Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טויוטה קורולה היברידית, נפח מנוח 1,798 סמ"ק, עלתה לכביש בסוף ספטמבר 2021, רכשתי אותה מהיבואן הרשמי ומאז היא ברשותי,

אתמול הרכב לא הניע, הצלחתי להניע עם בוסטר, עשיתי סיבוב של 5 דקות, חזרתי לחניה וחניתי, בבוקר הרכב הניע כרגיל ונסעתי למוסך המורשה לבדיקה.

לפי הבדיקה (מצ"ב מסמך התוצאה) שבוצעה ע"י מכשיר של טויוטה, המצבר תקין לגמרי ואין צורך להחליפו או כל דבר אחר.

אציין שמסתבר שהמצבר באחריות למשך שנתיים (יש לו עוד שבועיים לאחריות..), כלומר, אם הוא היה תקול, היו מחליפים לי אותו חינם.

בשנה השלישית המצבר הוא ב 50% הנחה.

שוחחתי עם האיש הטכני והבנתי שפרופיל הנסיעה שלי "בעייתי"/מאתגר מבחינת המצבר:

בימים ראשון עד חמישי הרכב חונה ולא זז (בחניון תת קרקעי של הבניין, אם זה משנה),

בסופי שבוע הוא עושה נסיעה קצרה, נניח 30-45 דקות הלוך ועוד 30-45 דקות חזור.

כמובן שלעיתים יש נסיעה גם באמצע שבוע ולעיתים הרכב לא זז בכלל גם בסוף השבוע,

אבל בממוצע, זה מתווה הנסיעה שלנו: באמצע השבוע הרכב כמעט ולא זז ובסוף השבוע הוא עושה בממוצע נסיעה אחת.

ולפי ההסבר שקיבלתי, המצבר בהחלט יכול להפרק באופן טבעי ב 4-5 ימים.

1. מבחינה טכנית, האם ההסבר שקיבלתי הוא נכון, סביר והגיוני?
מעניין שבמשך שנתיים, עם אותו פרופיל נסיעה, לא היתה שום בעיה, אז מה קרה פתאום?

אולי המצבר קצת נחלש עם הזמן, אז כעת הוא נפרק מהר יותר?
(לא היתה נורה או משהו בתוך הרכב שנשאר דלוק)

2. כששאלתי מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת, נאמר לי שאין מה לעשות, המצבר תקין ואם אחרי 4-5 ימים הוא נפרק, אז להניע עם הבוסטר.

האם באמת אין מה לעשות? (למעט נסיעות "בכוח")

הובהר לי שאפשר לחבר למצבר סוללה השומרת על המתח שלו (הוא הראה לי את הסוללה שהם מחבירם לרכבים בתצוגה),

אבל זה רלוונטי רק לבית פרטי, כי הסוללה צריכה להתחבר לחשמל.

3. מה המינימום שאני יכול לעשות, כדי לצמצם/למנוע את התופעה?

לדוגמא: האם נסיעה של כמה דקות כל שלושה ימים אמורה לעשות את העבודה?

אם כן, כמה זמן מינימום צריך לנסוע ובאיזו מהירות?

לחילופין, האם אפשר במקום לנסוע, פשוט להניע את הרכב, לכבות את המזגן והאורות ולשבת בו רבע שעה?

להבנתי אין לרכב אלטרנטור, אז לא צריך להעלות סל"ד כדי לקבל טעינה טובה, אלא מספיק להניע אותו ואז הסוללה החשמלית טוענת את המצבר(?).

אם כן, כמה זמן לשבת ברכב וכל כמה ימים לעשות זאת? (לדוגמא, לשבת ברכב מונע במשך 15 דקות כל שלושה ימים)

4. מעניין שהרכב לא הניע לי ביום שלישי אחר הצהריים, אבל גם ביום שישי וגם ביום שבת שלפני כן, היו כמה וכמה נסיעות,

הנסיעה האחרונה היתה בשבת בלילה, אז בין הנסיעה האחרונה לבין הרגע שהרכב לא הונע, חלפו פחות מ 72 שעות, זה לא קצת מוזר?

