Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@EliC25

זה לא טורבו 156 כ"ס. אלא הקלאסי, 120 כ"ס עם תיבת 4 הילוכים.

דבר אחד במיוחד שאני לא בטוח כי אני לא מספיק מבין:

אם עניין השמן הוא רציני: 7 ליטר בפחות משנה, 11 ל' בשנה וחצי. "נזילת שמן בין מנוע וגיר" / "נזילת שמן מבית מסנן שמן מנוע".

ואולי גם יותר מדי נוזל קירור: 15 ל' בשנה וחצי.

נניח, אם אפשר לסדר ב-2000-3000₪.

ואם משהו אחר קופץ...

אפשר להסיק משהו מהחלפת רדיאטור, ענייני המזגן, הממיר הקטליטי ששופץ?

הוחלפה רצועת 6PK905, שאני מניח שזה אביזרים. יש צפי לצורך ברצועת טיימינג ב-120-130K ק"מ?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

זה מנוע לא מוצלח והיישור קו הראשוני זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך

פורסם (נערך)

יש עדיפים, אבל ממה שהצלחתי לפענח בפורום הרושם הכללי הוא שזה סה"כ לא נורא?

זו גם גרסה מאוחרת יחסית של המנוע (והתיבה).

השימוש הצפוי לא יהיה אינטנסיבי.

והרי כל דבר כמעט הוא שיקלול של פשרות.

התאמה לדרישות, זמינות, זמן, מחיר, עלויות שוטפות, סיכוי לבעיות...

פורסם

נראה אוטו שיותר מידי התעסקו איתו, חלק מהדברים בעל הרכב סירב להחליף, חלק החליף, בגדול במצב אידיאלי בהסטוריה של רכב  מודל 2014-2105 עם 100 אלף ק"מ אמורים לראות רק טיפולים תקופתיים + החלפת בלמים + טיימינג אם יש וזהו. 

פה יש כמה נזילות, חלקי גומי קרועים דליפה מהמזגן, ממיר קטליטי, רדיאטור, לא ברור מדוע משתמשים בנוזל קירור פרסטורן ולא במקורי, גם השמן ששמים הוא לא בתקן העדכני של היצרן אלא בתקן ישן.

לא נראה מרשים במיוחד. 

במנוע הזה טיימניג עם שרשרת שבעיקרון לא דורשת החלפה, בפועל יכול להיות שכן יהיה צורך בהחלפה. בגרסאות  הראשונות של המנוע זה יהיה בערך ב 100 אלף ק"מ. היצרן הוציא כמה רוויזיות של השרשרת והמובילים שלה והמצב שופר, השרשראות מחזיקות טוב יותר. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

@EliC25

אם אתה מתכוון כדי לשקול חלופות אחרות, נגיד 15-20K.

אבל זה לא פותר את שאר הדברים שמקשים למצוא קונקרטית משהו בשוק.

אז מה עושים בשוטף אנשים עם מנועי PSA דומים, אפילו במכוניות ישנות יותר?

@Buki

קישרתי קודם לדיון על מנועים דומים, בדיוק להודעה שלך. :) גם menir1 הגיב שם ברוח דומה.

נראה שבניגוד ל-EliC אתה לא פוסל על הסף. באיזה פרשנות אתם חלוקים?

לפני 24 דקות, Buki כתב:

חלק מהדברים בעל הרכב סירב להחליף, חלק החליף

ההיסטוריה כאן בעיקר מלאחרונה, לא יודע מה היה כמה שנים אחורה.

המוסך האחרון שטיפל בזה לא חובב PSA. משתמע שעניין השמן דורש פתיחת ראש מנוע, והמוסך לא רוצים לעסוק בזה.

אגב, האם צריכת שמן כזו מרמזת על או גורמת בעקיפין להרס מהיר של הממיר הקטליטי?

פורסם
לפני 6 דקות, elera כתב:

האם צריכת שמן כזו

איזה צריכת שמן?

