכונאי מומחה. 

אני מצטער להגיד לך, אבל ההודעה הראשונה גרמה לי קצת לצחוק... כותרת על חלון מלוכלך, תוכן על בלימה כשלוחצים על הגז, פשוט- וואו. 

נשמע כמו או התקנה חאפרית של בוסטר או תקלה בבוסטר. 

במוסך הקודם שלי (אחת הסיבות למה הוא הקודם), בטיפול ביקשתי כמה דברים שיבוצעו, אחד מהם היה החלפת בלמים כי יש כבר רעשים (לוחית ייעודית שמסמנת ע"י הרעש צורך בהחלפה). אמר לי מנהל המוסך שבדק ולא צריך להחליף. הרעש המשיך. למחרת חזרתי למוסך, לקחו אותי לנסיעת מבחן, אמר לי שצריך להחליף בלמים...

תחליפו מוסך. כשתמצאו מה בדיוק הבעייה, תוכל אולי לתבוע בתביעות קטנות את המוסך ההזוי שאמר לה שהברקס זה מהשמשה (#משפטשלאחשבתישאומראיפעם).

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרכב יש בקרת שיוט אדפטיבית?

הבדיקה הפשוטה ביותר היא לכבות אותה ולנסוע נסיעה ממושכת לוודא שהתופעה נעלמה.

עשו את זה?

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשבקרת השיוט פועלת, לחיצה על הגז לא משפיעה (רק לאחר מספר שניות - לפחות כך אצלי, בבקרה טיפשה). 

לא נשמע כאילו שבקרת השיוט בשימוש בזמן הופעת הבעייה. 

אבל זה בהחלט רעיון מעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתייחס לטענה לגבי השימשה, כי אחרת אין הגיון בטענה. 

בקרה אדפטיבית פועלת או על ידי עיבוד תמונה במצלמה (סטייל איי-סייט של סובארו) או חישן דופלר. 

מוזר לי שבמזדה 2 יש מצלמת שימשה לצורך הבקרה, אבל אני לא מכיר את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, zaf כתב:

כי אחרת אין הגיון בטענה.

מוסך שמנסה לברוח מאחריות ולמרוח לקוחה כי היא אישה, נשמע לא הגיוני? ...צר לי אבל כך בדיוק המקרה הזה נשמע לי. 

גם מעל 200 ש"ח לוישרים, לא בדיוק תורם להורדת החשד מהמוסך הזה. 

אני גם לא מכיר את הרכב, אבל למאזדה 2 (רכב קטן ויחסית "עממי") לא נשמע הגיוני שתהיה בקרה חכמה. אם היה מדובר על 6, הייתי אומר אוקי, אולי איכשהו. 

תוסיף על זה נקודה פשוטה- בשמשה יש חיישני אור (לתאורה אוטומטית) וחיישני גשם (לוישרים אוטומטיים). לא חיישני קרבה. אלו לרוב נמצאים בטמבון, היוצא מהכלל הוא החיישנים של מובילאיי (קופסא שחורה, לא ממש פיצית, שמותקנת על השמשה). ובכל מקרה חיישני אור (שמשה מלוכלכת) לא משפיעים על קריאת ומדידת מרחק (חיישני קירבה, ראדר, דופלר, ליידר ועוד כמה קללות). כך שקשר בין "שמשה מלוכלכת" לבין חיישן קרבה פשוט לא קיים למיטב הבנתי הדלה בתחום.

לגבי מה שכתבת על עיבוד תמונה במצלמה, בדיוק בגלל אפשרויות כאלו יש חיישן קרבה אחר בנוסף כי לא ניתן להסתמך רק על צילום.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוסך שלך גנב ומבלבל את המוח, ממליץ לך להחליף מוסך ויפה שעה קודם

הסיבה שיכולה להביא לבלימה או האטה למרות שאין רכב קדימה יכולה ליהות אם החיישני קירבה פגומים, וחיישני הקירבה למיטב ידעתי נמצאים בטמבון ככה שאין קשר בין שמשה מלוכלכת להאטה ברכב (לפי ההסבר "המלומד" שלהם, הרכב היה צריך לבלום כי הליכלוך נמצא על השמשה - ולא רק להאט)

יצא לי לנסוע בסונטה שעברה תאונה עם תיקון חאפ'ר, ובגלל שהחיישנים לא היו מכוילים יצאתי מהנסיעה הזו רק בנס

אם הרכב עבר תאונה זה יכולה ליהות סיבה לכך, בכל מצב עדיף ללכת למוסך אחר לדיאגנוזה טובה ורצינית

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...