Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

ונגיד יש לל באוטו ציוד איזה 50 או 80 קילו שיושב שם קבוע. 

בשביל לרוקן את האוטו אתה צריך עגלה. עם העגלה אתה עושה 3-4 נגלות, מעלה הכל הביתה מסדר בערמה במרכז הסלון כי אין מקום אחר. 

ובסיום הטיפול מוריד הכל חזרה. 

עדיין היית אומר את זה?

בעבר הייתי מתווך תיקונים בכפר לרכבים.

אנשים היו שואלים אותי מה לעשות? האם לרוקן את הרכב? אמרתי להם שאני לא לוקח אחריות אפילו על קיסם שיניים שהם משאירים ברכב.

לא פעם ולא פעמיים רוקנתי רכב עמוס בכל טוב עם כלים כבדים מאד, גנרטורים קונגואים קודחי 4 צול ועוד.

היה לי מקרה שהביאו לי רכב עם עור של שועל דבוק חזק על הדש', אמרתי לבעל הרכב שיוציא את זה. אמר לי אי אפשר לשלוף את זה זה חזק. לאחר התיקון לא היה לא עור ולא שועל. זה היה פחח שפחות עבדתי איתו ומאותו יום לא עבדתי איתו בכלל.

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר זה  אתה סומך שמוסך כלשהו יתקן לך את האוטו אבל לא סומך שלא יגנוב ממנו דברים?

לדעתי אלו לא יחסי עבודה תקינים ואני רואה את שני הדברים האלו כמשהו שבא ביחד, אי אפשר להפריד ביניהם. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

בכפר

שם הכל שונה!

וזה גם הסיבה שלא הייתי מכניס לשם רכבים מתודלקים. פחות מרבע טנק וזהו.

שלא ייקחו דלק מהרכב ולא ייסעו ברכב יותר מדיי. וזה דברים שקרו.

לפני שעה, Buki כתב:

אז בעצם מה שאתה אומר זה  אתה סומך שמוסך כלשהו יתקן לך את האוטו אבל לא סומך שלא יגנוב ממנו דברים?

לדעתי אלו לא יחסי עבודה תקינים ואני רואה את שני הדברים האלו כמשהו שבא ביחד, אי אפשר להפריד ביניהם. 

אני יכול לסמוך על מוסך כמה שאני רוצה, אבל אם יש לו עובד שיתקן לי את הרכב בצורה הכי טובה שאפשר ככל שיהיה,

אבל בפני פיתויי של גניבת חפצים מהרכב הוא לא עומד, אז אני אכניס את הרכב ריק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אבל איפה זה נגמר? יכולים לקחת לך גלגל ספייר, מצבר חדש שיש לך להחליף באחד ישן, לקחת בולמים תקינים ובמקומם לשים בולמים נוזלים, זה כמה דקות עבודה. 

מתקשה להבין איך אפשר להכניס רכב לטיפול במקום ששואב לך דלק מהמיכל וגונב חפצים ולבנות על כך שאת התיקון עצמו יבצעו בצורה טובה. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

אבל איפה זה נגמר? יכולים לקחת לך גלגל ספייר, מצבר חדש שיש לך להחליף באחד ישן, לקחת בולמים תקינים ובמקומם לשים בולמים נוזלים, זה כמה דקות עבודה. 

מתקשה להבין איך אפשר להכניס רכב לטיפול במקום ששואב לך דלק מהמיכל וגונב חפצים ולבנות על כך שאת התיקון עצמו יבצעו בצורה טובה. 

זה דברים שקורים שאנשים שלא מכירים נכנסים לבד לכפרים לתקן כשהם מזהים מישהו חדש ישר עוקצים אותו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Buki כתב:

אבל איפה זה נגמר? יכולים לקחת לך גלגל ספייר, מצבר חדש שיש לך להחליף באחד ישן

יכולים לקחת חיים.

(*) בשלב הזה הייתי אמור לתת קישורים למקרים שקרו, גם בשנה האחרונה, וגם לפני 10-20-30,  שנים אבל אני חוסך את זה.