5. ברכב מותקנת מצלמת דרך VIOFO A129 Plus Duo שרכשתי בשנת 2021 מאמאזון, והחשמלאי במוסך המורשה התקין לי אותה ברכב לפני מסירת הרכב החדש.

מאז שהרכב לא הניע, המצלמה לא נדלקת, גם Hard Reset לא עבד (גיגלתי וראיתי שכאשר יש בעיה במקור החשמל אז זה יכול לקרות וכדאי לנסות ריסט).

חשמלאי הרכב בדק ואמר שמגיע מתח למצלמה, אבל נראה שהיא תקולה.

מישהו יודע האם יש משהו שניתן לעשות? ובפן הקונספירטיבי - אולי דווקא המצלמה היא זו שגרמה לתקלה?

חשוב לציין שמלכתחילה הנחתי שלא לחבר את המצלמה למצבר באופן קבוע לטובת Parking Mode ואכן לא עשו זאת, המצלמה לא עובדת כאשר הרכב כבוי.

תודה רבה!

image.thumb.png.f08e5b3bfe87dfc75a81fd6e0e5a1fa1.png

עריכה אחרונה על ידי Ben Gordon
  • מעניין 3
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מכיר את הדגם שלך מקרוב, אבל ההסבר לא מתקבל על הדעת.

יש לי רכב אחד בבית שנוסע רק בסופ"שים. שישי או שבת. לפעמים הוא עומד גם שבועיים בחניה.

מעולם לא היתה בעיה של מצבר או התנעה, גם שהמצבר הקודם הגיע לגיל 4.5 שנים.

ברכבים אחרים יצא (בקורונה) שהאוטו עמד גם חודשיים מבלי שהיתה בעיה להניע אח"כ.

האם בדקו זליגה ? זה מצבר רגיל ? EFB ? AGM ?

אולי אני טועה אבל לפי ערכי ה CCA נראה שמדובר במצבר קטן מאוד. כמה אמפר הוא ?

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

לא מכיר את הדגם שלך מקרוב, אבל ההסבר לא מתקבל על הדעת.

יש לי רכב אחד בבית שנוסע רק בסופ"שים. שישי או שבת. לפעמים הוא עומד גם שבועיים בחניה.

מעולם לא היתה בעיה של מצבר או התנעה, גם שהמצבר הקודם הגיע לגיל 4.5 שנים.

ברכבים אחרים יצא (בקורונה) שהאוטו עמד גם חודשיים מבלי שהיתה בעיה להניע אח"כ.

האם בדקו זליגה ? זה מצבר רגיל ? EFB ? AGM ?

אולי אני טועה אבל לפי ערכי ה CCA נראה שמדובר במצבר קטן מאוד. כמה אמפר הוא ?

איציק

הרכב שלך הוא היברידי?
לא יודע אם זה נכון, אבל הבנתי שרכב חדש, היברידי שלא נוסע באמצע השבוע, זה מועד לפורענות.

מבחינת המצבר, לא רואים לפי הדו"ח את מאפייני המצבר?

מישהו כתב לי:
"המצבר שאתה צריך זה 45ah . כושר הנעה קרה 360 ah כל חנות או מי שמתעסק עם מצברים ידע לתת לך את המצבר הנכון (מצבר מאוד נפוץ בשוק)"

להלן גם צילום המצבר.

בנוגע לבדיקות, אמרו שבדקו הכל כולל זליגה והכל תקין, אין לי מושג מעבר לכך.

image.thumb.png.2d275758868d5e9950c0deac5e09287c.png

פורסם
לפני 27 דקות, Ben Gordon כתב:

הרכב שלך הוא היברידי?

לנו יש במשפחה ראב4 היברידי (2017).

הרכב כמעט אף פעם לא נוסע בימי חול.