איפה מוזכרת שם צריכת שמן?

ואני לא פוסל על הסף את הדגם אבל האוטו הספציפי לא נראה מציאה, יותר מדי התעסקו איתו. 

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Buki כתב:

איפה מוזכרת שם צריכת שמן?

אתה מתכוון ששמן המנוע היה תוצאת לוואי של נזילה או טיפולים, או שזה לא כמות ראויה לציון?

אחרי תקופה לא ידועה: 4 ליטר, בזמן החלפת אטם מכסה שסתומים, רצועת אביזרים, משאבת מים.
אחרי חצי שנה ו-8K ק"מ: 2 ליטר, בזמן טיפול בממיר קטליטי.
אחרי 4 חודשים ו-4K ק"מ: 4 ליטר, בזמן החלפת אטמי בית מסנן שמן.
אחרי 4 חודשים ו-5K ק"מ: 1.5 ליטר, בלי טיפול נלווה.

פורסם

אני לא אוהב את הסטוריית הטיפולים הזו, יש פה הרבה התעסקות ברכב, דברים שמדברים עלה זנחה או נהיגה מאוד אגרסיבית.

בעיקר מטריד אותי נושא הוספת השמן בין הטיפולים, ונושא המזגן לא פתור.

החליפו מחדס מזגן ומאז הרכב מאבד גז קירור באופן קבוע, זה מראה שלא מצאו את הסיבה שבגינה הרכב מאבד גז או שכן מצאו אותה והיא במקום שיקר מדי לטפל בו דלליפה מיחידה פנימית בתוך הרכב וזה דורש לפרק דש בורד, אז בעל הרכב החליט ששול יותר למלא גז מדי פעם עד שימכור את הרכב ואז זו כבר בעיה של מישהו אחר.

אישית הייתי מתרחק, בטוח שיש אקזמפרים טובים יותר בשוק ואם אין אז בכל זאת צריך להזהר לא להכניס ראש בריא למיטה חולה אחרת גם היכולת שלך לשדרג בעתיד שתשחק במוסכים ותתקע עם הרכב הזה עד שיגיע לגריטה.

פורסם
לפני 49 דקות, elera כתב:

אתה מתכוון ששמן המנוע היה תוצאת לוואי של נזילה או טיפולים, או שזה לא כמות ראויה לציון?

אחרי תקופה לא ידועה: 4 ליטר, בזמן החלפת אטם מכסה שסתומים, רצועת אביזרים, משאבת מים.
אחרי חצי שנה ו-8K ק"מ: 2 ליטר, בזמן טיפול בממיר קטליטי.
אחרי 4 חודשים ו-4K ק"מ: 4 ליטר, בזמן החלפת אטמי בית מסנן שמן.
אחרי 4 חודשים ו-5K ק"מ: 1.5 ליטר, בלי טיפול נלווה.

59 אלף ק"מ - טיפול - החלפת שמן. רשמו כמות 0.8, כנראה זה 0.8 מתוך "יחדה" של 5 ליטר,  אז 4 ליטר - תקין.

104 אלף ק"מ  - טיפול - החלפת שמן 4 ליטר - תקין.

112 אלף  ק"מ - הוספת 2 ליטר שמן - רשום שיש נזילה אז כנרא עקב נזילה. רכב שמגיע עם מחסור של 2 ליטר שמן - לא תקין בעליל, הזנחה של בל הרכב שגם לא בודק שמן וגם ולא אישר לתקן את הנזילה. 

114 אלף ק"מ - טיפול, מחליפים 4 ליטר שמן בטיפול , זה תקין.

119 אלף ק"מ הוספת 1.5 ליטר שמן.

זאת אומרת ב 5000 ק"מ שנסע אחרי  הטיפול ב 114 אלף  נעלמו 1.5 ליטר  שמן, אולי בגלל נזילה, אולי בגלל צריכה.

בכל מקרה זה לא נראה טוב, ממליץ לחפש רכב אחר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...