אז אתה מדבר על  "יחסי עבודה תקינים" ?

כנראה יש את אלה שהחיסיכון הכספי מעביר אותם על דעתם. (אם הייתה להם כזו מלכתחילה).

שלא לדבר על תרומתם לתדלוק כלכלת גניבות-רכב.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 7
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Buki כתב:

אבל איפה זה נגמר?

פיאצה קוראת לגנב. אז לדאוג כמה שאפשר שלא יהיו פירצות 

וגם יש את בעל העסק ויש את העובד הקטן

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

לא קרה לך מצב שהאוטו נכנס למוסך ליומיים - שלושה? 

ימאס לשבת במשרד...

קרה גם קרה.

והמוקדנית של הגרר אמרה מראש,להוציא את כל הדברים והחפצים האישיים מהאוטו.

אז כלי עבודה ודברים חשובים אני מוציא מראש.

בטיפולים הרגילים של האוטו..אני חושב שלא. פשוט כי אני נמצא במוסך ועוקב מה קורה מרחוק.

והם לא מגיעים לבגאז'. 

מטפל במוסך יבואן. שאני לקוח ותיק שלו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

אני יכול לסמוך על מוסך כמה שאני רוצה, אבל אם יש לו עובד שיתקן לי את הרכב בצורה הכי טובה שאפשר ככל שיהיה,

הניסיון של המשפחה שלי בטיפול בכפרים הוא שגם בטיפול עצמו גונבים אותך. 

מתקנים משהו אחד ומקלקלים אחר... 

להתחיל לטפל שם זה כמו להיכנס לשולחן פוקר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

פיאצה קוראת לגנב. 

זה היה פרוידיאני?

תחשוב איפה עובדים הכייסים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בעבר כשהייתי מתקן בכפר - ברלינגו דיזל וגם H1 יונדאי - תמיד שמתי לב כי נסעו עשרות רבות של ק"מ ויותר - פשוט הרכב שימש לשימושים פרטיים. כששאלת אמרו שהלכו להביא חלקים ונסיעת מבחן וכו'.

למדתי להביא את הרכב עם טנק ריק.

יום אחד מתקשר אלי המוסכניק: "אתה מאשר לי לשים 100 ש:ח סולר ותחזיר לי? אין כאן סולר ואני לא יכול לנסוע עם הרכב...."

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מצחיק 6

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לצערנו זה קורה לא רק בכפרים... 

אני פעם קיבלתי הודעה שהרכב נכנס לחניון פנגו בזמן שהיה במוסך. 

הוא כנראה לא נסע לקנות חלפים בקניון...

פורסם
לפני 38 דקות, tinoki כתב:

בעבר כשהייתי מתקן בכפר - ברלינגו דיזל וגם H1 יונדאי - תמיד שמתי לב כי נסעו עשרות רבות של ק"מ ויותר - פשוט הרכב שימש לשימושים פרטיים. כששאלת אמרו שהלכו להביא חלקים ונסיעת מבחן וכו'.

למדתי להביא את הרכב עם טנק ריק.

יום אחד מתקשר אלי המוסכניק: "אתה מאשר לי לשים 100 ש:ח סולר ותחזיר לי? אין כאן סולר ואני לא יכול לנסוע עם הרכב...."

ממש אלו התשובות!

היו לי מקרים של מוסכניקים שחשבו שאני חדש באיזור ואמרו לי שהם נסעו עם הרכב להביא את החלק כשבשעת החשבון הוא ביקש עוד 100 שקל על מונית שהביאה את החלק מרמאללה. שקרנים. כאלו מוסכניקים יותר לא ראו אותי אצלם במוסך הם היו רואים אותי אצל אחרים ומתבאסים בגלל כמות העבודה שהייתי מעלה לשם.

מוסכניקים גנבים יש לצערי הרב גם אצלנו פה ממש.

ושמעתי עשרות סיפורים....