מניע בלי בעיה. לאחרונה אפילו עמד חודש רצוף בעקבות חופשה. אין לי איך לעזור לך בנושא לצערי מלבד לציין שזה לא משהו שכנראה אמור לקרות

פורסם
Just now, netanel1014 כתב:

ההסבר לא מניח את הדעת.

אני מאמין שיש לך זליגה וגם מצבר חדש לא יעזור. תפנה למוסך שיביאו חשמלאי.

1. החשמלאי של המוסך המורשה ביצע בדיקה, נאמר שהיא כללה בדיקת זליגה וסיפק את הדו"ח בנוגע למצב המצבר.

מה הדו"ח מראה? רק שברגע הבדיקה הוא היה תקין?

2. מצבר בין שנתיים ושלושה חודשים (לפי התאריך המוטבע עליו), ברכב היברידי שנוסע כמעט ורק בסופי שבוע (וגם בסופ"ש לא הרבה ולא תמיד),

לא יתכן שהוא אכן כבר עשה את שלו?

פורסם
לפני 6 דקות, Ben Gordon כתב:

1. החשמלאי של המוסך המורשה ביצע בדיקה, נאמר שהיא כללה בדיקת זליגה וסיפק את הדו"ח בנוגע למצב המצבר.

מה הדו"ח מראה? רק שברגע הבדיקה הוא היה תקין?

2. מצבר בין שנתיים ושלושה חודשים (לפי התאריך המוטבע עליו), ברכב היברידי שנוסע כמעט ורק בסופי שבוע (וגם בסופ"ש לא הרבה ולא תמיד),

לא יתכן שהוא אכן כבר עשה את שלו?

1. האם הוא בדק את הסוללה במאמץ? זאת אומרת בעת שהיא מניעה את הרכב היא צריכה לרדת למתח מסויים. אם היא מתחתיו היא לא תקינה. למרות שבלי מאמץ היא מראה זרם תקין (כמו בדוח).

2. קשה לי להאמין אבל זה יכול לקרות. רק צריך להוכיח את זה .

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, netanel1014 כתב:

1. האם הוא בדק את הסוללה במאמץ? זאת אומרת בעת שהיא מניעה את הרכב היא צריכה לרדת למתח מסויים. אם היא מתחתיו היא לא תקינה. למרות שבלי מאמץ היא מראה זרם תקין (כמו בדוח).

2. קשה לי להאמין אבל זה יכול לקרות. רק צריך להוכיח את זה .

אין לי מושג מה הוא בדק, הם רק טענו שבדקו את הכל, כולל זליגה והמצבר תקין.

מה אפשר ללמוד מהדו"ח פרט לכך שמתישהו בזמן הבדיקה (לא ידוע מתי), המתח היה תקין?

עריכה אחרונה על ידי Ben Gordon
פורסם
לפני 3 דקות, Ben Gordon כתב:

אין לי מושג מה הוא בדק, הם רק טענו שבדקו את הכל, כולל זליגה והמצבר תקין.

מה אפשר ללמוד מהדו"ח פרט לכך שמתישהו בזמן הבדיקה (לא ידוע מתי), המתח היה תקין?

אולי שווה לך לבקר במקום אחר ולהיות יותר עקשן..בכל זאת שבועיים לאחריות - תנצל את זה

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, netanel1014 כתב:

אולי שווה לך לבקר במקום אחר ולהיות יותר עקשן..בכל זאת שבועיים לאחריות - תנצל את זה

1. מקום אחר הכוונה למוסך רשמי אחר של טויוטה, במקום במוסך שבו רכשתי את הרכב ושבו ביקרתי?

2. אני צריך קצת ידע כדי להתעקש: שאלתי אם בדקו את המתח של המצבר ושאלתי אם ביצעו בדיקת זליגה,

מה עוד אני צריך לשאול? האם בדקו את המתח לאחר התנעה?

ואם יגידו על הכל כן, יש אסמכתא שאני יכול לדרוש? לדוגמא, דו"ח כלשהו בנוגע לבדיקת זליגה?

