Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Oren_Barazani כתב:

טוב קודם כול תודה רבה.

בידיעה שלי הבנתי שמערכת המיזוג הקר ברכב אטומה,לא אמור לדלוף גז?

השאלה מתי הוא דולף כשהוא במצב נוזלי או במצב של אוויר? בהיגיון שלי במצב נוזלי אמור לדלוף פחות מאשר כשהוא במצב אוויר, היינו גז בורח מהר יחסית מהר או שהתבלבלתי? (זאת אומרת שאם יש חור בצנרת במצב שהגז אוויר לא יקח זמן רב בשביל שכול המערכת תתרוקן לגמרי). ביכלל אתה ממליץ לי לנסות מילויי וריקון מחדש?

אני מציע שתבקר אצל בעל מקצוע שיבדוק מהיכן קיימת דליפה של גז ולא סתם לרוקן ולמלא גז.

דליפה יכול לקרות בגלל חור/סדק בצנרת, חור במאייד וגם דליפה מהמדחס עצמו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני שעה, Oren_Barazani כתב:

טוב קודם כול תודה רבה.

בידיעה שלי הבנתי שמערכת המיזוג הקר ברכב אטומה,לא אמור לדלוף גז?

השאלה מתי הוא דולף כשהוא במצב נוזלי או במצב של אוויר? בהיגיון שלי במצב נוזלי אמור לדלוף פחות מאשר כשהוא במצב אוויר, היינו גז בורח מהר יחסית מהר או שהתבלבלתי? (זאת אומרת שאם יש חור בצנרת במצב שהגז אוויר לא יקח זמן רב בשביל שכול המערכת תתרוקן לגמרי). ביכלל אתה ממליץ לי לנסות מילויי וריקון מחדש?

קודם כל טעות שלי, אתה לא מי שפתח את השירשור, בטעות חשבתי שזה אתה ושכל הסימנים מופיעים באוטו שלך. 

מתנצל.

מערכת מיזוג כמובן צריכה להיות אטומה אבל עם הזמן עקב רעידות, עייפות החומר, שחיקה וכו' נוצרות בה דליפות. 

הקרר במערכת שעובדת כל הזמן משנה מצב צבירה ממצב נוזלי למצב גז. 

זה הולך ככה. המדחס יונק את הקרר מהמאייד (יחידה פנימית) ודוחס אותו. הקרר הדחוס בלחץ גבוה ובטמפרטורה גבוהה שעלתה עקב הדחיסה מגיע למעבה (היחידה החיצונית), שם המאוורר של היחידה החיצונית מקרר את הקרר שהוא במצב גז והקרר משנה מצב צבירה לנוזל . במצב נוזלי הקרר מגיע לשסתום התפשטות, שם הלחץ שלו יורד והוא מתחיל להתפשט. אחרי השסתום הקרר בלחץ נמוך מתפשט למאייד. 

במאייד מתבצע שינוי מצב צבירה חזרה מנוזל לגז, בתהליך הזה הטמפרטורה של הקרר יורדת, המאייד מתקרר. המאוורר הפנימי שמזרים אוויר דרך המאייד, מפזר את האוויר הקר באוטו. מהמאייד הקרר שכבר ביצע את פעולת הקירור והפך שוב למצב גז, הולך לקו יניקה של המדחס. 

המדחס עובד רק עם גז, בכניסה גז בלחץ נמוך, ביציאה גז בלחץ גבוה. אסור שקרר נוזלי יגיע למדחס כי זה הורס אותו.

התהליך הזה מתבצע כל הזמן במחזורים, כל זמן שהמדחס עובד. 

הקרר לא משנה מאיפה הוא דלף, ברגע שהשתחרר מהמערכת החוצה, הופך לגז כי בתנאים הרגילים בלחץ אטמוספרי מחוץ למערכת הוא יהיה במצב צבירה של גז. 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...