הייתי עובד המון בדיר קדיס מעלה כמעט 20 רכבים ביום הייתי שורף שם מלא זמן, ולמדתי מהר מאד איך לעבוד איתם. אז בקושי היו לי מקרים של גניבות חלקים או דברים דומים. כי הבינו שאם הם עושים לי את זה אז אני יותר לא דורך שם והם יפסידו המון עבודה.

לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

יכולים לקחת חיים.

(*) בשלב הזה הייתי אמור לתת קישורים למקרים שקרו, גם בשנה האחרונה, וגם לפני 10-20-30,  שנים אבל אני חוסך את זה.

אז אתה מדבר על  "יחסי עבודה תקינים" ?

כנראה יש את אלה שהחיסיכון הכספי מעביר אותם על דעתם. (אם הייתה להם כזו מלכתחילה).

שלא לדבר על תרומתם לתדלוק כלכלת גניבות-רכב.

בנושא הבטיחות בכפרים אתה צודק לגמרי!

אבל בנושא של הידע והערמומיות ף, יש גם אצלנו.

לגיסי היה דאסטר 1.200 ידנית, ביום בהיר לא הניע ונדלקה נורה אדומה עם הציור של המוניטור והמנוע.

הלך למוסך מורשה וגדול בפ"ת(לא מרכז שירות, מורשה ממשרד התחבורה), עשו בדיקה מעמיקה לטענתם, ואמרו שהמנוע הלך לעולם שכולו טוב.

היה קשה לי להאמין, הזמנתי גרר ערבי שהייתי עובד איתו גם, העלתי את הרכב לכפר למוסכניק שהיה הכי אמין מבחינתי בכפר וחבר טוב שלי, עשה בדיקה חמש דקות ואמר לי שהלכה רצועת טיימינג.

השארתי לו את הרכב ויום למחרת בבוקר הרכב היה מוכן. הרכב נסע כמו חדש והרביץ כמו חיה שנתיים כשהוא גורר כל יום טון וחצי. וכמה עלה התיקון?! 1,900 שקל. כמה רצו בפ"ת?! 16,870 שקל לא כולל מע"מ.

נראה לי שיש לי עדיין את ההצעת מחיר שלהם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, cohen motor 377 כתב:

שם הכל שונה!

וזה גם הסיבה שלא הייתי מכניס לשם רכבים מתודלקים. פחות מרבע טנק וזהו.

שלא ייקחו דלק מהרכב ולא ייסעו ברכב יותר מדיי. וזה דברים שקרו.

מנסיון אישי.

לאבא שלי היה מוסכניק שהוא עבד איתו הרבה שנים. בתוך תחומי הקו הירוק.

שהייתי צעיר אז אבא שלי היה לוקח את הרכב שלי לטיפולים אצלו. באחד הפעמים שמתי את הרכב שם לטיפול וזכרתי שיש במאפרה מטבעות כסף. לא ידעתי כמה יש אבל זכרתי שיש שם 2 מטבעות של עשרה שקלים. לא חשדתי או משהו. אבל שקיבלתי את הרכב חזרה לא היו 2 המטבעות האלה (ואולי עוד כמה. אני לא יודע. ) נשארו מטבעות אחרים אבל לא אלו.

אמרתי לאבא שלי שאין סיכוי שאני אטפל אצלו

כי סיכוי סביר שהוא גם לא מטפל כמו שצריך.

אבא שלי צחק עליי. אמר שאני סתם פרנואיד.

הצעתי משהו כזה. 

בפעם הבאה שצריך לעשות טיפול אצלו. אסמן נקודה קטנה בצבע שחור על פילטר האוויר ועל פילטר שמן. ונראה מה יוחלף.

תנחשו מה.

הפילטר שמן והאוויר לא הוחלפו.

השמן אכן היה צחור ונקי. אבל הפילטרים לכל היותר נוקו (אם בכלל) ולא הוחלפו 

כמובן שלא הלכנו להתעמת איתו על כך.

הרי זאת מלחמה אבודה מראש 

• רעיון טוב! 2

.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...