Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע בנפתח 1.4(גיר ידני אם זה משנה) יצליח לסחוב רכב במשקל של עד טון 1(במקרה הזה רנו מגאן שנת 99)?

או שהוא יתאמץ יותר מידי כך שישתה הרבה דלק בגלל המאמץ הגדול?

במקרה הזה ייצא יותר חסכוני 1.4 או 1.6?

95 או 98 כ"ס לא זוכר איזה מהם, כתוב V16 זה אומר 16 שסתומים?

פורסם

ברור שכן. ניראה לי שהמשקל של פולו 1.4 הוא קצת יותר מטון.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

המנוע יסחוב מצויין בעיר, אולי הוא ירגיש לך טיפה כבד אבל עדיין נראה לי שיהיה חיסכוני יותר, כל עוד אתה בעיר מחוץ לעיר זה סיפור שונה.

לי יש איביזה 1.4 ואני רוב הזמן נוסע עם אוטו מלא+בג'ז מפוצץ והמנוע סוחב מצויין, בתוך העיר אני לא מרגיש הבדל גדול אבל מחוץ לעיר אני מרגיש את המנוע מצאמץ קצת לעשות את אותו הדבר שכשאני לבד הוא היה עושה בקלות.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

בוקר טוב,

יש לנו שקודה פביה 1.4 101 כ"ס - שוקלת כמעט 1100 ק"ג.

עגלה היא לא. :-)

נסענו 4 אנשים (+ מזגן) לחיפה, והיא עלתה את העליות של פרויד בקלילות.

גם בעליות של ירושלים היא לא עשתה בעיות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Sefi, RS ו-Ami אתם עושים השוואה של מנוע של VW 1.4 לעומת מנוע של רנו 1.4, זה לא אותו הדבר.

אני מציע לך להמתין לתשובה ממישהו שיש לו ניסיון עם הרכב.

למרות שגם לי ניראה שלא ממש תיהיה לך בעיה, טון לרכב רגיל זה לא כזה כבד, זה בסטנדרט.

לא ציינת כ"ס, מספר שסתומים.

לגבי ידני, זה משנה, יש לך הרבה יותר שליטה ברכב מאשר מאוטומט.

אם תשווה בין שני רכבים שהם אותו הדבר בידיוק מלבד גיר, תגלה שהידנית תמיד תיהיה זריזה יותר.

לגבי חיסכון בדלק, במידה ואתה נוסע לרוב בעיר, עדיף 1.4 נסיעות בינעירוניות, 1.6.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

Guest תמיר .א.
פורסם

בטח שיכול לסחוב,

אני נוסע עם גולף 1300 מנוע 55HP הרכב שוקל 980KG עם כול המערכת והמגברים כ1020KG.

אני נוסע איתו בכול מקום ותמיד עם מזגן פועל עושה 1:13-12.5. סוחב מעולה גם עם 5 אנשים

ומזגן ומגיע גג ל130KM\H אם או בלי אנשים.

תמיר

פורסם

קודם כל המגאן החדשה שוקלת יותר מטון עם מנוע 1.4. אין מה לפחד מזה כי המנועים המודרניים חזקים ויעילים. מנוע 1.4 של מגאן החדשה הוא חזק יותר ממנוע 1.6 של משפחתית מלפני עשור.

לגבי צריכת דלק - הנתונים אומרים כך (שים לב, זה בליטר למאה ק"מ כך שמספר נמוך הוא חסכוני יותר):

מגאן 1.4(משולב/בין עירוני/עירוני) - 9.1/5.4/6.7

מגאן 1.6(משולב/בין עירוני/עירוני) - 8.8/5.7/6.8

אפשר לראות שבעיר המגאן 1.6 חסכונית יותר ומחוץ לעיר ה-1.4 דווקא עדיפה, ובסיכום כולל של נסיעות משולבות המנוע הקטן יותר, חסכוני טיפטיפה יותר.

הנתונים מקארפוליו.

פורסם

אישפוז, הכל טוב ויפה במידה והוא מדבר על המגאן החדשה, אולי הוא מדבר על הישנות ?

פורסם
Sefi, RS ו-Ami אתם עושים השוואה של מנוע של VW 1.4 לעומת מנוע של רנו 1.4, זה לא אותו הדבר.

אני מציע לך להמתין לתשובה ממישהו שיש לו ניסיון עם הרכב.

למרות שגם לי ניראה שלא ממש תיהיה לך בעיה, טון לרכב רגיל זה לא כזה כבד, זה בסטנדרט.

לא ציינת כ"ס, מספר שסתומים.

לגבי ידני, זה משנה, יש לך הרבה יותר שליטה ברכב מאשר מאוטומט.

אם תשווה בין שני רכבים שהם אותו הדבר בידיוק מלבד גיר, תגלה שהידנית תמיד תיהיה זריזה יותר.

לגבי חיסכון בדלק, במידה ואתה נוסע לרוב בעיר, עדיף 1.4 נסיעות בינעירוניות, 1.6.

הרכב לא כ"כ לעיר האמת...

והוספתי עוד פרטים שאולי יעזרו לך...

פורסם

כמו שאהרונוביץ' נוהג להגיד : הרכבים היחידים שלא סוחבים בקסטל הם אלה שנשארו כשלדים מ-48' (אותם אלה שעדיין לא גנבו כדי להתיכם :? ).

נסעתי כבר על מכוניות של 35-35 סוסים , ועדיין אפשר להתנייע בהם , תהיו רגועים.

פורסם
הרכב לא כ"כ לעיר האמת...

תסחוב כמו גדולה, אל תדאג.

פורסם
הרכב לא כ"כ לעיר האמת...

אוקיי, על סמך הנתונים החדשים שהוספת (שנת הייצור):

מגאן 1.4 - 9.4/5.4/6.8

מגאן 1.6 - 9.7/5.6/7.1

במודל ההוא המגאן 1.4 חסכונית יותר בכל תנאי הנסיעה. הנתונים שמצאתי מדברים אמנם על דגם המגאן קופה, אבל השוואה בין שתי מגאן קופה היא כמו השוואה בין שתי מגאן סדאן\האצ'בק, המספרים אולי יהיו קצת שונים מסיבות של משקל ואוירודינמיות אבל היחס יהיה זהה.

ובאשר לשיוט בין עירוני - המהירות המירבית של ה1.4 היא מעל 180 קמ"ש, כך ששיוט במהירות בין עירונית חוקית לא אמור להיות בעיה.

• תוכן חדש...