פורסם
לפני 40 דקות, Ben Gordon כתב:

1. מקום אחר הכוונה למוסך רשמי אחר של טויוטה, במקום במוסך שבו רכשתי את הרכב ושבו ביקרתי?

2. אני צריך קצת ידע כדי להתעקש: שאלתי אם בדקו את המתח של המצבר ושאלתי אם ביצעו בדיקת זליגה,

מה עוד אני צריך לשאול? האם בדקו את המתח לאחר התנעה?

ואם יגידו על הכל כן, יש אסמכתא שאני יכול לדרוש? לדוגמא, דו"ח כלשהו בנוגע לבדיקת זליגה?

1. כן.

2. כן בדיקת המצבר במאמץ (כשהוא מניע את הרכב).

בגדול יש בעיה ברכב, אולי זאת בכלל בעיה חשמלית ולא הסוללה. תדרוש בדיקה מעמיקה. נסה גם לא לחבר את המצלמה לרכב בכלל ולראות אם התקלה חוזרת על עצמה...

פורסם
לפני שעתיים, netanel1014 כתב:

במוסך ביצעו בדיקה של המצבר בעזרת בודק אלקטרוני המבוסס על טכנולוגיה המאפשרת להעריך את כושר ההתנעה של המצבר וגם את בריאות המצבר.

היום ייצרני הרכב לא ממליצים על בדיקה של המצבר תחת עומס וברוב המוסכים של הייבואן לא תמצא מכשיר כזה.

ייצרני הרכב מקבלים תלונות על מצבר פגום בתקופת האחריות אך ורק על סמך הבדיקה כפי שעשו במוסך. בדיקה תחת עומס כבר לא רלוונטית.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 דקות, מרק10 כתב:

במוסך ביצעו בדיקה של המצבר בעזרת בודק אלקטרוני המבוסס על טכנולוגיה המאפשרת להעריך את כושר ההתנעה של המצבר וגם את בריאות המצבר.

היום ייצרני הרכב לא ממליצים על בדיקה של המצבר תחת עומס וברוב המוסכים של הייבואן לא תמצא מכשיר כזה.

ייצרני הרכב מקבלים תלונות על מצבר פגום בתקופת האחריות אך ורק על סמך הבדיקה כפי שעשו במוסך. בדיקה תחת עומס כבר לא רלוונטית.

תודה, מה כדאי לי לעשות לדעתך?

פורסם
לפני 7 שעות, Ben Gordon כתב:

בימים ראשון עד חמישי הרכב חונה ולא זז (בחניון תת קרקעי של הבניין, אם זה משנה),

בסופי שבוע הוא עושה נסיעה קצרה, נניח 30-45 דקות הלוך ועוד 30-45 דקות חזור

דבר איתי כשתרצה למכור, נשמע שיהיה לך קילו' נמוך גם עוד כמה שנים...😉

• מצחיק 2
פורסם
לפני 16 דקות, Ben Gordon כתב:

תודה, מה כדאי לי לעשות לדעתך?

אם לא מצאו את הסיבה להתרוקנות המצבר נסה לפרק כול תוספת האיבזור הרכב שהותקנו בארץ ולבדוק האם המצבר מתרוקן לאחר שבוע.

אני דווקא חושב שמה שנאמר לך במוסך בחלקו הוא די נכון.  לכול רכב יש פרופיל נסיעה שונה וקשה לבצע השוואה בין הרכב שלך לבין הדיווחים של אנשים בפורום.

מצבר "פסיבי" כלומר מצבר שלא עובר מחזורי פריקה/טעינה יסבול מתהליך גיפור מואץ אשר יקצר את חיי המצבר וגם היכולת לספק את הזרם והמתח הדרוש להתנעת הרכב.

אתה יכול לרכוש מטען אחזקה ולחבר למצבר בתקופה שהרכב לא נוסע. תפקיד מטען אחזקה לשמור על מצבר טעון ב-100 אחוז כאשר הרכב ללא שימוש.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...